forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1090

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 17/12/2011 : 16:51:05  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Gluposti ovdje pričaš amo ti.Evo i sam si potvrdio da je tebi isplativije raditi hc sa ovom tvojom računicom(možda samo nekoliko centi po primjerku ali matematika je neumoljiva).
Znači ako je hc skuplji u proizvodnji za npr.1 euro od mekih korica ti dodaješ maržu izdavača na tu razliku koja je kolika?20%?30%?Znači dobivaš 20 ili 30 centi više po primjerku.

Jaki, debelo grijesis i vidi se da sigurno ne radis nista vezano za ekonomiju
Go to Top of Page

Nostromo
Junior Member

Croatia
476 Posts

Member since 16/12/2008

Posted - 17/12/2011 : 16:53:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Nostromo a Private Message  Reply with Quote
Dajte ljudi nemojte se svađati. Čovjek izdaje stripove kako se njemu sviđa i to je ok. I ja vise volim fibrine stripove hc, posebno ako bi razlika u cijeni bila 15%. Ionako smo došli u situaciju da kupujemo samo stvari koje smo već čitali ili bar pogledali privju i koje želimo imati u kolekciji zbog kolekcije same. Svi ti stripovi su u knjiznicama i široko su dostupni ako ih se želi samo pročitati. To su moja dva centa :-).

There Is a Light That Never Goes Out
Go to Top of Page

feniks
Senior Member

1926 Posts

Member since 08/05/2004

Posted - 17/12/2011 : 16:57:24  Show Profile Show Extended Profile  Send feniks a Private Message  Reply with Quote
Svijet duhova

Znaci za Berlin ima nade

Mislim da znam kome je ova zadnja upucena
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 17/12/2011 : 17:12:58  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by feniks

Svijet duhova

Znaci za Berlin ima nade

Mislim da znam kome je ova zadnja upucena

misliš da če mirabilis to objavit?

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13531 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 17/12/2011 : 17:22:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Ja gledam kao kupac. Ako je 20-30 kuna jeftinije, onda super
Go to Top of Page

feniks
Senior Member

1926 Posts

Member since 08/05/2004

Posted - 17/12/2011 : 17:38:09  Show Profile Show Extended Profile  Send feniks a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Imrahil

Ja gledam kao kupac. Ako je 20-30 kuna jeftinije, onda super

A ako je vise od 30 onda je extra super

Ova prica SC/HC se vec odavno pretvorila u ideoloski obracun u kojem se ne biraju sredstva
Ono sto ja zelim je da stripove (kupujem samo ono sto me zanima) platim sto manje i tacka.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27662 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 17/12/2011 : 19:25:50  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Gubim strpljenje. Koliko si ti imao iz matematike? Marža je postotak.
[/quote]
Nemoj gubiti strpljenje nego kad si se već javio u odbranu hc izdanja razgovaraj normalno.
Jesam li ja rekao da nije postotak?
Zašto mi stalno stavljaš neke rijeći koje nisam izgovorio?
TVOJE IZJAVE:
a)razlika u cijeni tiska stripa tvrdih i mekih korica je oko 0.6-1 Euro(po primjerku)
b)Cijena se formira na osnovu ulaznih troškova i na to se doda marža izdavača

Nisi odgovorio kolika je marža izdavača?
Ja sam spomenuo 20-30% ali sam se tu DEBELO prevario jer su izdavači uvijek govorili da se pokrivaju troškovi kad se proda pola.Po tome onda marža izdavača na cijenu troška nekog stripa je 100%.ako se pokriva sa manje prodanih primjeraka onda je i veća.

Zaključak je da na svakom prodanom primjerku tvrdih korica ti dobivaš 1 euro više nego kad bi radio u mekim koricama.
Rasprodano HC izdanje od 500 komada ti donosi 500 eura više nego li bi dobija da si radio meko izdanje.
I sad reci kako to nije isplativije za tebe?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 17/12/2011 : 20:11:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Nemoj gubiti strpljenje nego kad si se već javio u odbranu hc izdanja razgovaraj normalno.
Jesam li ja rekao da nije postotak?
Zašto mi stalno stavljaš neke rijeći koje nisam izgovorio?
TVOJE IZJAVE:
a)razlika u cijeni tiska stripa tvrdih i mekih korica je oko 0.6-1 Euro(po primjerku)
b)Cijena se formira na osnovu ulaznih troškova i na to se doda marža izdavača

Nisi odgovorio kolika je marža izdavača?
Ja sam spomenuo 20-30% ali sam se tu DEBELO prevario jer su izdavači uvijek govorili da se pokrivaju troškovi kad se proda pola.Po tome onda marža izdavača na cijenu troška nekog stripa je 100%.ako se pokriva sa manje prodanih primjeraka onda je i veća.

Zaključak je da na svakom prodanom primjerku tvrdih korica ti dobivaš 1 euro više nego kad bi radio u mekim koricama.
Rasprodano HC izdanje od 500 komada ti donosi 500 eura više nego li bi dobija da si radio meko izdanje.
I sad reci kako to nije isplativije za tebe?

Ali ti očito ne razumiješ jednu osnovnu stvar: ako je moja marža 100% na uloženo, onda mi je SVEJEDNO HC ili SC, ja ću (teoretski, na kraju) zaraditi duplo od uloženog. Pogledaj malo osnove ekonomije i kako se definira zarada. Pogledaj što je ROI.

NARAVNO, da će u slučaju HC ta zarada biti veći iznos, ali je opet, u postotku je ISTA kao i kod SC, u odnosu na početnu investiciju. Samo što je i RIZIK i ULOG veći.

Ili ukratko, što je isplativije: staviti 100 kuna na kladionici na koeficijent 2 ili staviti 200 kuna na drugu utakmicu, isto koeficijent 2?

Ili ako hoćeš konkretno: što mi je isplativije, radi Vrh Bogova u mekom ili tvrdom uvezu? (Trenutni minus je 60.000 kuna). Između mekog ili tvrdog Vrha bogova najisplativije je raditi Ripa Kirbyja. I prestanite više srati o stvarima o kojima nemate pojma.

Trouble will find me
Go to Top of Page

feniks
Senior Member

1926 Posts

Member since 08/05/2004

Posted - 17/12/2011 : 20:30:23  Show Profile Show Extended Profile  Send feniks a Private Message  Reply with Quote

Ne razumijem ovu opterecenost tudjom zaradom.
Zabole me da li ce Marko zaraditi 1 10 ili 100 evra po ulozenom evru meni ni iz dzepa ni u dzep.Tvoj plus ili minus su samo tvoja briga.
Ne znam zasto uopste ovo objasnjavas?

Bolje je da saopstis nesto vise o onim ne manga naslovima koje planiras raditi...

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29661 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 17/12/2011 : 20:47:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:

Između mekog ili tvrdog Vrha bogova najisplativije je raditi Ripa Kirbyja.

a najnajisplativije je jednostavno izdavati zagora
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27662 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 17/12/2011 : 20:51:16  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ali ti očito ne razumiješ jednu osnovnu stvar: ako je moja marža 100% na uloženo, onda mi je SVEJEDNO HC ili SC, ja ću (teoretski, na kraju) zaraditi duplo od uloženog. Pogledaj malo osnove ekonomije i kako se definira zarada. Pogledaj što je ROI.

NARAVNO, da će u slučaju HC ta zarada biti veći iznos, ali je opet, u postotku je ISTA kao i kod SC, u odnosu na početnu investiciju. Samo što je i RIZIK i ULOG veći.

Ili ukratko, što je isplativije: staviti 100 kuna na kladionici na koeficijent 2 ili staviti 200 kuna na drugu utakmicu, isto koeficijent 2?

Ili ako hoćeš konkretno: što mi je isplativije, radi Vrh Bogova u mekom ili tvrdom uvezu? (Trenutni minus je 60.000 kuna). Između mekog ili tvrdog Vrha bogova najisplativije je raditi Ripa Kirbyja. I prestanite više srati o stvarima o kojima nemate pojma.

Da,zarada odnosno gubitak je u postotku isti ali to ne mijenja činjenicu da ču ja hc izdanje platiti 2,60 eura više(1 euro trošak,1 euro tebi i 0,60 eura prodavaču).
Moga si ti uložit u srebrne korice pa da košta strip 100 eura pa govorit da ti je zarada u postotku ista.

Normalno,to sve vrijedi ako se izdanje pokrije a ako ne onda si u gubitku.Ali ti si ionako rekao da će se svaki strip prodati u roku 5 godina(osim crvenog gospodara) pa računam da ćeš svako izdanje isplatiti.
Srati?
To šta si ti nervozan i nesposoban za normalni dijalog bez ispada uvrijeđene gospođice je tvoja stvar.I šta se osjećaš prozvanim kad te niko nije prozivao.Činjenica je da hc plaćamo skuplje i ti dobivaš više(iako i ulažeš više) ali mene kao kupca to ne interesira.
Mene interesira šta jeftinije dobro odštampan strip da bi moga kupit šta više stripova i to sam napisao.Zašto si se ti našao prozvanim da se javljaš,pretpostavljam da onda to nisu tvoji interesi?Normalno je da braniš svoju politiku i interese ali onda i meni dopusti isto.Ne prisiljavam nijednoga izdavača da se prilagodi mojim željama već će svako od vas raditi onako kako misli da je najbolje za njega a ja ću onda odlučiti za koji strip ne pitam za cijenu a za koji ću gledati hoću li ga kupiti.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27662 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 17/12/2011 : 20:52:50  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by feniks

Ne razumijem ovu opterecenost tudjom zaradom.
Zabole me da li ce Marko zaraditi 1 10 ili 100 evra po ulozenom evru meni ni iz dzepa ni u dzep.Tvoj plus ili minus su samo tvoja briga.
Ne znam zasto uopste ovo objasnjavas?

Bolje je da saopstis nesto vise o onim ne manga naslovima koje planiras raditi...

Normalno da ne razumiješ.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27662 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 17/12/2011 : 20:54:47  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ponki

Jaki, debelo grijesis i vidi se da sigurno ne radis nista vezano za ekonomiju
[/quote]

Trebam li biti ekonomist da izračunam da mi jeftinije platiti sc od npr.65 kuna ili hc od 80 kuna,bez obzira šta izdavač ima istu zaradu ili isti gubitak u postotcima?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 17/12/2011 : 21:47:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Da,zarada odnosno gubitak je u postotku isti ali to ne mijenja činjenicu da ču ja hc izdanje platiti 2,60 eura više(1 euro trošak,1 euro tebi i 0,60 eura prodavaču).
Moga si ti uložit u srebrne korice pa da košta strip 100 eura pa govorit da ti je zarada u postotku ista.

Normalno,to sve vrijedi ako se izdanje pokrije a ako ne onda si u gubitku.Ali ti si ionako rekao da će se svaki strip prodati u roku 5 godina(osim crvenog gospodara) pa računam da ćeš svako izdanje isplatiti.

Hoće li se Belom Putu isplatiti njihova izdanja za 5 godina?

quote:
Srati?
To šta si ti nervozan i nesposoban za normalni dijalog bez ispada uvrijeđene gospođice je tvoja stvar.I šta se osjećaš prozvanim kad te niko nije prozivao.Činjenica je da hc plaćamo skuplje i ti dobivaš više(iako i ulažeš više) ali mene kao kupca to ne interesira.
Mene interesira šta jeftinije dobro odštampan strip da bi moga kupit šta više stripova i to sam napisao.Zašto si se ti našao prozvanim da se javljaš,pretpostavljam da onda to nisu tvoji interesi?Normalno je da braniš svoju politiku i interese ali onda i meni dopusti isto.Ne prisiljavam nijednoga izdavača da se prilagodi mojim željama već će svako od vas raditi onako kako misli da je najbolje za njega a ja ću onda odlučiti za koji strip ne pitam za cijenu a za koji ću gledati hoću li ga kupiti.

Prozvan sam jer insinuiras da radim HC jer mi je isplativiji. Drugim riječima, najvažniji je novac. To me strašno, strašno vrijeđa.
Pogotovo u situaciji u kojoj se trenutno nalazim.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Nostromo
Junior Member

Croatia
476 Posts

Member since 16/12/2008

Posted - 17/12/2011 : 22:13:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Nostromo a Private Message  Reply with Quote
Ti si jedini čovjek na svijetu u bilo kojem poslu koji se ispricava kupcima zato sto naplaćuje svoj proizvod. Ovo je nevjerojatno, nemoj nikome ništa objašnjavati, samo je gore, jer onda još jače napadaju. A ova ideja o nižoj cijeni stripova da bi se dokazalo da neće biti puno veća prodaja je naravno pogresna, svatko drugi bi POVEĆAO cijenu da dokaže da prodaja neće značajnije pasti. Imaš tristo do petsto kupaca i to je to, bez obzira na cijenu.

There Is a Light That Never Goes Out
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 17/12/2011 : 22:15:21  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ili ako hoćeš konkretno: što mi je isplativije, radi Vrh Bogova u mekom ili tvrdom uvezu? (Trenutni minus je 60.000 kuna). Između mekog ili tvrdog Vrha bogova najisplativije je raditi Ripa Kirbyja.

Može Torgal . Nema veze što će biti HC . Nema minusa .
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 17/12/2011 : 22:19:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Nostromo

Ti si jedini čovjek na svijetu u bilo kojem poslu koji se ispricava kupcima zato sto naplaćuje svoj proizvod. Ovo je nevjerojatno, nemoj nikome ništa objašnjavati, samo je gore, jer onda još jače napadaju. A ova ideja o nižoj cijeni stripova da bi se dokazalo da neće biti puno veća prodaja je naravno pogresna, svatko drugi bi POVEĆAO cijenu da dokaže da prodaja neće značajnije pasti. Imaš tristo do petsto kupaca i to je to, bez obzira na cijenu.

300!? Pa, kako stvari trenutno stoje, imam 70 do 500 kupaca.

Trouble will find me
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 17/12/2011 : 22:23:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
> A ova ideja o nižoj cijeni stripova da bi se dokazalo da neće biti puno veća prodaja je naravno pogresna

Zar to nije već Ratman dokazao?

Mislim, poznato je da još samo Jaki čita stripove (i Mord, u knjižnici). Za druge je to statusni simbol poput automobila pa kad se troši onda se kupuje najskuplji, a ne neki Lavirinti, Mentori, Ratmani i sl.

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn

Edited by - mcn on 17/12/2011 22:24:48
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 17/12/2011 : 22:27:35  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Nostromo

300!? Pa, kako stvari trenutno stoje, imam 70 do 500 kupaca.

misliš na varijaciju od izdanja do izdanja ili?

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 17/12/2011 : 22:35:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
ne, po danima u tjednu.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 17/12/2011 : 22:37:42  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

ne, po danima u tjednu.

odkad si vaskrnia ovde posta si puno duhovitiji

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 17/12/2011 : 22:38:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
ne, nego prije nisi primjecivao od napusenosti, a otkako je kriza dimis samo 2 tjedno

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 17/12/2011 : 22:40:37  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

ne, nego prije nisi primjecivao od napusenosti, a otkako je kriza dimis samo 2 tjedno

ma šta se toga tiče ja san u recesiji več 7 godina.

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 17/12/2011 : 22:43:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
sam si kriv jer oces samo tvrde pa si presusija.
da si ka jaki, zadovoljava bi se s mekima i lagano napredova

ajd dodsta, nemojmo Markosu pravit reklamu bezveze

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 17/12/2011 : 22:48:00  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

sam si kriv jer oces samo tvrde pa si presusija.
da si ka jaki, zadovoljava bi se s mekima i lagano napredova

ajd dodsta, nemojmo Markosu pravit reklamu bezveze

taman počea film o nekom tipu šta je iša pogledat šečernu trsku pa nesta.
djeluje zanimljivo

Go to Top of Page
Page: of 1090 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.68 seconds. Snitz Forums 2000