forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Da li ste liberal ili konzervativac?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 04/10/2011 : 15:58:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
Poll Question:
Ne bojte se (moderatori, posebno)! Nije čika Andra započeo političku raspravu!

I nije ovo ništa specijalno novo, ali hajde da saznamo kako uvaženi drugari forumaši vide sebe!

Pogađate, pitanje se odnosi na sve svetske škole stripa, pa - iako SBE caruje diljem bivše Juge i to niko ne spori - mene zanima kakav uopšte stav imate prema drugim školama, pored italijanske?

Na Bushidovoj temi Puls čitatelja to takođe možemo videti, ali hajde da malo glasamo... I prokomentarišemo.

Naime, najveće oduševljenje, pored SBE izdanja, koliko sam primetio, izazivaju reprinti klasika, čak iako im je cena u rangu s premijerno objavljenim naslovima. Materijalna situacija je takva kakva jeste i da se ne ponavljamo po ko zna koji put...

No, i sebe sam pre neki dan uhvatio - kako me zapravo najveći broj novih naslova ne zanima previše, jer želim da kompletiram pojedine klasike... Npr. mnogo mi je da izdvojim 40 € za Komu, iako bih voleo da pročitam taj strip, ali ću zato Ripa i Fosterovog Tarzana kupiti čim se pojave, makar posle nemao za 'leba.

p.s. "Levi centar" je "više liberal, nego konzervativac", "desni centar" je "više konzervativac, nego liberal".

Dakle, za sebe mislite da ste:

Results:
- nepopravljivi Bonelli konzervativac, citam samo Zagora! [2%] 2 votes
- Bonelli konzervativac, jer volim stripove u kojima sam uživao kao dete i igram na sigurno. [10%] 8 votes
- umereni Bonelli konzervativac, koji daje šansu klasicima americke i f-b škole.. [22%] 18 votes
- još umereniji Bonelli konzervativac, koji daje šansu i do sada nepoznatim naslovima. [7%] 6 votes
- Bonelli liberal, jer mi SBE izdanja ne znace mnogo više od drugih. [0%] 0 votes
- levo od centra, sve škole stripa. [15%] 12 votes
- svaštojed, jer citam bukvalno sve!!! [26%] 21 votes
- desno od centra, sve škole stripa. [12%] 10 votes
- konzervativno-liberalni ljubitelj mangi. [1%] 1 votes
- f-b/SAD konzervativni klasicar (Flash, Conan, Tarzan, Krazy Kat, Tintin, Asterix, Blueberry...) [1%] 1 votes
- SAD superhero konzervativac (Silver/ Bronze age) [0%] 0 votes
- SAD superhero liberal (Morrison, Bendis, JMS, Brubaker i dr. autori) [0%] 0 votes
- f-b/SAD [1%] 1 votes
- neoliberal, citam samo stripove koji su poslednji modni krik. [1%] 1 votes
- neokonzervativac, volim samo jednu (u komentaru navesti koju) školu! [0%] 0 votes

Poll Status: Locked »» Total Votes: 81 counted »» Last Vote: 08/10/2011 02:19:27

Edited by - Gil-galad on 07/12/2011 16:10:32

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 04/10/2011 : 16:03:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
Smatram da pripadam "desnom centru", jer ipak prednost dajem klasicima, s tendencijom da, kako ih vremenom budem (većinu onoga što me zanima) kupio i pročitao, svako slobodno mesto popuni neki "indie" naslov, u kojima sve više uživam, a i uglavnom su one shotovi...

I želim da uskoro krenem i sa mangama, jer nisam pročitao baš nijednu.
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 04/10/2011 : 16:04:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Da budem iskren najviše se prepoznajem u definiciji "levo od centra, sve škole stripa". Nemam redrasuda i podjednako uživam u svim školama stripa... mada, naravno, neke volim više od drugi. :) Doduše, moj ukus se još uvijek izgrađuje - možda se za pet-deset godina prepoznam u teškim "konzervativnim" kategorijama, ko zna!

Kako sam krenuo u zadnje vrijeme, ne bi me čudilo da svoju poziciju nađem u "konzervativni-liberalni ljubitelj mangi", he he...
Go to Top of Page

Bat Baterton
Average Member

Serbia
782 Posts

Member since 10/08/2010

Posted - 04/10/2011 : 16:04:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Bat Baterton a Private Message  Reply with Quote
Moj odgovor je otišao na:
umereni Bonelli konzervativac, koji daje šansu klasicima americke i f-b škole..

U principu, dao bih ja šansu svemu, ali pošto sam se tek pre 3 godine vratio stripu, nemam vremena ni para ni da ispratim ono što mi je primarno, a kamoli nešto više. Jednog dana se nadam da će situacija da se popravi i da ću zagaziti dublje i u druge strip vode.
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 04/10/2011 : 16:08:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gil-galad

Zar ne reče da si čitao Berserka?
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 04/10/2011 : 16:10:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mhejl

quote:

Samo bacio pogled, ali to mi je prvi manga pik!

Edited by - Gil-galad on 04/10/2011 16:10:43
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 04/10/2011 : 16:10:25  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Lijevo od centra, ali malo naginjanje prema SAD školi, a malo prezira prema italijanskoj, šta ćeš, ne možeš stići sve škole ispratiti...
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 04/10/2011 : 16:21:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kako sam krenuo u zadnje vrijeme, ne bi me čudilo da svoju poziciju nađem u "konzervativni-liberalni ljubitelj mangi", he he...

ne brigaj, to se kod tebe menja sa godisnjim dobima

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 04/10/2011 : 16:21:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Samo bacio pogled, ali to mi je prvi manga pik!

Kako se vidi da smo obojica stari tolkinovci, epskom fantastikom zaraženi () - baš sam prije neki dan završio prvi tom. Mislim... Ja lično volim epsku fantastiku u jednom "hladnijem", realističnijem tonu (npr "Točak Vremena" ili "Igra tronova"), ali i ovo je prilično dobro.

Najdraži potez u mom čitanju stripova mi je upoznavanje sa mangama. Mislim, možda je u pitanju dobra selekcija, niz slučajnosti ili nešto treće, ali nikada nisam ovoliko uživao u stripovima. Sad ti šaljem jednu privatnu poruku punu preporuka (znam, postajem forumski smarach), samo se malo strpi!

A za Lorda Vejdera, Velikog Patka - šta reći, zna me čovjek u ćudljivu dušu... (btw, Valijant je san snova, veliko hvala na linku sa privjuom )

Edited by - Mhejl on 04/10/2011 16:23:09
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 04/10/2011 : 16:23:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
Samo izvoli, jeste da već imam planova za čitanje i kupovinu tamo negde do 2044., ali duuuuuug je život.

Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13541 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 04/10/2011 : 16:26:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Nešto između levo od centra i svaštojed, pa neka bude ovo drugo
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 04/10/2011 : 16:31:05  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Uz SBE čitam Conana, Corta, Riđobradog i Valijant.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

mikado
Senior Member

Serbia
1710 Posts

Member since 01/06/2009

Posted - 04/10/2011 : 16:34:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit mikado's Homepage  Send mikado a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bat Baterton

Moj odgovor je otišao na:
umereni Bonelli konzervativac, koji daje šansu klasicima americke i f-b škole..

U principu, dao bih ja šansu svemu, ali pošto sam se tek pre 3 godine vratio stripu, nemam vremena ni para ni da ispratim ono što mi je primarno, a kamoli nešto više. Jednog dana se nadam da će situacija da se popravi i da ću zagaziti dublje i u druge strip vode.

Apsolutno ista pozicija.

https://religiopedija.blogspot.com/
https://bonelistripovi.blogspot.com/
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 04/10/2011 : 16:38:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
cetvrta opcija

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 04/10/2011 : 16:45:12  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Liberalni konzervativac, ovisno o cijeni, raspoloženju, vremenu, volji i ostalim faktora. Najslabiji s mangama, to malo teže apsorbiram, ne zbog toga što su loše, nego zato što mi nešto drugo uvijek upadne prvo. Bonelli mi je čitanje po inerciji..

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4359 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 04/10/2011 : 16:57:56  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Već neko vreme sam na putu od Boneli liberala ka svaštojedu, tako da zaokružujem jednu od centralnih opcija, nebitno koju.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 04/10/2011 : 17:01:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Svaštojed.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 04/10/2011 : 17:10:23  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
Lijevo od centra.
koja je razlika u lijevo od centra i desno od centra?

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 04/10/2011 : 17:13:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Glasao sam za lijevo od centra, sve škole stripa. Valjda je to to.

Bonelli

Danas od Bonellija uglavnom citam Dylana i Kena. Posto nove epizode Dylana ne pratim a Ken je davno zavrsio ne moze se bas reci da pratim trendove. Od starih Bonelli favorita (nekad sam ih gutao sve redom) najradje procitam Nathana. Nove serijale nisam jos citao. Nesto se mislim procitat Magico Vento, ali mi Manfredi nije bas ostavio neki dojam na Dylanu. Uglavnom uvijek iskrsne nesto drugo cemu dam prioritet.

Americka skola

Uglavnom se svodi na Vertigo i nesto alternative, iako se stvarno svemu trudim dati sansu. Dakle, Swamp thing, Hellblazer, Sandman, Preacher, Transmetropolitan, 100 Bullets, Y The Last Man, Scalped... Davno poceo citati ove naslove, jednom cu ih valjda zavrsit. Obozavam Moora i Ennisa. Ovi ostali su mi ok na navedenim serijalima ali mi nisu toliko dragi da bi ih citao bilo gdje. Od ostaloga Bone, Usagi, Love and Rockets, Maus, ... Uglavnom kod nas poznate stvari. Superheroje ne volim i cesto mi nisu dobri ni u onim malo ozbiljnijim superherojskim stripovima. Jos uvijek nisam zavrsio cijeli Millerov opus na Daredevilu i tu mi je dobar dio opusa prenaivan i glupast. Cak mi i Batman slabo kotira, i to sa svojim "odraslim" naslovima. Princ Valiant me podosta umara, za Rip Kirbija i Conana cemo vidjeti jos. Mada jesam poprilicno zainteresiran za americke klasike tipa Raymond, Caniff, Segar, Heriman, kao i za Crumba.

Mange

Svidja mi se Lone wolf and cub, Buda i Vrh bogova. Akiru i Ghost in the shell nikako da procitam do kraja. Uglavnom, ovdje sam zbilja tanak i ocekujem bitne pomake u blizoj buducnosti.

Francuzobelgijanci

Citam i klasike i noviju produkciju. Asterix, Lucky, Gil Jourdan, Spirou, Gaston, Plave bluze, Natasa, Sammy... vecina tih humoristicnih naslova mi je i danas dobra. Sto se klasicnih avanturistickih stripova tice tu stojim malo slabije, prezivio je Blueberry, Komanca, Buddy Longway i mozda jos nesto. Uglavnom western. Poginuli Aster, Ridjobradi i ostali junaci iz mladosti. Od ovih nesto novijih klasika volim Torgala, XIII, Largo Winch i slicno. Od novije produkcije pratim sve sto izadje kod nas. Tu mi bolje leze Svagdanja borba, Zekan, Linkoln, Potocici i tako neki stripovi uglavnom iz fibrinog kataloga, nego ovi nesto komercijalniji tipa Murena, Sillage, Universal War One i slicno. Blast mi je trenutno najinteresantniji i najiscekivaniji naslov koji jos izlazi u Francuskoj.

Ostalo

Trillo, Bernet, Pratt, Oesterheld, Breccia, Risso, Abuli, Berardi, Milazzo. Magnus, Font, Sclavi, Toppi, Gipi, Tardi su nekakvi autori koje volim.

Domace

Obozavam Lavrica. Sve ostalo mi je dvije klase ispod. Dobar mi je Papak i stefove Gluhe Laste, Grendeli i ponesto od Kordeja. Poneki kratki strip. S klasicima imam problema kao i obicno.

Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4359 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 04/10/2011 : 17:15:37  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Lijevo od centra.
koja je razlika u lijevo od centra i desno od centra?

I u jednoj i u drugoj opciji si otvoren prema svim šlolama s tim što si kod levog centra bliži npr. mangama, a kod desnog npr. BD-u.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22378 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 04/10/2011 : 17:33:12  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
svastojed.
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 04/10/2011 : 17:38:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Citam sve, volim uglavnom sve. Jebiga. Losa osobina.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

djukak
Senior Member

2985 Posts

Member since 28/04/2005

Posted - 04/10/2011 : 17:51:52  Show Profile Show Extended Profile  Send djukak a Private Message  Reply with Quote
- umereni Bonelli konzervativac, koji daje šansu klasicima americke i f-b škole..

U stvari skoro nikako americka skola. Nesto F-B (Adler, XIII, Rahan)...

They have money for wars, but can't feed the poor!

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 04/10/2011 : 18:02:38  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
Svastojed.
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17915 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 04/10/2011 : 18:27:19  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
samo naučna fantastika

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

76
Senior Member

Croatia
2662 Posts

Member since 24/12/2005

Posted - 04/10/2011 : 18:30:44  Show Profile Show Extended Profile  Send 76 a Private Message  Reply with Quote
Nešto između ovo dvoje:

- umereni Bonelli konzervativac, koji daje šansu klasicima americke i f-b škole..
- još umereniji Bonelli konzervativac, koji daje šansu i do sada nepoznatim naslovima.

Čitam f-b (Blueberry, Riđobradi...), ali Amere nikako, a ne znam računaju li se Skriveno lice, Caravan, Cassidy, pa kad krenu i Shaghai Devil i Greystorm u nepoznate naslove ili ne.

The best you can say for football is that it has given the working man a subject for conversation.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.44 seconds. Snitz Forums 2000