forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 HC vs SC - Lucky Luke
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 16/12/2011 : 14:03:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Ja imam celog Hermanna manje-vise na holandskom (verovatno jedino jezicko trziste koje stampa albume A4 u softcoveru), ne da se nije raspao, nego je vrlo daleko od toga.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

Davor2403
Average Member

Bosnia and Herzegovina
769 Posts

Member since 24/08/2010

Posted - 16/12/2011 : 14:20:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Davor2403 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by Imrahil

Navešću ovaj strip kao primer gde me je cena odbila od kupovine, a razmišljao sam skoro da ga uzmem jer se "bliži" rasprodaji. Pročitao sam preview, svideo mi se, ali mi je mnogo da dajem 1000 din. za strip koji ima 48 strana. Da je 700-750 din. (npr), uzeo bih ga. A s obzirom koliko mene stripova interesuje, ova cena mi je jednostavno previše.

Ali, opet ponavljam, dogodine ću na nekim novim naslovima drastično spustiti cijene, za 20-30% u odnosu na "uobičajene", a da ostane isti kvalitet, pa ćemo vas vidjeti. Ja garantiram da prodaja neće porasti za više od 10%.

Po meni je kljucna stvar ove rasprave - tko kupuje koji strip!

Jer iskreno mislim da si u pravu, onaj tko trazi neki HC kvalitet on ce to i platiti, nevazno bio on 90 ili 120 kuna (u vecini slucajeva), a onaj kome je to sve puno i kome su te cijene astronomske nece to uzimati ni ako ti stavis to na 70 kuna jer ce mu svejedno biti skupo...

Evo moj primjer, meni je recimo previse dati za Tajnu Povijest 90 kuna, strip ima 40 ili nesto sitno vise stranica..! Ma da su ih posipali zlatom, i da je ne znam koliko dobro uradjeno izdanje to je previse, na MaFestu sam kupio 3 broja po 30 kuna i ja vise ne bih ni dao, tako da mi je netko rekao evo ti na tu cijenu od 90 kuna 30% popusta samo bih se okrenuo...
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21663 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 16/12/2011 : 14:26:37  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Moj izbor bi bio:
Boneli - meki uvez
Mange - tek treba da uzmem prvu(Vrh bogova) - pa i ovde može meki, ali ne bih se bunio ni za tvrdi za neke klasike (Taniguči,Tezuka,...)
BD/Evropski/Američki strip, pojedinačne epizode - isto kao mange
BD/... integrali - tvrdi uvez

Mislim da će se veći deo foruma složiti sa ovim.

Kupovao sam klincima Egmontove bajke prošlih godina - ritam jedan album sedmično; na kiosku; tvrdi uvez;cena 350 dinara; boja - E OVO JA ZOVEM IDEALNIM IZDANJEM - 4 albuma (u full-u) mesečno za 1400 dinara - godišnje 52 albuma.Divota.

ne znam koji je bio tiraž ovih izdanja, ali mislim da nije preterano veliki jer su se brzo rasprodavali svi brojevi.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21663 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 16/12/2011 : 14:28:52  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Inače, 15% i dođe na 2-3 evra, gledano generalno (za stripove od 120-150 kuna kojih ima ponajviše,čini mi se).
E sad što neki izdavači malo više "oklempave" svoje kupce, to je druga priča.

Edited by - anto on 16/12/2011 14:30:15
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10921 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 16/12/2011 : 14:34:46  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Uglavnom, što se mene tiče, Fibrine biblioteke su zacrtane takve kakve jesu, pogotovo Orka i Kolorka, i nema tog boga da će se mijenjati, da ću sad odjednom preći na meki uvez.

, naravno da nema razloga. Licno, nemam mnogo tih Orki i Kolorki, al ove sto imam su mi medju (naj)drazim u kolekciji.

quote:
Ali, opet ponavljam, dogodine ću na nekim novim naslovima drastično spustiti cijene, za 20-30% u odnosu na "uobičajene", a da ostane isti kvalitet, pa ćemo vas vidjeti. Ja garantiram da prodaja neće porasti za više od 10%.

Dzaba, ako je HC uvek ces imati zamerke.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27566 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 16/12/2011 : 14:34:46  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Pa i treba da nas oklempave ako nam znači nešto da je strip u tvrdim koricama.
Tu dajem potpunu podršku izdavačima(pod uslovom da imaju i meku jeftiniju verziju).

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21663 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 16/12/2011 : 14:41:39  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:

Pa i treba da nas oklempave ako nam znači nešto da je strip u tvrdim koricama.
Tu dajem potpunu podršku izdavačima(pod uslovom da imaju i meku jeftiniju verziju).

Zato se ja držim one"kupujte kod Jakog HC stripove, da vas izdavači ne bi klempavili", barem na slučaju Valianta.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21663 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 16/12/2011 : 14:52:36  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Još nešto da kažem:
Imrahile,Krešo,Lord Vaderu,Jaki i vi ostali koji kukate a non stop ste na forumu; motiku u šake ili šta već, i malo šljakajte pa će i biti para i stripova.A ne samo da se guzičite ispred kompjutera i plačete.

Jutros sam ustao u 6 sati, odradio nešto po kući, održao dva časa u školi, otišao kod jedne gospođe u jednu firmu i odne računar koji sam sredio, uzeo 20 evra, odveo učenike na blok nastavu u EDB, došao kući, preuzeo klince od umorne žene, izveo ih malo napolje, odveo ih u garažu zgrade u susedtstvu koj je u izgradnji da im pokažem veštice (šatro), stariji sin upao u neku rupu punu vode do njegovog pojasa, vratio ih kući, istuširao sina i presvukao, malo se isvađao sa ženom što sam ih vodio na gradilište, malo piskaram po forumu i odoh sad po ćerku u vrtić.

E tako se to radi!
ajd ćao

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 16/12/2011 : 14:56:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
jebote, anto, ti si antipod mog ćaleta
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 16/12/2011 : 14:57:05  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Garfield_Mo

Kao sto kaze NESVRSTANI ako nije velika razlika uvjek bi vise volio HC, ali procitao sam negdje komentar koji se vezao za Alan Ford Klasik i s tim se slazem.Za AF Klasik HC ne bi dao te pare, posto je stvarno preskup i cisto preseravanje.

E vidiš, meni je AF klasik izuzetak.
Prvih 70-ak komada san uzea HC bez obzira šta je razlika u cijeni velika.
Ja san svakoga od tih Alan Fordova pročita minimalno 5 puta, i vjerovatno ću još 5 pa mi nije bilo žao dat malo više love da ovaj strip koji je za sva vrimena iman u luksuznijem izdanju koje trpi višekratko čitanje.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1961 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 16/12/2011 : 14:59:12  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
quote:

uzeo 20 evra

Taman da kupiš neki HC strip!
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 16/12/2011 : 14:59:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Još nešto da kažem:
Imrahile,Krešo,Lord Vaderu,Jaki i vi ostali koji kukate a non stop ste na forumu; motiku u šake ili šta već, i malo šljakajte pa će i biti para i stripova.A ne samo da se guzičite ispred kompjutera i plačete.

Jutros sam ustao u 6 sati, odradio nešto po kući, održao dva časa u školi, otišao kod jedne gospođe u jednu firmu i odne računar koji sam sredio, uzeo 20 evra, odveo učenike na blok nastavu u EDB, došao kući, preuzeo klince od umorne žene, izveo ih malo napolje, odveo ih u garažu zgrade u susedtstvu koj je u izgradnji da im pokažem veštice (šatro), stariji sin upao u neku rupu punu vode do njegovog pojasa, vratio ih kući, istuširao sina i presvukao, malo se isvađao sa ženom što sam ih vodio na gradilište, malo piskaram po forumu i odoh sad po ćerku u vrtić.

E tako se to radi!
ajd ćao

anto brate
kako bi ti to lepo i koncizno srocio - ne seri

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21663 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 16/12/2011 : 14:59:39  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mhejl

jebote, anto, ti si antipod mog ćaleta

ajde što sam antipod tvog oca, nego što sam i mog!

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 16/12/2011 : 15:00:57  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Još nešto da kažem:

E tako se to radi!
ajd ćao

Jel ovo oćeš reć da su ljudi koji nemaju love za stripove, ili se iz objektivnih razloga žale da su stripovi preskupi linčine?

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 16/12/2011 : 15:01:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grujah.

Mislis ovako nesto:

Kao sto vidis, vec postoji, i Kolor je unutra za razliku od SC (a cujem da je SC i sa 1000+ strana odlican sa tehnicke strane).

ako je to ono frisko kolekcionarsko izdanje
otprilike je ujedno i dokaz politike da ce vas pojedini (ne svi, bez'te zlobnici) izdavaci odrati samo zbog lepog pakovanja

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21663 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 16/12/2011 : 15:04:15  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
@Sale
A što ne seri, ja ti ozbiljno kažem - idi radi nešto

@Goxy
A što brate tako ironično.
Šta ima loše u tome što ću uzeti za tih 20 evra recimo MP Princ Valiant broj 17 ?

Uf, odoh po ćerku

Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12957 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 16/12/2011 : 15:10:56  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Mene osobno odbijaju HC izdanja. Ružna su i skupa.
Kupujem jedino ako nemam drugog izbora, kao npr. Ken.

Have mercy
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 16/12/2011 : 15:13:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

@Sale

NECU!!!!!!!!!

UPRAVO SAM OCISTIO SEMESTAR I TAKO ME BOLI QRAC DA RADIM BILO STA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AKO ME BUDU GNJAVILI I ZBOG CAPSLOCKA, BOLI ME I ZA TO!!!!!!!!

I NECU DA DAJEM PARE NA HC KOJI MI NE SLUZI NICEMU!!!!!!!

Go to Top of Page

zajeb
Starting Member

Serbia
37 Posts

Member since 11/10/2011

Posted - 16/12/2011 : 15:16:53  Show Profile Show Extended Profile  Send zajeb a Private Message  Reply with Quote
quote:

Još nešto da kažem:

E tako se to radi!
ajd ćao

Pa ti si na poslu realno kratko bio : 2x45 min + oko 1h sto si nosio komp i sredjivao + blok nastava (nemam pojma koliko ti to traje)
Najvise vremena si provodio sa decom, sto je vrlo pohvalno i za primer svima!
Go to Top of Page

feniks
Senior Member

1925 Posts

Member since 08/05/2004

Posted - 16/12/2011 : 15:20:00  Show Profile Show Extended Profile  Send feniks a Private Message  Reply with Quote
Kometarišite, pišite dok se Anto ne vrati.
A tada biće svašta
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 16/12/2011 : 15:21:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
onda ce da nam prica kako je morao i da pere i da pegla da bi zaradio za stripove

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 16/12/2011 : 15:25:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
Anto verovatno nema kredit za stan?

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 16/12/2011 : 15:33:28  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

quote:

@Sale

NECU!!!!!!!!!

UPRAVO SAM OCISTIO SEMESTAR I TAKO ME BOLI QRAC DA RADIM BILO STA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AKO ME BUDU GNJAVILI I ZBOG CAPSLOCKA, BOLI ME I ZA TO!!!!!!!!

I NECU DA DAJEM PARE NA HC KOJI MI NE SLUZI NICEMU!!!!!!!

Dragi Lorde,

tvoje pisanje sa Caps Lockom, nekupovanje HC stripova i kontinuirano bitangovanje (zbog kojeg dižeš živce radnom narodu na ovom forumu) nije u skladu sa pravilima foruma pa te stoga moram udaljiti na mjesec dana ili dok ne dokažeš da si se zaposlio ili barem kupio neki HC strip. Madam se da ćeš pronaći posao i potruditi se malo u životu, te prestati sa zajebavanjem po nordijskim zemljama te postati punopravni član ove naše male (stripovske) zajednice.

Pozdrav

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 16/12/2011 : 15:49:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
ovaj mladjo neki Hard Core zajebant

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 16/12/2011 : 15:51:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
ej bre, morao bih da odradim jedno četiri-pet ubacivanja uglja za jedan HC integralčić

ovako očajnim mjerama sam pribjegao samo pri kupovini Tezuke, a i tada je bila dovoljna jedna tura
Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000