forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Alan Ford "Ultimate" Topic
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 598

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8626 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 16/11/2011 : 16:48:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
Pa zar baš niko ne zna odgovor na Slavenovo pitanje?

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2457 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 16/11/2011 : 17:05:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message  Reply with Quote
Evo sam sad pročita Gumiflexa nakon dugo dugo godina...jedno pitanje..ko crta ovaj strip? Nemoguće da je Paolo Piffarerio kao što svugdi piše. Jednostavno, to nije taj crtač, to je skroz drugačiji stil crtanja. Jel već neko pričao nešto na ovu temu?

Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 16/11/2011 : 17:23:19  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by slaven_zg

Pozdrav svima!
Treba mi vasa pomoc...
Bio sam veliki AlanFordovac, ali vec jako dugo nisam citao pa mozda netko od vas koji ste aktualni mi mozete pomoci...
Da li bi mozda netko od vas znao u kojoj epizodi ili kako da nadjem barem taj dio ili sliku (stranicu) gdje ima izjava: "Ako nema oranžade, zar vrijedi živjeti?"
Nisam siguran da li je to jedna od njihovih legendarnih izjava ili samo natpis na Grunfovoj majici kako mi je jedan dobronamjernik natuknuo, ali jako mi je važno...
Znam da je malo smiješno , ali radi se o tome da bi htio jednu curu iznenaditi i moram to nekako naći na jedan ili drugi način.
Hvala puno svima koji bi se mozda sjetili ili barem otprilike u kom smjeru da trazim...
thanks i pozdrav,

S.

Probaj sa AF broj sedam ''Una gita a san guerreta'' ili kako je kod nas zovu ''ucviljeni diktator''. Tamo Alan na pucini mora nailazi na tipa koji se drzi za par dasaka, iscrpljen i pri izdisaju. Tip mu je trazio neki sok, mislim da je u pitanju CocaCola (tu su se malo zezali na popularnost navedenog proizvoda) a verujem da je spomenuo i orandzadu.
Kad je dobio negativan odgovor od Alana onda je izjavio to sto si upitao. Provericu pa cu ti javiti.

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 16/11/2011 : 17:43:42  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

quote:

Pozdrav svima!
Treba mi vasa pomoc...
Bio sam veliki AlanFordovac, ali vec jako dugo nisam citao pa mozda netko od vas koji ste aktualni mi mozete pomoci...
Da li bi mozda netko od vas znao u kojoj epizodi ili kako da nadjem barem taj dio ili sliku (stranicu) gdje ima izjava: "Ako nema oranžade, zar vrijedi živjeti?"
Nisam siguran da li je to jedna od njihovih legendarnih izjava ili samo natpis na Grunfovoj majici kako mi je jedan dobronamjernik natuknuo, ali jako mi je važno...
Znam da je malo smiješno , ali radi se o tome da bi htio jednu curu iznenaditi i moram to nekako naći na jedan ili drugi način.
Hvala puno svima koji bi se mozda sjetili ili barem otprilike u kom smjeru da trazim...
thanks i pozdrav,

S.

Probaj sa AF broj sedam ''Una gita a san guerreta'' ili kako je kod nas zovu ''ucviljeni diktator''. Tamo Alan na pucini mora nailazi na tipa koji se drzi za par dasaka, iscrpljen i pri izdisaju. Tip mu je trazio neki sok, mislim da je u pitanju CocaCola (tu su se malo zezali na popularnost navedenog proizvoda) a verujem da je spomenuo i orandzadu.
Kad je dobio negativan odgovor od Alana onda je izjavio to sto si upitao. Provericu pa cu ti javiti.

U pravu si.
Broj 7.
Na strani 50 brodolomac pita između ostaloga orandžadu.
Na strani 52 br kaže "kad nema vode ni coca cole...zar se isplati živjeti?"

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 16/11/2011 : 18:12:45  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Tak je. I još doda "Alkohol ne podnosim" - i otegne papke

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 16/11/2011 : 20:01:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor-te-nay

Evo sam sad pročita Gumiflexa nakon dugo dugo godina...jedno pitanje..ko crta ovaj strip? Nemoguće da je Paolo Piffarerio kao što svugdi piše. Jednostavno, to nije taj crtač, to je skroz drugačiji stil crtanja. Jel već neko pričao nešto na ovu temu?

ovu epizodu (110) je crtao Piffarerio. i radio je tuš. danas ovaj strip crta Perucca.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8626 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 16/11/2011 : 20:36:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:

Piffin crtež tako i tako oscilira iz epizode u epizodu.
Pa taj čovjek uopće nema stil crtanja

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 16/11/2011 : 22:28:03  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

quote:

Pozdrav svima!
Treba mi vasa pomoc...
thanks i pozdrav,

S.

U pravu si.
Broj 7.

Naravno da sam u pravu
Salim se, naravno. Inace, sretno pri iznenadjenju. Evo meni i ovoj mojoj se blizi 4. godisnjica veze pa vec neko vreme pokusavam da nadjem bilo koji strip koji se odvija u Rimu. Sad kopam po Marti Misteriji (pokusavam da skontam po naslovnicama) ali sam za sada bez rezultata. Naleteo sam na Veneciju i Milano ali rim...

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 16/11/2011 : 22:28:23  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
i da, dobrodosao na stripovi.com

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

slaven_zg
Starting Member

2 Posts

Member since 15/11/2011

Posted - 16/11/2011 : 22:46:33  Show Profile Show Extended Profile  Send slaven_zg a Private Message  Reply with Quote
Joj ekipa hvala Vam puno!
Sad sam pogledao , nisam bas tocno siguran da li je to to, ali ako vi znalci tak kazete onda je moguce da je ona malo pobrkala rijeci i da nema one izjave tocno onako...

Stvarno ste pravi, svaka cast....inace, ona ne zivi u Hrvatskoj i vec sam joj odnio jedan AF koji sam specijalno kupio nakon valjda 20ak godina barem, i to epizodu "kad srce radi bi-bam ba-bam", ali nazalost za sada sam zavrsio kao jadni Bok Rock na zadnjoj stranici
:-(
Nadam se da cu to nekako popraviti a ovo je jedna od stvari koje mi trebaju za moje super iznenađenje.
Drzite mi fige!
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2457 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 16/11/2011 : 22:53:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by paro

quote:

To nije on. 100% stojim iza toga, nema ovo veze s Paolom, pa uzmite ljudi u ruke to, govori Vam alan ford iskusnjara. Taj tip koji je nacrta ovo nacrta je samo drugu polovinu Gumiflexa, tajnu svinjske šunke i hipnosa. Neznam ko je, al Bunker zna. Budem li ima prilike opet ga vidit pitat ču ga to direkt.

Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 16/11/2011 : 23:06:52  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
E jebga, sad sam prostudirao crtez i to je definitivno Paolo u razvoju. Da ne govorim o gomili intervjua koje sam procitao o postmagnusovom periodu. To je gomila tekstova negde na mojoj polici, ali ima jedan deo gde Bunker govori o Paolovom uspehu zahvaljujuci gomili novih likova u AF koji su ga obelezili zanavek kao crtaca.

To je crtao on. To ti kaze onaj koji je iz referata o AF dobio ne jednu nego cetiri desetke

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 17/11/2011 : 00:13:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

To nije on. 100% stojim iza toga, nema ovo veze s Paolom, pa uzmite ljudi u ruke to, govori Vam alan ford iskusnjara. Taj tip koji je nacrta ovo nacrta je samo drugu polovinu Gumiflexa, tajnu svinjske šunke i hipnosa. Neznam ko je, al Bunker zna. Budem li ima prilike opet ga vidit pitat ču ga to direkt.

sve tri epizode je nacrtao Piffarerio. jedino je u "Gumiflexu" on sam radio tuš, a u "Tajni svinjske šunke" i "Hipnosu" su mu taj posao obavili Romanini i Chiarini.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 17/11/2011 : 00:15:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

valjda se nije mogao odlučit kojeg će koristit, pa je išao isprobavat nove

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8626 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 17/11/2011 : 01:27:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:

U krivu si Zagore, stara fordofilčino
Valjda si pročitao postove PijanogPatka i DarthIvana.
Da, to je Piffin crtež. Kolko god moj zadnji post zvučao sarkastično, ipak je istinit. Pogledaj Piffin crtež od epizode Podružnica pa nadalje. Vidjet ćeš da crtež ima tolko uspona, padova i promjena da je to u najmanju ruku začuđujuće. Ja osobno taj fenomen objašnjavam time da se jadni Piffa iz sve snage trudio da ˝parira˝ Magnusu i kolko-tolko zadovolji publiku. Jbga, ja ga po tom pitanju potpuno razumijem..
PS. isto mišljenje po pitanju crteža sam iznio i u recki Gumiflex..
Nevjerojatno koliko Piffin crtež oscilira iz epizode u epizodu. On i Bunker kao da nikako da nađu zajednički jezik.

Edited by - paro on 17/11/2011 01:40:34
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 17/11/2011 : 02:50:36  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

quote:

Pozdrav svima!
Treba mi vasa pomoc...
thanks i pozdrav,

S.

U pravu si.
Broj 7.

Naravno da sam u pravu
Salim se, naravno. Inace, sretno pri iznenadjenju. Evo meni i ovoj mojoj se blizi 4. godisnjica veze pa vec neko vreme pokusavam da nadjem bilo koji strip koji se odvija u Rimu. Sad kopam po Marti Misteriji (pokusavam da skontam po naslovnicama) ali sam za sada bez rezultata. Naleteo sam na Veneciju i Milano ali rim...

Ups! NESVRSTANI pa to si ti! Nisam te prepoznao. Ja mislio da si Slaven. Jbt koliko licite

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8626 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 17/11/2011 : 11:34:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17133 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 17/11/2011 : 22:23:24  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Fordovci, tko crta epizodu "Pokojnikova sjena"?
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 17/11/2011 : 22:50:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

U krivu si Zagore, stara fordofilčino
Valjda si pročitao postove PijanogPatka i DarthIvana.
Da, to je Piffin crtež. Kolko god moj zadnji post zvučao sarkastično, ipak je istinit. Pogledaj Piffin crtež od epizode Podružnica pa nadalje. Vidjet ćeš da crtež ima tolko uspona, padova i promjena da je to u najmanju ruku začuđujuće. Ja osobno taj fenomen objašnjavam time da se jadni Piffa iz sve snage trudio da ˝parira˝ Magnusu i kolko-tolko zadovolji publiku. Jbga, ja ga po tom pitanju potpuno razumijem..
PS. isto mišljenje po pitanju crteža sam iznio i u recki Gumiflex..
Nevjerojatno koliko Piffin crtež oscilira iz epizode u epizodu. On i Bunker kao da nikako da nađu zajednički jezik.

meni se čini da su epizode od 110-112 bile među prvim epizodama koje je Piffarerio crtao. npr. pogledajte Klodovika. njegov izgled u tim epizodama nalikuje na onaj iz stotke.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8626 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 18/11/2011 : 09:22:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

Fordovci, tko crta epizodu "Pokojnikova sjena"?

Raffaele Della Monica.

Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5286 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 18/11/2011 : 09:28:25  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
Minuette-extra 55 NAJPRIJE TREBA POUBIJATI SVE ODVJETNIKE od jutros na svim kioscima....

Za mjesec dana horror ide dalje: M-E 56: LOV NA SERIJSKOG UBOJICU

_____________________________________________________________________________________________________________________________________
42 godine Alan Forda u HR AF Klasik 117 na kioscima Minuette-extra 55 na kioscima (tko želi)

• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19647 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 18/11/2011 : 10:10:23  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Bože mili, koji naslov?
nisam baš ljubitel odvetnika i njihovih tarifa ali tako okrutno na njih?
opet bacam 2 evra za ništa...kud plovi ovaj Bunker brod?

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts

Member since 07/03/2005

Posted - 18/11/2011 : 11:21:30  Show Profile Show Extended Profile  Send makikatalinic a Private Message  Reply with Quote
Možda da malo oblikujem tvoje pitanje "Do kuda tone Bunkerov brod?". Dno je već dotaknuto, tako da nema više kuda.

"Velikodušnost bez premca"
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8626 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 18/11/2011 : 13:05:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
Meni ovo zapravo uopće nije jasno.
Pa kolko danas uopće izdanja ima AF?
Oni specijalci, redovni i Minuette extra?
I kolko brojeva ima specijalaca, a kolko Minuette extra?

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 18/11/2011 : 16:25:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DOMI

Minuette-extra 55 NAJPRIJE TREBA POUBIJATI SVE ODVJETNIKE od jutros na svim kioscima....

Za mjesec dana horror ide dalje: M-E 56: LOV NA SERIJSKOG UBOJICU

valjda je Minuette taj serijski ubojica...

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page
Page: of 598 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.95 seconds. Snitz Forums 2000