Prvi predsjednik neovisne Makedonije Kiro Gligorov umro je u dobi od 95 godina u svome domu, objavili su u ponedjeljak makedonski mediji.
Rođen 3. svibnja 1917. u Štipu, Gligorov je diplomirao pravo i bio je sudionik Narodnooslobodilačkog rata. Smatra se jednim od najistaknutijih političara Republike Makedonije, izvijestio je makedonski portal 24 časa.
Od proglašenja neovisnosti 1991., Gligorov je postao prvi predsjednik Republike Makedonije i odradio je dva mandata do 1999.
Poslije prvih nemira u bivšoj Jugoslaviji zahtijevao je da se svi makedonski vojnici povuku iz JNA, a s generalom Blagojem Adžićem dogovorio je mirno povlačenje jedinica JNA iz Makedonije.
Početkom listopada 1995. godine u Skoplju je na njega bio izveden neuspjeli atentat. (HINA)
You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Doživio je duboku starost od 95 godina, Makedoniju je kroz 90-e proveo bez rata i većih sranja, i sve u svemu je bio sasvim pozitivan lik, bez obzira na često nužne kompromise i laviranja. Neka mu je laka zemlja....
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...
Zašto vam smetaju RIP topici? Jel vas netko tjera da ih otvarate i komentirate?
Zato što na stripovskom forumu ne treba svaki novi mrtvac imati topic. Slažem se s bjelolasicom.
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Isto tako ne treba ni sportski podforum, dovoljan je jedan topic u svaštari s naslovom sport... a sticky RIP topic je glupost za sebe
topic će ionako za par dana nestati s vidokruga pa stvarno ne vidim problem, osim ako vam ne smetaju ljudi - a to se neće riješit s zajedničkim topicom
Ne smetaju mi ljudi, iskreno mi je ovo prvi put u životu da za ovoga čujem, pokoj mu duši. I jest problem što će topic ubrzo nestati, nagomilavamo nepotrebne topice, forum postaje nepregledan. Nisi u pravu što se tiče sportskog podforuma, tamo uvijek ima rasprava, najčešće konstruktivnih. Slažem se da i iz toga pdf-a treba obrisati neke topice, ali ovo nagomilavanje tema o mrtvima je previše. Dao sam ideju na temi o prijedlozima, pa pogledajte.
Isto tako ne treba ni sportski podforum, dovoljan je jedan topic u svaštari s naslovom sport... a sticky RIP topic je glupost za sebe
topic će ionako za par dana nestati s vidokruga pa stvarno ne vidim problem, osim ako vam ne smetaju ljudi - a to se neće riješit s zajedničkim topicom
točno
You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Izjasni se što ti smeta, uvijek se poluizjašnjavaš u magli, ako RIP topik može dobit jedan glumac ili pjevačica ne vidim u čemu je sad problem..
Ontopic Počivao u miru...
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Nije do toga tko je mrtav - pjevač, političar, sportaš, glumac... Ne treba nam ovakvo nagomilavanje topica.
Nije do toga tko je mrtav - pjevač, političar, sportaš, glumac... Ne treba nam ovakvo nagomilavanje topica.
Gle, ideja za sticky RIP je naprosto morbidna tako da...
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Ima i tu tema za kako "poceti rat na topiku" zato bolje da nitko ne stavlja ove politicare ni zive ni mrtve.. A moderatori su vise puta "spavali" kad su se prepucavali pojedinci..vrela krv padne, teske rijeci onda oni kao BAN.. Dajte molim vas postalo je previse licemjerno... Onda se istim provokatorima daje neki komentar na njihov topik i kao nista se nije dogodilo. Ja ionako idem sa foruma.
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"