Evo drugi put mi se dešava da strip stigne za više od 30 dana a poslat je 24.10. Stripovi mi više ne stižu za 5 dana, nego otprilike za 10, što i nije tako loše. Npr. poslednja dva koja sam naručio, jedan je poslat 12.11 a drugi 16.11 a oba su stigla juče i čekam još Old man Logan koji je poslat nekoliko dana kasnije. Što se tiče pakovanja, Punisher mi je bio u kartonskoj koverti, fino upakovan a Preacher u onoj sa balončićima i kod njega mi je bilo nekoliko strana presavijeno u ćoškovima ali sam to ispravio i sad je u redu.
To je baš mnogo ako knjige sa BD-a putuju duže od mesec dana. Meni se nikada nije desilo da toliko kasne. Poslednji put (pre 20-ak dana) mi je strip stigao za oko 7 dana, kao i ranije što je stizalo. To je neki prosek - oko 7 dana od dana slanja (gore-dole par dana). Mislim da mi nikada paket iz UK nije putovao duže od 10 dana. Nedavno sam od jednog drugog prodavca iz Engleske naručio futrolu za Amazon Kindle i stigla je kod mene u Srbiju za 5-6 dana. Nadam se da su ta tvoja kašnjenjenja bili samo izolovani slučajevi i da više neće biti tolikog kašnjenja.
Baš sada malo razgledam po BD i vidim - Vulverinov trejd "Old Man Logan" - cijena 18.70 eura, meke korice, 230 strana... baš mi se uzima strip, ali ovo je prava pljačka.
Na amazonu s poštarinom taj isti strip dođe više, ako sam dobro izračunao.
Ako kupuješ samo taj jedan strip izađe te na Amazonu 19 + 8 dolara. 27 dolara, ako kupuješ par stripova (što je logično bar meni), izađe 19 + 5 tj. 24 dolara. Znači, cijena je tu negdje...BD je oko 25 dolara ako sam dobro preračunao.
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Meni Old man Logan stize, poslat mi je 22.11, cijena mu je tad bila 16.25 eura ali odmah posle toga je skocila na 18 i nesto. Moze li biti da na naslove koji su na wish listi ne mijenjaju cijene?
Mijenjaju se cijene i to pomalo,npr. samo za "Turok" zna skociti ili pasti za po 5 eura ..netko je napisao da varira o odnosu dollar i euro ali nije bilo vecih varijacija u tom odnosu valuta da cijena padne za 25%.. Meni u wishlistu se u zadnje vrijeme slabo mijenja po koji cent +/- ..........
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Cene su slicne, BD prati Amazon , dakle ako se tamo promeni , menja se i na BDu. Odijeva racunica je najtacnija. Ako je jedan strip mozda je nesto jeftiniji BD, a ako je vise onda je jeftiniji Amazon.
Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste
Baš sada malo razgledam po BD i vidim - Vulverinov trejd "Old Man Logan" - cijena 18.70 eura, meke korice, 230 strana... baš mi se uzima strip, ali ovo je prava pljačka.
Uf, pa ja sam momak u "nežnim godinama", psiha u formiranju.
A i već sam ti rekao - ovi naši forumaši (sa tobom na čelu) me mogu potpaliti da uzimam sve živo, čak i superheroje, pa...i, o bože, ne,... kapetana Mikija!
Prošle nedelje sam naručio dva stripa sa BD-a. Jedan su poslali nakon dva dana (kao i obično) tako da ga očekujem da uskoro stigne. Ali drugi strip nisu poslali ni nakon nedelju dana! Naručio sam prošlog ponedeljka, a evo danas prođe još jedan ponedeljak i još ga ne šalju. I dalje stoji oznaka "processing". Ovo je prvi put da toliko kasne sa slanjem neke knjige koju sam naručio.
Stigli Preacher 5 i Batman Year One za Mhejla. Sa njima je stiglo i malo iznenađenje da moram da platim po 1 euro za svaki strip jer se od 14.12 za sve isporuke iz inostranstva plaća carinski pregled u tom iznosu.
Stigli Preacher 5 i Batman Year One za Mhejla. Sa njima je stiglo i malo iznenađenje da moram da platim po 1 euro za svaki strip jer se od 14.12 za sve isporuke iz inostranstva plaća carinski pregled u tom iznosu.
Bas vas deru na posti, nije fer, vi placate za kulturu,a oni po dzepu...
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
WTF???? JE LI MOGUCE? LOPOVI!!! I kako i gdje si to platio? Pri preuzimanju?
I've spent my entire life doing nothing but collecting comic books... and now there's only time to say... LIFE WELL SPENT!
WTF???? JE LI MOGUCE? LOPOVI!!! I kako i gdje si to platio? Pri preuzimanju?
Aha, dosla mi dva papirica da je stigla isporuka iz inostranstva i na njima da treba da se plati po 1 euro. Citao sam ja o tome na forumu cafemontenegro ali sam mislio da su knjige toga oslobodjene.