Nekako mi sve djeluje ukošeno,Cagorova tintara djeluje kao da je šta ja znam,nejednaka-kao neke razlike u desnoj i lijevoj strani lica koje se primjete kad uključiš mirror efekat...
i ne samo do tebe nego do svakog zivog stvora posto je covek po definiciji asimetricno bice. shvatices to jednom kad se budes izgubio u pustinjskoj oluji pa nakon nekoliko kilometara hoda za koje si mislio da je kretanje napred, skontas da si se u stvari vrteo ukrug. kazu da to oce da se desi i osobama sa astigmatizmom, jebem li ga. u svakom slucaju, ja praktikujem da prvo iscrtam mrezu vodoravnih i vertikalnih linija koji mi dodju kao orijentir koji ce odrzavati simetriju kadra, pa ne bi bilo lose i ti to da probas. Koristice
Ma ideja je bila da zagor bude malo nakrivljen na stranu ruke u kojoj drzi sekiru ali sam se u toku crtanja negde malo zaboravio...pazio sam na pogresne stvari. Hvala na savetu
Pa njih duze crtam (isto iz zeze), pa sam zato ispao iz stosa. Kad mi ispiti budu dali malo vremena skeniracu jedan strip koji sam crtao sa 13 godina, i necete verovati crtez je manje vise isti kao i sada. Stvar je u tome sto se sad nakon duge pauze (od desetak godina) trudim postici dobre rezultate. i zato postavljam sve sto uradim ovde gde mogu dobiti najiskrenije i najostrije kritike. Mislim, kakvi su mi prvi crtezi (vidi samo prvog zagora na prvoj stranici) ja sam prezadovoljan napretkom iz crteza u crtez. Need time.
Licno (osobno) misljenje se i trazi, sto kriticnije to bolje. Hvala ti
Karikatura, na temu naglog poskupljenja i to za vreme izbora, kad su na TV-u vest o tome "da ce biti bolje" i da ce sledecih dana da poskupi brasno i ostale potrepstine... zasto sam ja puk'o je zato sto sam za te izbore sekretarisao u jednoj stranci, gde sam slusao razna sr'nja
nije odlično, ali vidi se napredak (: ja ti mogu reći samo ovo: svaki dan nacrtaj nešto. bilo što, barem šaraj pa promatraj i kontroliraj linije. navikavaj ruku na olovku.