forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor u izdanju Veselog četvrtka
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 89

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4678 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 14/09/2011 : 10:03:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
Ali je zato povratak u sestom susretu bio skroz nepotreban...i neverovatno nebulozan...
Go to Top of Page

Bat Baterton
Average Member

Serbia
782 Posts

Member since 10/08/2010

Posted - 14/09/2011 : 11:54:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Bat Baterton a Private Message  Reply with Quote
Meni je i 6. pojavljivanje dosta dobar strip. Nije na nivou Divova naravno i možda samog Helingena nije bilo potrebe vraćati kad je sve rečeno, ali strip sam po sebi mi je dosta dobar.

Nego, jedno pitanje vezano za Divove, tj. jedna stvar koju nisam baš razumeo sada kada sam opet pročitao ovu fenomenalnu priču.

U zadnjem kaišu, zajedno sa Manituom i Akotom, pojavljuje se i vrač Mohavka, kao da je i on poginuo u toku ove avanture. Za Akota mi je jasno, ali kako da je i vrač poginuo kad je sve što se dešavalo bilo u drugoj dimenziji?
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 14/09/2011 : 12:17:16  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bat Baterton
U zadnjem kaišu, zajedno sa Manituom i Akotom, pojavljuje se i vrač Mohavka, kao da je i on poginuo u toku ove avanture. Za Akota mi je jasno, ali kako da je i vrač poginuo kad je sve što se dešavalo bilo u drugoj dimenziji?

Mozda da je Keokuk?
Go to Top of Page

Bat Baterton
Average Member

Serbia
782 Posts

Member since 10/08/2010

Posted - 14/09/2011 : 12:28:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Bat Baterton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

Mozda da je Keokuk?

Hm, vidiš, to mi nije palo na pamet. Moguće.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17009 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 14/09/2011 : 13:08:20  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

quote:
Originally posted by velka031

nikada ni jedan Zagor se ne može približiti ovoj priči, nažalost (ili na sreću) Sclavi je rekao sve... Ne, ovo se ne može ponoviti ali i jedan ovakav strip za cijeli život je dovoljno...

Potpisujem.
''Demon ludila'' je priča koja je obuhvatila bukvalno sve elemente Zagorovog sveta i dala recept mnogim budućim kvalitetnim pričama ( u cugu mi padaju na pamet Teritorija Komanča, Sveti Breg, Dugin most, Dijablarova sudbina, Darkwood godina nulta, Crna Duša itd.). Pored tolikih scena koje su za pamćenje (bitka sa Hellingenom u pećini je definitivno dao novi pečat na njegov lik, bacajući stereotiponog ludog naučnika u kantu za otpatke, te Čiko što puca u Zagora, pa njegova smrt, Zagorovo samoubistvo, epska bitka po kojoj je Dnevnik dao epizodi ime 'Divovi dobra i zla' i niz ostalih) ona koja je na mene imala puni efekat je ona gde Zagor stoji nad spaljenim selom, plakanje i odricanje sopstvene boje kože. Dimenzioni skok sa starcem što to sve pokazuje nacrtano na komadu kože dok sve objašnjava klincima je dao samo dodatnu težinu.
Ako je išta sigurno, to je da je ova epizoda lansirala Hellingena u vrh Zagorovih arhinemesisa. Sclavi je njome ipak dao jedan veliki obrt serijalu - Hellingenov povratak posle avanture sa Akroninjanima nije uopšte planiran u SBE. Naprotiv, to je bio vrh kulminacije njegovog lika. Bio jednom jedan ludi naučnik, prvo je napravio robota, pa ga je Zagor sje*o. Kasnije je odradio podmornicu. I tu mu je Zagor stavio soli na rep. Posle toga je nešto čeprkao sa raketama na daljinsko navođenje. Tu ga je doveo do ludila. A onda BAAAM! Genijalac nailazi na vanzemaljska bića, i po pameti jedini ih je dostojan na celoj planeti. A njihovom snagom i još više njihovom tehnologijom moći će takođe da osvoji ceo svet. I tu biva raznesen u paramparčad. Resurekcija nemoguća. Kraj priče.
A onda nešto Sclavija zasvrbeše dlanovi...

Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4678 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 14/09/2011 : 13:16:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
quote:

Meni je i 6. pojavljivanje dosta dobar strip. Nije na nivou Divova naravno i možda samog Helingena nije bilo potrebe vraćati kad je sve rečeno, ali strip sam po sebi mi je dosta dobar...

Upravo to,prica je bila simpaticna i zanimljiva(samo pojavljivanje Edgara Alana Poa je stvorilo ekstra atmosferu),ali Helingen...tesko je svariti njegov povratak posle legendarnog "hvatanja za gusu" izmedju njega i Zagora u "Divovima"...
Zagor ga tom prilikom "podseca" da je on mrtav od trenutka kada je usao u kabinu(sto mi nikad nije bilo jasno,jer je Lopez Martinez njome putovao na Babeliji ) i da je samo njegova ogromna mrznja ostala da "zivi" i pravi pizdarije po paralelnim svetovima.Helingen je dakle jos u Demonu ludila bio mrtav,pacijent u beskrajnoj komi ciji mozak "sanja" da se sveti(to mi vidimo skoro svo vreme,tako sam ja bar skapirao)...Helingen to shvata,umorno pada na kolenima,place i moli Zagora za oprost te prizeljkuje vecni mir(tu me je krenula emocija ,dirnula me scena bas) i nestaje...
...i onda mu Vindigo sakuplja delove po univerzumu i regrutuje ga za novu bitku sa Zagorom,bla,bla...Helingen nikada zivahniji i orniji za "novu" osvetu.To ne pije vodu i citalac se izbedaci kada vidi da nista nije svetije od nastavka serijala i stancanja epizoda u nesves'...
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 14/09/2011 : 13:36:23  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pajtos

quote:

Meni je i 6. pojavljivanje dosta dobar strip. Nije na nivou Divova naravno i možda samog Helingena nije bilo potrebe vraćati kad je sve rečeno, ali strip sam po sebi mi je dosta dobar...

Upravo to,prica je bila simpaticna i zanimljiva(samo pojavljivanje Edgara Alana Poa je stvorilo ekstra atmosferu),ali Helingen...tesko je svariti njegov povratak posle legendarnog "hvatanja za gusu" izmedju njega i Zagora u "Divovima"...
Zagor ga tom prilikom "podseca" da je on mrtav od trenutka kada je usao u kabinu(sto mi nikad nije bilo jasno,jer je Lopez Martinez njome putovao na Babeliji ) i da je samo njegova ogromna mrznja ostala da "zivi" i pravi pizdarije po paralelnim svetovima.Helingen je dakle jos u Demonu ludila bio mrtav,pacijent u beskrajnoj komi ciji mozak "sanja" da se sveti(to mi vidimo skoro svo vreme,tako sam ja bar skapirao)...Helingen to shvata,umorno pada na kolenima,place i moli Zagora za oprost te prizeljkuje vecni mir(tu me je krenula emocija ,dirnula me scena bas) i nestaje...
...i onda mu Vindigo sakuplja delove po univerzumu i regrutuje ga za novu bitku sa Zagorom,bla,bla...Helingen nikada zivahniji i orniji za "novu" osvetu.To ne pije vodu i citalac se izbedaci kada vidi da nista nije svetije od nastavka serijala i stancanja epizoda u nesves'...

Mislim da su želili u šestom nastavku podignuti Helligena u viši stupanj. Jedini negativac koji se pet puta vraćao u sve boljem izdanju je zaslužio tu čast. Osim toga, ako ih ikad uhvati ideja da Zagor ode u paralelni svijet kao primjerice u Wakan onda ga profa tamo može dočekati.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4678 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 14/09/2011 : 13:42:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
A u vezi kabine(koja je ubila Helingena a Cika uredno destinirala na relaciji Zemlja-Babelija-Zemlja),u sceni kada je besni Tonkini ratnici frljace preko litice(Teror seste planete),lepo se vidi kako njeni delovi prste uz veliko "KRAASH" ...
Go to Top of Page

Fiju
New Member

Croatia
170 Posts

Member since 03/01/2003

Posted - 14/09/2011 : 13:44:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Fiju's Homepage  Send Fiju a Private Message  Reply with Quote
quote:
Zagor ga tom prilikom "podseca" da je on mrtav od trenutka kada je usao u kabinu(sto mi nikad nije bilo jasno,jer je Lopez Martinez njome putovao na Babeliji )

Kad pogledamo sto je sve Ciko prezivio, jasno je da besmrtan. Mozda cak i besmrtniji od samog Zagora :)
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4678 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 14/09/2011 : 13:51:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bjelolasica

Mislim da su želili u šestom nastavku podignuti Helligena u viši stupanj. Jedini negativac koji se pet puta vraćao u sve boljem izdanju je zaslužio tu čast. Osim toga, ako ih ikad uhvati ideja da Zagor ode u paralelni svijet kao primjerice u Wakan onda ga profa tamo može dočekati.

Upravo je tu caka.Ja mislim da im podizanje na visi stepen nije uspelo,ne pije im to vodu.Helingen iz "sestice" je kontradiktoran u odnosu na Helingena u "petici"...Umirovljenik koji se ne seca mirovine
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 14/09/2011 : 13:54:08  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Jedini problem 6 Helingena mi je taj sto je mnogo glup. Ostalo moze da prodje.
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 14/09/2011 : 13:55:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

Bat Baterton
Average Member

Serbia
782 Posts

Member since 10/08/2010

Posted - 14/09/2011 : 13:56:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Bat Baterton a Private Message  Reply with Quote
quote:

A u vezi kabine(koja je ubila Helingena a Cika uredno destinirala na relaciji Zemlja-Babelija-Zemlja),u sceni kada je besni Tonkini ratnici frljace preko litice(Teror seste planete),lepo se vidi kako njeni delovi prste uz veliko "KRAASH" ...

Čiko Fanta je realno zajebancija, Čiko specijal. Ne treba to uzimati kao pokazatelj nelogičnosti, uostalom ja sam tu epizodu više razumeo kao Čikov san.
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4678 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 14/09/2011 : 14:03:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
quote:
[i]Originally posted by Fiju[
Kad pogledamo sto je sve Ciko prezivio, jasno je da besmrtan. Mozda cak i besmrtniji od samog Zagora :)

Samo prezivljavanje silnih postanskih poseta od strane Dranki Daka mu je dovoljno za upis u indijanskim legendama o besmrtnosti...
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 14/09/2011 : 14:06:09  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mala ispravka:
Jedini problem sestog Hellingena je taj sto postoji peti dio. U poredjenju sa tim svaki bi nastavak izgledao glup.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 14/09/2011 : 14:07:48  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

tu sam malo detaljnije o tome pisao:
http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-luci-15-fanta-chico/1298/
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 14/09/2011 : 14:10:44  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

Mala ispravka:
Jedini problem sestog Hellingena je taj sto postoji peti dio. U poredjenju sa tim svaki bi nastavak izgledao glup.

Nop, kod mene je nevezan za 5ti nastavak. Jos uvek imam taj izvorni osecaj sokiranosti onim sto je ponudjeno u 6tom delu, osecaj koji me prati od 98me.

Edited by - kasper on 14/09/2011 14:12:53
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 14/09/2011 : 14:13:16  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Zbog Poa kao superagenta ili tri razlicite price strpane u jednu epizodu(lutkar, Kralj Orlova i Hellingen)?
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 14/09/2011 : 14:18:23  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Zbog Poa kao superagenta ili tri razlicite price strpane u jednu epizodu(lutkar, Kralj Orlova i Hellingen)?

Nije vezano za Poa, Kralja, Helingena ili Lutkara, sve mi je uradjeno da se otalja. Srecom, pa se 99 pojavila Morska strava koja mi je pomogla da zaboravim ovo.

Edited by - kasper on 14/09/2011 14:23:20
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4678 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 14/09/2011 : 14:30:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
quote:

Čiko Fanta je realno zajebancija, Čiko specijal. Ne treba to uzimati kao pokazatelj nelogičnosti, uostalom ja sam tu epizodu više razumeo kao Čikov san.

Ma okej,okej...nista to nije strasno,cisto navodim neke zanimljivosti i greskice(hm,rizikujem ovim "cackanjem mecke" lincovanje od strane okorelih zagorologa...snif...mirise mi na vreo katran )
Znaci i Ciko u drakulinom dvorcu je ipak samo san?

Edited by - Pajtos on 14/09/2011 15:18:07
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 14/09/2011 : 15:14:17  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Ne verujem da je Bosseli na bilo koji način da sa ''Hellingen je živ'' parira Sclavijevoj priči. Nikome normalnom to ne bi palo na pamet. Ali mu je ''Demon ludila'' dao podlogu za priču koja je mogla jako dobro da prođe. Šteta je samo što posle Sclavija očekivanja na pomen Hellingenovoh imena očekivanja odu do nebesa, zaboravljajući time tip epizoda koje su se sa njim prethodno pojavljivale. Hellingen je, ponavljam, ludi naučnik koji je imao ludu sreću da inspiriše gospodina creatore dell'incubo koji je kreirao svog ličnog indagatorea dell'incubo :D
On je um sam za sebe. Njegov scenaristički talenat je da čitaocu uzburka misli dimenzionim skokovima, mešavinom drame i horrora, i brojnim brojnim metaforama. Bosseli, s druge strane, zna da da strašno nabijenu i vrtoglavu sf akciju bez mnogo filozofije.
Nemoguće je i pre svega nepravedno porediti ih. Jedini problem niskih ocena 6. Hellija je što mu prethodi broj 5, kao što King reče. Inače, meni je epizoda sela iz mnogih razloga, da ne spominjem i Edgara Alan Poea. Spojiti Hellija i Wendiga je, iako očekivan, jako dobar potez. Ostaviti ga vezanog sa Akroninjanski svemirski brod takođe - tako stalno imamo poveznicu ovog novog Hellingena sa dva prethodna. Spojiti stari ''Drakulin'' dvorac sa naprednom alien-tehnologijom je malo izlizana ideja, ali ne manjka šmekom. Takođe, najava nastavka daje na težini priče zato što nagoveštava nešto zaista dobro.
Po pitanju nastavka sam malo skeptičan, ali ne bi smeo biti ispod ''Divova...''. Al aj ti Divove ponovi :(

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4678 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 14/09/2011 : 15:25:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
@King
Odlicna recenzija.Da,tu si sve rekao,bravo!
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4678 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 14/09/2011 : 15:33:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

...Jedini problem niskih ocena 6. Hellija je što mu prethodi broj 5, kao što King reče...

Da,tako i ja mislim.Prica nije losa,ali je slabija od prethodne pa je efekat viseg stupnja izostao...
P.S.svaka cast na postu,zvucis jako pribrano i trezveno s obzirom na nick
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 14/09/2011 : 16:20:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Meni je 6. Helingen sjajan. Ako je Sclavi pisao 5. helingena na heroinu, Boselli je cepao koksa sve u 16 za "Sjene nad Darkwoodom". Auh koje ludilo, ali pozitivno.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

Snake Plissken
Average Member

Serbia
707 Posts

Member since 05/07/2011

Posted - 14/09/2011 : 16:25:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Snake Plissken a Private Message  Reply with Quote
Mairousu, iz koliko je delova bese Sjene na Darkwoodom, koji su nastavci?

EDIT
Nadjoh sad, to sam davno citao, znam da mi se dopadala. Doduse, tad nisam citao Demone, bas bi valjalo uporediti...

Snake Plissken wasn't born.
He escaped from the womb.

Edited by - Snake Plissken on 14/09/2011 16:28:54
Go to Top of Page
Page: of 89 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000