forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1090

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 10/12/2011 : 23:59:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Da, IDW-ov ritam je dosta spor.

Doduše, ako sam dobro shvatio, ti još tražiš dobre materijale za posljednje četiri Prenticeove godine?

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 11/12/2011 : 00:05:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Da, ali te četri zadnje godine su manji problem, i ne moram ga odmah rješavati. S druge strane, što se IDW-a tiče, budući da želim prevoditi Prenticea s engleskog, problem je što ionako moram čekati da mi Michigan state university pošalje kopije Prenticeovih pasica jer ne postoje nigdje drugdje na engleskom... Vidjet cemo.

Trouble will find me
Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior Member

Serbia
1719 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 11/12/2011 : 19:09:04  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message  Reply with Quote
A kad će onaj pominjani decembarski izvoz za Srbiju?

Dosta je bilo praštanja!
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 11/12/2011 : 19:25:32  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by KuntaKinte

U decembru 202...

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 11/12/2011 : 19:30:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

A čeka se da izađu iz tiska ovih novih 5 naslova. Ali tiskare su ovih dana u komi i nisam siguran da će uspjeti odstampati sve na vrijeme, pa se bojim da bi to moglo proklizati za siječanj, a samim tim i uvoz.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 12/12/2011 : 02:32:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
Sjajno je što ide i Prentice! Neke njegove epizode čak i prevazilaze Raymonda...
Go to Top of Page

feniks
Senior Member

1926 Posts

Member since 08/05/2004

Posted - 13/12/2011 : 20:55:40  Show Profile Show Extended Profile  Send feniks a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:

A čeka se da izađu iz tiska ovih novih 5 naslova. Ali tiskare su ovih dana u komi i nisam siguran da će uspjeti odstampati sve na vrijeme, pa se bojim da bi to moglo proklizati za siječanj, a samim tim i uvoz.

Onda se Frank Miler prebacuje za februar ili?
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/12/2011 : 21:00:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
vjerojatno, da.

Trouble will find me
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29661 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 17/12/2011 : 00:57:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

quote:

Ali, opet ponavljam, dogodine ću na nekim novim naslovima drastično spustiti cijene, za 20-30% u odnosu na "uobičajene", a da ostane isti kvalitet, pa ćemo vas vidjeti. Ja garantiram da prodaja neće porasti za više od 10%.

može netko link za ovu obavijest
prvi put čujem za ovo

Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9582 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 17/12/2011 : 01:13:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ali, opet ponavljam, dogodine ću na nekim novim naslovima drastično spustiti cijene, za 20-30% u odnosu na "uobičajene", a da ostane isti kvalitet, pa ćemo vas vidjeti. Ja garantiram da prodaja neće porasti za više od 10%.

može netko link za ovu obavijest
prvi put čujem za ovo

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=37194&whichpage=7

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29661 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 17/12/2011 : 01:15:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
thx
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29661 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 17/12/2011 : 13:57:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
pročitah deersov link i mogu reći da me markos usrećio
vjerojatno bih ionako kupio te fibrine naslove, ali ovo je odlicna vijest

ne mislim da ce mu se odmah osjetiti neka razlika u kratkom roku u broju prodanih izdanja, ali u dugom roku racunam da ce se itekako osjetiti!
samo je pitanje (ako ostane ista naklada) koliko vise izdanja se treba prodati da se pokrije smanjenje cijena od 30%?

markos, pitanje za tebe:
1) zasto si se odlucio na ovaj potez?
ja sam racunao da ti se u dugom roku velika vecina izdanja isplate, pa me zato i cudi ovaj tvoj potez, inace zato i sljedeca dva pitanja:
2) koliko si izdanja izdao u prve dvije godine?
3) koliko se tih izdanja isplatilo (pokrilo)?
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 17/12/2011 : 14:27:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Eksperiment, samo da pokažem dežurnim narikačama (bolje "jeftini" SC nego "skupi" HC) da nije stvar u cijeni. Bit ce npr. HC izdanje od cca 800 c/b stranica za 100 kuna.
Neće cijena biti niska cijelo vrijeme nego samo prva dva mozda tri mjeseca. Ali ionako se u ta tri mjesec proda veliki dio prodanog, poslije ide sporo, tako da je to dovoljno za dokaz eksperimenta.

Trouble will find me
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27662 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 17/12/2011 : 14:40:48  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Eksperiment, samo da pokažem dežurnim narikačama (bolje "jeftini" SC nego "skupi" HC) da nije stvar u cijeni.

Kako nije stvar u cijeni?
Meni stvar i je u cijeni.Zar mi nije bolje kupiti strip s mekim uvezom za 60 kn nego li za 80 kn u tvrdom uvezu?To da je tebi isplativije raditi hc nego li sc mi je jasno ali nije nama kupcima.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21837 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 17/12/2011 : 14:49:05  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Eksperiment, samo da pokažem dežurnim narikačama (bolje "jeftini" SC nego "skupi" HC) da nije stvar u cijeni. Bit ce npr. HC izdanje od cca 800 c/b stranica za 100 kuna.
Neće cijena biti niska cijelo vrijeme nego samo prva dva mozda tri mjeseca. Ali ionako se u ta tri mjesec proda veliki dio prodanog, poslije ide sporo, tako da je to dovoljno za dokaz eksperimenta.

Bravo za ovaj potez - više nismo ni tražili.
Krajnje fer, kao što radi Libelus, naročito Sloba - popust za prvih par meseci, a onda full cena.
Ovih 800 stranica je verujem za neku mangu, a skoro mi je ušlo u uho da je neka baš toliko dugačka.E sad da li je Tanigučijevo Udaljeno susedtstvo ili neki Tezuka nisam siguran (ali mislim da je Taniguči)

Odbrojavanje: još 28 dana
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 17/12/2011 : 14:57:05  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mmm,jos ako mi strip prija .
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 17/12/2011 : 15:36:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:

Eksperiment, samo da pokažem dežurnim narikačama (bolje "jeftini" SC nego "skupi" HC) da nije stvar u cijeni.

Kako nije stvar u cijeni?
Meni stvar i je u cijeni.Zar mi nije bolje kupiti strip s mekim uvezom za 60 kn nego li za 80 kn u tvrdom uvezu?To da je tebi isplativije raditi hc nego li sc mi je jasno ali nije nama kupcima.

Daj jaki ne pričaj gluposti.
Izdavaču je potpuno isto raditi SC i HC, marža je ista. Cijena se formira na osnovu ulaznih troškova i na to se doda marža izdavača i marža trgovca i to je to.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 17/12/2011 : 15:37:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

quote:

Bravo za ovaj potez - više nismo ni tražili.
Krajnje fer, kao što radi Libelus, naročito Sloba - popust za prvih par meseci, a onda full cena.
Ovih 800 stranica je verujem za neku mangu, a skoro mi je ušlo u uho da je neka baš toliko dugačka.E sad da li je Tanigučijevo Udaljeno susedtstvo ili neki Tezuka nisam siguran (ali mislim da je Taniguči)

To će biti eksperiment samo sa par naslova, ali neću to raditi dalje niti ce to biti dugoročna politika, jer to je put u brzu propast.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 17/12/2011 : 15:44:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
(i nije manga)

Trouble will find me
Go to Top of Page

feniks
Senior Member

1926 Posts

Member since 08/05/2004

Posted - 17/12/2011 : 15:54:38  Show Profile Show Extended Profile  Send feniks a Private Message  Reply with Quote
quote:

(i nije manga)

Odlicno, jer koliko vidim mange se rade po japanskia
a ja jednostavano ne mogu tako da citam. Kupio 11 brojeva BOI odustao,
posudio Vrh Bogova stao na pola prve knjige, jednostvano ne ide.
P.S. Da li ste ugovorom obavezni da tako radite?
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 17/12/2011 : 16:14:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Kako kad, uglavnom da, ali u mom slučaju sam mogao birati, i htio sam ovako. Meni je osobno trebalo 5 minuta prvi put da se naviknem, tako da mislim da zaista nije problem.

Trouble will find me
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27662 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 17/12/2011 : 16:26:17  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Izdavaču je potpuno isto raditi SC i HC, marža je ista. Cijena se formira na osnovu ulaznih troškova i na to se doda MARŽA IZDAVAČA i marža trgovca i to je to.

Gluposti ovdje pričaš amo ti.Evo i sam si potvrdio da je tebi isplativije raditi hc sa ovom tvojom računicom(možda samo nekoliko centi po primjerku ali matematika je neumoljiva).
Znači ako je hc skuplji u proizvodnji za npr.1 euro od mekih korica ti dodaješ maržu izdavača na tu razliku koja je kolika?20%?30%?Znači dobivaš 20 ili 30 centi više po primjerku.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

feniks
Senior Member

1926 Posts

Member since 08/05/2004

Posted - 17/12/2011 : 16:33:49  Show Profile Show Extended Profile  Send feniks a Private Message  Reply with Quote
Ova prica o centima ili evrima koji ostaju izdavacu ako radi/ne radi HC apsolutno me ne zanima.
Prije nego sto se i ovdje povede jalova rasprava, pitanje za Markosa>

Da li si planirao objaviti Berlin, Svijet duhova, Opticki nerv ?
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 17/12/2011 : 16:45:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:

Izdavaču je potpuno isto raditi SC i HC, marža je ista. Cijena se formira na osnovu ulaznih troškova i na to se doda MARŽA IZDAVAČA i marža trgovca i to je to.

Gluposti ovdje pričaš amo ti.Evo i sam si potvrdio da je tebi isplativije raditi hc sa ovom tvojom računicom(možda samo nekoliko centi po primjerku ali matematika je neumoljiva).
Znači ako je hc skuplji u proizvodnji za npr.1 euro od mekih korica ti dodaješ maržu izdavača na tu razliku koja je kolika?20%?30%?Znači dobivaš 20 ili 30 centi više po primjerku.

Gubim strpljenje. Koliko si ti imao iz matematike? Marža je postotak.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 17/12/2011 : 16:49:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by feniks
Da li si planirao objaviti Berlin, Svijet duhova, Opticki nerv ?

Berlin čekam da se završi pa ćemo vidit. Svijet duhova mi nije tako dobar. Optički nerv mi se sviđa, kao i ostalo što je Tomine radio, ali malo sam prebukiran naslovima tako da nista u skorijoj buducnosti. Možda sad ovo nekoga ponuka da to napravi ranije, ne bi se čudio:)

Trouble will find me
Go to Top of Page
Page: of 1090 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.65 seconds. Snitz Forums 2000