Author |
Topic |
Colt
stripovi.com kum
3296 Posts
Member since 18/10/2001 |
Posted - 28/09/2011 : 22:39:40
|
Evo, cim budem imao prilike pitacu nekoga iz SBE koliko bi kostala licenca za tako nesto... mada ne znam koliko oni uopste vise drze (do) MR. Uvek postoji mogucnost da se smanje tirazi, izbace edicije i kuca funkcionise po "low profile" principu, kao sto to radi Starcomics... samo ne znam kako bi to uticalo na kvalitet i odziv autora koji uvek traze solidne honorare i zato biraju SBE ispred drugih kuca. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18888 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 28/09/2011 : 23:19:05
|
opisali ste tog Davida ko nekog bezočajnog frajera u Interovom dresu, kubankom u jednoj i pivom u drugoj ruci....a na koljenima sa svake strane jedna cura sa bunaga bunga zabava(alias Berluskoni)... čovjek je u zrelim godinama(sigurno preko 40-te), iako ne umire za stripovima, radi u tatinoj kući na marketingu i kao takav sigurno je od oca nasljedio bar malo ljubavi prema stripovima, valjda nije tako nesposoban da bi radio nešto što ga ne veseli...družio se i (ako nije neka mustra)sa tim ljudima u redakciji, sa crtaćima, scenaristima i u tom svetu stripa i izdavateljstva sigurno je upućen do najmanje pojedinosti...bar tako ja razumem posao čovjeka zaduženog za marketing u bilo kojoj firmi na svijetu...i meni je logično da on preuzme firmu, nekome kome vjeruje(Burattini je među kandidatima sigurno)naloži posao odgovornog za izdanja i komunikaciju sa crtaćima i scenaristima....kako nije emocionalno vezan za neke junake možemo očekivat da zatraži da se ugase izdanja koja su na granici ili blizu granice rentabilnosti...bojim se za Martija recimo od stare garde i nekih novih junaka kojim prodaja(kažu da je 30000 neka granica rentabilnosti)ne krije izdatke produkcije...poneki crtać ostače bez posla(neki i zaslužuju)ali garnitura Texa,Zagora,Dilan Doga,Nathan Nevera,Julije ostaje stabilna još bar par godina, poznato je da se stripovi rade i po par godina unaprijed, pa zašto ukinuti nešto u što si več uložio dosta truda i to ne i tiskati i prodati?...mogu se složit da če se radit možda više reprinta poznatih junaka jer zašto ne prodati nešto što imaš, ne košta te ništa osim tiska i u maloj preobleki ponovo prodati nostalgičarima, fanovima,novim generacijama? A i da David firmu proda i uđe u politiku ili neki drugi biznis, onaj ko je kupi neće pobiti koke koje nose, u loncu če završit one bolestne i garave...dakle Zagoroljubci,Texomeni,Dogovci,Nathanovci i Julijevci još su mirni par godina sigurno...a za dalje?...ko zna? ...netko nam može garantirat da sutra postoji? A i u najcrnijoj varijanti, da ide sve dovraga bar mi na Balkanu mirni smo bar još 30 godina, toliko zaostajemo za makaronarima da glava boli....a i kad jih uhvatimo sljedi reprint prve kolekcionarske knjige Zagora ili 4 reprint Chico detektiva...a tu več mene sigurno glava neče boljeti... ja se više bojim za naše izdavaće,hrane samo dvije koke po imenima Zagorka i Dilanka koje nose debela jaja a ostale su anoreksične jako...nek pukne Ludens i Veseli što nam ostaje? Kraljevat če Bonelli na tim prostorima još duge godine,kad nestane on nestače i strip...svaka čast amerima,japancima,belgijancima ali tu iz koznakojih razloga vlada Bonelli, tako je bilo i ostače...a kad izađe zadnji Zagor gasi se strip na tim područjima bivše Yuge...puf,puf, daleko bilo.
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8584 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 28/09/2011 : 23:36:07
|
quote: Originally posted by teller ...a kad izađe zadnji Zagor gasi se strip na tim područjima bivše Yuge...puf,puf, daleko bilo.
Ti isto sad previše generaliziraš. Strip je umjetnost, a umjetnost se ne gasi. |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Posted - 28/09/2011 : 23:49:28
|
quote: Originally posted by bjelolasica
quote: Originally posted by Colt
Ehm... njima je Zagor dead weight.
Zašto Pohvalili su se da im je to jedino izdanje koje bilježi porast prodaje.
40-45 hiljada mesecno svakako nije nesto sto ce doneti profit. Uopste uzev, SBE ce relativno uspesno funkcionisati dokle god budu izlazili reprinti DD i Texa jer se autorima u tom slucaju ne placaju tantijeme i oni predstavljaju vazan izvor prihoda za tu kucu.
Ne Zagor će opstati. U najgorem slučaju reducirati će broj izdanja.
Reducirat? Pa oni su od ove godine povecali broj izdanja-Zagorone. Bure stalno govori kako su zadovoljni Zagorovom prodajom, plus prodaja se povecala jos vise posljednjih mjeseci.
Sergio je bio nostalgicar, ali je gasio serijale koji nisu dobro prolazili. Mr.No je ugasen, kao i na desetine drugih izdanja u proteklih nekoliko decenija. Kad neki strip postane neisplativ - bice ugasen, bez obzira da li se radi o Texu, Dylanu ili Zagoru. Nikada nije ni bilo drugacije. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 28/09/2011 : 23:55:19
|
quote: Originally posted by King Warrior
Reducirat? Pa oni su od ove godine povecali broj izdanja-Zagorone. Bure stalno govori kako su zadovoljni Zagorovom prodajom, plus prodaja se povecala jos vise posljednjih mjeseci.
Pa dobro, ako bi to povecalo kvalitet bolje da ide dvomesecno. Mada, za razliku od fanova Zagora (ne dozivlčjavam sebe tako iako uzimam sve osim onih koje bih duplirao) meni se daleko vise svidjaju nove epizode sa svom tom silom katastrofalnih crtaca koje vidim stalno pljuju ovde neki ko Carson Meni uopste nisu katastrofalni, samo su razliciti od matore garde na koju smo navikli |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18888 Posts
Posted - 29/09/2011 : 00:00:52
|
kraljevski rečeno...ono što ja napisao u romanu King složio u dvije rečenice...važne su brojke...kako kod talijana tako i kod nas...pilot je dokaz da je tata Sergio taj posao vodio razumom a ne zaslepljen nostalgijom. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Posted - 29/09/2011 : 00:02:01
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Meni uopste nisu katastrofalni, samo su razliciti od matore garde na koju smo navikli
Tacno, stvar navike. I meni je trebalo nekoliko godina da se naviknem, sada mogu da uzivam i u novim epizodama. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18888 Posts
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
Posted - 29/09/2011 : 00:06:21
|
Pa dobro, ako bi to povecalo kvalitet bolje da ide dvomesecno. Mada, za razliku od fanova Zagora (ne dozivlčjavam sebe tako iako uzimam sve osim onih koje bih duplirao) meni se daleko vise svidjaju nove epizode sa svom tom silom katastrofalnih crtaca koje vidim stalno pljuju ovde neki ko Carson Meni uopste nisu katastrofalni, samo su razliciti od matore garde na koju smo navikli
Ako je preživio krizu 80-tih, kad je tata Sergio izjavio da je Zagor istrošen, još će on živiti. |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
|
|
Colt
stripovi.com kum
3296 Posts
Posted - 29/09/2011 : 00:06:26
|
quote: Originally posted by teller
kraljevski rečeno...ono što ja napisao u romanu King složio u dvije rečenice...važne su brojke...kako kod talijana tako i kod nas...pilot je dokaz da je tata Sergio taj posao vodio razumom a ne zaslepljen nostalgijom.
Kao i MM, uostalom. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 29/09/2011 : 00:06:47
|
Meni uopste nisu katastrofalni, samo su razliciti od matore garde na koju smo navikli
Tacno, stvar navike. I meni je trebalo nekoliko godina da se naviknem, sada mogu da uzivam i u novim epizodama.
Ja daleko vise uzivam u njima, skoro sam procitao onu "Tajnu Talismana" (ako se ne varam, uzduz i popreko popljuvan Laurenti mi je skroz ok) i "Misterioznz dolinu (Capone/Ferri, odlicna kombinacija). Inace, bas zbog tih starih dugo nisam citao Zagora, samo sakupljao. Mada je i kod Texa isto sranje Sto novije, to bolje |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Posted - 29/09/2011 : 00:10:24
|
kraljevski rečeno...ono što ja napisao u romanu King složio u dvije rečenice...važne su brojke...kako kod talijana tako i kod nas...pilot je dokaz da je tata Sergio taj posao vodio razumom a ne zaslepljen nostalgijom.
Kao i MM, uostalom.
Što s MM? |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
|
|
Colt
stripovi.com kum
3296 Posts
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Posted - 29/09/2011 : 00:12:09
|
Ja daleko vise uzivam u njima, skoro sam procitao onu "Tajnu Talismana" (ako se ne varam, uzduz i popreko popljuvan Laurenti mi je skroz ok) i "Misterioznz dolinu (Capone/Ferri, odlicna kombinacija).
Dovoljno je pogledati ovu novu generaciju forumasa, momke do 25 godina. Skoro svi favorizuju vise "novog" Zagora. Oni su napravili prvi kontakt sa SD/Ludensom, to je njihova nostalgija i njihova omiljena Zagorova era. Stvar navike. |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Posted - 29/09/2011 : 00:17:54
|
Ja daleko vise uzivam u njima, skoro sam procitao onu "Tajnu Talismana" (ako se ne varam, uzduz i popreko popljuvan Laurenti mi je skroz ok) i "Misterioznz dolinu (Capone/Ferri, odlicna kombinacija).
Dovoljno je pogledati ovu novu generaciju forumasa, momke do 25 godina. Skoro svi favorizuju vise "novog" Zagora. Oni su napravili prvi kontakt sa SD/Ludensom, to je njihova nostalgija i njihova omiljena Zagorova era. Stvar navike.
Ja imam manje od 25 pa malo više favoriziram "starog" Zagora iako sam se već naviknuo na ovog "novog" |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14719 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 29/09/2011 : 00:23:36
|
Mislim da će zagor ( kako čitam samo njega, malo DD ) napredovati i imati još bolje priče i povratak nekih starih neprijatelja. Sto se tice zagora gotovo sam siguran da ce napredovati. |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Posted - 29/09/2011 : 00:24:38
|
quote: Originally posted by Tonka24
Mislim da će zagor ( kako čitam samo njega, malo DD ) napredovati i imati još bolje priče i povratak nekih starih neprijatelja. Sto se tice zagora gotovo sam siguran da ce napredovati.
Zašto si dvaputa napisao da će Zagor napredovat |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 29/09/2011 : 00:25:51
|
Dovoljno je pogledati ovu novu generaciju forumasa, momke do 25 godina. Skoro svi favorizuju vise "novog" Zagora. Oni su napravili prvi kontakt sa SD/Ludensom, to je njihova nostalgija i njihova omiljena Zagorova era. Stvar navike.
Ako si mislio da me svrstas u te do 25. hvala ljepa Ali cinjenica je da su svi SBE junaci sad ozbiljniji (mislim na one koji dugo traju, oni mladji - MM, DD, NN... su vec i krenuli ozbiljno). Uostalom kao i filmovi, gledao skoro "3:10 to Yuma" obe verzije i nova mi je bolja. Mada, s druge strane neki klasici ne mogu nikad da budu prevazidjeni i ne stare nimalo. Jbs li ga, samo nek izlaze, citacemo i stare i nove |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 29/09/2011 : 00:26:35
|
Mislim da će zagor ( kako čitam samo njega, malo DD ) napredovati i imati još bolje priče i povratak nekih starih neprijatelja. Sto se tice zagora gotovo sam siguran da ce napredovati.
Zašto si dvaputa napisao da će Zagor napredovat
Napredovace mnogo |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Posted - 29/09/2011 : 00:29:17
|
Zašto si dvaputa napisao da će Zagor napredovat
Napredovace mnogo
Zagoru je to dobra vijest. Stvarno mi je drago da je za Zagora to dobra vijest. Zbilja dobra vijest. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18888 Posts
Posted - 29/09/2011 : 00:37:58
|
Marti koliko znam hoda po rubu i jedan je od prvih kandidata za gašenje, sad zašto to nije uradio več Sergio ko zna? Marti ima dosta popratnih izdanja pa ga to možda drži duže od očekivanog...meni ga je žao ali izgleda da se iztrošio, ipak je to stariji junak kojemu se i godine vide...valjda nitko ne želi da čita čiča Martija na štakama...ja još uvijek tvrdim da je Sergio postupio razumski i ugasio Drejka prije nego što su ga srozali na još niže grane, ...ovako je pilot odleteo dostojanstveno. |
|
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Posted - 29/09/2011 : 00:40:21
|
ja još uvijek tvrdim da je Sergio postupio razumski i ugasio Drejka prije nego što su ga srozali na još niže grane, ...ovako je pilot odleteo dostojanstveno.
Odletio je, a sada mu se pridružio i Sergio u letu nad Amazonom.
|
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 29/09/2011 : 00:43:48
|
Marti ima dosta popratnih izdanja pa ga to možda drži duže od očekivanog...
Giganta vise nema, barem ne od onog iz 2009. Trebalo bi s njim kao s pilotom, neku povecu epizodu i odlazak u velikom stilu. A mi cemo da ga sakupljamo ovde bar jos 10-20 godina |
|
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4354 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 29/09/2011 : 01:03:38
|
nek pukne Ludens i Veseli što nam ostaje?
Darkwood i Libellus za malo dublji dzep
A misliš da bi LL i DW tako lako našli 500 kupaca, da LU i VČ svojim stripovima nisu snabdeli i poslednji kiosk u svakom selu?
|
|
|
Topic |
|