Kad su započinjali projekt, Loisel i Tripp nisu pomišljali da će ih proučavanje i opisivanje specifičnog dijela Sjeverne Amerike, frankofonog kanadskog kraja, zavesti u tolikoj mjeri da će morati udvostručiti planirani opseg djela kako bi svaki lik opisali onako kako smatraju da zaslužuje.
Radnja je smještena u malo kanadsko selo u kojem žive potomci francuskih doseljenika, nekoliko godina nakon Velikoga rata, a njezin simbolični početak označava tužan događaj, smrt dugo bolesna vlasnika mjesne trgovine, svjetovna srca seoske svakodnevnice. Duh Félixa Ducharmea, sjetan, egoističan i neumoljiv u svojoj krutoj slici svijeta, promatra ljude s kojima je živio, događaje koji ih polako mijenjaju te im s nadmoćne i bespomoćne perspektive zavidi na svakoj sreći. A ti ljudi pravi su junaci priče koja govori o običnom svijetu i strastima koje ga čine na neki način posebnim, priče koja hvata duh prošlih vremena, specifične kulture koja se osjeća drugačijom od onoga što je okružuje, kroz njezine smiješne i tragične trenutke.
Markose sad si se sjebao - da si malo bacio oko u topik http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=38125&whichpage=15, video bi kakvi su lopovi izvesni forumaši - pa ti sad rizikuj. Nadam se da ćeš poneti i Ripa i Nina. Rekoh već negde, nikad ne čitam "privjue" duže od 20-ak stranica ( mrzim sken!!!!!), ali ovaj sam morao da pročitam do kraja - na osnovu pročitanog smrdi mi na jednog od pretendenata na album 2011-e!
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Ponijet cu, naravno. A lopova uvijek ima, tu nema pomoći.
Originally posted by anto Rekoh već negde, nikad ne čitam "privjue" duže od 20-ak stranica ( mrzim sken!!!!!), ali ovaj sam morao da pročitam do kraja - na osnovu pročitanog smrdi mi na jednog od pretendenata na album 2011-e!
Pa, po kvaliteti to svakako zaslužuje, ali realno nema šanse pored puno izvikanijih i poznatijih naslova s tradicijom od nekoliko desetljeća...
istina je,... i meni se jako sviđa ta Trgovina,.. upadne skoro u Fibrinoj rundi uz Kena od 58 nadalje..između dvije ture Libellusa....nekako sam uzeo taj sistem,..na dvije ture Libellusa jedna tura Fibre... a šta mugu kad tamo izdali nove Magične i pilote a ja se ne mogu strpit...a sve odjednom-nema tog tajkuna...prokletstvo neko...kad sam bio sam i mlad od stripova Gordonlink i Alan Ford, a sad kad sam u zrelim godinama sa porodicom, stripova svih vrsta i boja na sve strane...a plata samo jednom mjesečno...to je nepravda ljudi.
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Pročitao. Od ovoga jedino valja crtež.Radnja razvučena na čitavih 300 stranica a u biti se ne događa ništa.Početak je dobar a onda... Ispod mog očekivanja
Pročitao. Od ovoga jedino valja crtež.Radnja razvučena na čitavih 300 stranica a u biti se ne događa ništa.Početak je dobar a onda... Ispod mog očekivanja
Ima li barem seksa?
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!