Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
axle munshine
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/fondecran_vagabond_02.jpg)
Serbia
2372 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 12/12/2011 : 23:16:29
|
Sa ovim novim albumom vraca nam se Hermann,onakvog kakvog smo ga voleli osamdesetih,ili bar priblizno tome...naravno,u crtackom smislu...nikada se nije ni trebao petljati sa kolorisanjem i direktnim kolorom,meni licno je to bila prava katastrofa,a znajuci kakva su fantasticna dela nastajala u saradnji sa Fraymondom,recimo... |
...BD, c'est la vie... |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
jaki
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/rsz_1rsz_2rsz_11igfpiar.jpg)
Croatia
27163 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 13/12/2011 : 01:25:51
|
Daleko je ovo od Hermanna iz osamdesetih![](icon_smile_sad.gif) Šta fali njegovim bojanjem na olovku? Meni taj njegov stil baš super izgleda. |
Ja sam fetišist papira! |
|
Poli
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/Kailash sunrise.jpg)
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 13/12/2011 : 09:08:19
|
Ovaj najnoviji c/b album je premijerno izasao i kod nas u StripBumerangu (Vojko sredio sa Ervinom, da dobijemo premijeru) i sasvim je ok.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
axle munshine
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
Serbia
2372 Posts
Posted - 13/12/2011 : 13:41:44
|
quote: Originally posted by jaki
Daleko je ovo od Hermanna iz osamdesetih![](icon_smile_sad.gif) Šta fali njegovim bojanjem na olovku? Meni taj njegov stil baš super izgleda.
Da,nije to ni vise onaj Hermann,ali se bar vratio tusiranju i c/b varijanti sa naknadnim bojenjem.Taj njegov direktni kolor koji je tebi extra meni je nesto najgore sto je uradio u karijeri.Njegovi stripovi koje je kolorisao Fraymond su fantazija,a taj direktan kolor je sranje.Uz to,covek je nasao i "extra" scenaristu,svog sina.Propast. |
...BD, c'est la vie... |
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2372 Posts
Posted - 13/12/2011 : 13:45:24
|
quote: Originally posted by Poli
Ovaj najnoviji c/b album je premijerno izasao i kod nas u StripBumerangu (Vojko sredio sa Ervinom, da dobijemo premijeru) i sasvim je ok.
Na putu je da se vrati u svoju zlatnu fazu,mada se vidi da slabije crta nego tada.Jos samo da nadje dobrog koloristu i bice to ok. |
...BD, c'est la vie... |
|
ninel
Senior Member
![](AvatarUpload/bulledencre16.jpg)
Serbia
1584 Posts
Member since 16/11/2004 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27163 Posts
Posted - 13/12/2011 : 17:32:06
|
Ne mogu virovat šta pričate? Neke od najljepših Hermannovih tabli su nastale u bojanjem na olovku.Sjetite se samo Rodriga,Divljeg Billa,Caatinge....To su bile ilustracije. Da mi nije mrsko sad bi postavlja slike![](icon_smile_big.gif) |
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2372 Posts
Posted - 13/12/2011 : 18:12:33
|
quote: Originally posted by ninel
Ovaj novi stil je puno bolji za crno-belo objavljivanje. Naravno, daleko je to još od Hermanove crtačke zlatne dobe, ali je ipak puno bolje od njegovih slikarskih stripova.
Upravo tako Ninel...to njegovo "slikarstvo" me je i definitivno odbilo od njegovih stripova...Meni je najvece razocaranje kada je posle prvih deset sjajnih Boa Morija izbacio spin off Asuntu,uuuh,koje razocaranje,kao hladan tus...a video sam i epizode Dzeremaje iz te faze,neke su blaga katastrofa... |
...BD, c'est la vie... |
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2372 Posts
Posted - 13/12/2011 : 18:15:45
|
Ne mogu virovat šta pričate? Neke od najljepših Hermannovih tabli su nastale u bojanjem na olovku.Sjetite se samo Rodriga,Divljeg Billa,Caatinge....To su bile ilustracije. Da mi nije mrsko sad bi postavlja slike![](icon_smile_big.gif)
Te njegove slike,sa nekom uzasnom sivom nijansom,su meni bas odbojne.Mozda bi i bilo drugacije da nisam Hermanna upoznao po stripovima koje je radio u onoj zlatnoj fazi,osamdesetih...ovako,to ti je kao po onoj narodnoj,skocio sa konja na magarca...![](icon_smile_big.gif) |
...BD, c'est la vie... |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27163 Posts
Posted - 13/12/2011 : 18:23:25
|
quote: Originally posted by axle munshine
Te njegove slike,sa nekom uzasnom sivom nijansom,su meni bas odbojne.Mozda bi i bilo drugacije da nisam Hermanna upoznao po stripovima koje je radio u onoj zlatnoj fazi,osamdesetih...ovako,to ti je kao po onoj narodnoj,skocio sa konja na magarca...![](icon_smile_big.gif)
Užasne sive nijanse? Nisam siguran da si ti čitao uopće te stripove? |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27163 Posts
Posted - 13/12/2011 : 18:26:31
|
Tornjevi Boa Morija tj.Assunta i Rodrigo i drugi te slični Vlad Drakul su prekrasno bojani.Isto tako i Caatinga,Wild Bill i večina Jeremiaha. |
|
NESVRSTANI
Advanced Member
![](AvatarUpload/Kurdy.jpg)
Croatia
10500 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 13/12/2011 : 18:35:51
|
Te njegove slike,sa nekom uzasnom sivom nijansom,su meni bas odbojne.Mozda bi i bilo drugacije da nisam Hermanna upoznao po stripovima koje je radio u onoj zlatnoj fazi,osamdesetih...ovako,to ti je kao po onoj narodnoj,skocio sa konja na magarca...![](icon_smile_big.gif)
Užasne sive nijanse? Nisam siguran da si ti čitao uopće te stripove?
Ni ja ne kužin o kakvin sivin nijansama se ovde priča. Neman ništa protiv staroga kolora, dapače, ali novi kolor mi je odličan. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2372 Posts
Posted - 13/12/2011 : 18:53:03
|
Užasne sive nijanse? Nisam siguran da si ti čitao uopće te stripove?
Ocigledno imamo totalno razlicitu percepciju,tako da komentare ovog tipa,da nisam citao uopste te stripove,zadrzi za sebe...pa ja se i ne javljam na topike i ne komentarisem o stripovima koje nisam procitao i nisam sa njima upoznat,to zapamti...da nije tako,onda bih verovatno imao nekoliko puta vise postova,a nekima na ovom forumu je izgleda to jedini cilj... |
...BD, c'est la vie... |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27163 Posts
Posted - 13/12/2011 : 20:03:44
|
Pa očigledno si vidio nešto šta ja nisam a kako sam ja čitao i imam te stripove pretpostavljam da ti nisi sve pročitao već si letimično bacio pogled ili si naišao na nekog sivog.Šta meni pišeš o spamovima? |
|
alexts
Advanced Member
![](AvatarUpload/SUPERMAN.gif)
Serbia
8997 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 13/12/2011 : 20:32:42
|
U tim Hermanovim stripovima ima dosta noćnih scena, koje su sve tretirane sivim nijansama. Najčešće koloristi za noć koriste nijanse plave ili realne dnevne boje u tamnijim nijansama, tj kombinaciju oba.
Herman koristi crno-sive i to je problematično rešenje. |
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2372 Posts
Posted - 13/12/2011 : 20:58:13
|
Pa očigledno si vidio nešto šta ja nisam a kako sam ja čitao i imam te stripove pretpostavljam da ti nisi sve pročitao već si letimično bacio pogled ili si naišao na nekog sivog.Šta meni pišeš o spamovima?
Kakvo letimicno citanje,kakav sivi te spopao!?!O cemu ti covece pricas...s tobom ne vredi raspravljati...rekao sam sta sam imao da kazem,ti si rekao svoje i ok,ostanimo na tome... |
...BD, c'est la vie... |
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2372 Posts
Posted - 13/12/2011 : 21:03:50
|
quote: Originally posted by alexts
U tim Hermanovim stripovima ima dosta noćnih scena, koje su sve tretirane sivim nijansama. Najčešće koloristi za noć koriste nijanse plave ili realne dnevne boje u tamnijim nijansama, tj kombinaciju oba.
Herman koristi crno-sive i to je problematično rešenje.
Da,to si dobro primetio Alexts...ta njegova kombinacija boja,crno-siva,siva,braon za boju koze,po meni je totalni promasaj.Na momente ima i toplih blagih boja koje malo popravljaju utisak,ali uglavnom je to lose...da je ove iste stripove radio samo tusem,c/b,da ih je kolorisao neko drugi kose u boje mnogo bolje razume i oseca ih,bilo bi to potpuno drugacije... |
...BD, c'est la vie... |
|
teller
Advanced Member
![](AvatarUpload/kit.gif)
Slovenia
19104 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 14/12/2011 : 10:19:51
|
Catinga je meni najljepše nacrtan i obojen strip od Hermana ikad...svaka čast njegovom opusu ali njegovi raniji radovi su mnogo bolji...ovo sada je uz lošije priče i lošije nacrtano, da o koloru ne govorim....il je noč,il je kiša il je tama,jako malo prirode gdje Herman briljira...Vrag sa sedam mora mi je bio razočarenje veliko recimo...a toliko potencijal sa bezkrajnim morskim prostranstvima... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
BiDi
Senior Member
Slovenia
2444 Posts
Member since 06/05/2002 |
|
Poli
Advanced Member
![](AvatarUpload/Kailash sunrise.jpg)
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
anto
Advanced Member
![](avatars/w601093823423.6784.jpg)
Serbia
21388 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 09/01/2012 : 21:52:05
|
Koliko epizoda sadrži ovaj integral? Pretpostavljam četiri? Lepo izgleda. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 09/01/2012 21:52:51 |
|
delboj
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/images.jpg)
Bosnia and Herzegovina
17195 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2372 Posts
Posted - 09/01/2012 : 22:11:49
|
quote: Originally posted by anto
Koliko epizoda sadrži ovaj integral? Pretpostavljam četiri? Lepo izgleda.
Ne,tri! I,da,lepo izgleda...nadam se da ce SAF stampati i za ostatak exYu u istom kvalitetu...bice to Strip agent ili mozda Marketprint...![](icon_smile_big.gif) |
...BD, c'est la vie... |
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2372 Posts
|
kasper
Advanced Member
10907 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|