Author |
Topic |
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 15/12/2011 : 12:12:33
|
quote: Originally posted by kasper
Zanimljivo ovo postaje. Za 10 godina postojanja imali smo vise faza Systema, a sad smo dosli do stanja 'Narodni System'. Sam Torpedo mi i nije neki strip, veovatno mi se nije svideo i zbog tradicionalno slabasnog prevoda Bernardovog Strip Agenta. No, kako se ovde obecava najprljaviji moguci jezik, verovatno cu uzeti isti pa da vidimo. Istina, za ovih 10 godina System mi je napravio dosta cireva, no dobro, zivot ide dalje. Sto se tice 'dijagonale' stripa, cenim da mi ovo smanjenje nece smetati kao u Tisini, gde je smanjenje znatno oslabilo uzivanje u stripu.
Potpisujem za tisinu - bravo. Steta, jer je to odlican strip.
Prevod torpeda u stripoteci je bio smekerski. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 15/12/2011 : 12:20:29
|
quote: Originally posted by Mairosu Potpisujem za tisinu - bravo. Steta, jer je to odlican strip.
Malo me iznenadjuju salve + komentara za manji format, pa ovo bi bilo kao da neko radi Korta u malom (rade ONI i takvog Korta, al brate imas i ove druge na zapadu). Prevod je opet najbolji moguci. Jbg |
Edited by - kasper on 15/12/2011 12:21:20 |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13463 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Posted - 15/12/2011 : 12:25:28
|
quote: Originally posted by Imrahil
Jbg, ima i nas sa tanjim džepom, pa svaka ušteda znači
Dobro, ako Vas ima vise nek se pravi takva racunica. Mada mi opet nije jasno, mogao je valjda strip i jeftiniji da bude, gledajuci ovaj Narodni System Torpedo? |
Edited by - kasper on 15/12/2011 12:27:31 |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13463 Posts
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Posted - 15/12/2011 : 14:00:46
|
Aj ga ti lepo objavi, pa da viidmo koju bi cenu stavio. Jel može?
Hm, valjda bi bilo bolje da objavim nesto drugo od istog autora, malo je glupo da se dupliram u startu? Ili da objavim nesto isto od drugog autora ili nesto drugo od drugog autora ili vec kako... |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13463 Posts
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Posted - 15/12/2011 : 14:11:05
|
Ne znam o kakvom dupliranju pričaš, kad ovde u Srbiji Torpeda nema..
Zar ga nema u stripoteci? Nego ja sam mislio da ti mislis da dupliram Tisinu. Torpeda bih (mozda) mogao jeftinije, al da sami upisujete text u oblacice. Mada, sto bih duplo Torpeda? Strip, pride, mi i nije neki. |
Edited by - kasper on 15/12/2011 14:12:27 |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13463 Posts
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 15/12/2011 : 15:11:00
|
Ja međutim volim albumski format, nikakva smanjivanja i ostale trice, pa da uživam u što većem crtežu i na formatu za koji je strip i rađen. Nisu Belgijanci i Francuzi budale pa da će Tin Tina izdavati na A5 formatu, tako da ni meni na pamet ne pada kupovati Algoritmova izdanja u kojima mi za čitanje treba povećalo (slično Bernijevim integralima Gospodari ječma, Snježni itd.), nego fino polako kompletiram serijal u izdanju Little, Brown-a u neograničenim količinama dostupan baš u Algoritmu. |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 15/12/2011 : 15:20:42
|
e, kad vec pomenu Little brown to li je isto kao i ovo sto EGMONT radi?
pojedinacni A4 albumi, jednobojna rikna, sjajne korice, masan papir, dobra stampa, etc.... ? |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8026 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 15/12/2011 : 16:03:32
|
Pa normalno je da jeftinija izdanja budu lošija - manji format, lošiji papir, slabiji uvez.
Sad je na izdavaču, prema svom afinitetu i proceni tržišta, da se odluči za jednu od dve varijante.
Ako bude skuplja, žaliće oni kojima je nedostupno, ako bude jeftinija, žaliće oni koji žele luksuznije izdanje. |
|
|
austin
Junior Member
Serbia
400 Posts
Member since 15/07/2009 |
Posted - 15/12/2011 : 17:28:23
|
quote: Originally posted by Markos
Da, ja imam Little Brown TinTin komplet i to je dobro.
I LBB imaju smanjeno izdanje sa vishe albuma po knjizi...cak daleko manje od algoritmovog...kao IPS-ovo. Mislim da sam negde procitao da je vlasnik prava zabranio izdavanje integrala u full a4 formatu i da je cak Algoritam napravio podvig sto ej uspeo da s eizbori za tek neznatno smanjeni format u odnosu an a4. Meni je to definitivno privlacniaj varijanta od pojedinacnih albuma...ne zhelim toliki deo police da odvojim za ovaj strip. btw, videh na Amazonu da postoje 2 varijante integralaca u izdanju LBB. U cemu je razlika izmedju collector seta sa slipcaseom i svim koricama uradjenim u plavoj boji i pojedinacnih knjiga sa raznobojnim koricama ? osim u boji korica :P Format po priduct descriptionu ipsada |
Dr. Evil: Quid pro-quo, Mr. Powers. Austin Powers: Yes, squid pro row. |
|
|
austin
Junior Member
Serbia
400 Posts
Member since 15/07/2009 |
Posted - 15/12/2011 : 17:39:17
|
quote: Originally posted by Mhejl
quote: Originally posted by axle munshine te price o masovnosti,o dostupnosti sirem krugu ljudi zbog,navodno,nize cene,nek' okace macku o rep...stripove kupuju oni koji ih vole a oni na koje SC navodno misli ne bi ih kupili ni da su 50 dinara(5 eura),a neki ih ne bi uzeli ni da su besplatni...
Evo, moram da ti odmah "kontriram". Muka mi je više od preskupih strip-albuma, pogotovo dijela hrvatskih, o kojima mogu samo da sanjam, kao i jedan dio stripadžija koji su, za razliku od mene, zaposleni. Jako volim "Torpeda" i već sam se spremao da ga sakupim u ono starijih Stripoteka koje mi fale, kada sam čuo za ovo izdanje. Šta reći - uzima se čim izađe i velika pohvala za namjere System Comicsa.
Šta, prirodnije je vidjeti integral od trideset i više eura? Baš u duhu strip-tradicije.
Maslin Granko, raniji integrali....30 jura po komatu (u nekima chak smanjen broj strana u odnosu na francuski original...al cena nepromenjena)...ne da mi je muka...nego bi se izrigao. I to po samom stripu...mozda mu i popravim malo onaj izbledeli kolor (ovo pricam napamet...preptostavljam da je kolor ko u ranijim integralima) |
Dr. Evil: Quid pro-quo, Mr. Powers. Austin Powers: Yes, squid pro row. |
Edited by - austin on 15/12/2011 17:41:18 |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 15/12/2011 : 17:54:41
|
quote: Originally posted by austin
btw, videh na Amazonu da postoje 2 varijante integralaca u izdanju LBB. U cemu je razlika izmedju collector seta sa slipcaseom i svim koricama uradjenim u plavoj boji i pojedinacnih knjiga sa raznobojnim koricama ? osim u boji korica :P Format po priduct descriptionu ipsada
nema razlike u formatu i ako je ima, minimalna je, zanemarljivo minimalna |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4748 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4748 Posts
|
anto
Advanced Member
Serbia
21126 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 15/12/2011 : 20:25:13
|
Bolje da SC izda tri integrala u A4 formatu sa tvrdim uvezom i koji će da koštaju po 1500 - 1700 dinara, nego tri B5 albuma u mekom uvezu za 900 din/alb. A osnovaćemo fond za Imrahila/Krešu i ostale đake/studente/nezaposlene, gde će svako od nas zaposlenih da donira po 200-300 dinara.Eto, ja mogu biti blagajnik. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4748 Posts
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 15/12/2011 : 20:47:39
|
Dragi Krešo, zaboravio si "međufazu" - prvo će da se jedno vrijeme, kada se tiraž rasproda, basnoslovno plaćaju po aukcijama. |
|
|
goksi
Senior Member
Serbia
1950 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 15/12/2011 : 20:48:55
|
quote: Originally posted by anto
Bolje da SC izda tri integrala u A4 formatu sa tvrdim uvezom i koji će da koštaju po 1500 - 1700 dinara, nego tri B5 albuma u mekom uvezu za 900 din/alb. A osnovaćemo fond za Imrahila/Krešu i ostale đake/studente/nezaposlene, gde će svako od nas zaposlenih da donira po 200-300 dinara.Eto, ja mogu biti blagajnik.
Govori u svoje ime, i eventualno axleovo. Ostali ne dele vaše mišljenje kao ni ja. Naravno da nije bolje. Nemam nameru više da dajem neke desetine evra na ta hc-perverzna-skupopapirna-debelomasna-podpravimuglom-nadrkana-koričenapodposebnimuglom izdanja. Zajebite više tu priču, želim da mogu da kupim strip. |
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4748 Posts
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2351 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 15/12/2011 : 21:13:44
|
quote: Originally posted by goksi
Bolje da SC izda tri integrala u A4 formatu sa tvrdim uvezom i koji će da koštaju po 1500 - 1700 dinara, nego tri B5 albuma u mekom uvezu za 900 din/alb. A osnovaćemo fond za Imrahila/Krešu i ostale đake/studente/nezaposlene, gde će svako od nas zaposlenih da donira po 200-300 dinara.Eto, ja mogu biti blagajnik.
Govori u svoje ime, i eventualno axleovo. Ostali ne dele vaše mišljenje kao ni ja. Naravno da nije bolje. Nemam nameru više da dajem neke desetine evra na ta hc-perverzna-skupopapirna-debelomasna-podpravimuglom-nadrkana-koričenapodposebnimuglom izdanja. Zajebite više tu priču, želim da mogu da kupim strip.
Anti savetujes da govori u svoje i u moje ime a ti si kao glasnogovornik svih ostalih.To sto ti nemas nameru da dajes pare na odredjene stripove to je tvoja licna stvar,oni ocigledno nisu ni stampani zbog tebe i tebi slicnih.Da je u ovoj drzavi,i onoj bivsoj stripu data paznja koju zasluzuje i da je adekvatno tretiran ne bi se sada stampala izdanja po 300-500 primeraka vec bi kao u Francuskoj imao pune biblioteke svakakvih izdanja i mogao bi za male pare da procitas sve sto te zanima.Ako hoces da kupis nesto jeftino,imas na kioscima poprilican broj sada,pa uzivaj...ako mislis da se ja zalazem za skupe stripove,onda mogu da ti kazem da nemas pojma.Pogledaj samo odnos Darkwooda,ako cemo se osvrnuti samo na srpske izdavace,prema svojim izdanjima,uporedi njihove cene,pa onda stani u odbranu ovog i ovakvog Systema...ako i tada ne izvuces pouke onda tu nema pomoci... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 15/12/2011 : 21:16:03
|
quote: Originally posted by goksi
Govori u svoje ime, i eventualno axleovo. Ostali ne dele vaše mišljenje kao ni ja. Naravno da nije bolje. Nemam nameru više da dajem neke desetine evra na ta hc-perverzna-skupopapirna-debelomasna-podpravimuglom-nadrkana-koričenapodposebnimuglom izdanja. Zajebite više tu priču, želim da mogu da kupim strip.
Prijatelju, ja ti iz iskustva mogu reći da kod velike vecine stripova cijena NIJE presudna, nego sam strip, tj. da li ga ljudi žele ili ne. Dva Fibrina najskuplja naslova su ujedno i najbrže prodavana: From Hell i Inkal, cijena 300 kn, prvi se rasprodao u manje od godina dana, drugi je na dobrom putu. A mozda ce ih sve prestici Rip Kirby koji se u prva 3 mjeseca prodao kao ništa do sada. To su stripovi koji su poznati, ljudi ih zele i ako ih dobro uradis, tako da za tu cijenu pruzis adekvatan kvalitet, proci ce. S druge strane, nekih se stvari ne možeš riješiti ni da ih pokloniš, tako da tu lošije i jeftinije izdanje ne čini razliku (prodat ćeš neki primjerak više, svakako, ali ćeš, na kraju, izgubiti više). E sad, pitanje je procjene urednika koji strip spada u tu kategoriju "kultnih" koji će proći. Ali, buduci da ja radim stripove u prvom redu za sebe i budući da smatram da su tih 2-3 Eura razlike u cijeni mekog i tvrdog uveza premalo da se opravda lošije izdanje, ja ću uvijek izabrati kvalitetnije nasuprot lošijeg izdanja.
S druge strane, tu je i Darkwoodov poučak s Konanom koji kaže da izdanje može biti i fantastično i jeftino.
Da ne bi ostalo samo na "pričam ti priču", ja ću dogodine probati s nekoliko eksperimenata, neke manje ili više atraktivne naslove ponuditi po jako niskim cijenama, pa ćemo vidjeti kako će ljudi reagirati, tj. je li moja tvrdnja "nije bitna cijena nego strip" točna. |
Trouble will find me |
|
|
Topic |
|