forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 System napada...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 12

feniks
Senior Member

1922 Posts

Member since 08/05/2004

Posted - 14/12/2011 : 20:37:35  Show Profile Show Extended Profile  Send feniks a Private Message  Reply with Quote
Za Sistem

Jaki i ja sam jedan od tih rijetkih.
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 14/12/2011 : 21:00:08  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by feniks

Za Sistem

Jaki i ja sam jedan od tih rijetkih.

eve ti ga na,i ja sam taj.

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 14/12/2011 : 21:32:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:
Originally posted by dessa

Sa zadovoljstvom ću "preživeti" manji format i meke korice kad je ovakva cena.

Ja i volim manje formate i ne smetaju me a još kad je jeftinije i lakše(doslovno i za čitat)
Baš gledam ovog Algoritam TinTina u njihovom manjem i neko izdanje na engleskom na većem(A-4)formatu i manje mi puno lipše izgleda.
Ja sam jedan od rijetkih kojemu su BG Bestseleri bili super
Još samo da papir bude obični.

Tako je, Tin Tin je ustvari najbolji u bonelli formatu. A Torpedo je dušu dao za manga format, kao Blade of immortal, npr. Meni je samo žao što Inkala nisam tako radio:(

Trouble will find me
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 14/12/2011 : 21:37:02  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:

quote:

Ja i volim manje formate i ne smetaju me a još kad je jeftinije i lakše(doslovno i za čitat)
Baš gledam ovog Algoritam TinTina u njihovom manjem i neko izdanje na engleskom na većem(A-4)formatu i manje mi puno lipše izgleda.
Ja sam jedan od rijetkih kojemu su BG Bestseleri bili super
Još samo da papir bude obični.

Tako je, Tin Tin je ustvari najbolji u bonelli formatu. A Torpedo je dušu dao za manga format, kao Blade of immortal, npr. Meni je samo žao što Inkala nisam tako radio:(

i tako je sve pobrkano,ko kako i kom formatu izdaje,tako da nije ni vazno.
po cemu je ken zasluzio hc izdanje,a torpedu ne odgovara manji format?

Juznjak!
Tex Willer.

Edited by - cronos six on 14/12/2011 21:40:39
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13463 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 14/12/2011 : 21:43:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:

Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 14/12/2011 : 21:44:41  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Imrahil

quote:

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8026 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 14/12/2011 : 21:45:51  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Ne slažem se. Torpedo sa 6 kadrova po strani i grubljim crtežom, verovatno dobro izgleda na A5, možda je i prirodniji na njemu nego na A4.

S druge strane, Tin Tin je sa previše kadrova i bez obzira na crtež čiste linije koji je zgodan za proporcionalna umanjivanja i uvećavanja, na A5 (Boneliju) je presitan, starijim čitaocima verovatno i teži za čitanje teksta.
Od A4 Tin Tin se može bezbolno umanjiti do nekog formata američke graf. novele/sveske/Mikijevog Zabavnika (da li je to B5 ?), sve ispod toga nije dobro.
Pretpostavljam da je Algoritmov TT na tom formatu, nešto većem od Bonelija (od IPS-ovog TT-a).
Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 14/12/2011 : 21:47:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
Posjedujem strip agentove albume Torpeda i po meni su prava mjera, a nisu ni skupi 35kn po albumu je bagatela

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 14/12/2011 : 22:02:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cronos six

Ne govorimo o koricama, nego o formatu;)

Trouble will find me
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 14/12/2011 : 22:02:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Ne slažem se. Torpedo sa 6 kadrova po strani i grubljim crtežom, verovatno dobro izgleda na A5, možda je i prirodniji na njemu nego na A4.

S druge strane, Tin Tin je sa previše kadrova i bez obzira na crtež čiste linije koji je zgodan za proporcionalna umanjivanja i uvećavanja, na A5 (Boneliju) je presitan, starijim čitaocima verovatno i teži za čitanje teksta.
Od A4 Tin Tin se može bezbolno umanjiti do nekog formata američke graf. novele/sveske/Mikijevog Zabavnika (da li je to B5 ?), sve ispod toga nije dobro.
Pretpostavljam da je Algoritmov TT na tom formatu, nešto većem od Bonelija (od IPS-ovog TT-a).

(mislim da nije bio ozbiljan)

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 14/12/2011 : 22:05:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Ja imam originalnu tablu Torpeda na zidu. Veća je od A3. Bernet je toliko dobar da će funkcionirati ako ga smanjis i na A6. Ali je šteta.

Trouble will find me
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 14/12/2011 : 22:07:30  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ne govorimo o koricama, nego o formatu;)

pa to je to.ken u hc,a torpedo u manjem formatu.
ko i gde gresi?

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 14/12/2011 : 22:13:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Samo na ovom forumu ces sresti ljude koji hoce Zagor gigante i smanjenog Torpeda.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 14/12/2011 : 22:14:10  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

Samo na ovom forumu ces sresti ljude koji hoce Zagor gigante i smanjenog Torpeda.

tako je.

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 14/12/2011 : 22:14:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
ko i gde gresi?

Pitaš krivu osobu.

Trouble will find me
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 14/12/2011 : 22:23:04  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
ko i gde gresi?

Pitaš krivu osobu.

nek bude da je tako,al nije.
svaki od izdavaca tepa po svome!

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2351 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 14/12/2011 : 23:07:56  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
Ako su vec hteli jeftiniju varijantu,meki povez,manji format,jeftiniji papir,zasto onda ne izadju na kioske,pa da obraduju celu Srbiju i region sa Torpedom...sto su Hellboya preselili sa kioska u knjizare...sto im je cak i Magicni vetar puk'o...Zasto uopste ljudi iz Srbije kupuju hrvatskog Torpeda,Skorpiju,pa cak i Fibrinog Inkala,cemu razbacivanje s parama,sve ce to nama nas System da pruzi na tacni,na izvolte...a onda se jadni pitaju,eh,ni ova godina nam nije dobra,ni ovi citaoci nisu dobri,nista nam nije dobro...a u medjuvremenu,negde u komsiluku,neki tamo "ludak" resio da objavi "nekog tamo" Konana,pa jos u nekoj dzambo verziji,i skoro ga rasprodao,i to jos zamislite,sa tvrdim koricama,u ogromnom formatu...bas pravi "ludak" taj njihov komsija...a jadni sistemovci,kao Kalimero,vicu,pa to je nepravda,nasa izdanja su meka i jeftina,zasto kupujete ta skupa komsijina...buhuhu...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26834 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 14/12/2011 : 23:37:07  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Torpedo će mi baš pasti u manjem formatu a oni koji žele veći imaju izbor u SA albumima.
Dolje sa hc-om i teškim sjajnim papirom!
Dajte nam male formatom i debele stranicama jeftinije stripove!

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

feniks
Senior Member

1922 Posts

Member since 08/05/2004

Posted - 14/12/2011 : 23:38:20  Show Profile Show Extended Profile  Send feniks a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by axle munshine

Ako su vec hteli jeftiniju varijantu,meki povez,manji format,jeftiniji papir,zasto onda ne izadju na kioske,pa da obraduju celu Srbiju i region sa Torpedom...sto su Hellboya preselili sa kioska u knjizare...sto im je cak i Magicni vetar puk'o...Zasto uopste ljudi iz Srbije kupuju hrvatskog Torpeda,Skorpiju,pa cak i Fibrinog Inkala,cemu razbacivanje s parama,sve ce to nama nas System da pruzi na tacni,na izvolte...a onda se jadni pitaju,eh,ni ova godina nam nije dobra,ni ovi citaoci nisu dobri,nista nam nije dobro...a u medjuvremenu,negde u komsiluku,neki tamo "ludak" resio da objavi "nekog tamo" Konana,pa jos u nekoj dzambo verziji,i skoro ga rasprodao,i to jos zamislite,sa tvrdim koricama,u ogromnom formatu...bas pravi "ludak" taj njihov komsija...a jadni sistemovci,kao Kalimero,vicu,pa to je nepravda,nasa izdanja su meka i jeftina,zasto kupujete ta skupa komsijina...buhuhu...

To sa kioscima nije losa ideja ali mislim da je naplata
mali problem
MV nije prosao kod sire publike.
Ovo ostalo necu da kometarisem jer rasprava ode u sirinu.
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13463 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 15/12/2011 : 00:12:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by axle munshine

aj pokušaj da zamisliš da postoje ljudi koji žele jeftiniji strip? pokušaj, nije teško zaista..
a taj ludak što je rasprodao konana, uopšte nije rasprodao tarzana npr, a po kvalitetu identično izdanje. Pa možda odgovor leži i u tome šta piše na naslovnoj strani..
Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior Member

Serbia
1696 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 15/12/2011 : 00:24:38  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message  Reply with Quote
Daj bre, ne dramite toliko oko formata. Kod Torpeda je najbitniji prevod. I u Strip-Artu i u onim piratima iz 90ih je prevod bio odličan, duhovit, oštar, nebukvalan. Nadam se da će i Sistemov biti takav, a ne kao Strip-Agentov koji ga ja bukvalno ugušio i razvodnio.
Go to Top of Page

mrmada
Junior Member

Serbia
440 Posts

Member since 05/04/2009

Posted - 15/12/2011 : 10:57:31  Show Profile Show Extended Profile  Send mrmada a Private Message  Reply with Quote
quote:

Torpedo će mi baš pasti u manjem formatu a oni koji žele veći imaju izbor u SA albumima.
Dolje sa hc-om i teškim sjajnim papirom!
Dajte nam male formatom i debele stranicama jeftinije stripove!

Tako je!
Ko bi tvrde korice ima Agentovog Torpeda.Cini mi se da su uradili i reprinte.Kome je skupo (kao meni) ovo je fenomenalan potez.

Zna li neko kad se to moze kupiti u knjizarama?
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 15/12/2011 : 11:02:03  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Zanimljivo ovo postaje. Za 10 godina postojanja imali smo vise faza Systema, a sad smo dosli do stanja 'Narodni System'.
Sam Torpedo mi i nije neki strip, veovatno mi se nije svideo i zbog tradicionalno slabasnog prevoda Bernardovog Strip Agenta. No, kako se ovde obecava najprljaviji moguci jezik, verovatno cu uzeti isti pa da vidimo. Istina, za ovih 10 godina System mi je napravio dosta cireva, no dobro, zivot ide dalje. Sto se tice 'dijagonale' stripa, cenim da mi ovo smanjenje nece smetati kao u Tisini, gde je smanjenje znatno oslabilo uzivanje u stripu.
Go to Top of Page

Raven84
Senior Member

Croatia
1324 Posts

Member since 29/03/2005

Posted - 15/12/2011 : 11:12:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Raven84 a Private Message  Reply with Quote
Bilo bi krasno da System malo ubrza vec postojece serijala, a pod tim mislim na Hellboya. Izmedu dva zadnja albuma je proslo 17 mjeseci. Tim tempom cemo doci do trenutno zadnjeg albuma u Americi, onog bitnog, za 5 i pol godina.

Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21126 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 15/12/2011 : 11:52:49  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

Zanimljivo ovo postaje. Za 10 godina postojanja imali smo vise faza Systema, a sad smo dosli do stanja 'Narodni System'.
Sam Torpedo mi i nije neki strip, veovatno mi se nije svideo i zbog tradicionalno slabasnog prevoda Bernardovog Strip Agenta. No, kako se ovde obecava najprljaviji moguci jezik, verovatno cu uzeti isti pa da vidimo. Istina, za ovih 10 godina System mi je napravio dosta cireva, no dobro, zivot ide dalje. Sto se tice 'dijagonale' stripa, cenim da mi ovo smanjenje nece smetati kao u Tisini, gde je smanjenje znatno oslabilo uzivanje u stripu.

a gde si ti prijatelju da me podržiš na dw sajtu po ovom pitanju???
ne znam kako će sve ovo ispasti sa smanjenjem formata, možda i ne bude loše; dosta je bitno da se prevod odradi kvalitetno.Ako ništa cena je narodna, ili bolje reći "studentska".
Meni je SA izdanje i pored nešto bleđeg prevoda sasvim pristojno, a kako mi je Torpedo jedan od najboljih strip serijala, bitan mi je kvalitet - A4, tvrdi uvez.Kažem prevod je mogao i biti nešto bolji, i ne bih se složio sa KunteKintom da ga je upropastio.

što se tiče SC (ispašćem da pljujem domaće izdavače kao lud, ali za većinu njih ne mislim ništa dobro) apsolutno se slažem sa Axelom i Kasperom - System mi je napravio više stresova nego pozitivnih raspoloženja, ali dobro, idemo dalje, sve sa nadom da će biti bolje!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page
Page: of 12 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000