forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Priče s Divljeg zapada
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 64

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 25/10/2011 : 20:28:01  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
Uvijek sam se pitao...jesu li ti Bonellijevi crtači crtali detalje (kao što su odjeća i oružje) točno po uputama scenarista ili su ih proizvoljno crtali, po svom nahođenju??
Što se pogrešaka u tim detaljima tiče, u sljedećem broju bit će još jedna, ali možda ćete to odmah uočiti...
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 26/10/2011 : 20:58:55  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dsormaz1

Uvijek sam se pitao...jesu li ti Bonellijevi crtači crtali detalje (kao što su odjeća i oružje) točno po uputama scenarista ili su ih proizvoljno crtali, po svom nahođenju??

Mislim da je to ovisilo o scenaristu... Mnogi autori opskrbljuju svoje crtače raznim fotografijama ili materijalom na temu - tko bi htio da ti crtač crta nešto što nema veze sa stvarnošću. A i crtači se i definitivno samostalno pripremaju istraživajući. Ne možeš nešto nacrtati ako nemaš nekakav model.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 31/10/2011 : 12:48:29  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Kada mogu očekivati četvorku?

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 01/11/2011 : 13:32:23  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
Trebalo bi u prosincu. Valjda će izaći prije Božića, s obzirom da su s trojkom malo kasnili.
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 01/11/2011 : 18:17:35  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
quote:

Trebalo bi u prosincu. Valjda će izaći prije Božića, s obzirom da su s trojkom malo kasnili.

To bi bilo lepo...
Go to Top of Page

REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts

Member since 17/03/2008

Posted - 02/11/2011 : 05:03:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit REJS's Homepage  Send REJS a Private Message  Reply with Quote
Komancero je po meni period navikavanja na ovog losijeg crtaca.Po meni West Story nemaju losih epizoda,samo poneki slabiji crtez.Zanimljivo je da Polezeu lici ovaj serijal,mada kao i crtac i nije nesto.Ali u staroj Yu su ga svi zapamtili po prici Srce koje Bezi.

http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk

Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!

Go to Top of Page

Davor2403
Average Member

Bosnia and Herzegovina
766 Posts

Member since 24/08/2010

Posted - 02/11/2011 : 09:43:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Davor2403 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Trebao bi u 11-om mjesecu!

Prvi i drugi su izasli u 5. i 7. i samo su s tricom kasnili malo, ja se nadam da ce ovaj mjesec izaci 4. dio
Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
30948 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 02/11/2011 : 14:39:47  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Oduševljen sam sa prva tri broja! Baš super strip!

"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati."
"The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 02/11/2011 : 15:16:05  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Davor2403

quote:

Prvi i drugi su izasli u 5. i 7. i samo su s tricom kasnili malo, ja se nadam da ce ovaj mjesec izaci 4. dio

Iz tovijh usta u Božje uši.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 02/11/2011 : 17:49:59  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

"Prognozu" izlaska pomaknuo sam na prosinac, jer ako se dobro sjećam dvojka je izašla na kraju 7.mjeseca, a s trojkom su kasnili. Možda i izađe na kraju 11.mjeseca, vidjet ćemo.

Edited by - dsormaz1 on 02/11/2011 17:51:55
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 02/11/2011 : 20:25:22  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

"Prognozu" izlaska pomaknuo sam na prosinac, jer ako se dobro sjećam dvojka je izašla na kraju 7.mjeseca, a s trojkom su kasnili. Možda i izađe na kraju 11.mjeseca, vidjet ćemo.

Zvjezdani nadnevak 31. 12. 3999.
SA napokon objavljuje četvrti nastavak PSDZ, a Lu objavljuje tekst povodom Nolitine smrti. bjelolasica i Mr. Bushido se još prepucavaju oko SBE i Mangi. DeeCay je odavno dignuo ruke da me nauči razlici između vjerojatnog i vjerovatnog, a Mamić još pokušava prodati mamu za Dinamova tri boda.

Edited by - bjelolasica on 02/11/2011 20:26:30
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 02/11/2011 : 20:29:27  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bjelolasica
SA napokon objavljuje četvrti nastavak PSDZ, a Lu objavljuje tekst povodom Nolitine smrti. bjelolasica i Mr. Bushido se još prepucavaju oko SBE i Mangi. DeeCay je odavno dignuo ruke da me nauči razlici između vjerojatnog i vjerovatnog, a Mamić još pokušava prodati mamu za Dinamova tri boda.

Go to Top of Page

kingleoric
New Member

229 Posts

Member since 03/06/2010

Posted - 03/11/2011 : 01:33:24  Show Profile Show Extended Profile  Send kingleoric a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zvjezdani nadnevak 31. 12. 4199.
(Update dnevnika mog pra-pra-pra-pradjeda bjelolasice)

"S blagim zakašnjenjem četvrti nastavak PSDZ izlazi iz tiskare.
U nastavku:
Izvanzemaljci napadaju Zemlju! Otvaraju se vrata broda! Izlaze van! Elvis je s njima! Pucaju,pu...u!!! Neć...stić...ročita...četvr...nastav... zzz...pzzz...psszz...psdz...psdz...

In his madness the King brought about the destruction of his kingdom, and would have killed everyone in it had not his royal guards turned on him and put him out of his misery. His torment was not yet at an end, for Leoric returned as The Skeleton King...
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 03/11/2011 : 07:55:02  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kingleoric

quote:

Zvjezdani nadnevak 31. 12. 4199.
(Update dnevnika mog pra-pra-pra-pradjeda bjelolasice)

"S blagim zakašnjenjem četvrti nastavak PSDZ izlazi iz tiskare.
U nastavku:
Izvanzemaljci napadaju Zemlju! Otvaraju se vrata broda! Izlaze van! Elvis je s njima! Pucaju,pu...u!!! Neć...stić...ročita...četvr...nastav... zzz...pzzz...psszz...psdz...psdz...

Potpisujem!

Go to Top of Page

marinac
Average Member

570 Posts

Member since 13/05/2011

Posted - 07/11/2011 : 10:17:44  Show Profile Show Extended Profile  Send marinac a Private Message  Reply with Quote
Meni konačno stigao PSDZ broj 3. Kao da je Osijek milion kilometara daleko od Sombora.
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 07/11/2011 : 11:22:54  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by marinac

Meni konačno stigao PSDZ broj 3. Kao da je Osijek milion kilometara daleko od Sombora.

Brže bi stiglo Poni expresom!
Go to Top of Page

marinac
Average Member

570 Posts

Member since 13/05/2011

Posted - 07/11/2011 : 12:20:59  Show Profile Show Extended Profile  Send marinac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pravedni

quote:

... Ili diližansom.
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 07/11/2011 : 14:36:23  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

... Ili diližansom.

Evo kako ubrzati stvar:
1. Izradi putovnicu.
2. Natankaj pun rezervar.
3. Odvezi se do Osijeka.
4. Kupi strip.
5. Ponovno tankaj.
6. Vrati se doma.
7. Pročitaj strip i zahvali mi što sam ti dao ovakav genijalan pla.
P.S. Razlika između običnog putovanja stripa i mog plana je jedno 1000 eura.

Go to Top of Page

marinac
Average Member

570 Posts

Member since 13/05/2011

Posted - 07/11/2011 : 16:55:58  Show Profile Show Extended Profile  Send marinac a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

... Ili diližansom.

Evo kako ubrzati stvar:
1. Izradi putovnicu.
3. Odvezi se do Osijeka.
4. Kupi strip.
5. Ponovno tankaj.
6. Vrati se doma.

Plan ti je genijalan. Sombor - Osijek i nazad je oko 140-150km. Do Batine je oko60km tamo i nazad.
Ne idem baš često, a ne isplati se ići samo zbog stripa.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17009 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 07/11/2011 : 23:40:05  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

... Ili diližansom.

Evo kako ubrzati stvar:
1. Izradi putovnicu.
3. Odvezi se do Osijeka.
4. Kupi strip.
5. Ponovno tankaj.
6. Vrati se doma.

Pa koliko troši taj auto ako ga dvaput mora tankati do čepa
Ja sam tu relaciju prolazio za 100 kuna sa Puntom i za duplo toliko sa Alfom
Go to Top of Page

marinac
Average Member

570 Posts

Member since 13/05/2011

Posted - 08/11/2011 : 11:27:14  Show Profile Show Extended Profile  Send marinac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

quote:

quote:

quote:

quote:

... Ili diližansom.

Evo kako ubrzati stvar:
1. Izradi putovnicu.
3. Odvezi se do Osijeka.
4. Kupi strip.
5. Ponovno tankaj.
6. Vrati se doma.

Pa koliko troši taj auto ako ga dvaput mora tankati do čepa
Ja sam tu relaciju prolazio za 100 kuna sa Puntom i za duplo toliko sa Alfom

Troši kao u kladionici.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 21/11/2011 : 21:40:31  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
Ima li nekih naznaka hoće li skoro izaći 4. broj? Zadnji je malo kasnio...

Edited by - dsormaz1 on 21/11/2011 21:42:40
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 21/11/2011 : 21:40:48  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
Evo pregleda povijesne pozadine kroz koju se događaji opisani u epizodi “Alamo” provlače…

Teksaški rat za neovisnost 1835.-36.

1821. godine Meksiko se izborio za neovisnost od španjolske kolonijalne uprave.
Od 1820-ih mnogi doseljenici iz Sjedinjenih Država kolonizirali su Texas. Do 1830-ih veliki dio stanovnika Texasa, koji je tada pripadao Meksiku, činili su imigranti iz Sjedinjenih Država. Njihov broj daleko je nadmašivao broj tamošnjih Meksikanaca. Meksički diktator i general Antonio Lopez de Santa Anna pokušao je zaustaviti taj trend mjerama kao što su ukidanje ropstva i pojačanim prikupljanjem carine. Anglo-američki kolonisti bili su nezadovoljni meksičkim pokušajima da uskrate autonomiju Texasu kao i zakonom o kolonizaciji koji je onemogućavao dalje doseljavanje iz SAD u Texas. Bili su zabrinuti i zbog katoličkih zakona i običaja.
Pobuna je počela kao dio općeg otpora pristalica federalnog ustava iz 1824. kojeg je centralistička vlada Santa Anne ukinula. Neprijateljstva su započela kod Gonzalesa (u Texasu) 2. listopada 1835. kad su teksašani odbacili meksičke snage poslane da ih razoružaju.
Pobunjenici sustavno nanose poraze meksičkoj vojsci koja je već bila razmještena u Texasu. Posljednja skupina meksičkih vojnika na tom području –pod zapovjedništvom Santa Anninog šurjaka, generala Martina Perfecta de Cosa –predala se u prosincu nakon duže opsade San Antonia de Bexara.

Alamo i San Jacinto

Alamo, bivša franjevačka misija u San Antoniju, Texas, podignuta oko 1722. godine, kasnije korištena kao utvrda dok danas predstavlja državni spomenik. Alamo je bio mjesto jedne od najjunačkijih epizoda teksaškog rata za neovisnost od Meksika.
23. veljače 1836. meksičke snage (više od 2000 vojnika) pod zapovjedništvom generala i diktatora Antonia Lopeza de Santa Anne stigle su do predgrađa San Antonija, kojeg su prethodnog prosinca zauzeli teksaški pobunjenici. Garnizon San Antonija, samo 155 ljudi pod zapovjedništvom pukovnika Williama Barretta Travisa, povukao se u Alamo. Unutar Alama utočište je našlo oko 15 civila, uključujući ženu jednog od branitelja, crni rob i nekoliko meksičkih obitelji koje su tamo živjele. Santa Anna raspoređuje svoje snage oko utvrde, kad mu je stiglo topništvo započinje intenzivni napad. Teksašani, od 1. ožujka pojačani s još tridesetdvojicom ljudi, odupiru se Meksikancima sve do 6. ožujka, kad neprijatelj uspjeva probiti zidove misije. Uslijedila je borba prsa o prsa u kojoj su izginuli Travis, njegovi pomoćnici, uključujući američkog graničara Davyja Crocketta i Jamesa Bowieja, i ostaci garnizona. Poginulo je 187 teksaških branitelja, dok su preživjela samo nekolicina civila. Meksički gubici iznosili su oko 600 vojnika.
U međuvremenu, 2. ožujka 1836. Texas proglašava neovisnost od Meksika i organizira privremenu vladu.
Posljednja bitka teksaškog rata za neovisnost odigrala se 21. travnja 1836. blizu današnjeg grada Houstona. Santa Anna progoni preostale pobunjenike i previše rasteže svoje opskrbne linije što dovodi do izolacije njegovih snaga od pozadine. Prethodno se povlačeći pred nadmoćnijim neprijateljem, vrhovni zapovjednik pobunjeničke vojske general Sam Houston, s malim snagama od oko 800 ljudi, izveo je iznenadni napad na meksičku vojsku blizu ušća rijeke San Jacinto. Uzvikujući “Remember the Alamo!”, Houstonova malobrojnija vojska porazila je meksičke snage od oko 1300 ljudi za manje od 20 minuta. Gotovo svi Santa Annini vojnici bili su ubijeni ili zarobljeni. Santa Anna, koji se našao među zarobljenicima, potpisao je sporazum koji je Texasu jamčio neovisnost, završetak rata i kojim je pristao povući svoje preostale trupe preko Rio Grandea. Iste godine Houston postaje prvi predsjednik Republike Texas.
Međutim, meksički kongres odbacio je sporazum i mnogi Meksikanci nadali su se ponovom zadobivanju Texasa. Ali uskoro je postalo očito da Meksiko nije u poziciji vratiti Texas silom. Poznat pod nazivom Republika “usamljene zvijezde” bio je nezavisan od 1836. do 1845., kad kongres Sjedinjenih Država usvaja rezoluciju o priključenju Texasa.

Alamo

San Jacinto

Sam Houston

Davy Crockett

Jim Bowie

Santa Anna

Edited by - dsormaz1 on 30/11/2011 19:18:20
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 21/11/2011 : 21:41:19  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ako izađe do kraja godine bit će super.
Odlično si ovo gore složio.

Edited by - bjelolasica on 21/11/2011 22:37:12
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 21/11/2011 : 22:42:28  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne možeš bez malo povijesti Divljeg Zapada, a? Moram priznati da je zanimljivo proučavati pozadinu priča... Kad se sve to stavi na gomilu, sve te PSDZ, stvarno bi se moglo dobiti presjek kroz najvažnije događaje Divljeg Zapada.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page
Page: of 64 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000