Author |
Topic  |
ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts
Member since 20/09/2008 |
Posted - 17/12/2011 : 16:51:05
|
quote: Originally posted by jaki
Gluposti ovdje pričaš amo ti.Evo i sam si potvrdio da je tebi isplativije raditi hc sa ovom tvojom računicom(možda samo nekoliko centi po primjerku ali matematika je neumoljiva). Znači ako je hc skuplji u proizvodnji za npr.1 euro od mekih korica ti dodaješ maržu izdavača na tu razliku koja je kolika?20%?30%?Znači dobivaš 20 ili 30 centi više po primjerku.
Jaki, debelo grijesis i vidi se da sigurno ne radis nista vezano za ekonomiju  |
 |
|
Nostromo
Junior Member

Croatia
476 Posts
Member since 16/12/2008 |
Posted - 17/12/2011 : 16:53:18
|
Dajte ljudi nemojte se svađati. Čovjek izdaje stripove kako se njemu sviđa i to je ok. I ja vise volim fibrine stripove hc, posebno ako bi razlika u cijeni bila 15%. Ionako smo došli u situaciju da kupujemo samo stvari koje smo već čitali ili bar pogledali privju i koje želimo imati u kolekciji zbog kolekcije same. Svi ti stripovi su u knjiznicama i široko su dostupni ako ih se želi samo pročitati. To su moja dva centa :-). |
There Is a Light That Never Goes Out |
 |
|
feniks
Senior Member

1926 Posts
Member since 08/05/2004 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 17/12/2011 : 17:12:58
|
quote: Originally posted by feniks
Svijet duhova 
Znaci za Berlin ima nade 
Mislim da znam kome je ova zadnja upucena 
misliš da če mirabilis to objavit?  |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13531 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
feniks
Senior Member

1926 Posts
Posted - 17/12/2011 : 17:38:09
|
quote: Originally posted by Imrahil
Ja gledam kao kupac. Ako je 20-30 kuna jeftinije, onda super 
A ako je vise od 30 onda je extra super
Ova prica SC/HC se vec odavno pretvorila u ideoloski obracun u kojem se ne biraju sredstva  Ono sto ja zelim je da stripove (kupujem samo ono sto me zanima) platim sto manje i tacka.  |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27662 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 17/12/2011 : 19:25:50
|
quote: Originally posted by Markos
Gubim strpljenje. Koliko si ti imao iz matematike? Marža je postotak. [/quote] Nemoj gubiti strpljenje nego kad si se već javio u odbranu hc izdanja razgovaraj normalno. Jesam li ja rekao da nije postotak? Zašto mi stalno stavljaš neke rijeći koje nisam izgovorio? TVOJE IZJAVE: a)razlika u cijeni tiska stripa tvrdih i mekih korica je oko 0.6-1 Euro(po primjerku) b)Cijena se formira na osnovu ulaznih troškova i na to se doda marža izdavača
Nisi odgovorio kolika je marža izdavača? Ja sam spomenuo 20-30% ali sam se tu DEBELO prevario jer su izdavači uvijek govorili da se pokrivaju troškovi kad se proda pola.Po tome onda marža izdavača na cijenu troška nekog stripa je 100%.ako se pokriva sa manje prodanih primjeraka onda je i veća.
Zaključak je da na svakom prodanom primjerku tvrdih korica ti dobivaš 1 euro više nego kad bi radio u mekim koricama. Rasprodano HC izdanje od 500 komada ti donosi 500 eura više nego li bi dobija da si radio meko izdanje. I sad reci kako to nije isplativije za tebe?
|
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 17/12/2011 : 20:11:22
|
quote: Originally posted by jaki Nemoj gubiti strpljenje nego kad si se već javio u odbranu hc izdanja razgovaraj normalno. Jesam li ja rekao da nije postotak? Zašto mi stalno stavljaš neke rijeći koje nisam izgovorio? TVOJE IZJAVE: a)razlika u cijeni tiska stripa tvrdih i mekih korica je oko 0.6-1 Euro(po primjerku) b)Cijena se formira na osnovu ulaznih troškova i na to se doda marža izdavača
Nisi odgovorio kolika je marža izdavača? Ja sam spomenuo 20-30% ali sam se tu DEBELO prevario jer su izdavači uvijek govorili da se pokrivaju troškovi kad se proda pola.Po tome onda marža izdavača na cijenu troška nekog stripa je 100%.ako se pokriva sa manje prodanih primjeraka onda je i veća.
Zaključak je da na svakom prodanom primjerku tvrdih korica ti dobivaš 1 euro više nego kad bi radio u mekim koricama. Rasprodano HC izdanje od 500 komada ti donosi 500 eura više nego li bi dobija da si radio meko izdanje. I sad reci kako to nije isplativije za tebe?
Ali ti očito ne razumiješ jednu osnovnu stvar: ako je moja marža 100% na uloženo, onda mi je SVEJEDNO HC ili SC, ja ću (teoretski, na kraju) zaraditi duplo od uloženog. Pogledaj malo osnove ekonomije i kako se definira zarada. Pogledaj što je ROI.
NARAVNO, da će u slučaju HC ta zarada biti veći iznos, ali je opet, u postotku je ISTA kao i kod SC, u odnosu na početnu investiciju. Samo što je i RIZIK i ULOG veći.
Ili ukratko, što je isplativije: staviti 100 kuna na kladionici na koeficijent 2 ili staviti 200 kuna na drugu utakmicu, isto koeficijent 2?
Ili ako hoćeš konkretno: što mi je isplativije, radi Vrh Bogova u mekom ili tvrdom uvezu? (Trenutni minus je 60.000 kuna). Između mekog ili tvrdog Vrha bogova najisplativije je raditi Ripa Kirbyja. I prestanite više srati o stvarima o kojima nemate pojma.
|
Trouble will find me |
 |
|
feniks
Senior Member

1926 Posts
Posted - 17/12/2011 : 20:30:23
|
Ne razumijem ovu opterecenost tudjom zaradom. Zabole me da li ce Marko zaraditi 1 10 ili 100 evra po ulozenom evru meni ni iz dzepa ni u dzep.Tvoj plus ili minus su samo tvoja briga. Ne znam zasto uopste ovo objasnjavas?
Bolje je da saopstis nesto vise o onim ne manga naslovima koje planiras raditi...
|
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29661 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 17/12/2011 : 20:47:51
|
Između mekog ili tvrdog Vrha bogova najisplativije je raditi Ripa Kirbyja.
   a najnajisplativije je jednostavno izdavati zagora  |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27662 Posts
Posted - 17/12/2011 : 20:51:16
|
Ali ti očito ne razumiješ jednu osnovnu stvar: ako je moja marža 100% na uloženo, onda mi je SVEJEDNO HC ili SC, ja ću (teoretski, na kraju) zaraditi duplo od uloženog. Pogledaj malo osnove ekonomije i kako se definira zarada. Pogledaj što je ROI.
NARAVNO, da će u slučaju HC ta zarada biti veći iznos, ali je opet, u postotku je ISTA kao i kod SC, u odnosu na početnu investiciju. Samo što je i RIZIK i ULOG veći.
Ili ukratko, što je isplativije: staviti 100 kuna na kladionici na koeficijent 2 ili staviti 200 kuna na drugu utakmicu, isto koeficijent 2?
Ili ako hoćeš konkretno: što mi je isplativije, radi Vrh Bogova u mekom ili tvrdom uvezu? (Trenutni minus je 60.000 kuna). Između mekog ili tvrdog Vrha bogova najisplativije je raditi Ripa Kirbyja. I prestanite više srati o stvarima o kojima nemate pojma.
Da,zarada odnosno gubitak je u postotku isti ali to ne mijenja činjenicu da ču ja hc izdanje platiti 2,60 eura više(1 euro trošak,1 euro tebi i 0,60 eura prodavaču). Moga si ti uložit u srebrne korice pa da košta strip 100 eura pa govorit da ti je zarada u postotku ista.
Normalno,to sve vrijedi ako se izdanje pokrije a ako ne onda si u gubitku.Ali ti si ionako rekao da će se svaki strip prodati u roku 5 godina(osim crvenog gospodara) pa računam da ćeš svako izdanje isplatiti. Srati? To šta si ti nervozan i nesposoban za normalni dijalog bez ispada uvrijeđene gospođice je tvoja stvar.I šta se osjećaš prozvanim kad te niko nije prozivao.Činjenica je da hc plaćamo skuplje i ti dobivaš više(iako i ulažeš više) ali mene kao kupca to ne interesira. Mene interesira šta jeftinije dobro odštampan strip da bi moga kupit šta više stripova i to sam napisao.Zašto si se ti našao prozvanim da se javljaš,pretpostavljam da onda to nisu tvoji interesi?Normalno je da braniš svoju politiku i interese ali onda i meni dopusti isto.Ne prisiljavam nijednoga izdavača da se prilagodi mojim željama već će svako od vas raditi onako kako misli da je najbolje za njega a ja ću onda odlučiti za koji strip ne pitam za cijenu a za koji ću gledati hoću li ga kupiti.
|
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27662 Posts
Posted - 17/12/2011 : 20:52:50
|
quote: Originally posted by feniks
Ne razumijem ovu opterecenost tudjom zaradom. Zabole me da li ce Marko zaraditi 1 10 ili 100 evra po ulozenom evru meni ni iz dzepa ni u dzep.Tvoj plus ili minus su samo tvoja briga. Ne znam zasto uopste ovo objasnjavas?
Bolje je da saopstis nesto vise o onim ne manga naslovima koje planiras raditi...
Normalno da ne razumiješ. |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27662 Posts
Posted - 17/12/2011 : 20:54:47
|
quote: Originally posted by ponki
Jaki, debelo grijesis i vidi se da sigurno ne radis nista vezano za ekonomiju  [/quote]
Trebam li biti ekonomist da izračunam da mi jeftinije platiti sc od npr.65 kuna ili hc od 80 kuna,bez obzira šta izdavač ima istu zaradu ili isti gubitak u postotcima? |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
Posted - 17/12/2011 : 21:47:11
|
quote: Originally posted by jaki Da,zarada odnosno gubitak je u postotku isti ali to ne mijenja činjenicu da ču ja hc izdanje platiti 2,60 eura više(1 euro trošak,1 euro tebi i 0,60 eura prodavaču). Moga si ti uložit u srebrne korice pa da košta strip 100 eura pa govorit da ti je zarada u postotku ista.
Normalno,to sve vrijedi ako se izdanje pokrije a ako ne onda si u gubitku.Ali ti si ionako rekao da će se svaki strip prodati u roku 5 godina(osim crvenog gospodara) pa računam da ćeš svako izdanje isplatiti.
Hoće li se Belom Putu isplatiti njihova izdanja za 5 godina?
quote: Originally posted by jaki Srati? To šta si ti nervozan i nesposoban za normalni dijalog bez ispada uvrijeđene gospođice je tvoja stvar.I šta se osjećaš prozvanim kad te niko nije prozivao.Činjenica je da hc plaćamo skuplje i ti dobivaš više(iako i ulažeš više) ali mene kao kupca to ne interesira. Mene interesira šta jeftinije dobro odštampan strip da bi moga kupit šta više stripova i to sam napisao.Zašto si se ti našao prozvanim da se javljaš,pretpostavljam da onda to nisu tvoji interesi?Normalno je da braniš svoju politiku i interese ali onda i meni dopusti isto.Ne prisiljavam nijednoga izdavača da se prilagodi mojim željama već će svako od vas raditi onako kako misli da je najbolje za njega a ja ću onda odlučiti za koji strip ne pitam za cijenu a za koji ću gledati hoću li ga kupiti.
Prozvan sam jer insinuiras da radim HC jer mi je isplativiji. Drugim riječima, najvažniji je novac. To me strašno, strašno vrijeđa. Pogotovo u situaciji u kojoj se trenutno nalazim. |
Trouble will find me |
 |
|
Nostromo
Junior Member

Croatia
476 Posts
Member since 16/12/2008 |
Posted - 17/12/2011 : 22:13:34
|
Ti si jedini čovjek na svijetu u bilo kojem poslu koji se ispricava kupcima zato sto naplaćuje svoj proizvod. Ovo je nevjerojatno, nemoj nikome ništa objašnjavati, samo je gore, jer onda još jače napadaju. A ova ideja o nižoj cijeni stripova da bi se dokazalo da neće biti puno veća prodaja je naravno pogresna, svatko drugi bi POVEĆAO cijenu da dokaže da prodaja neće značajnije pasti. Imaš tristo do petsto kupaca i to je to, bez obzira na cijenu. |
There Is a Light That Never Goes Out |
 |
|
goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 17/12/2011 : 22:15:21
|
Ili ako hoćeš konkretno: što mi je isplativije, radi Vrh Bogova u mekom ili tvrdom uvezu? (Trenutni minus je 60.000 kuna). Između mekog ili tvrdog Vrha bogova najisplativije je raditi Ripa Kirbyja.
Može Torgal . Nema veze što će biti HC . Nema minusa . |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
Posted - 17/12/2011 : 22:19:37
|
quote: Originally posted by Nostromo
Ti si jedini čovjek na svijetu u bilo kojem poslu koji se ispricava kupcima zato sto naplaćuje svoj proizvod. Ovo je nevjerojatno, nemoj nikome ništa objašnjavati, samo je gore, jer onda još jače napadaju. A ova ideja o nižoj cijeni stripova da bi se dokazalo da neće biti puno veća prodaja je naravno pogresna, svatko drugi bi POVEĆAO cijenu da dokaže da prodaja neće značajnije pasti. Imaš tristo do petsto kupaca i to je to, bez obzira na cijenu.
300!? Pa, kako stvari trenutno stoje, imam 70 do 500 kupaca. |
Trouble will find me |
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 17/12/2011 : 22:27:35
|
quote: Originally posted by Nostromo
Ti si jedini čovjek na svijetu u bilo kojem poslu koji se ispricava kupcima zato sto naplaćuje svoj proizvod. Ovo je nevjerojatno, nemoj nikome ništa objašnjavati, samo je gore, jer onda još jače napadaju. A ova ideja o nižoj cijeni stripova da bi se dokazalo da neće biti puno veća prodaja je naravno pogresna, svatko drugi bi POVEĆAO cijenu da dokaže da prodaja neće značajnije pasti. Imaš tristo do petsto kupaca i to je to, bez obzira na cijenu.
300!? Pa, kako stvari trenutno stoje, imam 70 do 500 kupaca.
misliš na varijaciju od izdanja do izdanja ili? |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 17/12/2011 : 22:35:41
|
ne, po danima u tjednu. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 17/12/2011 : 22:37:42
|
quote: Originally posted by Curunir
ne, po danima u tjednu.

odkad si vaskrnia ovde posta si puno duhovitiji   |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Posted - 17/12/2011 : 22:38:48
|
ne, nego prije nisi primjecivao od napusenosti, a otkako je kriza dimis samo 2 tjedno |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 17/12/2011 : 22:40:37
|
ne, nego prije nisi primjecivao od napusenosti, a otkako je kriza dimis samo 2 tjedno
ma šta se toga tiče ja san u recesiji več 7 godina.
 |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Posted - 17/12/2011 : 22:43:36
|
sam si kriv jer oces samo tvrde pa si presusija. da si ka jaki, zadovoljava bi se s mekima i lagano napredova
ajd dodsta, nemojmo Markosu pravit reklamu bezveze |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 17/12/2011 : 22:48:00
|
sam si kriv jer oces samo tvrde pa si presusija. da si ka jaki, zadovoljava bi se s mekima i lagano napredova
ajd dodsta, nemojmo Markosu pravit reklamu bezveze
taman počea film o nekom tipu šta je iša pogledat šečernu trsku pa nesta. djeluje zanimljivo |
 |
|
Topic  |
|