forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 nema novca u koverti!!!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

velka031
Advanced Member

Croatia
17009 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 17/12/2011 : 22:31:01  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by selanne

quote:
Originally posted by velka031

Novac u kuverti, pa tko to još radi...

Ja sam dosad obavio pet-šest transakcija i svaki put na ovaj način. Uvijek je sve bilo u redu, ali očito se može naletjeti na nepoštenog zaposlenika.

Uvijek treba računati s tim da u pošti rade lopovi i jadnici koji otvaraju tuđe kuverte, jadno!
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17809 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 17/12/2011 : 22:31:38  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bjelolasica

Da, da pa se nemojte čuditi zašto imamo toliko viceva o Bosancima i da ih smatramo glupima.
P.S. Ispričavam se ako sam vas uvrijedio, ali stvarno.

nek si ti pametan fala nebesima

mogao bi malo proučiti koliko današnjih hrvata u hrvatskoj vuče porijeklo iz bih

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17009 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 17/12/2011 : 22:32:24  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sekta

Bjelolasica ne znam šta si htio reći sa tvojim zadnjim postom? Da li ti je poznato da Hercegovac može biti iz sve 3 nacije u BiH ?

Očito da mu nije poznato
Mislim da je ovaj topic blizu ključa, čemu uopće ovakvi razgovori, pitam se
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 17/12/2011 : 22:50:48  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:

Bjelolasica ne znam šta si htio reći sa tvojim zadnjim postom? Da li ti je poznato da Hercegovac može biti iz sve 3 nacije u BiH ?

Aha, ali samo Hrvati Hercegovci su mi ga..d. Osobni razlozi, nemojte zamjeriti. I sam sam Hrvat, ali oni su sramota za Hrvate.
najbolje bi bilo novce slati preko računa, a ne na ovaj arhaični način.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 17/12/2011 : 23:25:59  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote

Ako mi lupe lock.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!

Edited by - bjelolasica on 17/12/2011 23:26:18
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17809 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 17/12/2011 : 23:40:02  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zlatan bihac

ima li ko kakvu pametnu ideju da šta kaže o ovom!!!

akko je s pik.ba mislim da si prevaren
poštari imaju dobre plate i rijetko ko će danas riskirati

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 17/12/2011 : 23:44:36  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
E ovaj ce sajt daleko dogurati budu li mu nazovi"saradnici"bili ovakvi kao sto si ti jadni moj bjelo-lisicicu.
Veliki i pametni ne Bosanac,necu reci Hrvat,jer normalan Hrvat nece napisati ono sto si ti napisao ,bjelo-lasicicu
Ti se nasao da nekog smatras glupim!Glup ti je tata koji te je takvog napravio.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40251 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 17/12/2011 : 23:54:07  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ja sam dobijao masu puta novac u koverti.. I slao takodje.. Ali dok se nisam posteno opekao vise to ne radim.. Kada ubacis u neke novine ili strip i posaljes kao tiskovinu to ide 100-procentno do sada.. Ali ovako postari kradu... Kada saljem slicice to i napisem na koverti da smradovi ne bi otvarali...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Andrej
Senior Member

Croatia
1557 Posts

Member since 15/03/2010

Posted - 17/12/2011 : 23:55:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Andrej a Private Message  Reply with Quote
Da onaj topic o najneomiljenijem forumašu nije zaključan sad bi se redali postovi.....
@bjelolasica-mislim da bi ti bilo bolje da razmisliš prije nego počneš valjat bez veze....

"War will cease when we refuse to fight"

Edited by - Andrej on 17/12/2011 23:55:59
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 18/12/2011 : 00:00:05  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bihac-una

Ti se nasao da nekog smatras glupim!Glup ti je tata koji te je takvog napravio.

Gle slučaja iz Širokog Brijega je.

Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7655 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 18/12/2011 : 00:26:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Aha, ali samo Hrvati Hercegovci su mi ga..d. Osobni razlozi, nemojte zamjeriti. I sam sam Hrvat, ali oni su sramota za Hrvate.

Mene je stid što sam Hrvat radi takvih poput tebe.

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 18/12/2011 : 00:28:54  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by selanne

quote:

quote:

Mene je stid što sam Hrvat radi takvih poput tebe.

Pa dobro stidimo se i sramotimo se što ćeš.

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 18/12/2011 : 00:49:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
zlatane, to je u svakom slučaju kupčeva greška
poslao on novce ili ne
ili neka uplati na račun ili neka šalje poštom pa dok ne dodje
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10814 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 18/12/2011 : 00:55:18  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Nos u ponos...
Ljudi,nista se ovdje nije naucilo iz postova koji su zavrsili neslavno i zakljucani.
Ostala je uzavrela krv i popljuvani i uvrijedjeni forumasi koji svako malo uvrijede nekoga na opcim razlikama.
Nije ni cudo sto mnogi forumasi vise i ne pristupaju ovim topicima i sudjeluju u raspravama o ovoj nasoj kulturi stripa.

Sto se tice nestalih novaca,zakonom je davno receno da se novac salje preko racuna a ne u kovertama.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47133 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 18/12/2011 : 01:09:48  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
ko šalje novce u kuverti?? ja san samo jednom posla par kn u stripu.
račun je nezamjenjiv

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7711 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 18/12/2011 : 02:31:29  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
nije ni meni bilo jasno kad sam danas dobio kovertu...pogotovo što je i kupac iz BiH i što ima tu istu banku u svom gradu i ne bi trebalo biti nikakvih problema...i što je platio poštarine 2,5 KM a slanje novca preko banke košta 1,5 KM.
ono ''30-'' šta piše na pismu,na um mi je palo da nije u pitanju vrijednost,jer 30 KM je najmanja vrijednost pošiljke što se stavlja,ali opet,to se stavlja na PAKET ali ne i na pismo.
i što me je još više zbunilo bila je ta neka ''hladnokrvnost'' kupca,kao da mu nije stalo do tih para..
da li je pokušao ići na blef,kao poslao mi novce,oni nestali i sad ja njemu moram poslati stripove...mada mi to i nije neka logična stvar.
ili je shvatio da je pogriješio pa nema više ispravke...
što se tiče tragova otvaranja,nisam našao ništa specifično što upućuje na to...
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7711 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 18/12/2011 : 02:40:39  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
''pa uzeli bi i te 3,5 km što da njih ostave za ukras. nema veze vidim ja da od toga nema ništa čim nisi htjeo poslati po uzeću paketa iz pošte .ćao''
ovo mu je bila zadnja poruka...ovo za pouzeće,nisam htio slati tako,jer sam poslao bio jednom paket tako i kupac nije htio mjesec dana da ga digne sa pošte i meni se vratio,a samo bio potrošio 7-8 KM bezveze...
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 18/12/2011 : 04:15:48  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
kavo pouzeće.normalno je da kupac prvo plati pa da dobije stripove.
toga se držim i kad prodajem a i kad kupujem.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 18/12/2011 : 09:12:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

nije ni meni bilo jasno kad sam danas dobio kovertu...pogotovo što je i kupac iz BiH i što ima tu istu banku u svom gradu i ne bi trebalo biti nikakvih problema...i što je platio poštarine 2,5 KM a slanje novca preko banke košta 1,5 KM.
ono ''30-'' šta piše na pismu,na um mi je palo da nije u pitanju vrijednost,jer 30 KM je najmanja vrijednost pošiljke što se stavlja,ali opet,to se stavlja na PAKET ali ne i na pismo.
i što me je još više zbunilo bila je ta neka ''hladnokrvnost'' kupca,kao da mu nije stalo do tih para..
da li je pokušao ići na blef,kao poslao mi novce,oni nestali i sad ja njemu moram poslati stripove...mada mi to i nije neka logična stvar.
ili je shvatio da je pogriješio pa nema više ispravke...
što se tiče tragova otvaranja,nisam našao ništa specifično što upućuje na to...

Mala sugestija. Probaj uvijek insistirati za uplatu na račun. I kada šalješ podatke, šalji sve osim ulice i kućnog broja. Taj podatak nije važan za uplatu na račun, a nedostatak istog čini slanje novca u koverti težim. Konkretno, moraš pretpostaviti da ćeš imati posla sa svakakvim ljudima te ih usmjeravati u pravom smjeru i ne dati im da zastrane.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 18/12/2011 : 09:17:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

kavo pouzeće.normalno je da kupac prvo plati pa da dobije stripove.
toga se držim i kad prodajem a i kad kupujem.

Da se nadovežem na ovo.
Ne šaljem pouzećem i to svima kažem. Imam i kratko text objašnjenje koje samo attachiram da ne objašnjavam svima posebno (to mi više koristi na Njuškalu nego ovdje).
Otprilike polovina ljudi koji insistiraju na pouzeću mi odustane, no ipak se držim svoje metode. Zašto?
Nedavno je stara prodala neku zimsku jaknu, dogovorila telefonom pouzeće (telefon također ne koristim). S druge strane fina kulturna žena. I tako pošalje ona, stiglo u Zagreb, odstajalo 7 dana i vratilo se nazad. 35 kn. bačeno u vjetar. Fina žena se više ne javlja na telefon.

Evo text dokumentića koji držim pri ruci.

Zašto pouzećem?
Mislite da je tako sigurnije?
Nije.
Dođete na poštu i prvo morate platiti.
Tek onda dobijate paket i možete ga otvoriti.
Poštu ne zanima da li je sadržaj paketa odgovarajući ili nije.
Oni su samo posrednici koji prenose paket od jedne do druge osobe i novac u obratnom smjeru.
Čak i ako se ispostavi da u vašem upravo plaćenom paketu nema to što ste naručili, novac putuje prodavaču.
Vrlo jednostavnom logikom, vidi se da plaćanje pouzećem ne nosi nikakvu sigurnost.
Ali debelo se plaća. 35-40 kuna pa naviše...

Zašto ja tražim uplatu na račun?
Vrlo je jednostavno.
Ima dosta neodgovornih ljudi koji naruče pouzećem pa kada paket stigne, ostave ga na pošti, zaborave i ne preuzmu.
Paket se vrati i prodavač (u ovom slučaju sam to ja), gubi novac koji je dao za poštarinu.
Nakon par takvih slučajeva, postalo je jasno da se ne isplati slati pouzećem pa sam odustao.

Uplatite na račun.
Uštedite novac od poštarine (ja plaćam).
Naravno, odluka je vaša...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 18/12/2011 09:19:04
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8582 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 18/12/2011 : 11:45:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:

I dalje si bahat i bezobrazan, a već imš žuti karton kod globinja...
Umjesto da je prikažeš u pravom svijetlu ti i dalje blatiš titulu suradnika.
Dal si ikad nešto ovakvo pročitao od DeeCaya, Mhejla, Bushida, selannea ili bilo kog???
EDIT: pa naravno da nisi, pogotovo od selannea koji je Hercegovac...a Beva recimo, kako da on komentira ovo tvoje glupetanje?
I btw. to što ti je stari iz Širokog uopće ne umanjuje negativnost ove izjave. Ako imaš neke averzije prema starom riješavaj ih s njim, a ne ovdje..

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.

Edited by - paro on 18/12/2011 12:29:09
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 18/12/2011 : 12:31:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by paro

quote:

I dalje si bahat i bezobrazan, a već imš žuti karton kod globinja...
je glupetanje?

evo,sad ima crveni...ban...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4313 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 18/12/2011 : 12:37:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:

''pa uzeli bi i te 3,5 km što da njih ostave za ukras. nema veze vidim ja da od toga nema ništa čim nisi htjeo poslati po uzeću paketa iz pošte .ćao''
ovo mu je bila zadnja poruka...ovo za pouzeće,nisam htio slati tako,jer sam poslao bio jednom paket tako i kupac nije htio mjesec dana da ga digne sa pošte i meni se vratio,a samo bio potrošio 7-8 KM bezveze...

Pa poslije ove posluke koju ti je porao može se zaključit da te htio dobit na blef. Nema opravdanja za to što nije htio uplatiti u banci jer je već sami njegov stav o preuzimanju pouzećem pokazao da ili nema povjerenja u tebe kao trgovca ili uopće ne želi kupiti. Taj sitniš u pismu je vjerojatno poslao samo tak da te otpili s rukavicama a i dalje ostane ''gospodin''.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12484 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 18/12/2011 : 16:17:56  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
i ja tako mislim. On ti je poslao samo tih 3,5 km, pripisao ono -30 (nitko na pošti neče uzeti 30km i TO NAPISATI NA KOVERTU!!!!), znači da je on to napisao.
A sada ti bi mogao nasjesti i poslati mu stripove, "jer on ti je kao poslao i nije sad on kriv što su uzeli na pošti" ili je odustao od kupovine, znači nije imao namjeru kupiti, predomislio se,....i sada ti njemu ne možeš dati negativni, jer kao opet "nije on kriv, što novac nije stigao".

ALI MU MOŽEŠ DATI NEUTRALNI i tako objasniti da do realizacije nije došlo i opozoriti ostale forumaše, na takvo ponašanje, jer imam utisak da bi to moglo često puta da se ponavlja.....treba svakako spriječiti ovakve mudrosti!
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 18/12/2011 : 16:58:25  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Naravno da je glupo slati novac u pismu ako postoji mogućnost uplate na tekući račun. U Srbiji uplatom direktno u banci gde prodavac ili kupac ima otvoren tekući, ne plaćaš nikakvu proviziju i ja uvek tako uplaćujem i insistiram da meni uplaćuju na tekući ili post netom.

U inostranstvo sam slao i dobijao novac u pismu, dva-tri puta su mi maznuli novac iz pisma(srećom uvek je bilo oko 5-10 evra), a najsigurnije je slanje iz Slovenije u vrednosnom pismu, tu nikad nije bilo problema. Isto tako u nekom stripu ubacim novac i pošaljem kao tiskovinu i do sada je stizalo 100%.

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!

Edited by - srdjandj on 18/12/2011 17:01:30
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000