Author |
Topic |
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 07/12/2010 : 13:41:40
|
quote: Originally posted by DeeCay
Nekako je brzo završila prva sezona... Ja se nekako nadam da će i dalje serija tim tempom i na taj način. Osobno mi nije važno prati li ili ne strip serijal, a prema tekstu odgore, nisam siguran kako će serijal reagirati na promjenu cjelokupne scenarističke postave.
Kako su u stripu objasnili ovaj zombi virus, tragaju li uopće za lijekom ili se samo bave preživljavanjem?
Ja sam stigao do 9-10 trejda, dakle ca 60.svezak, i tek sad se pojavio neki frajer koji tvrdi da "zna što se dogodilo", te da moraju u washington. |
itsyourworldyoucanchangeit |
|
|
sloppy
Average Member
703 Posts
Member since 23/07/2002 |
Posted - 07/12/2010 : 15:36:15
|
u stripu za sad nema govora o objašnjenju zašto se dogodilo što se dogodilo. to mi je malo smorilo tv serijo. nisu trebali objašnjavat ništa. ali inače ko hoče znat šta se dogadja u stripu neka to pročita sam. no spoilers. tv seriju se može spoilovat ali ako neko spoiluje ovaj strip nekome koji ga još nije čitao onda je to druga stvar :)
|
http://tdksonomatopeia.blogspot.com/ |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13464 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 18/10/2011 : 00:33:08
|
pogledah i ja obožavam zombije, pa mi je ova serija vrlo zanimljiva, iako me straj da ce poceti komplicirati ja sam vise onaj tip koji ne traži više od "shot and run" :) |
|
|
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Member since 26/12/2007 |
Posted - 18/10/2011 : 08:25:56
|
quote: Originally posted by supermark
"shot and run" :)
'shoot' u ovom slučaju |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
|
|
Lucy Liu
Average Member
Croatia
706 Posts
Member since 14/09/2007 |
Posted - 19/10/2011 : 14:49:02
|
quote: Originally posted by dr strangelove
'shoot' u ovom slučaju
Jel tebi slučajno poznt naziv "Grammar Nazi"???
Serija je coolle btW. |
My username was a mistake. |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8172 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 19/10/2011 : 20:24:21
|
quote: Originally posted by Lucy Liu
quote: Originally posted by dr strangelove
'shoot' u ovom slučaju
Jel tebi slučajno poznt naziv "Grammar Nazi"???
Serija je coolle btW.
ma ta dva tipa su ti braća i još znaju šifre jedan od drugoga biće da je supermark ispravio doktora |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 20/10/2011 : 15:55:55
|
Skinuo prvu epizodu no nisam stigao pogledati. Danas obavezno!
Ima nekih promjena u seriji, scenaristi se mijenjaju, a i Frank Darabont je kao odstupio od serije. Koliko će to utjecati na seriju, ne bih znao... DO kraja novembra ide prvih 7 epizoda, a preostalih 6 od veljače. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Lorda
Average Member
Croatia
657 Posts
Member since 07/11/2002 |
Posted - 29/10/2011 : 19:59:45
|
Meni je serija fantastična, upravo sam pogledao prve 2 epizode i sviđa mi se u kom pravcu serija ide. Znam da se mnogi žale da bi htjeli više zombija i akcije ali i producenti su potvrdili da je ovo serija koja se bavi preživljavanjem (survival) skupine ljudi a da su zombiji samo "šlag povrh svega", mogli su bez problema pokazati živort nakon nuklearne katastrofe ali eto zombiji dodaju još jednu dozu horora. Ne znam za druge, meni to paše, normalno da ima dosta klišea ali se takve stvari ne mogu izbjeći. No čini mi se da su stvarno realno opisali moguću situaciju u kojoj se skupine ljudi mogu naći kada se bore za preživljavanje (s jedne strane strah, panika, sebičnost, iracionalne akcije,a sa druge pak nesebičnost, požrtvovnost, luda hrabrost... cijeli spektar emocija), i glumci su mi fantastični, dijalozi su realistični i uvjerljivi... sve 5.
Mada i oni koje žele krv i iznutirce neće biti zakinuti, ima zanimljivih ubojstava (ako se ubijanje zombija može nazvati ubijanjem :))
Uglavnom, željno iščekujem nove epizode... |
|
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
Posted - 29/10/2011 : 21:27:41
|
Meni su likovi (i glumci) jako iritantni i previše cmizdre. Na kraju mi je još najdraži onaj redneck.
No ok serija, i dalje ću gledati. |
|
|
alanford
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1169 Posts
Member since 31/03/2009 |
Posted - 30/10/2011 : 15:50:11
|
U zadnjih par dana sam odgledao prvu sezonu i, naceo drugu! Odlicna mi je serija. Na zalost jos nisam imao priliku citati strip pa ne mogu usporedjivati... |
Edited by - alanford on 30/10/2011 15:59:56 |
|
|
alanford
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1169 Posts
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
Posted - 01/11/2011 : 01:55:23
|
Ja nisam očekivao da će baš tako drsko. Ajd da je tip sam pao, pa da ga je ostavio. Ili da ga je upucao u glavu. No ovo...
Sad jedva čekam da ga ubiju, a znam da neće još dugo, kad je jedan od glavnih likova. |
|
|
alanford
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1169 Posts
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 07/11/2011 : 17:48:49
|
Ovo definitivno nije moja omiljena serija, ali me je takoder definitivno iznenadila glede Zombie tematike. Scene koje idu pod kozu na veliko iznenadenje nisu scene straha i krvavog ugriza , vec scene emocija i scene seciranja povrsnog morala i svodenje na ono bitno..opstanak..ljubav, oprost..nada. Cijeli koncept je ustvari jedan skriveni manifest o nekom novom pocetku... |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 16/11/2011 : 14:11:24
|
Imam par osnovih pitanja koja se pitam već jedno vrijeme, a vjerojatno su mi promakle...
1. Kako se točno odigrala ta zombi apokalipsa? Jel se ona desila jednokratno, kao svi mrtvi su ustali iz groba, a svi ostali koji umiru poslije te nulte točke ne uskrsuju (osim ako nisu ugriženi ili inficirani na neki drugi način)? Ili je to konstantno uskrsavanje, pa da se svi nakon što umru normalnom smrću dižu, i smrti više nema, osim ako se uništi glava ili tijelo? Tu sam malo zbunjen jer još nisam vidio nekog koji je umro u seriji normalnom smrću i digao se...
2. Što je bilo sa starijim bratom onog nazi rednecka? Nakon što pronalaze lisice i ruku na krovu u prvoj sezonu, jesmo li saznali nešto više kasnije, osim flashbackova (nešto se ne sjećam točno)?
I bilo je još nešto, no zaboravio sam! |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Posted - 16/11/2011 : 14:41:36
|
1. tko god umre, kakogod, ubrzo se vrati. zašto? nemam pojma, a pročitao sam do sada sve trejdove 2. u seriji se više ne spominje, u stripu ga nema, ali naslučujem da bi ga mogli iskoristiti za lik Guvernera, da sad ne spojlam |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 16/11/2011 : 14:51:00
|
quote: Originally posted by alen
1. tko god umre, kakogod, ubrzo se vrati. zašto? nemam pojma, a pročitao sam do sada sve trejdove
Zašto je više retoričko pitanje... Kod golog preživljavanja već niti ne brineš zašto nego djeluješ.
Znači, tko god umire, na bilo koji način, odmah se vrati? Jel to bilo direktno rečeno u seriji, ili se kao podrazumijeva? Jer dosad su svi umirali nasilno pa nisam uspio provjeriti tezu. I npr. kad je mali umirao u zadnjih par epizoda, nekako nisu brinuli da će se vratiti kao zombi, nego da će umrijeti... Pa sam nekako pretpostavio da uskrisuju samo nakon inficiranja tim zombi "virusom". |
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Posted - 16/11/2011 : 15:03:05
|
Tako je, vjerovatno se upravo to dogodilo jednog dana, jednog trenutka, u cijelom svijetu. Mrtvi su ustali, gladni mesa. Nakon toga tko god umre - pridruži im se :).
U seriji je u zadnjoj epizodi prve sezone onaj znanstvenik dao neka objašnjenja, valjda je taj virus u igri, bla-bla...
U stripu Kirkman to pitanje ("zašto, oh zašto?") samo nekoliko puta postavlja (kroz likove), ali ne daje odgovor. I to NE iz razloga da nabrije znatiželju čitalačkog puka, nego zato što mu puca kurac "zašto je do svega došlo". Tako je bar rekao u nekom interjvuu. |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 16/11/2011 : 15:31:39
|
quote: Originally posted by DeeCay Pa sam nekako pretpostavio da uskrisuju samo nakon inficiranja tim zombi "virusom".
Tačno, ovo je obrađeno na jednom mjestu u stripu.
Samo, poenta je u tome da je virus toliko raširen zemljom, vodom i vazduhom da su SVI živi likovi zaraženi istim, koji ih vaskrsava kao zombije tek nakon smrti, pod uslovom da je mozak neoštećen.
Kao što Rik dramatično zaključi u svom monologu kao vođa grupe u zatvoru: "We are the walking dead!" |
|
|
Lorda
Average Member
Croatia
657 Posts
Member since 07/11/2002 |
Posted - 17/11/2011 : 09:43:34
|
Ne vjerujem da će se ikad pokazati kako je ta "zaraza" nastala, bar ne u stripu, možda scenaristi serije ipak odluče drukčije s obzirom da se i ovako i onako ne drže slijepo samog stripa... mada to nije niti bitno, što se mene tiče ne moraju nikada objasniti.
Nije izrijekom rečeno ali se špekulira da su svi zaraženi, uostalom strip i serija se zovu The Walking Dead i pri tom se ne misli na zombije...
I to je vjerojatno ono što je Jenner (ili tako nekako, uglavnom onaj znanstvenik na kraju prve sezone) šapnuo Ricku; da se svi koji umru vraćaju kao zombiji. Zato je Rick u totalnom kaosu kada mu sin nastrada, ne samo zato što se boji da će mali umrijeti nego zato što zna kakav užas nakon toga slijedi...
Druga špekulacija je da mu je rekao da mu je žena trudna, a zna se što to znači; Rick je bio u komi neko vrijeme a znamo u kakvom su odnosu bili ona i njegov najbolji "frend", mada je ova opcija manje vjerojatna iz raznoraznih razloga.
Darylov buraz se sigurno vraća u seriju, odrezao si je ruku, vjerojatno lud od želje da se osveti, mislim da nećemo morati dugo čekati da se taj manijak ponovo pojavi...
Uglavnom moglo bi biti vrlo zanimljivo uskoro kako se serija približava kraju 2. sezone. |
|
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4651 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 17/11/2011 : 12:30:58
|
i druga sezona je jednako tupava kao i prva. cast je nepodnosljiv, jedan jedini lik nije uspeo da pridobije moju paznju duze od trajanja aktuelne scene. |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7827 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
Topic |
|