forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Da li ste liberal ili konzervativac?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

manhunter
Moderator

Switzerland
26068 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 04/10/2011 : 18:33:11  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Kao i u politici i ovde- desni centar.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29665 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 04/10/2011 : 18:39:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
čitam sve škole stripa, sa naglaskom na bonelli ali samo zato jer su najdostupnija
inače mi je sve podjednako dobro: mange, bonelli, ameri, francuzi... nemam predraszuda :)
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 04/10/2011 : 18:45:55  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dessa

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Lijevo od centra.
koja je razlika u lijevo od centra i desno od centra?

I u jednoj i u drugoj opciji si otvoren prema svim šlolama s tim što si kod levog centra bliži npr. mangama, a kod desnog npr. BD-u.

Onda san krivo glasa.
Valjda po inerciji uvik biran lijevo.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 04/10/2011 : 18:59:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Bas kao i svaka umetnost, strip mora biti celovito proucen za dobar sud o njemu. To je moje misljenje. Kako sam se bavio filmskom kritikom, a za svoju dusu se bavim i katalogizacijom i skupljanjem muzike, govorim iz nekakvog (kakvog-takvog) iskustva kada kazem da jedan strip ima vecu vrednost ako poznajes ceo sklop oko njega. Jer, Kurosawa sam po sebi, npr., je Kurosawa, a poznavalac ce u njemu videti i Forda, i Hawksa, te praviti posle poveznice sa Leoneome, Peckinpahom itd. i ostalima koje je inspirisao. Ja citam, gledam, slusam sve, odbacujem (ali uvazavam) ono sto mi se ne svidja.

Doduse ovih dana sve manje, al imao sam dovoljno godina dokonosti da se posvetim tome u potpunosti :D

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 04/10/2011 : 19:15:19  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bjelolasica

Uz SBE čitam Conana, Corta, Riđobradog i Valijant.

Preporučam ti i Blueberryja.
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 04/10/2011 : 19:28:40  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dsormaz1

quote:
Originally posted by bjelolasica

Uz SBE čitam Conana, Corta, Riđobradog i Valijant.

Preporučam ti i Blueberryja.

To se kod mene i netreba navoditi. Čitam to još otkako sam se dokopao onih stripova(ne znam točno naziv) u kojima je bilo objavljeno više različitih stripova. Početak devedesetih majka ih je skupljala.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5551 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 04/10/2011 : 19:31:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
Definitivno - umereni Bonelli konzervativac, koji daje šansu klasicima americke i f-b škole..
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21931 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 04/10/2011 : 20:47:06  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Kao i Galad i Manhunter - desni centar.
Prvo nabavim klasike (Korto,Usagi,Bluberi,Riđobradi,Valiant,Spirou,Rip Kirbi,...) pa onda se bacam na ostalo.
Sa razvojem Fibre, polako se krećem ka centru.

Odbrojavanje: još 1 dan
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 04/10/2011 : 21:25:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Glasao za ''lijevo od centra''. Čitam i štujem sve osim mangi (makar vjerujem da se i među njima može naći kvalitetnih izdanja).

Bok, kako si.
Go to Top of Page

krem
New Member

Bosnia and Herzegovina
106 Posts

Member since 14/05/2011

Posted - 04/10/2011 : 21:25:10  Show Profile Show Extended Profile  Send krem a Private Message  Reply with Quote
umereni Bonelli konzervativac, koji daje šansu klasicima americke i f-b škole
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17132 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 04/10/2011 : 21:32:55  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by krem

+1
Go to Top of Page

talicnitom
Junior Member

Serbia
439 Posts

Member since 12/10/2006

Posted - 04/10/2011 : 22:03:28  Show Profile Show Extended Profile  Send talicnitom a Yahoo! Message  Send talicnitom a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 04/10/2011 : 22:46:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Levo od centra. Citam sve skole stripa, no naginjem vise novijim naslovima nego klasicima, malo vise americkoj od ostalih skola.

Ajde, malo preciznije:
Talijani: uglavnom Marti i probam ove novije serijale.
Ameri: Vertigo gotovo sve, Betmena raznog, Starmana v2, Helboy, Miller, Kirkman..
Domaci: ZZCP, Stojanovic, Komikova izdanja, mcna.
BD: Hodo, Trondhajm, klasnicni humoristicki tipa TT, Asterix,...
Mange: uglavnom mejnstrip poput FMA, One Piece, Berserk, Death Note.. that kind stuff.

quote:
Originally posted by 76

Nešto između ovo dvoje:

- umereni Bonelli konzervativac, koji daje šansu klasicima americke i f-b škole..
- još umereniji Bonelli konzervativac, koji daje šansu i do sada nepoznatim naslovima.

Čitam f-b (Blueberry, Riđobradi...), ali Amere nikako, a ne znam računaju li se Skriveno lice, Caravan, Cassidy, pa kad krenu i Shaghai Devil i Greystorm u nepoznate naslove ili ne.

Pa sad, i dalje je to Boneli - nisu poznati naslovi ali je i dalje to ista skola, ista uredjivacka politika, poznati autori.. Mislim da se pod nepoznati naslovi misli na naslove "van zone komfora", npr da uzmes Sandmana ili Tvrdju

Edited by - Grujah. on 04/10/2011 23:33:17
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13130 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 04/10/2011 : 22:48:54  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Još umjereniji Bonelli konzervativac...

Have mercy
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8625 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 05/10/2011 : 00:48:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
Anarhist

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 05/10/2011 : 11:49:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
Četvrta opcija. Bonelli No1, ali dajem šansu svima. Kad mi je nešto totalno nepoznato, a ljudi kažu da je dobro, onda pitan nekoga ko je čita da mi ukratko ispriča dojmove i tako.

Još san ja zelen, triban puno stasavat...

Trljam ruke.
Go to Top of Page

drablj
New Member

Serbia
233 Posts

Member since 06/06/2007

Posted - 05/10/2011 : 21:35:15  Show Profile Show Extended Profile  Send drablj a Private Message  Reply with Quote
levi centar. citam amerikance, boneli, be-fr i mange, ali ne sve od navedenih. od amerikanaca mi se ne svidjaju superheroji, sa naglaskom na boju. od bonelija mi nisu nesto teler, miki, mark, blek (valjda su jednim delom i oni boneli). be-fr nisam do sada citao nesto sto mi se ne svidja iz prostog razloga sto uzimam proverene naslove (na preporuku ljudi koji znaju moj ukus ili kad procitam opis i eventualno nekoliko stranica). od mangi necu citati sugavi moe, koga ima sve vise, hentai, proxy battles (karte, pokemoni, bakegyamon, digimoni i sl.) i slabo ecchie. omiljeni zanr mi je vestern (u stripu i filmu) i to je glavni razlog sto uopste citam bonelijeve (najvise teks, posle zagor).
napomenucu (primetio sam da se misli kako mladje generacije samo vise na kompjuteru i nista ih drugo ne zanima) da iako skoro svakog dana provodim preko 8 sati za kompjuterom (ne koristim drustvene mreze), odigram na njemu nesto povremeno, stripove volim najvise posle fudbala. zene su vise od 5 mesta ispod stripova :) citao bih vise da mogu da isfinansiram (godisnje trosim oko 100 evra na privatni zivot, znaci na sve osim hrane i racuna) ili me oci manje bolje od buljenja u monitor (ovde mislim da skenove koji su ponekad nuzno zlo).
Go to Top of Page

azra x.
Junior Member

Serbia
492 Posts

Member since 18/09/2010

Posted - 06/10/2011 : 20:45:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit azra x.'s Homepage  Send azra x. a Private Message  Reply with Quote
levo od centra, sve škole stripa.

Is that a gun in your pocket or are you just happy to see me? o.o
Go to Top of Page

drakulloni
Senior Member

1317 Posts

Member since 25/09/2009

Posted - 06/10/2011 : 21:05:42  Show Profile Show Extended Profile  Send drakulloni a Private Message  Reply with Quote
Desni centar.

Nije da čitam baš sve što mi padne šaka ili svaki naslov koji se pojavi. Volim da pročitam razne naslove, ali neki fiter ipak postoji. U zadnje vreme, sa dolaskom Konana , zainteresovala me amarička scena.

Volim da pročitam domaće stripove, u njima uvek nalazim nešto psebno. Oseti se duh vremena, mada tu ima još dosta prostora za razvoj.

Lepo je promenniti se...Jos je lepse promeniti se zauvek.
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4673 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 07/10/2011 : 10:57:45  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
bonelli manijak
Go to Top of Page

Charlito de la Vega
Junior Member

Croatia
328 Posts

Member since 26/07/2011

Posted - 07/12/2011 : 18:35:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Charlito de la Vega a Private Message  Reply with Quote
- još umereniji Bonelli konzervativac, koji daje šansu i do sada nepoznatim naslovima.

I don't want to be one wave in the water
but sea will drag me deep: one more haggard drowned man.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41223 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 07/12/2011 : 19:03:08  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ne mogu izabrati ni jednu kategoriju.. 3-4 mi odgovaraju..

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 08/12/2011 : 11:25:28  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
Čitam Boneli+klasike francusko-belgijske i američke škole,uz domaće autore...to otprilike dodje desni centar.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000