Author |
Topic |
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Member since 01/04/2008 |
|
Snake Plissken
Average Member
Serbia
707 Posts
Member since 05/07/2011 |
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8583 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 30/09/2011 : 01:01:11
|
I njegov Bog ga je zaštitio... Thorgale, svaka čast.. |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
Edited by - paro on 30/09/2011 01:01:30 |
|
|
Dule
Average Member
Croatia
546 Posts
Member since 09/05/2003 |
Posted - 30/09/2011 : 01:03:48
|
E moj Torghale... Baš sam iskreno pomislio kako postoji netko od mlađih autora koji će kroz strip reči "bobu bob, popu pop", a sveziglede svega što nam se danas i ovdje događa. Kakvo razočaranje... Majka božija prosipa crvene latice ruža (u obliku srčeka, naravno), po jadniku raskriljenom kao Krist (naravno), a neki pop klečeći skrušeno jeca! (Ovakvu količinu kiča na dvije/tri table stripa nisam odavno vidio.) Ne znam Torghale tko te je na kraju savjetovao, tko i što obečavao, ali strip ti je "pao" na te zadnje dvije /tri table i postao više nego banalan. Šteta.
|
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7125 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 30/09/2011 : 01:45:20
|
Svasta! Mislim OK je reci kraj me je razocarao, jer i je polarizirajuci i neocekivan kraj, ali reci covjeku da je pravio kompromis radi neke koristi ili da je nedaj Boze primio mito i promijenio kraj da bi mu se objavio strip je nekako nisko. Sam strip mu se zove "Mirakul" i vidi se da je tempirao radnju od pocetka do kraja, osim ako i to sve nije bilo dio nekog "zlobnoga plana". (Dobro, ja sam mozda naivcina, ali kad prvi put upoznam nekog covjeka i razgovaram s njime, smatram da govori istinu, a ne da laze). |
www.epicentercomics.com |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 30/09/2011 : 07:26:12
|
Okej, dok ste još pod dojmom Torghalova MIRAKULA.
Troškovi tiska (doduše, bez kolora) u 200 komada (ne zavaravajmo se da je interes veći) na A5 su 2000 kuna pa, u dogovoru s autorom, predlažem šemu zajedničkog financiranja iliti Vritnjaq v3.0
Svatko tko priloži 100 kuna (ili višekratnik) može izabrati iz Mentorovog kataloga stripova u istom iznosu, a gratis dobije MIRAKUL i poštarinu (kad Mirakul izađe, da ne bi bile dvije poštarine).
Ako se ne skupi dovoljan broj prijava do, recimo, 15.10. sve se obustavlja i nitko ne mora uplatiti. Prijave na darkomacan@yahoo.com, a kataloge šaljem od ponedjeljka, jer sad gibam za BG.
(mcn) |
Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn |
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Posted - 30/09/2011 : 10:10:17
|
quote: Originally posted by mcn
Okej, dok ste još pod dojmom Torghalova MIRAKULA.
Troškovi tiska (doduše, bez kolora) u 200 komada (ne zavaravajmo se da je interes veći) na A5 su 2000 kuna pa, u dogovoru s autorom, predlažem šemu zajedničkog financiranja iliti Vritnjaq v3.0
Svatko tko priloži 100 kuna (ili višekratnik) može izabrati iz Mentorovog kataloga stripova u istom iznosu, a gratis dobije MIRAKUL i poštarinu (kad Mirakul izađe, da ne bi bile dvije poštarine).
Ako se ne skupi dovoljan broj prijava do, recimo, 15.10. sve se obustavlja i nitko ne mora uplatiti. Prijave na darkomacan@yahoo.com, a kataloge šaljem od ponedjeljka, jer sad gibam za BG.
(mcn)
Predlažem da sve bude transparentno i da spisak bude javan.I da rok bude 30 dana (do 1.11.). Što se uplata tiče svakakao će ići prema Macanu. Dakle prvih 200. (po 100 kuna)
1.al_ba
|
C'est la vie... https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
|
Edited by - all_ba on 30/09/2011 10:29:27 |
|
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
|
austin
Junior Member
Serbia
400 Posts
Member since 15/07/2009 |
Posted - 30/09/2011 : 10:20:46
|
2. austin
Mada se meni kraj ne svidja previshe. Ne toliko zbog nedorechenosti (strip je izuzetno konkretan i cvrsto je stajao na zemlji do poslednje table, a onda je otishao u .....vishe bih voleo neki surovi rasplet i "what happened after..." kraj). Vishe mi smeta cela simbolika zadnje table (u mom sluchaju poprilichno razumljivo, uzevshi u obzir da sam teshki ateista i veliki protivnik institucije crkve (ne i religije)). Mada sto Amos reche, kraj jeste u skladu sa naslovom. Ja sam ocekivao da se Zvone ubije , al da se ispostavi da dete nije popovo , vec ipak njegovo.....nesto u tom stilu. Nije nepredvidljivost glavni kvalitet ovog stripa , vec je to surovo realan prikaz jedne zivotne priche i atmosfera sa kojom vecina nas sa ovih prostora moze da se identifikuje i prepozna segmente koje je sam proziveo ili zna nekog sa slicnim iskustvom . Tekst je fenomenalan, a crtezh kao sto smo vec rekli, i pored tehskog amaterizma kad je tehnika u pitanju, savrsheno! docharava atmosferu, sve emocije i stanje svesti aktera u stripu u svakoj od situacija. |
Dr. Evil: Quid pro-quo, Mr. Powers. Austin Powers: Yes, squid pro row. |
Edited by - austin on 30/09/2011 10:32:20 |
|
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
Member since 12/10/2004 |
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Posted - 30/09/2011 : 10:51:33
|
quote: Originally posted by Rico
quote: Originally posted by all_ba
Predlažem da sve bude transparentno i da spisak bude javan.
Kako misliš? Na oglasnu ploču ili...?
Na ovom topiku. Već smo se Austin i ja prijavili. Ovo da bude tzransparentno je samo zbog spiska, kao što smo radili na Banetovom Zagoru. Dakle, nema nikakve sumnje vizavi Macana ne daj bože ili štatijaznam. Tek da se zna, da ne bi kasnije bilo što mene nema. |
C'est la vie... https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
|
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
Posted - 30/09/2011 : 11:15:39
|
quote: Originally posted by Rico
Predlažem da sve bude transparentno i da spisak bude javan.
Kako misliš? Na oglasnu ploču ili...?
Na ovom topiku. Već smo se Austin i ja prijavili. Ovo da bude tzransparentno je samo zbog spiska, kao što smo radili na Banetovom Zagoru. Dakle, nema nikakve sumnje vizavi Macana ne daj bože ili štatijaznam. Tek da se zna, da ne bi kasnije bilo što mene nema.
Je, dobro kažeš, vrckavi mcn:))))) |
https://www.instagram.com/ricomambo_tees/ https://www.facebook.com/brankoricovdesign |
|
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
|
Torghal
Senior Member
Croatia
1981 Posts
Member since 27/09/2004 |
Posted - 30/09/2011 : 16:57:38
|
Evo da se i ja prvo zahvalim svima na podrsci tokom izrade ovog stripa a sta se tice samog kraja tu cu samo reci da mi nitko nista nije ni obecao ni savjetovao.Kraj stripa je smisljen prije pocetka crtanja(strip se ne zove bez razloga Mirakul)i taj kraj je razlog zbog kojeg sam i poceo crtat strip...sad nekome se svidja,nekome ne, jebiga tako je sa svim stvarima u zivotu. |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 30/09/2011 : 18:35:05
|
quote: Originally posted by Torghal
Evo da se i ja prvo zahvalim svima na podrsci tokom izrade ovog stripa a sta se tice samog kraja tu cu samo reci da mi nitko nista nije ni obecao ni savjetovao.Kraj stripa je smisljen prije pocetka crtanja(strip se ne zove bez razloga Mirakul)i taj kraj je razlog zbog kojeg sam i poceo crtat strip...sad nekome se svidja,nekome ne, jebiga tako je sa svim stvarima u zivotu.
lijepo si sve to skoncipirao kolega, samo je šteta što uopće na kraju ne saznajemo čije je to dijete koje će Josipa rodit (zbog čega se Zvone na prvom mjestu i zakačio sa svećenikom) i reakcije ostalih likova na to kaj se Zvone ubio... |
"Nothing lasts forever." |
|
|
Torghal
Senior Member
Croatia
1981 Posts
Member since 27/09/2004 |
Posted - 30/09/2011 : 18:50:54
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
quote: Originally posted by Torghal
Evo da se i ja prvo zahvalim svima na podrsci tokom izrade ovog stripa a sta se tice samog kraja tu cu samo reci da mi nitko nista nije ni obecao ni savjetovao.Kraj stripa je smisljen prije pocetka crtanja(strip se ne zove bez razloga Mirakul)i taj kraj je razlog zbog kojeg sam i poceo crtat strip...sad nekome se svidja,nekome ne, jebiga tako je sa svim stvarima u zivotu.
lijepo si sve to skoncipirao kolega, samo je šteta što uopće na kraju ne saznajemo čije je to dijete koje će Josipa rodit (zbog čega se Zvone na prvom mjestu i zakačio sa svećenikom) i reakcije ostalih likova na to kaj se Zvone ubio...
Zar je to bitno? |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25302 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 30/09/2011 : 19:25:10
|
quote: Originally posted by Dule
E moj Torghale... Baš sam iskreno pomislio kako postoji netko od mlađih autora koji će kroz strip reči "bobu bob, popu pop", a sveziglede svega što nam se danas i ovdje događa. Kakvo razočaranje... Majka božija prosipa crvene latice ruža (u obliku srčeka, naravno), po jadniku raskriljenom kao Krist (naravno), a neki pop klečeći skrušeno jeca! (Ovakvu količinu kiča na dvije/tri table stripa nisam odavno vidio.) Ne znam Torghale tko te je na kraju savjetovao, tko i što obečavao, ali strip ti je "pao" na te zadnje dvije /tri table i postao više nego banalan. Šteta.
Svakakvih komentara ima... |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7125 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 30/09/2011 : 19:59:49
|
Znas Darth Ivan i meni je prvih nekoliko sekundi bilo zao sto nismo saznali cije je dijete, ali mi je odmah zatim postalo vrlo drago sto nismo, jer je to ostalo na nama citaocima da zakljucimo iz svega prilozenog. Ja npr. mislim da je dijete Zvonino. Mislim to zato jer nista u Josipinom kakrakteru nije ukazivalo da bi spavala s Don Vjekom. Po nacinu na koji je radnja sve dalje isla, poceli smo misliti da je glavni lik Zvone, dok je to cijelo vrijeme bio Don Vjeko, s kojim pocinje i zavrsava prica. Imam jos ideja, ali to mozda mogu ostaviti za recenziju kad izade ovo cudo. Stavite i mene na listu:
1.all_ba 2.austin 3.D.J. |
www.epicentercomics.com |
|
|
Topic |
|