forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 HC vs SC - Lucky Luke
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts

Member since 07/03/2005

Posted - 16/12/2011 : 11:22:24  Show Profile Show Extended Profile  Send makikatalinic a Private Message  Reply with Quote
Sam SC mi ne predstavlja problem ako je kvalitetno uvezen, ali primjerice kod Ludensa, Strip-Agenta i sl. sam se okrenuo više HC izdanjima kad je moguće jer naprosto i nije najkvalitetniji uvez i brzo se može raspasti...

"Velikodušnost bez premca"
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26847 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 16/12/2011 : 11:36:42  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grujah.
Zasluzuje - ako je A4 format i debeo raspace mi se u SC, ili ce biti nepraktican. Na to mislim zasluzuje.

Zbog čega bi se raspao?
Ako je normalno urađen nema teorije da će se raspast.
Ako ćemo ići u krajnosti onda mogu i ja spomenuti Bonea od 1300 stranica koji mi se još nije raspao i neće

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26847 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 16/12/2011 : 11:43:52  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Što se razlike u cijeni mekog i tvrdog uveza tiče, ja sam svojevremeno stavljao račune na net, ali vidim da to nema nikakvog smisla - jer ljudi ionako misle ono šte žele, a ne ono što im ti dokažeš. Dakle, jednom za svagda: razlika u cijeni tiska stripa tvrdih i mekih korica je oko 0.6-1 Euro, što u konačnici za kupca ispadne 2-3 Eura skuplje.

Čekaj malo 2-3 eura su 15-20 kuna.
I kako onda nije razlika od 25% kad si rekao za tvrđe da bi meki koštao 60 kuna a tvrdi je 80 kuna?Koliko me matematika služi to je 25% razlike.
A neki izdavači su manje duševni od tebe i tu razliku od sc>hc naplaćuju puno više jer ionako hvataju određeni tip kupca koji želi "luksuz"(USA izdanja znaju biti skuplja i po 30-40% a imamo mi i domaćih svjetlih primjera).

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13466 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 16/12/2011 : 11:59:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote

Navešću ovaj strip kao primer gde me je cena odbila od kupovine, a razmišljao sam skoro da ga uzmem jer se "bliži" rasprodaji. Pročitao sam preview, svideo mi se, ali mi je mnogo da dajem 1000 din. za strip koji ima 48 strana. Da je 700-750 din. (npr), uzeo bih ga. A s obzirom koliko mene stripova interesuje, ova cena mi je jednostavno previše.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29385 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 16/12/2011 : 12:30:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:

Što se razlike u cijeni mekog i tvrdog uveza tiče, ja sam svojevremeno stavljao račune na net, ali vidim da to nema nikakvog smisla - jer ljudi ionako misle ono šte žele, a ne ono što im ti dokažeš. Dakle, jednom za svagda: razlika u cijeni tiska stripa tvrdih i mekih korica je oko 0.6-1 Euro, što u konačnici za kupca ispadne 2-3 Eura skuplje.

Čekaj malo 2-3 eura su 15-20 kuna.
I kako onda nije razlika od 25% kad si rekao za tvrđe da bi meki koštao 60 kuna a tvrdi je 80 kuna?Koliko me matematika služi to je 25% razlike.
A neki izdavači su manje duševni od tebe i tu razliku od sc>hc naplaćuju puno više jer ionako hvataju određeni tip kupca koji želi "luksuz"(USA izdanja znaju biti skuplja i po 30-40% a imamo mi i domaćih svjetlih primjera).

Daj jaki ne pizdi. Na Kenu je 15-20 kn 25%, da, ali koliko je na Inkalu? 7! Zato i govorim da tih 15% nije točno. A to što drugi izdavači tu razliku SC-HC naplaćuju skuplje, to je očito stvar poslovne politike, smanji se cijena mekog i proporcionalno poveca cijena tvrdog. Ali, realno, razlika u cijeni je 2-3 Eura.

Trouble will find me
Go to Top of Page

ZoranC
Senior Member

Germany
1917 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 16/12/2011 : 12:31:58  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message  Reply with Quote
quote:

Za 15% manje biram meke korice.
Kako je neko rekao da mu je najljepša kolekcija Tvrdih Kenova ja bih ga podsjetio da cijela kolekcija košta oko 4500 kuna a 15 % manje je 675 kuna manje.Vjerujte mi(iako me neki ne drže za puno maštovitog)da bih pronašao pametan način da potrošim tih 675 kuna a da ne govorimo i o uštedi na prostoru.
Jaki, imas li jos Zagor klasik HC sto si nedavno stavljao na aukcije? Odgovor moze i na mail.
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 16/12/2011 : 12:35:08  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
I ja sve više naginjem prema SC. Uvez može biti shity i kod HC i kod SC, ali je SC puno praktičniji. Ja volim strip da čitam i ležeći na leđima, što mi je kod HC često jako nepraktično. Al' da HC izgleda malo bolje, izgleda. Ipak, kod kupovine više gledam da je SC. I uštedi se, naravno.
A Bone One Volume imam i ja, i uvez je sjajan, rikna kao nova i nakon čitanja, sve u svemu predobro izdanje, samo što je c/b. Ali je zato 20 dolara, a HC u boji 100.
O Boneli HC neću ni da počinjem, 10 eura za 96 str. malog formata kod npr. Martija mi je stvarno preskupo. Sreća pa nisam neki zaljubljenik, bankrotirao bih.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29385 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 16/12/2011 : 12:37:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Imrahil

Navešću ovaj strip kao primer gde me je cena odbila od kupovine, a razmišljao sam skoro da ga uzmem jer se "bliži" rasprodaji. Pročitao sam preview, svideo mi se, ali mi je mnogo da dajem 1000 din. za strip koji ima 48 strana. Da je 700-750 din. (npr), uzeo bih ga. A s obzirom koliko mene stripova interesuje, ova cena mi je jednostavno previše.

Zar nije sad npr. bila akcija s 15% popusta? mogao si ga kupiti po 850...

Uglavnom, što se mene tiče, Fibrine biblioteke su zacrtane takve kakve jesu, pogotovo Orka i Kolorka, i nema tog boga da će se mijenjati, da ću sad odjednom preći na meki uvez.

Ali, opet ponavljam, dogodine ću na nekim novim naslovima drastično spustiti cijene, za 20-30% u odnosu na "uobičajene", a da ostane isti kvalitet, pa ćemo vas vidjeti. Ja garantiram da prodaja neće porasti za više od 10%.

Trouble will find me
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26847 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 16/12/2011 : 12:49:16  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
-

Ja sam fetišist papira!

Edited by - jaki on 16/12/2011 12:53:52
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26847 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 16/12/2011 : 12:52:52  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Daj jaki ne pizdi. Na Kenu je 15-20 kn 25%, da, ali koliko je na Inkalu? 7! Zato i govorim da tih 15% nije točno. A to što drugi izdavači tu razliku SC-HC naplaćuju skuplje, to je očito stvar poslovne politike, smanji se cijena mekog i proporcionalno poveca cijena tvrdog. Ali, realno, razlika u cijeni je 2-3 Eura.

Pa na Kenu sam mogao ušediti dobre novce a i na Tvrđi i možda na još nekim .Zar sam ja tvrdio da je razlika na svakom izdanju ista?Nisam pa prema tome nemoj mi to spočitavati,niti te ja optužujem za bilo što.Samo bi želio jeftinije stripove s "lošijom"opremom.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Raymond
Senior Member

USA
1023 Posts

Member since 05/05/2006

Posted - 16/12/2011 : 12:57:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Raymond a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Raymond
evo recimo za primjer imam od Fibre Altai Johnoson i italijskai Altai u mekim koricama i meni se svidja vise italijsnski (da se Marko ne naljuti) jer mi je ugodniji za drzanje a i kvalitet je vrlo dobar, nije tezak i ne znam da li stripovi uoipste i zasluzuju da budu u tvrdim koricama jer koliko puta ces otvoriti neki album

Samo si zaboravio reći da taj talijanski meki uvez košta isto kao Fibrin tvrdi - 20€. A oni su radili 5.000 primjeraka mekog uveza na šiti papiru, Fibra 400 na masnom. A koliko sam ja shvatio, ljudi hoće meki uvez uglavnom zbog cijene...

ma dobro ja vecinom kuujem stripve online gdje nije retail (?) cijena zato sto izdavaci u prodavaci ne moraju placai neke usluge ducana itd da ne nabrajam pa cijena uvijek manja evo recimo altao na amazonu je 16 eura
http://www.amazon.it/Altai-Jonson-fedelt%C3%A0-Tiziano-Sclavi/dp/8889574801/ref=pd_ys_iyr_img
ali meki isto tako se usicari naprimjer kad se salje postarina jeftinija (jos kad bi se jos laksi ali ok papir) upotrebljavao barem za cb stripove onda bi se nabilo vise stripva nego kad se salje neki teski album itd..

isto tako vise stripova se moze nanizati na polici a za mene posto sam vani od vaznosti je cijena, tezina, i meki mi je laski za citanje...

A ako bi jednog dana isao na meki uvez to nebi nista smanjilo fibra kolekcije jer ionako neki kupuju samo naslove koje im se svidjaju pa nema problema mislim..meni se recimo Rta-man strasno svidja u mekom uvezu i jednom sam pomislio da ce biti super u rvtdom uvezu ali ja cu kupovati samo meki..mozda mozes i malo jeftiniji papir uzeti pa da bude recimo 20 kuna (proporcionalno naravno po zaradi koja ti ide/treba)..:)
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26847 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 16/12/2011 : 13:02:17  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ali, opet ponavljam, dogodine ću na nekim novim naslovima drastično spustiti cijene, za 20-30% u odnosu na "uobičajene", a da ostane isti kvalitet, pa ćemo vas vidjeti. Ja garantiram da prodaja neće porasti za više od 10%.

Vidi,ja onaj strip koji jako želim ja ću ga kupiti bio on skup,jeftin,mukte ili ne znam što.Oni stripovi koji me zanimaju ali nisu "must have" zavise od cijene i ako ti tvoji budući sniženi budu neki od tih-odlično.A ako me strip ne zanima onda mi ni cijena nije važna.I sad je na izdavačima da procijene kako im se više isplati raditi i kako će koji strip plasirati na tržište.Stvar je s Torpedom da je već više puta izlazio na području exyu i izdavač je procijenio da još jedno "normalno"/skupo izdanje ne bi prošlo te se odlučio na jeftinije/manje izdanje-super.Torpedo mi spada u onu skupinu koji mi ovisi o
cijeni pa ću ga kupiti.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47184 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 16/12/2011 : 13:02:18  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
šta se tiče Kena on je sasvim dobar u tvrdom uvezu.
da ga ja radin napravia bi istu stvar.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13466 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 16/12/2011 : 13:06:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jeste bila, ali zamisli, mene interesuje ne 1 fibrin strip, nego 30 njih. A za 30 odjednom, baš i nemam pare.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47184 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 16/12/2011 : 13:08:04  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Jeste bila, ali zamisli, mene interesuje ne 1 fibrin strip, nego 30 njih. A za 30 odjednom, baš i nemam pare.

a jebiga sad, ne može se sve imat

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26847 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 16/12/2011 : 13:13:32  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Ne kažem ni ja da je loš ali bi volija da je jeftiniji s mekim koricama.
E sad je pitanje bi li se izdavaču više ispaltilo hc ili sc izdanje Kena u 500 komada?
triba napraviti pol sa direktnim pitanjem:
a)Meki Kenovi po 45 kuna
b)Tvrdi kenovi po 60 kuna
Kojih ima više

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Raymond
Senior Member

USA
1023 Posts

Member since 05/05/2006

Posted - 16/12/2011 : 13:16:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Raymond a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Vidi,ja onaj strip koji jako želim ja ću ga kupiti bio on skup,jeftin,mukte ili ne znam što.Oni stripovi koji me zanimaju ali nisu "must have" zavise od cijene i ako ti tvoji budući sniženi budu neki od tih-odlično.A ako me strip ne zanima onda mi ni cijena nije važna.I sad je na izdavačima da procijene kako im se više isplati raditi i kako će koji strip plasirati na tržište.Stvar je s Torpedom da je već više puta izlazio na području exyu i izdavač je procijenio da još jedno "normalno"/skupo izdanje ne bi prošlo te se odlučio na jeftinije/manje izdanje-super.Torpedo mi spada u onu skupinu koji mi ovisi o
cijeni pa ću ga kupiti.

I ja mislim slicno, ima puno stripova koje bi recimo kupio i procitao (za manje pare) i onda kozna sta bi uradio snjim a nebi ga kupio u hc lux izdanju samo da ga procitam u 5 minuta i onda da mi 'ljulja' policu :)..

Ja da sam izdavac bi isao mozda u najmanje 75% slucajeva na meke stripove..mozda neku seriju od dva tri stripa bi stavio i sc i hc ali isto tako bi radio izdanje u sto najboljem izdanju za sto manje novca tj papir samo da nije onaj novinski nego ok i dobre korice i eto super za citanje..za kupca je vazno (narocito nekima) da cijena pa i da je 2 eura manja na kraju ipak se isplati ako pocnes sa kupnkom vise stripova jos ako placas postarinu (zavisi gdje zivis tezina je vazna a mozda i za izdavaca kad salje distributerima je manja?) itd itd
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47184 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 16/12/2011 : 13:17:36  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne kažem ni ja da je loš ali bi volija da je jeftiniji s mekim koricama.
E sad je pitanje bi li se izdavaču više ispaltilo hc ili sc izdanje Kena u 500 komada?
triba napraviti pol sa direktnim pitanjem:
a)Meki Kenovi po 45 kuna
b)Tvrdi kenovi po 60 kuna
Kojih ima više

ma kužin ja tebe dobro.
al pošto san ja prilično izbirljiv i ne zanima me toliko toga,
neke stvari jednostavno volin imat u hc.
ja bi Kena uzea u hc i s takvom razlikom.
večinu stvari ne.

Edited by - lwood on 16/12/2011 13:17:52
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13466 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 16/12/2011 : 13:25:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

quote:

quote:

a jebiga sad, ne može se sve imat

znam, to je moja muka
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29385 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 16/12/2011 : 13:37:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Vidi,ja onaj strip koji jako želim ja ću ga kupiti bio on skup,jeftin,mukte ili ne znam što.Oni stripovi koji me zanimaju ali nisu "must have" zavise od cijene i ako ti tvoji budući sniženi budu neki od tih-odlično.A ako me strip ne zanima onda mi ni cijena nije važna.

Eto, upravo si dokazao moju teoriju.

Trouble will find me
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26847 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 16/12/2011 : 13:46:46  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

ma kužin ja tebe dobro.
al pošto san ja prilično izbirljiv i ne zanima me toliko toga,
neke stvari jednostavno volin imat u hc.
ja bi Kena uzea u hc i s takvom razlikom.
večinu stvari ne.

Rođo,slažem se s tobom.Onima koji kupuju manje stripova nije problem kupiti luksuzno (malo skuplje)izdanje a nama koji kupuju puno stripova bi bilo osjetno lakše kupovati(malo jeftinije)stripove.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10236 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 16/12/2011 : 13:47:12  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
Ako je razlika 10-15% HC.
Ako je razlika skoro 100% ka kod tinove Modesty SC.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26847 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 16/12/2011 : 13:50:40  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Eto, upravo si dokazao moju teoriju.

Izvini,ali to je moja teorija
Stvar je u onim stripovima u sredini koje bih kupio ako mi je cijena povoljnija ili ne bi ako mi je cijena prevelika.E sad,kako tu da se snađe izdavač i da procijeni koje izdanje plasirati u kakvom obliku je već SF,jer nekim ljudima je must have Vam a nekim Svagdašnja borba.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Garfield_Mo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1258 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 16/12/2011 : 13:52:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Garfield_Mo's Homepage  Send Garfield_Mo a Private Message  Reply with Quote
Kao sto kaze NESVRSTANI ako nije velika razlika uvjek bi vise volio HC, ali procitao sam negdje komentar koji se vezao za Alan Ford Klasik i s tim se slazem.Za AF Klasik HC ne bi dao te pare, posto je stvarno preskup i cisto preseravanje.

http://www.mostrip.ba/

https://www.facebook.com/KLUBMOSTRIP/
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26847 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 16/12/2011 : 14:03:32  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
A vidite ove razlike:
55-99 Modesty
35-79 Gaston
45-89 Borovnica
E sad bi trebali vikati na ove "lopove"?
NE,jer su oni pravi izdavači i ponudli su dvi opcije(doduše ne za sve stripove)jeftiniju i "kolekcionarsku" -premda ne znam zašto meka verzija ne bi bila kolekcionarska:)
Kad bi se barem drugi izdavači ugledali na njih.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000