Author |
Topic |
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
|
Kojot
Advanced Member
Switzerland
4099 Posts
Member since 21/12/2008 |
|
alanford
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1169 Posts
Member since 31/03/2009 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17009 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 30/10/2011 : 20:34:47
|
quote: Originally posted by Curunir
uh, znas sto si nekidan rekao, neke je stvari bolje zadrzati za sebe
Ma naravno, o ukusima ne treba. Ali sto bih ja voleo nekog Texa kao sto je Dah i san, pa da uzivam u crtezu, ne treba nista vise |
|
|
Insp. Jacques Clouseau
New Member
Norway
156 Posts
Member since 21/04/2009 |
|
Insp. Jacques Clouseau
New Member
Norway
156 Posts
|
Insp. Jacques Clouseau
New Member
Norway
156 Posts
|
Insp. Jacques Clouseau
New Member
Norway
156 Posts
|
Insp. Jacques Clouseau
New Member
Norway
156 Posts
|
hrvoje23
Senior Member
Croatia
2172 Posts
Member since 23/09/2005 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17009 Posts
|
kasper
Advanced Member
10878 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 31/10/2011 : 09:48:37
|
Ovo sve su lepote kakve se retko gde mogu sresti . Ticci je jedan veliki gospodin i crtac. Za razliku od mnogih jajara iz Boneli produkcije on svaki strip crta dajuci maximum. |
|
|
kasper
Advanced Member
10878 Posts
|
Ferri
Senior Member
Montenegro
1818 Posts
Member since 10/01/2004 |
|
Insp. Jacques Clouseau
New Member
Norway
156 Posts
Posted - 31/10/2011 : 11:36:33
|
quote: Originally posted by kasper
quote: Originally posted by Insp. Jacques Clouseau
Okle je ovo, iliti iz koje epizode je uzet ovaj motiv?
Ne bi rekao da je ova ilustracija vezana za neku posebnu epizodu ili pricu..Ticci sebi pusta masti na volju i stvara ambijent nezavisno od objavljenih prica... Tako da ima mnogo "pozerskih" situacija (kao sa Jim Brendon) kako je neko gore naveo.. Po meni vrhunski ilustrator sa osjecajem za dubinu "kadra" i vjerodostojnost detalja... |
|
|
kasper
Advanced Member
10878 Posts
Posted - 31/10/2011 : 11:42:06
|
quote: Originally posted by Insp. Jacques Clouseau Tako da ima mnogo "pozerskih" situacija (kao sa Jim Brendon) kako je neko gore naveo..
Sa Dzimom imamo jednu od najboljih epizoda Texa koju je radio Tici, Zarobljenik Zutog gavrana koju jedva cekam u LL izdanju. Nego, nevezano za moju predhodnu recenicu, taj crtez sa Dzimom je 'ocigledno' pozerski, dok ova sa brodom ima miris neke epizode. Koje epizode... verovatno nijedne , ah steta. |
|
|
Insp. Jacques Clouseau
New Member
Norway
156 Posts
Posted - 31/10/2011 : 12:09:12
|
quote: Originally posted by Insp. Jacques Clouseau Tako da ima mnogo "pozerskih" situacija (kao sa Jim Brendon) kako je neko gore naveo..
Sa Dzimom imamo jednu od najboljih epizoda Texa koju je radio Tici, Zarobljenik Zutog gavrana koju jedva cekam u LL izdanju. Nego, nevezano za moju predhodnu recenicu, taj crtez sa Dzimom je 'ocigledno' pozerski, dok ova sa brodom ima miris neke epizode. Koje epizode... verovatno nijedne , ah steta.
Mozda si u pravu sto se tice odredjene price..Mislim da se ovdje radi o "Galiji gusara Lafita" ZS 533..Medjutim,tu pricu je radio Letteri,ali je ,izgleda,Ticci uzeo motiv za ilustraciju.. Koliko se sjecam (ima sigurno 25 godina kako nisam citao taj strip) bila je neka potjera za Lafite-ovim blagom u mocvarama Floride (Luizijane) ali galija nikad nije pronadjena od glavnih aktora..Sjecam se samo zavrsnog kadra galije obrasle u mocvarno raslinje..Inace uz ovaj Ticcijev crtez stoji napomena na talijanskom "La leggenda del Galeone Scomparso"..Sto bi u prevodu znacilo Legenda o izgubljenoj galiji..Nadam se da sam bar malo razjasnio tvoju "nedoumicu" |
|
|
Insp. Jacques Clouseau
New Member
Norway
156 Posts
Posted - 31/10/2011 : 12:12:19
|
Sa Dzimom imamo jednu od najboljih epizoda Texa koju je radio Tici, Zarobljenik Zutog gavrana koju jedva cekam u LL izdanju. Nego, nevezano za moju predhodnu recenicu, taj crtez sa Dzimom je 'ocigledno' pozerski, dok ova sa brodom ima miris neke epizode. Koje epizode... verovatno nijedne , ah steta.
A sto se tice te prve avanture u Kanadi sa Jimom Brendonom,to su mi uz "Obecanu zemlju" story,dve najbolje i najupecatljivije price iz ranog Ticcijevog perioda i njih jedva cekam i ja u Libellus-ovom izdanju..kad te dve epizode izdaju ima da se pocastim posteno |
|
|
hrvoje23
Senior Member
Croatia
2172 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 31/10/2011 : 12:40:57
|
Mozda si u pravu sto se tice odredjene price..Mislim da se ovdje radi o "Galiji gusara Lafita" ZS 533..Medjutim,tu pricu je radio Letteri,ali je ,izgleda,Ticci uzeo motiv za ilustraciju.. Koliko se sjecam (ima sigurno 25 godina kako nisam citao taj strip) bila je neka potjera za Lafite-ovim blagom u mocvarama Floride (Luizijane) ali galija nikad nije pronadjena od glavnih aktora..Sjecam se samo zavrsnog kadra galije obrasle u mocvarno raslinje..Inace uz ovaj Ticcijev crtez stoji napomena na talijanskom "La leggenda del Galeone Scomparso"..Sto bi u prevodu znacilo Legenda o izgubljenoj galiji..Nadam se da sam bar malo razjasnio tvoju "nedoumicu"
Sa gusarima nisam još čitao... Mene je podsjetilo na Zs 1095,1096,1097. Razbojnici se skrivaju u nekom brodu, na nekom otoku, a Tex kroz močvaru dolazi s leđa... no crtao je Blasco... Na poslu sam pa ne mogu uploadati sliku-evo linka za orig.Galepovu nasl. http://www.sergiobonellieditore.it/auto/alborist?collana=1&numero=353&subnum= |
|
|
Magico_Vento
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1181 Posts
Member since 10/01/2010 |
Posted - 03/11/2011 : 01:39:47
|
quote: Originally posted by hrvoje23
Mozda si u pravu sto se tice odredjene price..Mislim da se ovdje radi o "Galiji gusara Lafita" ZS 533..Medjutim,tu pricu je radio Letteri,ali je ,izgleda,Ticci uzeo motiv za ilustraciju.. Koliko se sjecam (ima sigurno 25 godina kako nisam citao taj strip) bila je neka potjera za Lafite-ovim blagom u mocvarama Floride (Luizijane) ali galija nikad nije pronadjena od glavnih aktora..Sjecam se samo zavrsnog kadra galije obrasle u mocvarno raslinje..Inace uz ovaj Ticcijev crtez stoji napomena na talijanskom "La leggenda del Galeone Scomparso"..Sto bi u prevodu znacilo Legenda o izgubljenoj galiji..Nadam se da sam bar malo razjasnio tvoju "nedoumicu"
Sa gusarima nisam još čitao... Mene je podsjetilo na Zs 1095,1096,1097. Razbojnici se skrivaju u nekom brodu, na nekom otoku, a Tex kroz močvaru dolazi s leđa... no crtao je Blasco... Na poslu sam pa ne mogu uploadati sliku-evo linka za orig.Galepovu nasl. http://www.sergiobonellieditore.it/auto/alborist?collana=1&numero=353&subnum=
Upravo sam to htio da napisem One epizode pred kraj ZS Nadinina ispovest itd... |
Nemam potpis... |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17009 Posts
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7806 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 03/11/2011 : 13:46:41
|
Okle je ovo, iliti iz koje epizode je uzet ovaj motiv?
iz zagorovog jubilarca broj 200, "prokleto blago".
|
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
Topic |
|