forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 DC
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 37

Snake Plissken
Average Member

Serbia
707 Posts

Member since 05/07/2011

Posted - 09/09/2011 : 11:18:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Snake Plissken a Private Message  Reply with Quote
Bah Swamp me nije odusevio nikako, za sada. Ali rano je reci, moram sacekati jos par brojeva. Supermenova faca je u onih par tabli gde se pojavljuje uzasno nacrtana, strasno me iritiralo.

JLA - sta ja znam, nije nesto, nije ni lose, tek je pocetak, ali mi se cini da nije nesto za sta bih davao pare. Videcemo ubuduce.

Snake Plissken wasn't born.
He escaped from the womb.
Go to Top of Page

Rogan
New Member

Serbia
297 Posts

Member since 12/04/2005

Posted - 09/09/2011 : 13:21:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Rogan a Private Message  Reply with Quote
Meni je JLA bio.... tek ok? nije to loshe, bash je superhero fiction by the numbers, ali mi je za prvi susret "World's Greatest Heroes" mlako, ova prva epizoda mi je samo pobudila zhelju da ponovo prochitam Waid-ov JLA Year One. GL i Bats imaju ok banter, ali nakon celog history of distrust koji su imali u OlDCU, moglo je (i moralo) to mnogo bolje/drugachije.

Swampy mi je bio dosadnjikav, iako sam od njega ochekivao vishe no od Animal Man-a (koji mi se svideo, na crtez se treba navichi, ali nije losh), tako da sam samo uzhivao u crtezhu (ja nemam problem kao Snake sa vrlo specifichnim "tough guy" facama koje Yanick Paquette prilepi na svakog (drugog?) junaka, chak jako volim takve vrsne crtache sa stilom koji se posebno manifestuje u chak repetetivnim likovima junaka - Kevin McGuire, Howard Chaykin...)

"There is no Devil, it's just God when he's drunk"

-- Tom Waits
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 09/09/2011 : 14:09:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Evo pročitah i ja neke naslove...

Detective Comics - Predosadno. Ne znan šta bi drugo reka, al u svakom slučaju strip sam jedva pročita do kraja. Radnja me nije zanimala praktički niti malo, a crtež je skroz osrednji. Završna scena me itekako šokirala i to mi je praktički jedini pozitivni moment u cijelom stripu. 3/10

Justice League - A ono.. Okej sve u svemu, ništa posebna al nije loše. Nikakve velike radnje, puno akcije i malo pametnoga za reć. Vidit ćemo kako će se radnja odvijat dalje, nadam se u boljemu smjeru. Jim Lee rastura ko i uvik. 6/10

Justice League International - Svidilo mi se moran priznat. Zanimljiv početak priče, Jurgens je u svakom slučaju sposobna osoba i virujen da će napravit dobru epizodu iz svega ovoga. Nisam ima nikakva očekivanja, pa sam se ugodno iznenadija. Crtež sasvim dobar, jedino mi je Gardner malo čudno nacrtan, al sve u svemu vrlo dobro. 7/10

Swamp Thing - Super stvar Zainteresiralo me totalno i jedva čekan nastavak... Privlačna i zanimljiva priča zaokružena vrlo dobrim crtežom. Od ovoga šta sam zasad pročita, definitivno najbolje.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 09/09/2011 : 15:19:09  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Evo i ja pročitah neke naslove... Neki mi uopće ne zvuče ni izgledaju zanimljivo, no vidjet ćemo. Budući da ne pratim nešto kontinuitet ni DC-jeve serijale, sve mi izgleda i slično starome, a istodobno novo. Pročitao Geoffov JLA i Morrisonove Action comics, i zaista nisu loš uvod u novi univerzum, Batman mudri superheroj bez ikakvih moći, Hal drski svemogući "know-all", (sviđa mi se ono kad Hal pita Batmana, Ne letiš, nemaš nadljudsku snagu, pa nisi valjda jedan od onih frikova koji hodaju okolo obučeni u kostime)

I nije li nešto mračniji ovaj Superman u AC? Jesu li mu dosta promijenili osobnost u odnosu na prijašnji univerzum? I može li mi netko objasniti kako je u JLA već u kostimu, a AC-u ima traperice. Nekako mi izgleda kao da se pretvorio u Petera Parkera...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 09/09/2011 : 15:36:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
AC se bavi ranijim danima Supermana, dok je još bija mladić u JLA je već stariji, a isto tako će se u kostimu pojavljivat u svim ostalim naslovima ja mislin (možemo ga već vidit u kostimu u Swamp Thing #1). I da, mračniji je amo reć, al ta karakterizacija je dosta sličnija onoj iz prvih dana Supermana, iz kasnih 30ih kad se i prvi put pojavija u stripu

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

Rogan
New Member

Serbia
297 Posts

Member since 12/04/2005

Posted - 09/09/2011 : 15:41:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Rogan a Private Message  Reply with Quote
Da li je negde ustanovljena razlika izmedju AC i JLA - JLA je "5 years ago", a onda bi AC trebalo da je 5,5? 6? Pretpostavljam da chemo videti u naredne 3-4 epizode tranziciju u novi (uzhasni) superkostim (radije bih da zadrzhi farmerice, kad su vech batalili classic suit).

Also, da li se josh neko osim mene (uzalud) ponadao da che se scena u JLA #1 kada Hal i Bats dolaze u Metropolis i zatichu ogromnu rupu u zidu direktno nadovezati na sam kraj AC #1?

"There is no Devil, it's just God when he's drunk"

-- Tom Waits
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 09/09/2011 : 15:45:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Meni je Supermanov novi kostim odličan. Više je ko oklop nekakvi, sviđa mi se skroz.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 09/09/2011 : 15:58:09  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grujah.

@sandyboy - ta cura sa kapuljacom se pojavljuje u svim brojevima. Nadjoh je svuda sem u BAtgirl :(

Dobro, ima li ona neku svrhu? Nagovještaj nečega što dolazi, ili on čisti "easter egg", kao hoćemo li je primijetiti?

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 09/09/2011 : 16:18:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
To je cura koja na kraju Fleshpointa objasni Fleshu o univerzumima i spajanju i ostalo. Dal nesto znaci, ko to zna ?
Go to Top of Page

sandyboy
Average Member

628 Posts

Member since 09/09/2010

Posted - 09/09/2011 : 16:22:44  Show Profile Show Extended Profile  Send sandyboy a Private Message  Reply with Quote
Cura je ona ista koja Flashu pred kraj Flashpointa #5 govori kako se timelienovi main DCU, Vertiga i Wildstorma moraju spojiti i kako će to ona sad učiniti uz njegovu pomoć.
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 09/09/2011 : 23:46:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
Pročitao sam osam ili devet reboota i svuda je isti problem: nitko se ne trudi da nas zainteresira za likove, kao da se pretpostavlja da nas po defaultu zanimaju jer su stari brendovi.

Pa, barem je meni to problem.

(mcn)

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 09/09/2011 : 23:54:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

Pročitao sam osam ili devet reboota i svuda je isti problem: nitko se ne trudi da nas zainteresira za likove, kao da se pretpostavlja da nas po defaultu zanimaju jer su stari brendovi.

Pa, barem je meni to problem.

(mcn)

je to je dosta primjetno....za neke od njih okej, mislim Batmana i Supermana ne treba po n-ti put rekonfigurirat i predstavljat....al ove druge....sto bi narodna poslovca rekla 'oni bi jebali al da im ne udje'

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22318 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 10/09/2011 : 07:28:06  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
nije relaunch napravljen za nas veterinare...ovaj, veterane, vec za klince koji su napaljeni aktuelnim filmovima. Novo meso, za time vape DC i Marvel.
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 10/09/2011 : 09:20:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

nije relaunch napravljen za nas veterinare...ovaj, veterane, vec za klince koji su napaljeni aktuelnim filmovima. Novo meso, za time vape DC i Marvel.

A imat nešto nalik priči umjesto samo razvlačenje žvake do cliffhangera po JJAbrams metodi je za te klince anatema?

Nekak mi se ne čini da je baš tak.

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 10/09/2011 : 09:57:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Mene se od ova 4 za sada pročitana jedino Swamp Thing svidija kako triba, al nisan još bacija oko na AC, Animal Mana, Stormwatch, Batgirl i Batwing, tako da se nadam da će oni bit bolji. Doduše, ima još cili misec za izać dobrih stripova...

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 10/09/2011 : 10:03:41  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

slazem se sa tobom..supermena su pretvorili u Petera Parkera..katastrofa..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"
Go to Top of Page

Snake Plissken
Average Member

Serbia
707 Posts

Member since 05/07/2011

Posted - 10/09/2011 : 10:08:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Snake Plissken a Private Message  Reply with Quote
Dobro poredjenje, sav je nesto witty... Green arrow mi se ne cini losim, ali nisam citao stari pa i ne mogu bas uporediti.

OMAC mi je wtf, ali tek se upoznajem s njim. Cekam Lanterne, to je najbitnije. :)

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 10/09/2011 : 10:13:25  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
ja isto cekam Lanterne..vidit cu jos kakav je Aquaman i Batman: Dark Knight i to je to..ali sve mi se vise cini da ovaj relaunch nije za mene..ocu novi coie i vracanje starog DC-a..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"

Edited by - brni on 10/09/2011 10:13:53
Go to Top of Page

sandyboy
Average Member

628 Posts

Member since 09/09/2010

Posted - 10/09/2011 : 10:17:00  Show Profile Show Extended Profile  Send sandyboy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

quote:

A imat nešto nalik priči umjesto samo razvlačenje žvake do cliffhangera po JJAbrams metodi je za te klince anatema?

Nekak mi se ne čini da je baš tak.

mcn

Tu d pojnt...nažalost

Go to Top of Page

sandyboy
Average Member

628 Posts

Member since 09/09/2010

Posted - 10/09/2011 : 10:21:19  Show Profile Show Extended Profile  Send sandyboy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by brni

ja isto cekam Lanterne..vidit cu jos kakav je Aquaman i Batman: Dark Knight i to je to..ali sve mi se vise cini da ovaj relaunch nije za mene..ocu novi coie i vracanje starog DC-a..

nemaš brige, DC zadnjih 20 godina samo i radi crisis na crisisov crisis, ne umiru stare navike tako lako

A i sve mi se čini da su si ovim stapanjem vremenskih pravaca napravili i mogući izlaz: naime, implikacija je da nešto veliko i gadno dolazi i da se treba boriti protiv toga, jel.

E sad, ako novi DC ne bude ispunio očekivanja tvrtke svojom popularnošću uvijek mogu kad se ti 'neki' pojave iskoristiti crisis (a biti će crisis crossover, u to nemam sumnje) kako bi rasturili novi DC i vratili nešto slično starom, u pokušaju da vrate staru publiku (kad vide da nove baš i nešto nema)
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 10/09/2011 : 10:32:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Polako, počeli ste prerano sudit Ima još masa naslova koja triba izać, a mogli bi bit dobri. Red Lanterni bi mogli bit dobri s obzirom da ih piše Milligan, zatim Capullov Batman, Brian Azzarello na WW bi moga isto bit stvarno zanimljiv poznavajuć njega. Također mislin da Perez neće podbacit na Supermanu, a osim toga i Aquaman, Justice League Dark i Hawkman mi izgledaju stvarno zanimljivo. Ko zna šta će od Flasha bit, možda će vodit neku glavnu priču u ovome novome univerzumu.

Go to Top of Page

sandyboy
Average Member

628 Posts

Member since 09/09/2010

Posted - 10/09/2011 : 10:46:12  Show Profile Show Extended Profile  Send sandyboy a Private Message  Reply with Quote
Ne sumnjam ja da će pojedinačni naslovi biti dobri, stvar je u tome da je čitav relaunch trebao biti puno kvalitetniji kao cjelina ako žele 'clean slate' i nove ljude i pristupačnost, i mislim da nema ništa loše u tome da sudimo relaunch po
izašlim naslovima, naročito ako su neki od njih o likovima koji su uvijek bili headlineri (Superman, Batman, Justice League) a neki kultni klasici (Swamp Thing, recimo).

Ovo je projekt koji je planiran i koordiniran duže vrijeme i kvaliteta dosadašnjih naslova ne može NE govoriti o tome kakav je čitav relaunch.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 10/09/2011 : 10:51:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
A dobro, izaša je tek po jedan broj, još uvik ima vrimena da se to razvije u super priče, vidit ćemo.
I da, ova zadnja tvoja rečenica je bit svega ovoga. Vrime će pokazat, triba pričekat sve naslove i da se završi bar po jedna kompletna priča od svakog naslova i tek ćemo onda moć sudit u cjelini.

Go to Top of Page

Snake Plissken
Average Member

Serbia
707 Posts

Member since 05/07/2011

Posted - 10/09/2011 : 12:21:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Snake Plissken a Private Message  Reply with Quote
U pravu ste obojica, ali gledajte na to da onaj ko kupi prvi broj ACa mora biti dovoljno zainteresovan da uzme i drugi broj. Treba ga taj prvi broj privuci za dalje, a ruku na srce, mene ni jedan od odvih naslova sto sam do sada procitao (desetak) nije privukao dovoljno da dam pare.

Da nema skenova ne bih se uopste trudio da prelistam dalje. To mi je nekako sustina, da me ne mame za dalje, iako verujem da ce se dobar deo njih razviti u nesto valjano. Ipak je reboot tu kontam najvise da privuce nove citaoce.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22318 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 10/09/2011 : 12:57:45  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Ko zna šta će od Flasha bit, možda će vodit neku glavnu priču u ovome novome univerzumu.

Mozda...kad izadje film.
A sto se tice lika, pa vjerovatno ce i on biti opusteni, neozbiljni tip koji je uvijek spreman za neki vic. Tako on i Hal mogu da organizuju takmicenje u pricanju viceva i tinejdzerskih fazona. Sudije im mogu biti Superman i Joker.
Go to Top of Page
Page: of 37 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.53 seconds. Snitz Forums 2000