Koje pesme duže od 10 minuta vam se sviđaju? Zašto baš 10 minuta? Što da ne. Lep, okrugao broj, prvi dvocifreni. A i to je znatno duže od uobičajene trominutne pop pesme. Nije lako snimiti nešto što drži pažnju i ne dosadi ni posle deset i više minuta. Evo nekih koji su po meni uspeli: David Bowie - Station To Station
Od sintetičkog fanka i krautrocka do diska. Nešto što verovatno samo Bowie može da izvede.
Neu! - Hallogallo
Autechre - Windwind
Više nisam toliko u elektronskoj muzici, ali ovo mi je i dalje sjajno.
Six Organs of Admittance - School of the Flower
Lepe gitare.
Za sledeće dve numere ću malo da varam. Nedostaje im po 10 sekundi da prekorače granicu od 10 minuta, ali su sjajne pa ću ih sve jedno ubaciti. Najpoznatiji izdanci žanra koji su početkom devedesetih zvali slowcore. Red House Painters - Medicine Bottle
PINK FLOYD - "Echoes" THE DOORS - "The end" THE DOORS - "When the musics over" PINK FLOYD - "Shine on you crazy diamond" IRON BUTTERFLY - "In a gadda da vida"
Zorglub, bravo za Low! Slušam ih ponovno nakon nekoliko godina i nikako da im se prestanem diviti. Kamo sreće da dođu uskoro u naše krajeve...
Meni je njihov prvenac jedan od favorita, pogotovo kad mi misli nisu baš vesele. Nije da nemaju još dobrih albuma, ali kad god mi se slušaju posegnem za I Could Live In Hope. Čuo sam da su malo skuplji za dovesti. U Hrvatsku možda i svrate, kod nas nema šansi. Ovde bendovi takvog profila više uopšte ne svraćaju. Evo, Wilco nas preskače, Fleet Foxes su isto bili u Zagrebu, a u Bg-u jok i da ne nabrajam dalje.
Padaju mi na pamet jedino Dry country od Bon Jovija i Jesus of suburbia od Green Daya, ali one ne idu preko 10, nego su tu negdje.
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.