forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 555

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 22/08/2011 : 16:49:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:
Originally posted by Poli

Jucer (na HRT2) konacno pogledao i part III Gayspodara prstena... kakve li dosade i razvucenosti.

potpis...
čini se da je Jackson jedan od onih redatelja koji mrzi montažu i koji ne kuži da je kvaliteta filma važnija od trajanja filma. kod njega je očito obratno. "Prstenova družina" je po meni jedini koji je jedino napravljen baš kako spada, a već u drugom nastavku...

ali pogledajte njegov remake "King Konga" iz 2005. pa ćete vidjet kaj uistinu znači bespotrebno razvuć neki film.

E ako vam je LOTR bespotrebno razvučen, onda stvarno...
Povratak kralja ima razvučen kraj, tu se slažem, ali sve ostalo je daleko od razvučenog. Čak je i prekratko ako mene pitate

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 22/08/2011 : 17:02:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
Nego, gledam u poslednje vrijeme filmove Petera Weira, neke po prvi put, neke posle dužeg vremena, i mogu da kažem da su mi se poprilično dopali svi odgledani.

Gallipoli 8.5
Witness 8
Dead poets society 6 (bio mi dosadan )
Master and Commander 7.5
The Truman Show 9
The Way Back 7

E sad, ima ih on još dosta ali ne bih stvarno da gledam svaki, pa ako može neka preporuka.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38008 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 23/08/2011 : 09:59:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
Kad si zazelim razvucenih kadrova (koji meni pasu!) pogledam Tarkovskog.

@Beren
Meni Povratak kralja nema razvucen kraj, nego potpuno razvucen "uvod", jebenih sat i pol zevanja prije se ista dogodi, a par puta sam vec pomislio da ugasim tv. Sam kraj, onih 15-20 minuta sam ionako gledao samo levim okom dok sam surfao netom.

Kad samo pomislim da sam prije razmisljao da bi jedan vikend pogledao sva 3 nastavka.... malo morgen, zao mi tih 10 sati zivota.

P.S. Naravno, fanovi Tolkiena ce na sve skupa gledati drukcije... te BM metalci.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See

Edited by - Poli on 23/08/2011 10:03:18
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 23/08/2011 : 20:03:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Meni Povratak kralja nema razvucen kraj, nego potpuno razvucen "uvod", jebenih sat i pol zevanja prije se ista dogodi, a par puta sam vec pomislio da ugasim tv.

isto i sa remakeom King Konga.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

d.r.p
Senior Member

1598 Posts

Member since 09/08/2007

Posted - 24/08/2011 : 10:42:14  Show Profile Show Extended Profile  Send d.r.p a Private Message  Reply with Quote
[quote]Originally posted by Poli

Kad si zazelim razvucenih kadrova (koji meni pasu!) pogledam Tarkovskog.

he,he zašto mi pade na pamet Andrej u Nostalgiji i nošenje svijeće od 8 min.i 45 sek.Jedan od brojnih razloga zašto volimo Tarkovskog

Slažem se za Povratak Kralja,smorio me je u kinu i jedva sam čekao kraj!

Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 24/08/2011 : 10:50:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
Kad smo kod Tarkovskog - a Bela Tarr?
Sjećam se kad sam gledao Satantango u kinu

"The film, like many of Béla Tarr's films, contains one of the longest average shot lengths in any motion picture: 145.7 seconds. A single long take approximately 4 hours into the movie lasts an incredible 10 minutes, 14 seconds."

"The film is filled with numerous long takes, a trait found in Tarr's work. With his adoption of this lingering style, many people have begun to draw parallels between Tarr and Andrei Tarkovsky. Both of whom, as witnessed on Tarr's behalf here in "Satantango", usually opt(ed) to let their films play out at a more meditative pace. According to Tarr himself, there are roughly only 150 shots in the entire film.[1] Many shots last up to nearly 10–11 minutes, such as several dance sequences, during which the camera rarely moves, but we see the main characters dance and drink. (Tarr has said that the cast was actually drunk during these scenes.)
The opening shot, in which the camera trucks alongside a herd of cows, lasts nearly 8 minutes. There are numerous shots depicting main characters walking (and talking) for minutes at a time, unimpeded by a cut. Whereas films that feature long takes usually have many short takes to offset the long ones, this film does not."

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.

Edited by - dr strangelove on 24/08/2011 10:52:34
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 24/08/2011 : 10:53:47  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Pikiram danas na Kauboje & izvanzemaljce u kinu..

James Bond i Indiana Jones

Jel neko gledao?

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40261 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 24/08/2011 : 16:41:05  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Sunce ti... Kome ovo padne na pamet. Evo sad sam video trejler.. Deluje interesantno za pogledati... 6.6 na IMDB... 'aj' javi utiske...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 24/08/2011 : 17:14:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beren

Nego, gledam u poslednje vrijeme filmove Petera Weira, neke po prvi put, neke posle dužeg vremena, i mogu da kažem da su mi se poprilično dopali svi odgledani.

Gallipoli 8.5
Witness 8
Master and Commander 7.5
The Truman Show 9
The Way Back 7

E sad, ima ih on još dosta ali ne bih stvarno da gledam svaki, pa ako može neka preporuka.

last wave i years of living dangerously su vrh

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

d.r.p
Senior Member

1598 Posts

Member since 09/08/2007

Posted - 24/08/2011 : 17:28:09  Show Profile Show Extended Profile  Send d.r.p a Private Message  Reply with Quote
A skroz na vrhu "Picnic at Hanging Rock"
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 26/08/2011 : 13:24:21  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote

Rađen prema istoimenom stripu, kombinacije SF-a i westerna (što i nije teško razlučiti iz naslova)Glume Daniel Craig, Harrison Ford i Olivia Wilde. Jon Favreau se bacio u još jednu stripovsku adaptaciju, što je u zadnje vrijeme sve izrazitiji trend. Ovo ljeto je bilo pravo stripovsko. "Lijepi" holivudski film, akcija, humor, par poznatih glumačkih akcijskih zvijezda i alieni! Ne znam kakav je u odnosu na original, no scenarij su adaptirali Lindelhof i Orci (Lost i Star Trek). Kako film odmiče kauboji (i indijanci) kad se udruže sve su jači, a izvanzemaljci dobijaju po guzici maksimalno... Zanimljiva kombinacija žanra, nema ih baš na tržištu pa se isplati definitivno pogledati. Craig kao nabildani kauboj baš i ne izgleda uvjerljivo (a i nije neki fizički radnik, već lopovčina u filmu).

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 26/08/2011 21:09:06
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 26/08/2011 : 15:53:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
fakat ne znam kome je palo na pamet da pomiješa SF i western...

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

alanford
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1169 Posts

Member since 31/03/2009

Posted - 26/08/2011 : 16:09:43  Show Profile Show Extended Profile  Send alanford a Yahoo! Message  Send alanford a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zasto... Bas je cool kombinacija...
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 26/08/2011 : 16:22:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:

a ono, Nolliti, Castelliju i Sclaviju

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 26/08/2011 : 18:52:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
quote:

Stvarno, kome?

Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 26/08/2011 : 20:39:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

quote:
Originally posted by d.r.p

Zahvaljujem.

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 27/08/2011 : 02:01:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alanford

Zasto... Bas je cool kombinacija...

ovak...westerne obožavam gledat dok SF-ove ne podnosim, iskreno (osim Star Warsa, većina filmova su odlični, Star Trek može proć isto). tak da mi na papiru to nekak glupo izgleda. al ne mora bit, možda je sve to na kraju i dobro ispalo. na kraju krajeva, vidili smo već sličan štos s Back to the future Part 3, koji mi se dopao. tak da ću morat pogledat pa da vidim.

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 27/08/2011 02:06:13
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 27/08/2011 : 10:12:40  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
na kraju krajeva, vidili smo već sličan štos s Back to the future Part 3, koji mi se dopao. tak da ću morat pogledat pa da vidim.

Pa dobro sad, BITF 3 i nije neki pravi pokazatelj SF westerna. Wild wild west je čak više futuristički od spomenutog. C&A je uglavnom akcija, tako da ne bi smio imati problema s ovim filmom, zamisli kao alien 2 ali na Divljem zapadu. Mnogi kad se spomene SF odmah misle na Odiseju u svemiru...

Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 27/08/2011 : 11:17:07  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Gallipoli 8.5
Witness 8
Master and Commander 7.5
The Truman Show 9
The Way Back 7

plumber je nešto najgenijalnije što je australac potpisao a i izlet u hanging rock -
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 27/08/2011 : 11:36:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:

Radilo skroz OK u Westworld sa Yul Brinnerom.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 27/08/2011 : 11:37:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by d.r.p

+1

Dugo sam van filma, zaboravljam :( Evo juce nekako gledao Inception, stoji BR neotpakovan 6-7 meseci, tek sam ga juce ubacio, i pogledao pola + kraj :D Nije lose :D

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 27/08/2011 : 11:40:21  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Taman sam hteo da napišem ovo!
Možda i ovaj ispadne ok, ko zna...

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 27/08/2011 : 12:33:03  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Tacno je da film ima najgluplji i najkicastiji nacin jos od "Attack of the Killer Tomatoes", film najvjerovatnije i jeste totalni kic, ali barem se nadam solidnoj zabavi jedne veceri.
Go to Top of Page

d.r.p
Senior Member

1598 Posts

Member since 09/08/2007

Posted - 27/08/2011 : 12:34:48  Show Profile Show Extended Profile  Send d.r.p a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rommel

quote:

quote:

Gallipoli 8.5
Witness 8
Master and Commander 7.5
The Truman Show 9
The Way Back 7

plumber je nešto najgenijalnije što je australac potpisao a i izlet u hanging rock -

Vodoinstalater je "lud" film(One cjevure u kupatilu).Sjećam se davno na TV-u je bio Virov ciklus od "The Cars That Eat People" do ,čini mi se,"Witness-a" koji je tada učestvovao na FEST-u.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 27/08/2011 : 16:33:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

zaboravio sam na ovo...morat ću ga pogledat da se prisjetim...

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page
Page: of 555 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.91 seconds. Snitz Forums 2000