Sa ovim novim albumom vraca nam se Hermann,onakvog kakvog smo ga voleli osamdesetih,ili bar priblizno tome...naravno,u crtackom smislu...nikada se nije ni trebao petljati sa kolorisanjem i direktnim kolorom,meni licno je to bila prava katastrofa,a znajuci kakva su fantasticna dela nastajala u saradnji sa Fraymondom,recimo...
Daleko je ovo od Hermanna iz osamdesetih Šta fali njegovim bojanjem na olovku? Meni taj njegov stil baš super izgleda.
Da,nije to ni vise onaj Hermann,ali se bar vratio tusiranju i c/b varijanti sa naknadnim bojenjem.Taj njegov direktni kolor koji je tebi extra meni je nesto najgore sto je uradio u karijeri.Njegovi stripovi koje je kolorisao Fraymond su fantazija,a taj direktan kolor je sranje.Uz to,covek je nasao i "extra" scenaristu,svog sina.Propast.
Ovaj novi stil je puno bolji za crno-belo objavljivanje. Naravno, daleko je to još od Hermanove crtačke zlatne dobe, ali je ipak puno bolje od njegovih slikarskih stripova.
Ne mogu virovat šta pričate? Neke od najljepših Hermannovih tabli su nastale u bojanjem na olovku.Sjetite se samo Rodriga,Divljeg Billa,Caatinge....To su bile ilustracije. Da mi nije mrsko sad bi postavlja slike
Ovaj novi stil je puno bolji za crno-belo objavljivanje. Naravno, daleko je to još od Hermanove crtačke zlatne dobe, ali je ipak puno bolje od njegovih slikarskih stripova.
Upravo tako Ninel...to njegovo "slikarstvo" me je i definitivno odbilo od njegovih stripova...Meni je najvece razocaranje kada je posle prvih deset sjajnih Boa Morija izbacio spin off Asuntu,uuuh,koje razocaranje,kao hladan tus...a video sam i epizode Dzeremaje iz te faze,neke su blaga katastrofa...
Ne mogu virovat šta pričate? Neke od najljepših Hermannovih tabli su nastale u bojanjem na olovku.Sjetite se samo Rodriga,Divljeg Billa,Caatinge....To su bile ilustracije. Da mi nije mrsko sad bi postavlja slike
Te njegove slike,sa nekom uzasnom sivom nijansom,su meni bas odbojne.Mozda bi i bilo drugacije da nisam Hermanna upoznao po stripovima koje je radio u onoj zlatnoj fazi,osamdesetih...ovako,to ti je kao po onoj narodnoj,skocio sa konja na magarca...
Te njegove slike,sa nekom uzasnom sivom nijansom,su meni bas odbojne.Mozda bi i bilo drugacije da nisam Hermanna upoznao po stripovima koje je radio u onoj zlatnoj fazi,osamdesetih...ovako,to ti je kao po onoj narodnoj,skocio sa konja na magarca...
Užasne sive nijanse? Nisam siguran da si ti čitao uopće te stripove?
Ni ja ne kužin o kakvin sivin nijansama se ovde priča. Neman ništa protiv staroga kolora, dapače, ali novi kolor mi je odličan.
Ocigledno imamo totalno razlicitu percepciju,tako da komentare ovog tipa,da nisam citao uopste te stripove,zadrzi za sebe...pa ja se i ne javljam na topike i ne komentarisem o stripovima koje nisam procitao i nisam sa njima upoznat,to zapamti...da nije tako,onda bih verovatno imao nekoliko puta vise postova,a nekima na ovom forumu je izgleda to jedini cilj...
Pa očigledno si vidio nešto šta ja nisam a kako sam ja čitao i imam te stripove pretpostavljam da ti nisi sve pročitao već si letimično bacio pogled ili si naišao na nekog sivog.Šta meni pišeš o spamovima?
U tim Hermanovim stripovima ima dosta noćnih scena, koje su sve tretirane sivim nijansama. Najčešće koloristi za noć koriste nijanse plave ili realne dnevne boje u tamnijim nijansama, tj kombinaciju oba.
Herman koristi crno-sive i to je problematično rešenje.
Pa očigledno si vidio nešto šta ja nisam a kako sam ja čitao i imam te stripove pretpostavljam da ti nisi sve pročitao već si letimično bacio pogled ili si naišao na nekog sivog.Šta meni pišeš o spamovima?
Kakvo letimicno citanje,kakav sivi te spopao!?!O cemu ti covece pricas...s tobom ne vredi raspravljati...rekao sam sta sam imao da kazem,ti si rekao svoje i ok,ostanimo na tome...
U tim Hermanovim stripovima ima dosta noćnih scena, koje su sve tretirane sivim nijansama. Najčešće koloristi za noć koriste nijanse plave ili realne dnevne boje u tamnijim nijansama, tj kombinaciju oba.
Herman koristi crno-sive i to je problematično rešenje.
Da,to si dobro primetio Alexts...ta njegova kombinacija boja,crno-siva,siva,braon za boju koze,po meni je totalni promasaj.Na momente ima i toplih blagih boja koje malo popravljaju utisak,ali uglavnom je to lose...da je ove iste stripove radio samo tusem,c/b,da ih je kolorisao neko drugi kose u boje mnogo bolje razume i oseca ih,bilo bi to potpuno drugacije...
Catinga je meni najljepše nacrtan i obojen strip od Hermana ikad...svaka čast njegovom opusu ali njegovi raniji radovi su mnogo bolji...ovo sada je uz lošije priče i lošije nacrtano, da o koloru ne govorim....il je noč,il je kiša il je tama,jako malo prirode gdje Herman briljira...Vrag sa sedam mora mi je bio razočarenje veliko recimo...a toliko potencijal sa bezkrajnim morskim prostranstvima...
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!