Author |
Topic |
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
Posted - 24/08/2010 : 11:49:01
|
hvala , to mi i jest najzanimljivije to sto posto uzimam to sam davno miknuo :) sta bi se moglo jos od ovih strip albuma |
feka |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Member since 20/10/2001 |
|
Raven84
Senior Member
Croatia
1324 Posts
Member since 29/03/2005 |
Posted - 24/08/2010 : 13:33:52
|
Eternaut, el nino, svebor i plamena, mort cinder, alvar mayor, mali blues s zapade obale itd. |
Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom. |
|
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
|
tiberije
Average Member
USA
789 Posts
Member since 08/06/2007 |
Posted - 25/08/2010 : 02:51:04
|
Prvo MAUS pa onda sve ostalo, a to ostalo je Pakao, Alvar Major, Mort Cinder, Spaghetti Brothers, Gospodin Jean. Uglavnom vecinu izdanaj sto sam procitao iskreno bi preporucio svakom jer FIBRA ima definitivno najraznovrsniji i po meni najbolji izdavacki program (najvise po mom ukusu). Samo zaobidji ovaj Lucin Pogreb:) |
Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod |
|
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 25/08/2010 : 13:18:18
|
Najbolje uzmi Spagetije. Kasnije ce se rasprodati. Spagetije obozava ko god ih je procitao. |
JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE |
|
|
ziki
New Member
279 Posts
Member since 22/08/2010 |
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Posted - 25/08/2010 : 13:37:25
|
Covjek je rekao da je dosad citao samo bonellija, pa mu ne bih odmah preporucio superozbiljnog mausa, a pogotovo ne mali blues s zapadne obale kod kojeg je prica ispricana poprilicno nekonvencionalno. |
|
|
Raven84
Senior Member
Croatia
1324 Posts
Member since 29/03/2005 |
Posted - 25/08/2010 : 13:39:20
|
quote: Originally posted by Mord
Covjek je rekao da je dosad citao samo bonellija, pa mu ne bih odmah preporucio superozbiljnog mausa, a pogotovo ne mali blues s zapadne obale kod kojeg je prica ispricana poprilicno nekonvencionalno.
Pa nije prica tako slozena, moze se pratiti s relativnom lakocom. Nije to pakao. IMHO. |
Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29426 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Posted - 25/08/2010 : 14:48:22
|
quote: Originally posted by Raven84
Covjek je rekao da je dosad citao samo bonellija, pa mu ne bih odmah preporucio superozbiljnog mausa, a pogotovo ne mali blues s zapadne obale kod kojeg je prica ispricana poprilicno nekonvencionalno.
Pa nije prica tako slozena, moze se pratiti s relativnom lakocom. Nije to pakao. IMHO.
zahvaljujem na trudu momci , polako cu krenuti sa kupovinom fibrinih djela , odavno se kanim prvo sto zelim da nabavim je aldebaran a onda ove sto ste mi spomenuli uostalom vidim po kritikama ostalih forumasa da je stvarno rijec o fenomenalnim strip albumima samo polako ne valja sve odjednom nabaviti pa ko ce onda to procitati to mi i jest sada problem imam dosta za otkvitati |
feka |
|
|
il cattivo
Average Member
Croatia
862 Posts
Member since 25/05/2005 |
Posted - 25/08/2010 : 15:13:28
|
quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by ziki
Pozdrav,
jel se Pakao može još gdje kupiti?
Mislim da ne moze.
Kad će reprint |
To really live you must almost die And it happened just that way with me |
|
|
ziki
New Member
279 Posts
Member since 22/08/2010 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29426 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
il cattivo
Average Member
Croatia
862 Posts
Member since 25/05/2005 |
Posted - 25/08/2010 : 15:45:53
|
quote: Originally posted by Markos
Još nisam odlučio. Ali sigurno hoće, jednom.
I to je nešto.Tako se i ja prijetim djevojkama |
To really live you must almost die And it happened just that way with me |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Posted - 25/08/2010 : 16:06:06
|
quote: Originally posted by Raven84
Pa nije prica tako slozena, moze se pratiti s relativnom lakocom. Nije to pakao. IMHO.
Nije mi toliko bitna slozenost price.Kod pakla imamo cvrstu pricu koja ima zaplet i rasplet (i to jako dobar), dok je blues strip koji je cijeli kao nekakva halucinacija, nije sve bas tako cvrsto povezano i realisticno. Ja bih puno prije nekome preporucio pakao nego blues. Blues definitivno nije nesto sto ce se svidjeti prosjecnom konzumentu. Ali, neka cita, nece mu naskoditi. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21173 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 25/08/2010 : 22:55:49
|
quote: Originally posted by feka82
za pocetnika koje fibrino izdanje preporucate koje bi mu ostalo u sjecanju i koje bi ga nalozilo da nastavi dalje :) inace sam uvijek citao bonellijeva izdanja , na njih sam navikao , a sada bih da malo oprobam neka druga izdanja da nisu bonelli :)
Doživećeš kulturni šok u pozitivnom smislu. Ja i dalje čitam Bonelijeve stripove, ali čini mi se da je to više iz navike, mada umeju da me ponekad i zabave. Fibrini stripovi, ali i ostalih izdavačkih kuća (BG,BP,SA,LL) koji nisu Bonelli, kao recimo Krcko,Aser Blistok,Bluberi,XIII,Žil Žurdan,Riđobradi gusar,Bleksed,Bone,Zekan,Usagi,Torpedo,...... su druga dimenzija, istinsko uživanje u devetoj umetnosti. Evo ti moj savet, u stvari dva saveta - Ofucani Holivudski film i Eternaut, a ako nađeš i Svagdanju borbu - sa ovim ćeš početi na pravi način! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 25/08/2010 22:56:51 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21173 Posts
Posted - 17/10/2011 : 22:04:17
|
Check! Citiraću Mikea : Upravo procitao Luce. Jako lijepo. Prelijepo. Meni nimalo depresivan, nego cisto zivotni strip. Hvala capo Marko.
|
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21173 Posts
Posted - 17/10/2011 : 22:32:29
|
Da ne zaboravim - svima kojima se dopao ovaj strip, u stvari, svima kojima se dopadaju ovakvi stripovi, neka obavezno "overe" Četvrtkov "Do viđenja gospodine" - jako dobar strip, crtežom asocira na Lucin pogreb, a i priča se vrti oko jednog dečkića, nešto starijeg od Luce; a tu je i baka. |
|
|
noemis
Senior Member
Serbia
1320 Posts
Member since 11/05/2010 |
Posted - 19/10/2011 : 01:29:56
|
quote: Originally posted by anto
D"Do viđenja gospodine" - jako dobar strip, /.../ priča se vrti oko jednog dečkića, nešto starijeg od Luce; a tu je i baka.
ajoj, anto, brate... |
"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim." |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21173 Posts
Posted - 19/10/2011 : 09:08:35
|
quote: Originally posted by noemis
quote: Originally posted by anto
D"Do viđenja gospodine" - jako dobar strip, /.../ priča se vrti oko jednog dečkića, nešto starijeg od Luce; a tu je i baka.
ajoj, anto, brate...
Čekaj,nije valjda da ti se nije svideo ovaj strip? |
Edited by - anto on 19/10/2011 09:11:24 |
|
|
noemis
Senior Member
Serbia
1320 Posts
Member since 11/05/2010 |
Posted - 19/10/2011 : 10:08:36
|
brate, ne mogu opet o tome pa ću kopipejstovati ono što sam napisao pre više od godinu dana kad sam pročitao "do viđenja gosp."
quote: Originally posted by noemis
Kao školski primer sentimentalizma u slikarstvu, najčešće se navodi poetika prerafaelizma: Roseti, Milej, Vulner i sl. Čežnjive modulacije, brižljivo i naglašeno prikazivanje svakog emotivnog tona neizostavno vodi u sentimentalizam. Čisto osećanje je prirodni dodir sa stvarnošću, kaže Venturi, a sentimentalizam je, naprotiv, želja da ubedimo drugoga posredstvom osećanja. Sentimentalizam poništava čisto osećanje i predstavlja nedostatak ukusa. Crtež je sama umetnost i čim ga upotrebljavamo kao sredstvo – tu prestaje da bude umetnost!!! Ne znam kakve su pobude, lične i/ili umišljene naterale autore da na svet donesu ovakvo jedno mrtvorođenče, ali "Do viđenja, gospodine" predstavlja najodvratnije štivo pod parolom devete umetnosti. O sižeu i načinu pripovedanja neću ni da počinjem... Uglavnom sam sklon zajebanciji kada je strip u pitanju, ali od ovakvih pretencioznih pokušaja zaista padam u vatru... ne mogu više... ...ostavljam vas da prosudite sami gledajući/čitajući priču o trinaestogodišnjem proćelavo-rahitičnom dečaku, negovoj napaćenoj i sirotoj majci, neprilagođenom, neshavćenom i labilnom ocu, zatim radnoj, mudroj a ipak nežnoj baki koja je oličenje jednog vremena koje s njom umire i ostalih prenaglašenih stereotipa koji se ponavljaju u nedogled...
|
"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim." |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17823 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Torghal
Senior Member
Croatia
1981 Posts
Member since 27/09/2004 |
Posted - 09/01/2012 : 20:12:37
|
Procitao sam danas Lucin pogreb i rasplakao se kao malo dijete...imam necakinju Lucu ciji je djed(moj otac) umro prije 3 godine i jos i danas se sjecam kako joj je moja sestra objasnjavala da je dida otisao na nebo...mozda sam umislio ali cak mi i Luca iz stripa slici na moju malu Lucu...hvala Fibri na ovom predivnom stripu. |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13473 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
Topic |
|