Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
Shiva314
Junior Member
![](icon_star_bronze.gif) ![](icon_star_bronze.gif)
![](AvatarUpload/shiva314.jpg)
Croatia
336 Posts
Member since 16/07/2004 |
Posted - 31/08/2011 : 20:31:52
|
quote: Originally posted by manhunter
Pa napisao sam ime epizode.
Na koji film/roman/djelo se referira "Grad prozirnih sjenki" kad je izuzetak? Nisam znao da je takav slučaj, pa si me malo zatekao u čudu.![](icon_smile_question.gif) |
I am the Lord of all Evil...but you can call me Cookie |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
emirem
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/Vamp.jpg)
10824 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 02/09/2011 : 13:15:11
|
quote: Originally posted by Mairosu
Hvala,sada da nadjem te od "Povratka letecih tigrova " nadalje...![](icon_misterno.gif) ![](icon_smile.gif) |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
mrmada
Junior Member
![](icon_star_bronze.gif) ![](icon_star_bronze.gif)
![](AvatarUpload/rbXjJ.jpg)
Serbia
440 Posts
Member since 05/04/2009 |
Posted - 05/09/2011 : 11:33:24
|
quote: Originally posted by emirem
Gledam serijal "Pacific" i sjetio se prica o Mister No-u kad je bio u drugom ratu ( nadam se i zadnjem! a bilo ih je..) Citao sam "Prokleti most"( Ima od Libe "MNO ide u rat") pa LMS "samuraj saiko"(mislim) i "Leteci Tigrovi"(uskoro film od John Woo-a,ali ima i sa J.wayneom iz 1942).. Zanima me gdje je Mno bio sve i na kojim frontama.. Poznajem iz ovih epizoda navedenih i u Italiji kod Monte Casina ("Etruscanki idol" ili nesto slicno) Hvala unaprijed tko zna! ![](icon_smile.gif) ![](icon_misterno.gif)
LMS 679-682 Ljuta Mrznja (tj. Mr. No ide u Rat) LMS 858-860 Etrurski Demon LMS 888-891 Leteci Tigrovi SD 12-13 Povratak Tigrova (nema direktne veze sa WW2 ali je tematski nastavak na Letece Tigrove) SA 25-28 Ratni Zarobljenik (pacifik isto) VC 01-03 20 Godina Kasnije (Mr. Noov otac u Spanskom Gradjanskom Ratu) VC 10-12 Gvadalkanal ! (prilicno samoobjasnjivo) LIB ALM 2 Ardeni (i ovo je samoobjasnjivo)
+ u jednom od tih LIB almanaha ima i prica o nekom ratnom bombarderu.
To je ja mislim to.
A libellus almanah 1? Epizoda Papuanski kralj,isto je ratna tematika.Ne mogu se setiti gde je tacno bojiste ali se secam da je mister no na kraju zavrsio u sidnejskoj bolnici. |
|
tutto maxim
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/images(130).jpg)
Serbia
1355 Posts
Member since 07/01/2007 |
|
manhunter
Moderator
![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif)
![](AvatarUpload/maximus.jpg)
Switzerland
25754 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 06/09/2011 : 08:21:57
|
quote: Originally posted by Shiva314
Na koji film/roman/djelo se referira "Grad prozirnih sjenki" kad je izuzetak? Nisam znao da je takav slučaj, pa si me malo zatekao u čudu.![](icon_smile_question.gif)
I nije takav slučaj.![](icon_smile_wink.gif)
Kod Grada prozirnih senki se odustalo od prevođenja naslova na HR, zato što je epizoda kultna, pa je to bio svojevrsni znak poštovanja statusu te epizode. Zato kažem da je i ovde moglo da se ostane pri starom nazivu, samo na HR, pošto je ova epizoda isto toliko kultna kod MN kao i Grad kod MM. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
Bardho
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 06/09/2011 : 09:34:58
|
quote: Originally posted by Shiva314
Na koji film/roman/djelo se referira "Grad prozirnih sjenki" kad je izuzetak? Nisam znao da je takav slučaj, pa si me malo zatekao u čudu.![](icon_smile_question.gif)
I nije takav slučaj.![](icon_smile_wink.gif)
Kod Grada prozirnih senki se odustalo od prevođenja naslova na HR, zato što je epizoda kultna, pa je to bio svojevrsni znak poštovanja statusu te epizode. Zato kažem da je i ovde moglo da se ostane pri starom nazivu, samo na HR, pošto je ova epizoda isto toliko kultna kod MN kao i Grad kod MM.
I kod Hodnika za pakao se odustalo od prijevoda na HR, ali ovdje je drugi slučaji Doc je to jako lijepo objasnio. Ako su talijani Stagecoach preveli sa Crvene sjenke, a mi sa Poštanska kočija onda je logično da mi strip prevedemo kao ovo drugo(naravno ako se daje hommage filmu). |
|
Bardho
Senior Member
1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 06/09/2011 : 09:37:49
|
quote: Originally posted by emirem
Gledam serijal "Pacific" i sjetio se prica o Mister No-u kad je bio u drugom ratu ( nadam se i zadnjem! a bilo ih je..) Citao sam "Prokleti most"( Ima od Libe "MNO ide u rat") pa LMS "samuraj saiko"(mislim) i "Leteci Tigrovi"(uskoro film od John Woo-a,ali ima i sa J.wayneom iz 1942).. Zanima me gdje je Mno bio sve i na kojim frontama.. Poznajem iz ovih epizoda navedenih i u Italiji kod Monte Casina ("Etruscanki idol" ili nesto slicno) Hvala unaprijed tko zna! ![](icon_smile.gif) ![](icon_misterno.gif)
LMS 679-682 Ljuta Mrznja (tj. Mr. No ide u Rat) LMS 858-860 Etrurski Demon LMS 888-891 Leteci Tigrovi SD 12-13 Povratak Tigrova (nema direktne veze sa WW2 ali je tematski nastavak na Letece Tigrove) SA 25-28 Ratni Zarobljenik (pacifik isto) VC 01-03 20 Godina Kasnije (Mr. Noov otac u Spanskom Gradjanskom Ratu) VC 10-12 Gvadalkanal ! (prilicno samoobjasnjivo) LIB ALM 2 Ardeni (i ovo je samoobjasnjivo)
+ u jednom od tih LIB almanaha ima i prica o nekom ratnom bombarderu.
To je ja mislim to.
Priča o junaku. |
|
REJS
Senior Member
![](AvatarUpload/Pictur742 - Copy.jpg)
Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
|
Dermentor
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](avatars/w401089928891.2365.jpg)
Croatia
689 Posts
Member since 14/06/2010 |
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
|
Mairosu
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/rfc.jpg)
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 13/09/2011 : 15:54:17
|
Pas mater, hoces li ikad nauciti pravilno koristit img tagove ? :D |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
|
velka031
Advanced Member
![](AvatarUpload/zagor2(2).jpg)
Croatia
17048 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
legaz
Senior Member
![](AvatarUpload/2006-01-22_185747_tn_zagorznak65x65(3).jpg)
Serbia
2420 Posts
Member since 13/08/2009 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17048 Posts
|
zeraprinc
Average Member
![](AvatarUpload/avatarZP.jpg)
Serbia
977 Posts
Member since 03/02/2004 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17048 Posts
Posted - 09/11/2011 : 00:49:13
|
quote: Originally posted by zeraprinc
quote: Originally posted by velka031
Jebote, dobra ova Brazilka...
Mogla bi da nam bude vodič. :)![](icon_smile.gif) ![](icon_smile_big.gif)
Ja bi s njom ipak radije u manauske barove, pa gdje završi :) Za prašumu i kukce bih radije Mister Noa ![](lol.gif) |
|
Deki86
Average Member
![](AvatarUpload/karson2.jpg)
Croatia
849 Posts
Member since 07/02/2006 |
Posted - 09/11/2011 : 01:10:10
|
Jedva čekam svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014! Igrat će se i u Manausu, koji će to gušt bit. Očekujem iscrpne reportaže. |
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4344 Posts
Member since 11/09/2006 |
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/banana.jpg)
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
|
emirem
Advanced Member
![](AvatarUpload/Vamp.jpg)
10824 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 11/11/2011 : 23:21:49
|
Ako USA da gol,onda ce MNO svezati za Piper reklamu "Go,Yankees!" |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17048 Posts
Posted - 12/11/2011 : 20:00:06
|
quote: Originally posted by dzoni
da..videcemo ko ce u brazil 2014...mi ili vi![](icon_smile.gif)
Bilo bi dobro da odemo svi u paketu ![](icon_smile_wink.gif) Da Brazilci samo ocijene ko je "europski Brazil"... ![](icon_smile.gif) |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|