forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Galerija Zagorovih glancera
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 26

Bojan1981
New Member

Canada
168 Posts

Member since 08/05/2011

Posted - 13/12/2011 : 21:48:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Bojan1981 a Private Message  Reply with Quote
http://www.ebay.ca/itm/ZAGOR-ZENITH-52-il-numero-1-di-ZAGOR-originale-/160687932933?pt=Fumetti_Occidentali&hash=item2569bf4605

3100$
Go to Top of Page

Lastan
Senior Member

1096 Posts

Member since 22/07/2011

Posted - 13/12/2011 : 21:48:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Lastan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by radulovic marko

quote:
Originally posted by miskod66

Nije tajna druze, stripovi su vecinom od dveribada. Na fotkama koje je hua okacio na prvoj strani vide se neki od tih stripova. lms 10,29,40,99 su iz kompleta, zs 13 sam dobio od njega kao poklon a lms 7 (kolekcionar.eu) kao zamenu uz neku doplatu. LMS4 jedini nije kupjen od Ratka.

Sta je sa Ratkom jel prodaje jos stripove,,,dugo nije nista izbacio ovde...Ili izbacuje pod drugim imenom???

Tu sam,ali pod drugim imenom.Obećao sam da više neću raspravljat o bilo čemu na forumu jer smo si rekli svi što smo imali.Stari nick je zaključan i ugašen,a stripove više ne prodajem po aukcijama jer otvaram veliku striparnicu u Zagrebu.
Marko je dozvolio registraciju,ali da se držim određenih pravila koja sam obaćao,a odnose se na javljanje u vezi udruge Stripforum i u svezi objave striparnice ili nekoga novog izdanja.
Neki stripovi koje ljudi prodavaju po aukcijama,a "mirišu" na moje stripove su kupljeni od mene u nekima kompletima i svačije je pravo da sa njima radi što hoće.
Teorije podvala,insinuacija,zavjera i sličnih gluposti me ne interesiraju.
Člana kojeg spominjete i koji prodaje stripove na ovima aukcijama poznajem i mogu priznat da je kupio stripove od mene.Da ih nisam prodao,striparnice ne bi niti bilo.Znači-to više nisu moji stripovi!

Što se tiče nečijeg mišljenja oko doštampavanja,mislim da je nepotrebno komentirat.Tvrdim iz iskustva da je te stripove,kao i sve stare stripove nemoguće replicirat u orginalu zbog načina ondašnjeg tiska i svega što je taj tisak pratilo.Osobno sam kroz ruke prevrtio tisuće i tisuće tih stripova.Složio more kompleta,od lošije očuvanih do vrhunski sačuvanih primjeraka.Iz tog iskustva,kladim se sa bilo kime u što god poželi da mi nitko neće uvalit repliku bilo kojeg od tih izdanja iz Zlatne serije i Lunov magnus stripa.Ako mi netko proda bilo koji od tih stripova,a ja ne prepoznam,dajem mu sve stripove koje posjedujem!
To je neizvodivo replicirat.
Inače,momak koji na forumu insinuira ove teorije zavjere sigurno nije mjerodavan da bi ga se ozbiljno iole shvaćalo.Ne poznajem čovjeka niti znam kojima se porivima povodi,a i ne interesira me.Pisati o tim izdanjima,a ne znati da su neki primjerci bili sa masnom ili kartonskom naslovnicom je amaterski.
Istina,imao sam prilike vidjeti neke obrade ili pokušaje kopiranja,ali to je toliko očito da uopće nije vrijedno pažnje da se netko na to obazire.

Što se tiče insinuacija oko štampanja nekih edicija,sve možete provjerit u vrlo kratkom periodu u striparnici.Ako je suditi po očuvanosti kompleta,ispast će da sam sve replicirao.Slobodno ćete moć vidjet komplete iz predratnih godina,pa preko novinskih primjeraka,edicija iz 70-tih,80-tih i najnovijih izdanja.
Ne znam koliko će tog stat u striparnicu,ali će ih bit zavidan broj.

Po toj teoriji zavjere,ispada da su svi brojevi u velikom broju strip kompleta falš.Mislim na Zabavnik iz 1943,Petka,Mika miša,Oka,Veselog Vandrokaša,Horizontovog zabavnika,Panorame,Majinog stripa,Miki stripa,Lala,Nikad robom,Mikija,Mikijevog zabavnika,Mikejevog almanaha,Asterixsovog zabavnika,Alan Forda,Zlatne serije,Lunov Magnus Stripa,Stripoteke,Denica,Strip arta,Giganta,Tarzana,Supra,....i svih ostalih strip izdanja koja su izlazila na ovim prostorima.

To su obične budalaštine.Stvar je samo u tome da li si bio pasionirani sakupljač stripova (kolekcionar) i da li si imao dovoljno sreće da se rodiš u pravo vrijeme ili si imao sreće da to od nekoga jeftino kupiš ili nasljediš.Svačije je pravo šta će sa tim kompletima raditi,pa tako i moje.Hoću li ih prodati ili pokloniti,moja je stvar i moje pravo.
Već sam ponovio nekoliko puta-sebe smatram laikom za raspravu o stripu,ako ćemo raspravljat o umjetničkim vrijednostima određenog strip uratka.Smatram se čitateljem i sakupljačem stripova i to sam radio od dječačkih dana(i nisam jedini u bivšoj državi).Radi se isključivo o hobiju.Počeo sam ih prodavat 2005 i to je bila samo moja volja ili moj izbor.Možemo razgovarat o pojedinim starim kompletima,koliko su rijetki,koliko je izašlo brojeva u nizu,koliko u vanrednoj seriji itd,itd.Siguran sam da bih bez problema raspoznao 95% strip primjeraka,ako bi netko eventualno pokušao raditi falsifikate.
Na kraju,u toj novoj i velikoj strip knjižari (čini mi se da će više bit galerija) moći ćete donest i stripove na procjenu očuvanosti,procjenu vrijednosti ili procjenu autentičnosti(ako imate nekakve sumnje).Te usluge se ne naplaćuju,izuzev jednog pića i razgovora.

Ne bih htio ulazit sa nikim u nikakve rasprave oko ovog ili sličnih nebuloza,a najmanje da bih se raspravljao oko bilo čega vezano uz strip.Rekao sam što sam imao i što sam mislio.Retultat je bio poguban isključivo i samo za mene jer sam samo sebi naškodio i stekao hrpu neprijateljstava.Ta knjiga je zatvorena i nick je ugašen,bez obzira na reputaciju(bilo lošu ili dobru).

U konačnici,sve te svađe,nebuloze,laži,prljave radnje ili teorije zavjere, isključivo u konačnici štete samo stripu.Mislim da još uvijek gajim simpatiju prema tom vidu umjetnosti i dječačke zaluđenosti,pa je bilo bolje završit tu "sagu" jer uvijek će se pojaviti novi "doktori" i "poznavatelji stripa" i strip scene.Naravno da su takvi uvijek u pravu i naravno da su dovoljno kompetentni da bi ispoljili svoja saznanja o bilo čemu što ima veze sa stripom.

www.lastan.hr
https://www.facebook.com/lastan.striparnica

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 13/12/2011 : 21:48:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja sam imao i prodao Zenith br.1 ,3,4,5 od Zagora ,to jest 52,54,55,56 mislim da je tako , a sto se tice tex-a ,ti reprinti su za proucavanje i mislim da ih ima najvise .To ni oni sami ne znaju koliko su reprinta izbacili..

I ti vozis Ibizu ? Majstore ! Ima nas :D

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 13/12/2011 : 21:52:36  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message  Reply with Quote
Pozdrav Ratko sad mi je lakse kad znam ko si....Drago mi je da si tu.!!!!!

Nema,nema niko tako lepe dragane.
Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 13/12/2011 : 21:56:48  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

quote:

Ja sam imao i prodao Zenith br.1 ,3,4,5 od Zagora ,to jest 52,54,55,56 mislim da je tako , a sto se tice tex-a ,ti reprinti su za proucavanje i mislim da ih ima najvise .To ni oni sami ne znaju koliko su reprinta izbacili..

I ti vozis Ibizu ? Majstore ! Ima nas :D

Pa da nisu imali flomasterom napisanu numeraciju pala bih odmah ,ali dobio sam manje para .Sa svim italijanima koje sam prodao ,,pala je starija ibiza...

Edited by - radulovic marko on 13/12/2011 21:58:17
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 13/12/2011 : 21:57:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
:D i ja imam stariju, '00 SDI.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 13/12/2011 : 21:59:39  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

:D i ja imam stariju, '00 SDI.

Ova nova je za plakanje !!!!!!!!!!!!!!!!

Go to Top of Page

Bojan1981
New Member

Canada
168 Posts

Member since 08/05/2011

Posted - 13/12/2011 : 22:14:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Bojan1981 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by hua

O ovome govoris, ovde je broj 2, a ne 3:
1
http://www.stripovi.com/aukcije/zagor-zenith-1963-broj-1-orginal-italijanski/2347488/
2
http://www.stripovi.com/aukcije/zagor-zenith-1963-broj-2-orginal-italijanski/2347612/
4
http://www.stripovi.com/aukcije/zagor-zenith-1963-broj-4-orginal-italijanski/2347647/
5
http://www.stripovi.com/aukcije/zagor-zenith-1963-broj-5-orginal-italijanski/2347701/

Vec sam zaboravio a pare potrosio ,,,Boze kakvo lepo leto !!!!!!!

Very Nice!!!
Go to Top of Page

Bojan1981
New Member

Canada
168 Posts

Member since 08/05/2011

Posted - 13/12/2011 : 22:17:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Bojan1981 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bojan1981

http://www.ebay.ca/itm/MDM-ZAGOR-ZENITH-PRIMA-EDIZIONE-NUMERO-52-/110763377997?pt=Ulteriori_titoli&hash=item19ca03054d

Jebem ti zivot, 3400$ Kanadskih Dolara!!!

Pa dobro i nije losa cena, sada sam se setio da se proslog meseca prodao Superman #1 za malo vise od 2 miliona dolara

http://www.menafn.com/qn_news_story.asp?storyid=%7B1c69123d-024c-4518-84e5-e9e396c89e06%7D
Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 13/12/2011 : 22:19:09  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:
Originally posted by hua

1
http://www.stripovi.com/aukcije/zagor-zenith-1963-broj-1-orginal-italijanski/2347488/
2
http://www.stripovi.com/aukcije/zagor-zenith-1963-broj-2-orginal-italijanski/2347612/
4
http://www.stripovi.com/aukcije/zagor-zenith-1963-broj-4-orginal-italijanski/2347647/
5
http://www.stripovi.com/aukcije/zagor-zenith-1963-broj-5-orginal-italijanski/2347701/

Very Nice!!!

Ogroman adrenalin sam osecao tih dana ,ne zbog para vec zbog njih ,,imao sam jos kitovih, teksovih italijana...Ma strasno ,,

Edited by - radulovic marko on 13/12/2011 22:19:44
Go to Top of Page

Bojan1981
New Member

Canada
168 Posts

Member since 08/05/2011

Posted - 13/12/2011 : 22:23:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Bojan1981 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lastan

quote:

quote:

Nije tajna druze, stripovi su vecinom od dveribada. Na fotkama koje je hua okacio na prvoj strani vide se neki od tih stripova. lms 10,29,40,99 su iz kompleta, zs 13 sam dobio od njega kao poklon a lms 7 (kolekcionar.eu) kao zamenu uz neku doplatu. LMS4 jedini nije kupjen od Ratka.

Sta je sa Ratkom jel prodaje jos stripove,,,dugo nije nista izbacio ovde...Ili izbacuje pod drugim imenom???

Tu sam,ali pod drugim imenom.Obećao sam da više neću raspravljat o bilo čemu na forumu jer smo si rekli svi što smo imali.Stari nick je zaključan i ugašen,a stripove više ne prodajem po aukcijama jer otvaram veliku striparnicu u Zagrebu.
Marko je dozvolio registraciju,ali da se držim određenih pravila koja sam obaćao,a odnose se na javljanje u vezi udruge Stripforum i u svezi objave striparnice ili nekoga novog izdanja.
Neki stripovi koje ljudi prodavaju po aukcijama,a "mirišu" na moje stripove su kupljeni od mene u nekima kompletima i svačije je pravo da sa njima radi što hoće.
Člana kojeg spominjete i koji prodaje stripove na ovima aukcijama poznajem i mogu priznat da je kupio stripove od mene.Da ih nisam prodao,striparnice ne bi niti bilo.Znači-to više nisu moji stripovi!

Što se tiče nečijeg mišljenja oko doštampavanja,mislim da je nepotrebno komentirat.Tvrdim iz iskustva da je te stripove,kao i sve stare stripove nemoguće replicirat u orginalu zbog načina ondašnjeg tiska i svega što je taj tisak pratilo.Osobno sam kroz ruke prevrtio tisuće i tisuće tih stripova.Složio more kompleta,od lošije očuvanih do vrhunski sačuvanih primjeraka.Iz tog iskustva,kladim se sa bilo kime u što god poželi da mi nitko neće uvalit repliku bilo kojeg od tih izdanja iz Zlatne serije i Lunov magnus stripa.Ako mi netko proda bilo koji od tih stripova,a ja ne prepoznam,dajem mu sve stripove koje posjedujem!
Inače,momak koji na forumu insinuira ove teorije zavjere sigurno nije mjerodavan da bi ga se ozbiljno iole shvaćalo.Ne poznajem čovjeka niti znam kojima se porivima povodi,a i ne interesira me.Pisati o tim izdanjima,a ne znati da su neki primjerci bili sa masnom ili kartonskom naslovnicom je amaterski.
Istina,imao sam prilike vidjeti neke obrade ili pokušaje kopiranja,ali to je toliko očito da uopće nije vrijedno pažnje da se netko na to obazire.

Što se tiče insinuacija oko štampanja nekih edicija,sve možete provjerit u vrlo kratkom periodu u striparnici.Ako je suditi po očuvanosti kompleta,ispast će da sam sve replicirao.Slobodno ćete moć vidjet komplete iz predratnih godina,pa preko novinskih primjeraka,edicija iz 70-tih,80-tih i najnovijih izdanja.

Po toj teoriji zavjere,ispada da su svi brojevi u velikom broju strip kompleta falš.Mislim na Zabavnik iz 1943,Petka,Mika miša,Oka,Veselog Vandrokaša,Horizontovog zabavnika,Panorame,Majinog stripa,Miki stripa,Lala,Nikad robom,Mikija,Mikijevog zabavnika,Mikejevog almanaha,Asterixsovog zabavnika,Alan Forda,Zlatne serije,Lunov Magnus Stripa,Stripoteke,Denica,Strip arta,Giganta,Tarzana,Supra,....i svih ostalih strip izdanja koja su izlazila na ovim prostorima.

To su obične budalaštine.Stvar je samo u tome da li si bio pasionirani sakupljač stripova (kolekcionar) i da li si imao dovoljno sreće da se rodiš u pravo vrijeme ili si imao sreće da to od nekoga jeftino kupiš ili nasljediš.Svačije je pravo šta će sa tim kompletima raditi,pa tako i moje.Hoću li ih prodati ili pokloniti,moja je stvar i moje pravo.
Već sam ponovio nekoliko puta-sebe smatram laikom za raspravu o stripu,ako ćemo raspravljat o umjetničkim vrijednostima određenog strip uratka.Smatram se čitateljem i sakupljačem stripova i to sam radio od dječačkih dana(i nisam jedini u bivšoj državi).Radi se isključivo o hobiju.Počeo sam ih prodavat 2005 i to je bila samo moja volja ili moj izbor.Možemo razgovarat o pojedinim starim kompletima,koliko su rijetki,koliko je izašlo brojeva u nizu,koliko u vanrednoj seriji itd,itd.Siguran sam da bih bez problema raspoznao 95% strip primjeraka,ako bi netko eventualno pokušao raditi falsifikate.
Na kraju,u toj novoj i velikoj strip knjižari (čini mi se da će više bit galerija) moći ćete donest i stripove na procjenu očuvanosti,procjenu vrijednosti ili procjenu autentičnosti(ako imate nekakve sumnje).Te usluge se ne naplaćuju,izuzev jednog pića i razgovora.

Ne bih htio ulazit sa nikim u nikakve rasprave oko ovog ili sličnih nebuloza,a najmanje da bih se raspravljao oko bilo čega vezano uz strip.Rekao sam što sam imao i što sam mislio.Retultat je bio poguban isključivo i samo za mene jer sam samo sebi naškodio i stekao hrpu neprijateljstava.Ta knjiga je zatvorena i nick je ugašen,bez obzira na reputaciju(bilo lošu ili dobru).

U konačnici,sve te svađe,nebuloze,laži,prljave radnje ili teorije zavjere, isključivo u konačnici štete samo stripu.Mislim da još uvijek gajim simpatiju prema tom vidu umjetnosti i dječačke zaluđenosti,pa je bilo bolje završit tu "sagu" jer uvijek će se pojaviti novi "doktori" i "poznavatelji stripa" i strip scene.Naravno da su takvi uvijek u pravu i naravno da su dovoljno kompetentni da bi ispoljili svoja saznanja o bilo čemu što ima veze sa stripom.

Da li ce postojati opcija da se naruci preko online store (putem interneta), nije lako skupljati nase stripove kada zivis u Kanadi :), ali plan mi je da nabavim sve LMS i Zlatnu Seriju u narednih par godina, ja skupljam stripove u ocuvanosti izmedju 4 i 5 (5-/4+)
Go to Top of Page

Bojan1981
New Member

Canada
168 Posts

Member since 08/05/2011

Posted - 13/12/2011 : 22:27:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Bojan1981 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:
Originally posted by hua

1
2
4
5

Very Nice!!!

Ogroman adrenalin sam osecao tih dana ,ne zbog para vec zbog njih ,,imao sam jos kitovih, teksovih italijana...Ma strasno ,,

Bas me zanima da li ce se primerci na ebay-u prodati za njihovu asking price.
Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 13/12/2011 : 22:45:33  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message  Reply with Quote
quote:
[i]Originally posted by Bojan1981
Bas me zanima da li ce se primerci na ebay-u prodati za njihovu asking price.

Ko zna, ti malo losiji nece ali bolji sigurno da ,,,samo i kod njih je kriza ,,kukaju i oni...

Go to Top of Page

andjelt
Senior Member

Serbia
2217 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 14/12/2011 : 00:02:55  Show Profile Show Extended Profile  Send andjelt a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Svaka ti je zlatna Lastane, mislim da si svojom mudrošću, autoritetom i pre svega neosporivim i čvrstim dokazima pokazao koliko je to velika nebuloza o tzv. "zaveri repliciranja" koja ne samo da šteti napretku i promociji strip kulture, nego i maliciozno ugrozava integritet i čistotu duše brojnih vlasnika tih starih i lepo očuvanih skupocenosti. Doduše, moram priznati, malo si iskoristio priliku i da izreklamiras svoju stripoteku, ali ne mnogo. To je ljudski i u skladu sa kodeksom jednog "vojnika stripa".
Kad već pričamo o tome,želeo bih da te pitam da li je u planu, u okviru tvoje striparnice, jedan kurs iz oblasti ocenjivanja stripa i potvrđivanja njegove autentičnosti. Mislim da bi to imalo smisla. Ne mogu svi dolaziti u Zagreb na procenu očuvanosti i autentičnosti za svoje stripove. Kada bi ljudi koji imaju sklonosti za to završili jedan takav kurs, mogli bi dobiti sertifikat da se time dalje i u svojim gradovima mogu baviti i davati ocene. Tada bi se standardizovao način ocenjivanja i zauvek bi se zapušila usta zlim jezicima. Na kraju bih želeo još jednom da istaknem svoje iskreno divljenje i da ti se zahvalim za sve što si učinio za promovisanje i ekspanziju strip kulture na ovim prostorima.

Edited by - andjelt on 14/12/2011 00:07:07
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 14/12/2011 : 00:23:33  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by hua

Da pomognemo:

Aha sad vidim.Da,definitivno je ispod novogodisnja noc.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

Lastan
Senior Member

1096 Posts

Member since 22/07/2011

Posted - 14/12/2011 : 02:02:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Lastan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Živio Marko...hvala ti!!

Tu sam,koliko stignem pratit.Pozdrav..

www.lastan.hr

Go to Top of Page

Lastan
Senior Member

1096 Posts

Member since 22/07/2011

Posted - 14/12/2011 : 02:58:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Lastan a Private Message  Reply with Quote
@anđelo

[/quote]
Svaka ti je zlatna Lastane, mislim da si svojom mudrošću, autoritetom i pre svega neosporivim i čvrstim dokazima pokazao koliko je to velika nebuloza o tzv. "zaveri repliciranja" koja ne samo da šteti napretku i promociji strip kulture, nego i maliciozno ugrozava integritet i čistotu duše brojnih vlasnika tih starih i lepo očuvanih skupocenosti. Doduše, moram priznati, malo si iskoristio priliku i da izreklamiras svoju stripoteku, ali ne mnogo. To je ljudski i u skladu sa kodeksom jednog "vojnika stripa".
Kad već pričamo o tome,želeo bih da te pitam da li je u planu, u okviru tvoje striparnice, jedan kurs iz oblasti ocenjivanja stripa i potvrđivanja njegove autentičnosti. Mislim da bi to imalo smisla. Ne mogu svi dolaziti u Zagreb na procenu očuvanosti i autentičnosti za svoje stripove. Kada bi ljudi koji imaju sklonosti za to završili jedan takav kurs, mogli bi dobiti sertifikat da se time dalje i u svojim gradovima mogu baviti i davati ocene. Tada bi se standardizovao način ocenjivanja i zauvek bi se zapušila usta zlim jezicima. Na kraju bih želeo još jednom da istaknem svoje iskreno divljenje i da ti se zahvalim za sve što si učinio za promovisanje i ekspanziju strip kulture na ovim prostorima.
[/quote]

Gledaj to ovako.
Indirektno me prozivaš i optužuješ,odnosno direktno me sumnjičiš na osnovu svojeg stečenog dojma.Ok,to je tvoje pravo.Isto tako je i moje pravo da ti iole suvislo odgovorim.
Ove stvari o kojima ti gore pišeš ili me posprdno tobož nešto pitaš,ostavljam tebi kao ideju da pokušaš realizirat jer iz stečenog dojma koji ti ostavljaš na ovom forumu vjerujem ti da si dovoljno kompetentan.Eventualna zavist(ako je ona u pitanju) ili bilo koji drugi vid anomalije u razmišljanju(recimo,kao nekakav vid samoumišljene teorije zavjere) ovdje nećeš sigurno riješit.
Potreba koju ispoljavaš vrlo vidno i zorno,očito se odnosi na nedostatak skretanja pažnje na nedovoljno cijenjenu personu u određenoj grupaciji.Međutim,ja ti u tom ne želim parirat jer nisam kvalificiran,a čak ti ne mogu niti savjet napisat jer sam neuk na tom polju.Naime,ja sam ti vrlo jednostavan seoski dječak koji je odlaskom u nekoliko velikih gradova na školovnje stekao osnovnu ispodprosječnu naobrazbu završivši srednju školu te studirajući nekoliko godina na prostom i jednostavnom šumarskom fakultetu,a tamo me nisu profesori učili o filozofiranju i mogućnosti razvijanja mozgovnih vijuga.Nisu tražili da budem novi Tesla niti su očekivali da ću proučavati psihologiju.Bilo je dovoljno znat srušit drvo u šumi i prekrojit ga,kako bi iz sirovine izvukli ono najbolje(maximalna iskoristivost).
Narodski rečeno,nema potrebe da mi persiraš ili podilaziš,a još manje da u meni tražiš neprijatelja na ovom forumu,kao što nema niti potrebe da me posprdno podjebavaš.I zbog čega je sve to??
Ako ti smatraš da su neki stripovi falš,napiši zbog čega to misliš ili iznesi relevantan dokaz.Ako nisi siguran u nešto ili imaš sumnju,pitaj jer će ti možda netko uljudno odgovorit ili pokušat odgovorit.Međutim,ti smatraš da znaš i siguran si.Toliko siguran čak i da optužuješ,ali smatraš da ne trebaš optužbu potkrijepit činjenicama.Ako ja ne griješim,ili nisam shvatio što sam pročitao,aludiraš na mene.Iz tog razloga,smatrao sam da ti trebam odgovorit.I jesam.Mislim da sam u odgovoru bio vrlo jednostavan i tolerantan naspram tvojih optužbi.Čak ti i indirektno nudim da navratiš i pregledaš ostale stvari,a ti se posprdno i podjebavajući kuražiš.Ponovno ću postavit pitanje:zbog čega je sve ovo?

Ne sjećam se da smo imali ikakvog kontakta ili da smo se negdje upoznali,popričali, pa iz tog razloga ne mogu ti niti replicirati.
Ovo di se ti na kraju svoje melodrame tobož meni zahvaljuješ za nekakvo "promovisanje" je obično "podjebavisanje" nekoga koga nisi nikada upoznao niti si ga vidio,izuzev što si nešto čuo ili načuo,od nekog ili nečeg.
Istina,potrudio si se bit konzistetan i akademski raspisljiv koristeći u pismenoj dosjetki nekoliko adekvatnih "malicioznih" pridjeva,no ,zuaista nema potrebe da mi persiraš u vidu bilo čega,pa makar to bilo i obično forumsko podjebavanje.
Pojednostavljeno,obraćaš se na krivi način običnom drpiguzu (meni).Blatiš i optužuješ većeg drpiguza od sebe samog,a ni sam ne znaš(kao niti ja) zbog čega?Stvaraš nepotrebne negativnosti i lošu atmosferu.Ako ti nedostaje neprijatelja,žao mi je,imam ih sasvim dovoljno.Vremenski sam si priskrbio dovoljno mrzitelja i trenutno je autobus prekrcan.Žao mi je, ali nemam mjesta za tebe.Sva sjedišta su popunjena i bilo bi ljepo da ostanemo drugari.Shvati ovo kao moju pokornu zamolbu,jer ona to doista i je.
Kurs,ako baš hoćeš,možemo organizirat kod mene.Možemo ga nazvat "kurs tolernatnosti i međuljudske tolerancije".Pohađamo ga zajedno,a na kraju će bit razlika samo u jednoj stvari ili nekoliko slova,a to je da ćeš ti dobit "certifikat" o sudjelovanju,a ja ću dobit "sertifikat" o istom.Mislim da bi to bio krasan scenariji i epilog ovog tvojeg prozivanja mene,a ja bih dobio "sertifikat" na ovo što ti odgovaram na tvoje prozivke!
Kad sve ove nebuloze zbrojiš i oduzmeš,možda je ipak najbolje da ostanemo drugari?
Živio!

www.lastan.hr

Edited by - Lastan on 14/12/2011 03:07:25
Go to Top of Page

Lastan
Senior Member

1096 Posts

Member since 22/07/2011

Posted - 14/12/2011 : 03:06:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Lastan a Private Message  Reply with Quote
@Bojan1981

Bit će i takav vid prodaje,ali će trebat vremena.Zbog tog i još par stvari sve oko otvaranja i kasni.Što se tiče kupnje tih stripova koji te zanimaju,mislim da je na ovom sajtu i više nego raskošna prodaja(ponuda) tih stripova.Jedino moraš pripazit sa kime trguješ.Pretpostavljam da si noviji član na aukcijama,pa sve što ti nije jasno,slobodno priupitaš na forumu.Možda je najbolje da se obratiš moderatorima na PM i priupitaš sve što ti nije jasno u vezi bilo čega.Prati malo aukcije ili pisanja po forumu i kad stekneš dojam da je netko relativno korektan,kontaktiraš čovjeka i siguran sam da će ti bilo tko od ljudi uljudno odgovorit
Živio i želim ti da uspiješ u svojem naumu uz što manje potrošenih materijalnih sretstava!
Ratko

www.lastan.hr

Go to Top of Page

andjelt
Senior Member

Serbia
2217 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 14/12/2011 : 04:36:18  Show Profile Show Extended Profile  Send andjelt a Private Message  Reply with Quote
@Lastan
Druze, ja sam jednostavno zapanjen ostao bez reči u jednom trenutku pročitavši ovo što si napisao. Definitivno ti dugujem izvinjenje, ne zato sto sam ti nešto nažao učinio, nego zato što sam probudio u tebi buicu ovakvih emocija. Izvini druže, ja jednostavno nisam mogao naslutiti da će moja napisana razmisljanja na ovom forumu, a u vezi tih "špekulacija" o falsifikovanju stripova, kod nekoga izazvati ovako burnu reakciju.
Izvukao sam dovoljan sebi zaključak , a iz prostog razloga što ne želim da se meni reči dalje izvuku iz konteksta neću više pisati o tome, niti da se tebi lično obraćati.
Što se tiče onoga što sam napisao o tebi lično, bilo je iskreno. Moraš priznati da ti nisam, ni u jednom ternutku persirao, niti ti manje ili vise podilazio od ostalih. Stvarno mislim da nije bilo načina da predvidim da ćeš ovako reagovati i povezati sve predhodne moje postove sa sobom.
Jos jednom ti se zahvaljujem za sve sto si uradio za strip kulturu na ovim prostorima, jer stvarno mislim da ona bez ljudi poput tebe, danas ne bi bila to sto jeste. Iskreno ti želim sve najbolje, poz ...

Edited by - andjelt on 14/12/2011 04:37:14
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14720 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 20/12/2011 : 00:57:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Živio Marko...hvala ti!!

Tu sam,koliko stignem pratit.Pozdrav..

Lastane ( Ratko ) veliki pozdrav iz zadra od ( kristijana-ako se siječaš još ovo ljeto ) i dobrodošao ponovo
Go to Top of Page

Boris
New Member

Slovakia
191 Posts

Member since 04/12/2001

Posted - 20/12/2011 : 11:31:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Boris a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by andjelt

@Lastan
Druze, ja sam jednostavno zapanjen ostao bez reči u jednom trenutku pročitavši ovo što si napisao. Definitivno ti dugujem izvinjenje, ne zato sto sam ti nešto nažao učinio, nego zato što sam probudio u tebi buicu ovakvih emocija. Izvini druže, ja jednostavno nisam mogao naslutiti da će moja napisana razmisljanja na ovom forumu, a u vezi tih "špekulacija" o falsifikovanju stripova, kod nekoga izazvati ovako burnu reakciju.
Izvukao sam dovoljan sebi zaključak , a iz prostog razloga što ne želim da se meni reči dalje izvuku iz konteksta neću više pisati o tome, niti da se tebi lično obraćati.
Što se tiče onoga što sam napisao o tebi lično, bilo je iskreno. Moraš priznati da ti nisam, ni u jednom ternutku persirao, niti ti manje ili vise podilazio od ostalih. Stvarno mislim da nije bilo načina da predvidim da ćeš ovako reagovati i povezati sve predhodne moje postove sa sobom.
Jos jednom ti se zahvaljujem za sve sto si uradio za strip kulturu na ovim prostorima, jer stvarno mislim da ona bez ljudi poput tebe, danas ne bi bila to sto jeste. Iskreno ti želim sve najbolje, poz ...

Andjelt>

Mislim da je vreme da prekineš sa svojim glupim teorijama sa falsifikatima a uopšte da pišeš u ovom topiku , osim ako nemaš neke slike tvojih glancera.
Kao što je neko rekao, ovo je topik da se postuju slike lepih glancera na koje su vlasnici ponosni zbog ovih ili onih razloga.
I ja sam u svoje doba kupio od Slobe (Darkwood) nekoliko lepih primeraka, izgledaju baš kao ovi od Marka i Bojana i nevidim kako bi mogli biti falsifikati. Kad otvorim strip, unutra su malo požutele stranice, miris podseća na stari papir. Kako to možeš da falsifikuješ
Zato, kako je i Lastan rekao, ako su tvoji motivi zavist ili nešto drugo, sve više me zamara da čitam tvoje postove.
Eto, iako malo pišem po ovom forumu al morao sam da izrazim moje mišljenje !

Boris

Edited by - Boris on 20/12/2011 11:37:28
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14720 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 20/12/2011 : 12:50:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Iskreno i ja sam bio uvjeren da se kopiraju i štampaju glanceri...ali vidim da sam pogriješio
Go to Top of Page

andjelt
Senior Member

Serbia
2217 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 20/12/2011 : 23:18:02  Show Profile Show Extended Profile  Send andjelt a Private Message  Reply with Quote
Ja se jos jednom izvinjavam svim ponosnim vlasnicima lepih glancera što su morali da čitaju moje postove i moram priznati da možda ima malo zavisti u meni, jer sam siroma čovek i ne mogu da kupim tako lepe glancere.
Go to Top of Page

Bojan1981
New Member

Canada
168 Posts

Member since 08/05/2011

Posted - 21/12/2011 : 03:03:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Bojan1981 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Boris

quote:
Originally posted by andjelt

@Lastan

Andjelt>

Mislim da je vreme da prekineš sa svojim glupim teorijama sa falsifikatima a uopšte da pišeš u ovom topiku , osim ako nemaš neke slike tvojih glancera.
Kao što je neko rekao, ovo je topik da se postuju slike lepih glancera na koje su vlasnici ponosni zbog ovih ili onih razloga.
I ja sam u svoje doba kupio od Slobe (Darkwood) nekoliko lepih primeraka, izgledaju baš kao ovi od Marka i Bojana i nevidim kako bi mogli biti falsifikati. Kad otvorim strip, unutra su malo požutele stranice, miris podseća na stari papir. Kako to možeš da falsifikuješ
Zato, kako je i Lastan rekao, ako su tvoji motivi zavist ili nešto drugo, sve više me zamara da čitam tvoje postove.
Eto, iako malo pišem po ovom forumu al morao sam da izrazim moje mišljenje !

Boris

Pa dobro sada, ne mozes da uporedis moje primerke sa onim od Marka, moji su 5-/4+, nisu Glanceri
Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 25/01/2012 : 10:45:33  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
URL=http://imageshack.us/photo/my-images/88/p2190025.jpg/][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.

Go to Top of Page
Page: of 26 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000