Author |
Topic |
alexts
Advanced Member
Serbia
7878 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 01/11/2011 : 23:00:53
|
Pa nije vam valjda moj komentar zanimljiviji od samog stripa, pa komentarišete njega, a ne strip?
Mada, obzirom na strip, verovatno jeste... |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12916 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 02/11/2011 : 00:37:20
|
quote: Originally posted by alexts
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Slijedeći strip na redu je The Pie-Face Prince of Old Pretzleburg. Autor je George Carlson.
Tipičan Mr.Bushido izbor - opskurni, stari, zaboravljeni strip, za koga retko ko zna, tj malo ko ga pamti.
Najbolje što se može reći je da strip ima neke kvalitete, pre svega u montaži table, za to vreme kad je nastajao, iako je crtež prosečan. Ne znam koliko je na ovom forumu svrsishodno upoznavanje sa ovim delom, dok puno njih ovde ne zna (ili nije čitalo) mnogo bolja klasična ostvarenja ovog tipa iz istog perioda.
Tvoji stripovi će kad-tad doći na red. Ali ne odjednom, i ne u nizu. Ne želim da ova tema postane monotona i da ljude zagušim jednom vrstom stripova. Želim da izbor stripova bude što raznolikiji.
Što se tiče Georgea Carlsona, mislim da se s njime vrijedi upoznati, a o tome ću progovoriti nakon što vidim kako ljudi reagiraju na njega. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
Raven84
Senior Member
Croatia
1324 Posts
Member since 29/03/2005 |
Posted - 02/11/2011 : 08:34:02
|
Ne sviđa mi se. Dosta kreativno, ali mislim da nikad ne bi procitao vise od ovog sto si stavio. |
Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom. |
|
|
Born To Run
Average Member
901 Posts
Member since 05/01/2009 |
Posted - 02/11/2011 : 11:51:41
|
Tvoji stripovi će kad-tad doći na red. Ali ne odjednom, i ne u nizu. Ne želim da ova tema postane monotona i da ljude zagušim jednom vrstom stripova. Želim da izbor stripova bude što raznolikiji.
Što se tiče Georgea Carlsona, mislim da se s njime vrijedi upoznati, a o tome ću progovoriti nakon što vidim kako ljudi reagiraju na njega.
Voleo bih da jednom bushidu pukne film i da sve otera u tri lepe |
Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 02/11/2011 : 11:55:35
|
quote: Originally posted by Born To Run
Što se tiče Georgea Carlsona, mislim da se s njime vrijedi upoznati, a o tome ću progovoriti nakon što vidim kako ljudi reagiraju na njega.
Voleo bih da jednom bushidu pukne film i da sve otera u tri lepe
Platio bih da gledam ovo :D |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8582 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 02/11/2011 : 14:23:36
|
Vampirella: Blood Lust mi je kič, ali onog najljigavijeg tipa...dok George Carlson...s obzirom na vrijeme kad je stvarao George Carlson je bio prokleti genijalac (barem meni)... |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7878 Posts
Posted - 02/11/2011 : 15:51:37
|
quote: Originally posted by paro
Vampirella: Blood Lust mi je kič, ali onog najljigavijeg tipa...dok George Carlson...s obzirom na vrijeme kad je stvarao George Carlson je bio prokleti genijalac (barem meni)...
Tačno je da vredi znati za ovog autora tj da je Carlson autor za koga vredi znati.
Ali osim upotpunjavanja istorijsko-enciklopedijskog znanja, to što je on radio teško da nekome može biti zanimljivo u smislu realnog čitanja i kupovanja stripa danas (a ovo je topik o stripu, ne o autoru), za razliku od npr. Segarovih ili Gotfredsonovih stripova, koji su izdržali test vremena. |
|
|
zlikovski
Senior Member
Croatia
1090 Posts
Member since 21/03/2008 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22311 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7878 Posts
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12916 Posts
Posted - 03/11/2011 : 00:54:53
|
quote: Originally posted by Mairosu
Platio bih da gledam ovo :D
Možda ću s 90 godina poput Clinta Eastwooda pucati po lokalnim klincima koji mi gaze po travnjaku. Možda. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12916 Posts
Posted - 03/11/2011 : 01:07:01
|
Još ako počne sa predratnim mangama.
Alextse, pobogu, ponašaš se kao da ovo sve radim samo zbog tebe.
Pa nisi ti jedini član ovog foruma. |
|
|
sandyboy
Average Member
628 Posts
Member since 09/09/2010 |
Posted - 03/11/2011 : 10:33:45
|
quote: Originally posted by Mairosu
Platio bih da gledam ovo :D
Možda ću s 90 godina poput Clinta Eastwooda pucati po lokalnim klincima koji mi gaze po travnjaku. Možda.
Pa možeš se onda već i sad početi razbacivati s Eastwoodovim citatima. Recimo kad ti netko krene trkeljati kako po njemu neki tebi dragi strip koji si stavio u topik ne valja, a ti odvratiš s :"Opinions are like assholes. Everybody's got one and everyone thinks everyone else's stinks." |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12916 Posts
Posted - 03/11/2011 : 12:03:35
|
quote: Originally posted by sandyboy
Pa možeš se onda već i sad početi razbacivati s Eastwoodovim citatima. Recimo kad ti netko krene trkeljati kako po njemu neki tebi dragi strip koji si stavio u topik ne valja, a ti odvratiš s :"Opinions are like assholes. Everybody's got one and everyone thinks everyone else's stinks."
|
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7878 Posts
Posted - 03/11/2011 : 15:41:10
|
Još ako počne sa predratnim mangama.
Alextse, pobogu, ponašaš se kao da ovo sve radim samo zbog tebe.
Pa nisi ti jedini član ovog foruma.
Lagao si me! Znao sam! (šmrc)
Ipak, ovako je zanimljivije! Opleti o Georgeu Carlsonu i neizbrisivom tragu koji je ostavio na sve nas. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9615 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 03/11/2011 : 16:00:05
|
a jbt, sto ti lepo ne otvoris slican topic, i zaspes nas sve neunistivim delima koja su ostavil dubok trag u istoriji stripa, ne razumem? |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
J.Stickman
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
377 Posts
Member since 28/10/2009 |
Posted - 03/11/2011 : 16:05:06
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
a jbt, sto ti lepo ne otvoris slican topic, i zaspes nas sve neunistivim delima koja su ostavil dubok trag u istoriji stripa, ne razumem?
Podržavam mračnu silu Mr.bushido samo nastavi sa ovim. Nemam toliko vremena za forum, ali svakako sam pronašao dosta zanimljivih stripova koji su mi prilično prijali. Samo naprijed. |
https://www.instagram.com/avet_rio_gribaje/ |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22311 Posts
Posted - 03/11/2011 : 16:25:35
|
a jbt, sto ti lepo ne otvoris slican topic, i zaspes nas sve neunistivim delima koja su ostavil dubok trag u istoriji stripa, ne razumem?
ja sam to vec prije nekoliko dana predlozio...nije problem ako u ovom slucaju imaju dva identicna topica, bas naprotiv. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12916 Posts
Posted - 03/11/2011 : 16:49:13
|
quote: Originally posted by King Warrior
ja sam to vec prije nekoliko dana predlozio...nije problem ako u ovom slucaju imaju dva identicna topica, bas naprotiv.
Ako on želi, ja ću mu rado prepustiti ovu temu. Nema potrebe da imamo dvije iste teme. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22311 Posts
Posted - 03/11/2011 : 16:51:57
|
nije problem ako imaju dvije teme, jedna npr. samo za mange zbog hiperprodukcije i ljudi koji (ne)vole to stivo i jos jedan topic za sve druge stripove. Organizujte se kako mislite da je najbolje. |
Edited by - King Warrior on 03/11/2011 16:52:51 |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12916 Posts
Posted - 03/11/2011 : 16:59:27
|
nije problem ako imaju dvije teme, jedna npr. samo za mange zbog hiperprodukcije i ljudi koji (ne)vole to stivo i jos jedan topic za sve druge stripove. Organizujte se kako mislite da je najbolje.
Sve ok, ali ja tako ne želim raditi. Slobodno otvorite drugu temu, ali ne računajte da ću ja sudjelovati u tome. Tada vam prepuštam i ovu. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22311 Posts
Posted - 03/11/2011 : 17:01:19
|
ma nemoj se odmah ljutiti, to je bio samo prijedlog. Trebalo bi da je najvaznije da forumasi profitiraju od preporuka, sto raznolikijih to bolje. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12916 Posts
Posted - 03/11/2011 : 17:04:36
|
Trebalo bi da je najvaznije da forumasi profitiraju od preporuka, sto raznolikijih to bolje.
Upravo to, zato ja ne želim raditi na temi koja će biti posvećena jednoj vrsti stripova. Zbog toga nisam otvorio ovu temu. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25268 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 03/11/2011 : 17:04:41
|
nije problem ako imaju dvije teme, jedna npr. samo za mange zbog hiperprodukcije i ljudi koji (ne)vole to stivo i jos jedan topic za sve druge stripove. Organizujte se kako mislite da je najbolje.
Sve ok, ali ja tako ne želim raditi. Slobodno otvorite drugu temu, ali ne računajte da ću ja sudjelovati u tome. Tada vam prepuštam i ovu.
Bushido, ne zezaj, samo nastavi dalje! Ne znam šta će nam druga tema, odlično radiš ovu?
Jeste da ima isuviše mangi i nekih baš nepoznatih stripova, ali je baš poenta u tome!
Samo ti nastavi ovde. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
Member since 18/03/2006 |
Posted - 03/11/2011 : 17:12:18
|
Trebalo bi da je najvaznije da forumasi profitiraju od preporuka, sto raznolikijih to bolje.
Upravo to, zato ja ne želim raditi na temi koja će biti posvećena jednoj vrsti stripova. Zbog toga nisam otvorio ovu temu.
pa nije stvar u vrstama stripova, nego u dva razlicita ukusa....ne moraju prezentirani stripovi iskljucivo bit vezani za jednu skolu ili zemlju.... |
http://matanovogumno.blogspot.com |
|
|
Topic |
|