pa kao sto i sam kazes, Thor je bacao sjekiru, iako on ima super-powers, a Zagor nema. Ne smatram da bi bilo tesko da se publika navikne na junaka koji baca sjekiru na protivnike samo da ih uvrijedi, a ne da ih ubije. Mislim ako snime Zagorove epizode koje nemaju fantastike (Zagor Prica, Zimska Zmija, Sloboda ili Smrta, Ocean, itd.), onda ima sanse da bude ok. Naravno, neke stvari bi trebali da izbace, kao sto Zagor izbjezava metke, itd, ali to nije veliki gubitak. Vise je kao prednost. Sto vise realniji, to bolje za filmsku verziju.
Zamislite samo scenu: Akronjani napadaju Zemlju, a Zagor na njih svojim sikirčetom i svetim lukom. Ubije 5 Akronjana, a ostali ugase laser na glavnom brodu koji je upravo prepolovio kontinent na dva dijela i bjež podvijenog repa.
možda je u pitanju neki manji kontinent- Australija npr.
Momci, Australia i US imaju slicnu velicinu sto se tice kvadratnih metara... ali kad je u pitanju populacija, US ima vise nego 10 puta ljudi nego Australia ;)
Ace, znam da si filmofil pa da ti skrenem paznju. Film koji je nesto kao Zimska Zmija vec i postoji (vjerovatno je sluzio Sergiju za inspiraciju posto je on u vrijeme kad je pisao Zagora, a i ranije gledao na tone filmova). Zove se Shalako, iz 1968., sa Sean Conneryjem i Brigitte Bardot. Hmm, nisu bili losi za "Zagora i Fridu"!
Nek snime ti jenkiji film po podložki ovog Kapetana Zmije i Oceana, ima tu gusara,morskih dubina, starih jedrenjaka,dosta akcije... pravi Pirati sa Kariba..u svakom slučaju zanimljivije od okršaja sa indijancima i vojnicima po 1000 put... za lik Zagora valjda nađu nekog lepotana sa muskalturom a za Čika nema problema, bar u Americi debeljka ne fali.
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
@teller Prvi zagorov film, pa da ga smeste na okean? :D Ako cemo pravo, neki okrsaj indijanaca ce sto posto da padne, ali bi bilo dobro da se vise obrati paznja na zagorov psiholoski profil i da mu se time daje tezina. Filozofija ''pravda nikad nije samo na jednoj strani'', ''krug zivota'' i sl. Nadam se samo da ce glumac biti neko manje primecen, kao onaj klinac koji ce sad da iga Spider-mana. P.S. Bure mi jos nije odgovorio. Na stand by sam.
@teller Prvi zagorov film, pa da ga smeste na okean? :D Ako cemo pravo, neki okrsaj indijanaca ce sto posto da padne, ali bi bilo dobro da se vise obrati paznja na zagorov psiholoski profil i da mu se time daje tezina. Filozofija ''pravda nikad nije samo na jednoj strani'', ''krug zivota'' i sl. Nadam se samo da ce glumac biti neko manje primecen, kao onaj klinac koji ce sad da iga Spider-mana. P.S. Bure mi jos nije odgovorio. Na stand by sam.
Bure je na odmoru ceo august (kao i svi u SBE)...tek u septembru ocekuj odgovor.
Svi napamet znamo otprilike sve naslove filmova napravljenih po serijalima SBE. Na zalost, izgleda da su samo Marvel i DC Comics imali tu srecu da od strane filmadzija budu shvaceni kako treba, prvenstveno zbog toga sto sti stripovi pravljeni uglavnom niz dlaku godblessamerica mozgovima, dok nama sve to spada u lako stivo.
Oh da, dok Komandant Mark i Blek potpadaju negde uz Dostoyevskog, a Nolittin rad na Zagoru se ravna uz Hemingwaya i Joycea.
Ne lupaj, rani SBE je jednak limuntus k'o i rani Marvel, umnogome i gori ponekad.
Sto se filma tice, who cares. Nek naprave, ako valja, valjace. Mos misliti :D
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Realnije priče su svakako mnoge realnije za film o Zagoru, Šuma zamki, Nasilje u Darkwoodu, Zagor piča, Zimska Zmija Ja sam ipak za Zimsku Zmiju, bez obzira na Shalako
A bilo bi zanimljivo videti Zagora u crtanom izdanju tipa crtanih iz 80-ih godina iz kuce Filmation (New Adventures of Lone Ranger i Tarzan...cim sam video ova dva crtana odmah sam zamislio Zagora na tu foru!) To bi bilo jos najbolje.
Kada već maštamo o pričama za film. Šta kažete na Vindamovu opkladu i Ki-noah.
Prvi film bi trebao da predstavi samog junaka, ovaj strip ima mozda i previse glavnih likova da bi se sve razradilo u jednom filmu. Naravno da prvi dio treba da ima duzi uvod o samom junaku, zasto je postao ono sto jeste. Tu mi izgleda logican neki miks Zagor prica i ostalih radnji o Zagorovoj proslosti.
Onda je bolje napraviti mini serijal od nekoliko epizoda.. Kao "sjever i jug" ili "taken" tesko u jednom filmu sve prikazati ,treba razvuci,ali da bude zanimljivo svim uzrastima gledateljstva..malo klasik westerna,malo horror i sf,malo "soap-opere" i dobijes ono sto pushe svi ,mix svega i svacega... to se prodaje tamo i ovamo!
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
A bilo bi zanimljivo videti Zagora u crtanom izdanju tipa crtanih iz 80-ih godina iz kuce Filmation (New Adventures of Lone Ranger i Tarzan...cim sam video ova dva crtana odmah sam zamislio Zagora na tu foru!) To bi bilo jos najbolje.
Ne lupaj, rani SBE je jednak limuntus k'o i rani Marvel, umnogome i gori ponekad. Sto se filma tice, who cares. Nek naprave, ako valja, valjace. Mos misliti :D
Ma daaaaaj, Marvel i SBE nisu uopste za porediti :D SBE mi je u milion stvari bio daleko kvalitetniji i zreliji. Ne samo SBE nego i ostali ital. izdavaci (ma evropski uopste) Na primer, nikad nisam video niti jednog coveka od preko 40-50 godina da uzme spider-mana ili ostale maskirane, dok je sa Zagijem i Texom druga prica. Poludim kada mi cale uzme nesto sa police i ne vrati na mesto :D
Pozdrav! Mislim da je ova rasprava sasvim nepotrebna i da film o Zagoru nećemo vidjeti u američkoj produkciji,pa niti europskoj.
No ipak ekipa koja pljuje po Zagorovom bacanju sjekire,izmicanju mecima i slično, trebala bi se prisjetiti Arnija u Comandosu,Ramba,Bonda,Mikea Hamera i koliko su samo oni metaka,raketa,bombi i čega sve ne izbjegli. Trebali bi se prisjetiti šta Tarzan radi sa lijanama,Indijana Jones sa bičem,Legolas sa strijelama,Aragorn sa mačem i Gimli sa sjekirom. Trebali bi se sjetiti Willa Smitha u Divljem zapadu i kostima iz toga filma,Povratka u budučnost,Brzi i mrtvi,Dobar ,loš ,zao,Pirata sa Kariba i slično.
Šta želim reči?
To, da se sve može snimiti i da dobro izgleda,ako je u rukama pravih ljudi. Mada ne vjerujem u snimanje takvog filma (ne računamo turske zajebancije)ako uzmemo u obzir tu mogučnost,stvari treba postaviti ovako.
Indijana Jones je postao film vremena mada nije prije toga predstavljao ništa amerima,kao ni Mad Max.
Tako bi mogao i Zagor.
No junak mora biti tako predstavljen,koncepcija mora biti slična LOTR-u:
KRATAK UVOD-stradanje indijanaca nakon početka kolonizacije,zlo i patnja iz koje se iznjedrila legendu o duhu iz šume,velike šume na granici civilizacije sa mnoštvom ugroženih plemena ljudi crvene kože,duhu, zaštitniku indijanaca i potlačenih svih rasa,miljeniku manitua i borcu za pravdu,legendarnom Duhu sa sjekirom,gospodaru Darkvudske šume!
Ovo je priča o Zagoru Te-Neju!
ZATIM-priča bi trebala pratiti događaje iz zasjede u šumi(hiljdu zamki),atmosfera bi trebala biti mistična sa naglašenosti mistike na njegov(Zagorov)lik,pogotovu indijansko praznovjerje,i strah od Zagora,njegovim odnosima sa vojnicima i ostalim bjelcima i strahopoštovanju koje i oni imaju prema njemu. Trebalo bi izbjegavati sumanuto bacanje sjekire na sto metara,ali istaknuti njenu važnost u bliskoj borbi.Kostim ne bi smio biti kričavo crven,ali nnije ni problem,pošto su vojske tog vremena bile u boji(crveni mundiri)i slično. Ni njegov orao nije problem pošto su orlove nosili na "obleki"još od rimskog doba. Film bi trebao biti snimljen u stilu Indijane Jonesa,Pirata sa Kariba samo sa atmosferom iz LOTR-a,te povremeno Dobar,loš,zao i Ples sa Vukovima. Radnja od 2,5-3 sata.
PRVI DIO-uvod,susret sa Čikom, -Čikovo spašavanje Zagora -spašavanje tvrđave DRUGI DIO-potjera za Kanoksenom i Reganom(Rajanom),tu bi bila promjena i taj obračun bi ostavili za kraj filma dok bi u priču ubacili kratku epizodu sa npr besmrtnim Vordelom i Baronom De la plume (ikarovo pero)u kojem Zagor,ne znam, sa balonom otputuje za Vordelom,riješava problem i vraća se na prvobitnu misiju. ZAVRŠETAK-u selu Delavara,obračunava se sa Rajanom,progone ga indijanci i Kanoksen,u pomoć dolaze vojnici,npr pukovnika Peria,Kanoksen završava u blatu a Čiko postaje stalni Zagorov pratilac.
Vordel bi bio ubačen da se dobije na mistici i fantastičnosti vezanoj uz indijansku magiju,te na dinamici(kao slične sporedne radnje u nekim filmovima).
Ne lupaj, rani SBE je jednak limuntus k'o i rani Marvel, umnogome i gori ponekad. Sto se filma tice, who cares. Nek naprave, ako valja, valjace. Mos misliti :D
Ma daaaaaj, Marvel i SBE nisu uopste za porediti :D SBE mi je u milion stvari bio daleko kvalitetniji i zreliji. Ne samo SBE nego i ostali ital. izdavaci (ma evropski uopste) Na primer, nikad nisam video niti jednog coveka od preko 40-50 godina da uzme spider-mana ili ostale maskirane, dok je sa Zagijem i Texom druga prica. Poludim kada mi cale uzme nesto sa police i ne vrati na mesto :D
Često vidim kako ljudi na ovom forumu dignu nos na stvari koje dolaze sa druge strane bare. Onako, snobovski.
Kao, mi smo Europljani, mi smo izmislili kulturu. Moš mislit.
Smeća i zlata ima svugdje. I s ove i s one strane bare.
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins