forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Priče s Divljeg zapada
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 64

alanford
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1169 Posts

Member since 31/03/2009

Posted - 13/10/2011 : 10:48:26  Show Profile Show Extended Profile  Send alanford a Yahoo! Message  Send alanford a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dsormaz1

quote:
Originally posted by kingleoric

quote:

Vidio sam ga danas na jednom kiosku, ali nisam uzimao, bio je oštećen na rubu. Imali su samo taj jedan primjerak. Nisam baš optimist glede daljnjeg izlaženje tog izvrsnog izdanja...
Najbolje je, tko može, doći u SNK i tamo probrati neki dobro očuvani primjerak.

Nažalost, ovo je vrlo teško izvedivo, skoro svi su oštećeni uz rub, loše rezani (kao da ih je netko šmirglao po svim hrptovima osim onog "tiskanog") ili onak malo ali iritantno ogrebeni!

O jbt. Ne mozes ih glanc kupovati ni na trafici

Edited by - alanford on 13/10/2011 10:49:35
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7817 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 13/10/2011 : 11:45:52  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
Koje ste vi picajzle.
Ja san doša na kiosk i uze prvog koji mi je doša u ruke (btw savršeno je očuvan).
Mi u vukojebini imamo bolje stripove od vas u metropolama.

Edited by - mpavin on 13/10/2011 11:47:17
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 13/10/2011 : 12:07:48  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
evo nasa san odlicno ocuvan..i sta je najsmisnije od 4 koja su bila tu 1 je bija solidno ocuvan a 2 odlicno..i pitam ja zenu u cemu je stvar..kaze ona meni da ona na to pazi kad dode..stavi na policu i ne dira..cak mi je dala da udem unutra i odaberem sam..ja ne kazem da transport ne snosi svoj dio krivice ali bitan je i prodavac..tako da je moj savjet sljedeci..nadite neku dobru trafiku i zamolite zenu da stripove koje skupljate kad dodu odlozi negdi i ne dira..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"

Edited by - brni on 13/10/2011 12:08:26
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 13/10/2011 : 12:26:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dermentor

Istina, sinoc sam bio u SNK i svi do jednog su osteceni na rubovima :(

tiskara velika gorica...jebali ih tupi noževi...isti taj problem je imao i tipomat...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 13/10/2011 : 12:59:24  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by globinjo

quote:
Originally posted by Dermentor

Istina, sinoc sam bio u SNK i svi do jednog su osteceni na rubovima :(

tiskara velika gorica...jebali ih tupi noževi...isti taj problem je imao i tipomat...

To ti je ostatak iz prošlih vremena kad se znalo da će se sstrip kupiti bez obzira na uvez i pakiranje.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 13/10/2011 : 13:30:15  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
Znači ne isplati se ići do SNK, bolje da tražim na kioscima, negdje se mora naći solidno očuvani primjerak.
Glede "picajzlenja", PSDZ po mojim kriterijima moraju biti odlično očuvani.
Go to Top of Page

marinac
Average Member

570 Posts

Member since 13/05/2011

Posted - 13/10/2011 : 13:43:29  Show Profile Show Extended Profile  Send marinac a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tako to mora biti i nikako drugačije.

Edited by - marinac on 13/10/2011 13:44:37
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 13/10/2011 : 14:30:47  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by marinac

quote:

Tako to mora biti i nikako drugačije.

ja recimo kupujem alan ford superklasike kako bi zamjenia neke klasike sa kojima nisam zadovoljan, iako se ti stripovi mogu smatrati dobro ocuvani..jednostavno ja vidim nekakve nedostatke koje nestripofili ne vide..prijatelj mi kaze da iman kompulzivno opsesivni poremecaj..ko zna..mozda je u pravu..

Edited by - brni on 13/10/2011 14:31:24
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 13/10/2011 : 14:48:09  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
Po tim kriterijima bi onda skoro svi mi bili poremećeni.
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 13/10/2011 : 14:52:40  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 13/10/2011 : 17:02:22  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by brni

quote:

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 13/10/2011 : 20:33:14  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
Kupio danas na kiosku, imali su samo jedan primjerak ali vrlo dobro očuvan, bez gore spomenutih oštečenja.

ALAMO

KOMANČERO

Go to Top of Page

Dermentor
Average Member

Croatia
689 Posts

Member since 14/06/2010

Posted - 13/10/2011 : 21:48:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Dermentor a Private Message  Reply with Quote
BTW. jel netko promjenio da je hrbat trojke malo tamnije boje od jedinice i dvojke? Me dont like it :(((
Go to Top of Page

BiDi
Senior Member

Slovenia
2435 Posts

Member since 06/05/2002

Posted - 13/10/2011 : 22:29:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit BiDi's Homepage  Send BiDi an ICQ Message  Send BiDi a Private Message  Reply with Quote
A več kod dvojke nije bila ista visina.

Tako mi mlijeka u prahu, kidam naljevo
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 13/10/2011 : 22:51:33  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Da vas ne poznam, rekao bi da su stripadžije gore i od starih baba i djece u vrtiću! Joj, teta na kiosku mi je napravila uši na stripu, ili o ne, kasni dva dana - sigurno su ga ukinuli! Ja sam za inat našao pet odlično očuvanih PSDZ na prvom kiosku kojega sam našao...

Alamo je posljednji preuređivani (krpani) broj gdje je naknadno docrtano 10 novih stranica. Radnja je malo ozbiljnija, budući da obrađuje tragičnije momente u životima McDonaldsovih, a da i ne govorimo o vatrenom Patovom krštenju u divljini, masakru kod Alama, kraju jednog koljena u lozi. Davy Crockett, Samuel Colt, general Santa Anna i drugi... Interesantan spoj činjenica o tom razdoblju Divljeg Zapada i nevine pustolovine. Malo nervira stalno mijenjanje crtača usred epizode, no preživi se. Tarquinio koji dolazi u sljedećoj epizodi ima neku deformaciju u crtanju očiju?!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17009 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 13/10/2011 : 22:57:35  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
I moj je malo sfrkan pri dnu, ali ko ga jebe, kupio sam ga, ionako je bitno samo ono što je unutra... Prva 2 su mi savršeni.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 14/10/2011 : 07:34:55  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay
Alamo je posljednji preuređivani (krpani) broj gdje je naknadno docrtano 10 novih stranica. Radnja je malo ozbiljnija, budući da obrađuje tragičnije momente u životima McDonaldsovih, a da i ne govorimo o vatrenom Patovom krštenju u divljini, masakru kod Alama, kraju jednog koljena u lozi. Davy Crockett, Samuel Colt, general Santa Anna i drugi... Interesantan spoj činjenica o tom razdoblju Divljeg Zapada i nevine pustolovine. Malo nervira stalno mijenjanje crtača usred epizode, no preživi se. Tarquinio koji dolazi u sljedećoj epizodi ima neku deformaciju u crtanju očiju?!

Kad već spominjemo cjepidlačenja, ne mogu ne primjetiti jednu povijesnu pogrešku koja se potkrala autorima epizode "Alamo"...
Na 66.stranici, gornji kadar, na zidinama Alama nacrtana je teksaška zastava s bijelom zvijezdom, iako su branitelji Alama na zidinama izvjesili meksičku zastavu s upisanom godinom 1824., na središnjem bijelom polju (1824. je označavala godinu kad je u Mexicu donesen federalni ustav koji je Santa Anna kasnije ukinuo i uveo centralizam, što je izazvalo nemire ne samo u Texasu nego i u još nekim meksičkim provincijama). Naime, među pobunjenicima u Texasu je bilo više frakcija, iako su svi težili sličnom cilju branitelji Alama, barem formalno, borili su se za veću autonomiju Texasa u sklopu Mexica (u južnom dijelu Texasa dio meksičke populacije bio je također protiv režima Santa Anne). Dok su se ljudi koje je Houston okupljao na sjeveru otvoreno zalagali za Texas kao samostalnu republiku.
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 14/10/2011 : 10:28:56  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Kad već spominjemo cjepidlačenja, ne mogu ne primjetiti jednu povijesnu pogrešku koja se potkrala autorima epizode "Alamo"...
Na 66.stranici, gornji kadar, na zidinama Alama nacrtana je teksaška zastava s bijelom zvijezdom, iako su branitelji Alama na zidinama izvjesili meksičku zastavu s upisanom godinom 1824., na središnjem bijelom polju (1824. je označavala godinu kad je u Mexicu donesen federalni ustav koji je Santa Anna kasnije ukinuo i uveo centralizam, što je izazvalo nemire ne samo u Texasu nego i u još nekim meksičkim provincijama). Naime, među pobunjenicima u Texasu je bilo više frakcija, iako su svi težili sličnom cilju branitelji Alama, barem formalno, borili su se za veću autonomiju Texasa u sklopu Mexica (u južnom dijelu Texasa dio meksičke populacije bio je također protiv režima Santa Anne). Dok su se ljudi koje je Houston okupljao na sjeveru otvoreno zalagali za Texas kao samostalnu republiku.

ja sam to tek sad primjetia..sta bi mi bez tebe dsormaz1..
iako cisto sumnjam da im se ovo potrkralo..i nigdje ne objasnjavaju tu podjelu na razlicite frakcije..ipak je strip edukativnog sadrzaja pa su mogli to ubacit..imali su dovoljno prostora jer je pola stripa potroseno na neke druge peripetije..

Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 14/10/2011 : 11:33:04  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Vidi stvarno uopće nisam išao za time. Bravo! Svaka čast na otkrivenoj greški.

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 18/10/2011 : 20:17:32  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
Još se jedna greška potkrala autorima epizode "Alamo"...
Na stranici 64. spominje se da su branitelji Alama imali samo jedan top, a imali su ih minimalno 18.

Raspored topova u utvrdi (knjiga "The Alamo and the War of Texan Independence 1835-36")

Ovakva zastava bila je izvješena na zidinama Alama

Inače, to su neki detalji koji ne trebaju umanjiti kvalitetu i zanimljivost te epizode. Ti događaji su solidno obrađeni, onako kako se to stripovski najbolje može.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 19/10/2011 : 01:26:22  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Događaji su vrlo pojednostavljeni, tako da bih pretpostavio da je gorespomenuto više izostavljanje nekih činjenica u svrhu izrade dinamičnije i tragičnije priče (herojski Ameri pobijedili zle osvajače jednim topom!). Uz toliko teksta još da su nas ubili i detaljiziranjem... I sama bitka kod Alama i nije baš prikazana, barem koliko sam mislio, sudeći prema naslovu same epizode.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 19/10/2011 : 01:27:46  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Evo i malo osvrt na najnoviju epizodu, pa komentirajte!

Komančeri PSDZ SA 3b | 96 str.

Pat MacDonald, sada već iskusni teksaški rendžer, i njegov mlađi kolega na tragu su bandi Komančera koja prodaje oružje Komančima. Infiltrira se u bandu pretvarajući se kao bandit. No, stvari se kompliciraju, jer se Pat i lijepa šefica bande Regina Duarte zaljubljuju… Hoće li prevladati strast ili razum?

http://www.stripovi.com/recenzije/psdz-psdz-sa-3b-komanceri/1378/

Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 19/10/2011 : 08:42:24  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Nemojte zaboraviti da je vrijeme nastanka epizode vrijeme bez interneta. Zato su vjerojatno oni zaboravili film s Waynom i napravili ovakav još uvijek dobar scenarij.

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18862 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 19/10/2011 : 08:49:29  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
kupljeno 2 komada juće u Delnicama, izabrao 2 najbolja (ganc izpod čekiča).

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 19/10/2011 : 09:16:22  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Događaji su vrlo pojednostavljeni, tako da bih pretpostavio da je gorespomenuto više izostavljanje nekih činjenica u svrhu izrade dinamičnije i tragičnije priče (herojski Ameri pobijedili zle osvajače jednim topom!). Uz toliko teksta još da su nas ubili i detaljiziranjem... I sama bitka kod Alama i nije baš prikazana, barem koliko sam mislio, sudeći prema naslovu same epizode.

Hoćeš li napisati recenziju i za "Alamo"?
Da, slažem se, samoj opsadi Alama mogli su posvetiti malo više stranica.
Glede Alama izvori navode da je nakon završne bitke 6.3.1836. zarobljeno 5-6 branitelja, koji su onda zaklani sabljama po zapovjedi Santa Anne. Neki časnici su to odbili izvršiti. Jedne tadašnje meksičke novine izvjestile su da je među zarobljenicima bio i sam Davey Crockett, ali tko bi to pouzdano znao. Pošteđeno je samo par civila (žena i djece). Meksički vojnici su još satima pucali u trupla teksašana, čak i kad su im zapovjedili da to prestanu raditi, nastavili su još neko vrijeme...
U epizodi "Alamo" obrađena je i bitka kod San Jacinta 21.4.1836., gdje Meksikanci doživljavaju poraz. Mislim da su to u stripu dosta dobro obradili, jedino nije prikazan pokolj nad Meksikancima...Većina izvora navodi da je ta bitka (možda bolje reći okršaj) trajala samo 18 minuta (ne znam kako su to onda izmjerili) i u stripu je navedeno da je to kratko trajalo. Nadalje, od nešto manje od 1400 vojnika koliko su Meksikanci tamo imali poginulo je 630( a tesašana samo 9). Mnogi izvori navode da je to više bio pokolj (zarobljenika), jer nije baš moguće u 18 minuta poubijati toliko ljudi s puškama koje su ispaljivale jedan metak. Bila je to osveta za Alamo i Goliad.
Što se Golidada tiče, nakon što su tamo pobjedili u 3 manje bitke, Meksikanci su strijeljali više od 300 teksaških zarobljenika, među njima i njihovog zapovjednika pukovnika Fannina (prije strijeljanja Fannin je navodno zamolio da njegovoj obitelji predaju njegove osobne stvari, da mu ne pucaju u lice i da ga pokopaju po krščanskom obredu, ali su mu pucali u lice i spalili mu truplo zajedno s ostalim pogubljenima, a osobne stvari vojnici su prisvojili).
Go to Top of Page
Page: of 64 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000