forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA:KOLORKA SPECIJAL 1: Izlazne rane
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Markos
Webmaster

Croatia
29418 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 12/01/2012 : 17:56:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote

U modernom Tel-Avivu jedan mladić, Koby Franco, prima hitan telefonski poziv od vojnikinje po imenu Numi. Saznaje da mu je otac, kojeg odavno nije vidio, možda bio žrtva bombaša samoubojice u Haderi. Koby oklijeva, ali se ipak pridružuje Numi u potrazi za dokazima. Koby pokušava otkriti tajnu oca koji je nestao i saznaje dijelove ne samo zadnjih par mjeseci života svog oca, već i njegov skriveni identitet.

"IZLAZNE RANE" su dubok i bogat, human i nesentimentalan pogled na slabosti društva, međuljudske odnose i ono nezgodno mjesto gdje se ponekad susreću. Rutu Modan je autorica duboka uvida i ne sumnjam da je IZLAZNE RANE smještaju među najbolje strip autore današnjice." Joe Sacco, autor stripova PALESTINE, GORAŽDE: ZAŠTIĆENA ZONA i THE FIXER

"Jedna od najboljih svjetskih strip autorica priča priču koja će vas dirnuti." – Etgar Keret, autor zbirki kratkih priča THE BUS DRIVER WHO WANTED TO BE GOD i THE NIMROD FLIP-OUT

Kao i obično, Fibra vam nudi besplatan ogled, ovaj put prvih 50 stranica! (PDF, 11Mb)
http://www.fibra.hr/download.asp?ID=77

Kolorka Specijal 1 • Izlazne rane • 176 stranica • Kolor • 170 x 240 mm • tvrdi uvez • Scenarij Rutu Modan • Crtež Rutu Modan • Prijevod Tatjana Jambrišak • Lektura i redaktura Josip Sršen • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 15.1.2012. • Cijena 150 Kn

Od danas u prodaji u zagrebačkim striparnicama!

Trouble will find me

Nostromo
Junior Member

Croatia
476 Posts

Member since 16/12/2008

Posted - 12/01/2012 : 22:57:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Nostromo a Private Message  Reply with Quote
Katalog izdanja ti je čudo. Samo ću to reći. A što je najbolje stalno se povećava. Mislim da će mi ovaj strip otvoriti ovu godinu što se stripova tiče.

There Is a Light That Never Goes Out
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 12/01/2012 : 23:24:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Priča iz turbulentnog Izraela uz preporuke Etgara Kereta i Joea Saccoa - album ću progutati s nevjerojatnim guštom. Usput, ako netko još nije gledao sjajan crtić Valcer s Bashirom (Waltz With Bashir) Arija Folmana - obavezno pogledati! Isto vrijedi i za jako dobar film Libanon (Lebanon) Samuela Maoza...

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 13/01/2012 : 01:24:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
nelos strip, imam originalno izdanje.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

austin
Junior Member

Serbia
400 Posts

Member since 15/07/2009

Posted - 13/01/2012 : 09:11:09  Show Profile Show Extended Profile  Send austin a Private Message  Reply with Quote
Ja greskom uzeo i meko i tvrdo D&Q izdanje. Dobar strip, ali crtezh verovatno nece leci svakome.

Dr. Evil: Quid pro-quo, Mr. Powers. Austin Powers: Yes, squid pro row.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21162 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 13/01/2012 : 10:38:28  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
pročitao preview - zanimljivo.Obećava.Crtež mi je dobar.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Mozen
New Member

Croatia
142 Posts

Member since 28/02/2009

Posted - 13/01/2012 : 17:10:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Mozen a Private Message  Reply with Quote
Do sada je običaj bio da se za čitanje teksta na hrptu Fibrinih stripova vrat skupa s glavom mora zakrenuti ulijevo. Izlazne rane su prvi Fibrin strip kojem natpis na hrptu stoji ukošen u desnu stranu, pa to možda malo bode oči kada dotični strip okružen svojom tvrdokoričnom braćom po izdavaču stoji na stalaži. Markose, slučajni previd ili namjera, pitanje je sad.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29418 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/01/2012 : 18:10:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Iskreno, previd. Opravdanje je da smo morali preuzeti originalni dizajn korica, nismo smjeli ništa mijenjati, pa pretpostavljam da je Melina samo zamijenila elemente iz originalnog fajla s hrvatskim prijevodom i tako joj je promaklo da treba okrenuti hrbat (a ameri tako rade, nadesno). A ja nisam pazio, jer nikad s tim nismo imali problema.
Eto, za sve postoji prvi put. Sorry.

Trouble will find me
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29619 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 13/01/2012 : 20:21:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
hoce li onda sve kolorke specijali imati takav hrbat?
mozda bi to vilo ok rjesenje
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8188 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 13/01/2012 : 20:45:11  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
nije da mi je važno, ali nadesno je bolje, jer kad strip polegnete da je naslovnica gore, onda se tekst na hrbtu normalno čita,
ove nalijevo mi žena, kada ih držim na polici u tom položaju, okreće prema dolje, jer ona ne voli kada je tekst na hrbtu naopaki, a ja volim da je naslovnica gore i eto ti problema........

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29418 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/01/2012 : 20:53:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

Pa ne, kad je Lajka, drugi broj, već "normalna":)

Trouble will find me
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29619 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 13/01/2012 : 21:08:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by supermark

Pa ne, kad je Lajka, drugi broj, već "normalna":)

čak ti ni supermark ne može pomoći :)
Go to Top of Page

zorglub
Average Member

Serbia
529 Posts

Member since 02/09/2008

Posted - 13/01/2012 : 21:57:58  Show Profile Show Extended Profile  Send zorglub a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by austin

Ja greskom uzeo i meko i tvrdo D&Q izdanje. Dobar strip, ali crtezh verovatno nece leci svakome.

Hoćeš da prodaš meki D&Q, ako još uvek imaš oba?
Nije mi se previše svideo privju, ali za povoljnu cenu... :)

Odjednom mi se život proširio.

Kupindo
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 13/01/2012 : 22:26:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zorglub

quote:

Prodam ti ja moje izdanje kad kupim Fibrino za simbolicnu svotu.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

zorglub
Average Member

Serbia
529 Posts

Member since 02/09/2008

Posted - 13/01/2012 : 23:26:22  Show Profile Show Extended Profile  Send zorglub a Private Message  Reply with Quote
Može i tako. :)

Odjednom mi se život proširio.

Kupindo
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 13/01/2012 : 23:49:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Iskreno, previd. Opravdanje je da smo morali preuzeti originalni dizajn korica, nismo smjeli ništa mijenjati, pa pretpostavljam da je Melina samo zamijenila elemente iz originalnog fajla s hrvatskim prijevodom i tako joj je promaklo da treba okrenuti hrbat (a ameri tako rade, nadesno). A ja nisam pazio, jer nikad s tim nismo imali problema.
Eto, za sve postoji prvi put. Sorry.

Pa to ti je još super ispalo. Greška koja čini izdanje jedinstvenim jer kada budeš radio reprint grešku ćeš ispraviti, a ovo ostaje posebno.
Kolekcionari bolesnici će se za 20 godina tući da nabave izdanje s greškom

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29418 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 14/01/2012 : 00:10:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Možda, samo je mali problem što homo balkanikus kolekcionarijus ne kupuje stripove koje crtaju žene, koji nemaju bar dvadeset nastavaka i koji nisu objavljeni u bar dva prijeratna izdanja. Pitanje je da li su stripovi koji ne zadovoljavaju te uvjete uopće stripovi?

Ja u zadnje vrijeme, primijetili ste, ne komentiram naslove koje objavljujem, jer se bojim da će to izgledati kao reklamiranje, a nadajući se da će ljudi pretpostaviti da mi se strip sviđa, budući da sam ga objavio. Reprint?!?! Čovjek ne treba biti previše vidovit da bi zaključio da će ove dvije "male kolorke" završiti kao "trinaesto prase" kod naše drage strip publike... I žao mi bude. Tolika se pompa digne oko dvadeset petog reprinta jednog te istog stripa, ali pročitati nešto novo... Sačuvaj Bože.

Ne morate ih kupiti, ali bar ih posudite u knjižnici i pročitajte. Ajde, eto, bar Lajku. Nju nije nacrtala žena.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 14/01/2012 : 00:36:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Marko, coraggio!
Nikad ne znaš što te čeka iza kantuna. Možda i reprint Izlaznih rana..
A uz to, uskoro ćemo u EU pa ćemo postati fini homo kolekcionarijus european koji kupuju stripove nezavisne produkcije!

Dobro, da ne ispadne da se samo z.j.b.v.mo, moram reći da ću te poslušati i svakako potražiti ovaj strip.

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 14/01/2012 : 00:54:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
Ok, Lajku ću kupit a izlazne rane potražit u knjižnici :) Marcos, post ti odiše pesimizmom.

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

ziki
New Member

279 Posts

Member since 22/08/2010

Posted - 14/01/2012 : 17:31:08  Show Profile Show Extended Profile  Send ziki a Private Message  Reply with Quote
Meni su opet Lajka i Izlazne rane možda i najbolje što izlazi. Sigurno bolje od Daredevila.
Go to Top of Page

austin
Junior Member

Serbia
400 Posts

Member since 15/07/2009

Posted - 14/01/2012 : 21:44:26  Show Profile Show Extended Profile  Send austin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

quote:
Originally posted by zorglub

quote:

Prodam ti ja moje izdanje kad kupim Fibrino za simbolicnu svotu.

vidi ovoga sto mi kvari pos'o :P, mada su meni oba primerka trenutno u Chicagu

Dr. Evil: Quid pro-quo, Mr. Powers. Austin Powers: Yes, squid pro row.
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 14/01/2012 : 23:11:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
To sto je crtala zena bi jos nekako prozvakao, ali ovo s naopakim hrbtom je neoprostivo.
Go to Top of Page

Argus
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 04/10/2010

Posted - 16/01/2012 : 16:39:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Argus a Private Message  Reply with Quote
Ako vam to nesto znaci ja cu ovaj put kupiti sve od ove zadnje ture i jos cu dodati Zekane.Pohvalio bih cijene koje su stvarno prihvatljive i rekao bih na rubu isplativosti.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21162 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 16/01/2012 : 17:15:29  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Argus

Ako vam to nesto znaci ja cu ovaj put kupiti sve od ove zadnje ture i jos cu dodati Zekane.Pohvalio bih cijene koje su stvarno prihvatljive i rekao bih na rubu isplativosti.

Kupi ti Zekane, a njima dodaj zadnju turu - tako se pravilno kaže!
I baci posle utiske za zadnje albume.

Go to Top of Page

Argus
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 04/10/2010

Posted - 16/01/2012 : 18:36:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Argus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

quote:
Originally posted by Argus

Kupi ti Zekane, a njima dodaj zadnju turu - tako se pravilno kaže!
I baci posle utiske za zadnje albume.

Znam da ih ti obozavas,meni je prijevod vrhunski dok me crtez malo smeta jer bas nisam ljubitelj zivotinjskih spodoba(osim Blacksada)
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21162 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 16/01/2012 : 19:40:08  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Bleksed je vrhunski crtež sa mlakom pričom, a ovo je čudnjikavi crtež (na koji se vremenom navikneš) sa sjajnom pričom - biram ovo drugo.
samo ti javi kasnije utiske za Rane,lajku i ostalo.

Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.36 seconds. Snitz Forums 2000