forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 stripovi.com Oskar 2011
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 15

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 01/03/2012 : 13:45:58  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

3 kile i 200 :)))

A dobro, nisam računao poster.
Go to Top of Page

brko17
Junior Member

Croatia
387 Posts

Member since 30/08/2011

Posted - 01/03/2012 : 13:46:51  Show Profile Show Extended Profile  Send brko17 a Private Message  Reply with Quote
@ paro ne da mi se quotat tebe i wele-a, on se nervira, dok ti vjerujes da nada postoji za spas izgubljenih ovcica(znaci brines se) itd itd itd,

hajde sjasite sa svojih pijedestala

Edited by - brko17 on 01/03/2012 13:48:19
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8583 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 01/03/2012 : 13:51:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dessa

Ne rise ropa!!

Pa bre, nije prvi put da pobeđuje izdanje, a ne strip. To je bila praksa u manjoj ili većoj meri svih ovih godina.
Takođe, praksa je da se glasa za prvi broj edicije, bez obzira da li je stvarno najboji ili ne, a uglavnom nije. Eto, i u slučaju VB-a je tako.
A i reprnti su uvek dobro prolazili. Valjda ljudi ne stignu da kupe/pročitaju/zavole nove stripove, pa glasaju za one proverene.

Što se Demona ludila tiče, to ipak nije samo 157-tisućiti reprint Zagora, već jedan od najboljih stripova najzastupljenije izdavačke kuće kod nas u poslednjih 40 godina. I to je prvi reprint posle više od 2 decenije, pa samim tim je i za mnoge čitaoce premijeran strip, dok je za nas matore sigurno bio jedan od stripova koji smo sa najviše nestrpljenja čekali. Da ne spominjem da je objavljen u odličnom integralnom i po prvi put celovitom izdanju.

I bezveze je da Konana svedeš na ˝strip˝ od 7 kila. Ako ništa drugo, ima jedva 3 kila.

Jbte, Deša on a rampage, šta me izrešeta čovjek, pa to je neviđeno.
Pa ja sam reko šta meni osobno smeta, a smeta mi upravo šta se glasa za izdanje, a ne strip, tako da bi više volio da su pobijedili Vrh bogova i recimo Grejstorm.
Ja se eto nisam veselio niti Demonima niti stripu od 7 kila kojeg se može registrirat kao hladno oružje
Nisam htio uvrijedit tvoje božanstvo kojeg simbolizira orao na prsima...a sad mu idem sagradit žrtvenik na kojem ću zaklat kokoš njemu u čast, a zatim ću se u znak pokore opalit 20 puta kajšem po leđima

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8583 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 01/03/2012 : 13:54:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by brko17

@ paro ne da mi se quotat tebe i wele-a, on se nervira, dok ti vjerujes da nada postoji za spas izgubljenih ovcica(znaci brines se) itd itd itd,

Opet mi nije jasno o čem pričaš. Ti sad meni govoriš šta ja razmišljam ili osjećam...diplomirao si telepatiju il šta?

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 01/03/2012 : 13:55:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by paro
Nisam htio uvrijedit tvoje božanstvo kojeg simbolizira orao na prsima...a sad mu idem sagradit žrtvenik na kojem ću zaklat kokoš njemu u čast, a zatim ću se u znak pokore opalit 20 puta kajšem po leđima

Daj paroslave, budi ozbiljan Desimira ne mozes uvrediti vredjanjem orla na prsa
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5300 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 01/03/2012 : 14:00:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

OK, tlak mi se vratio u normalu, samim tim i zdrav razum: nema smisla kazniti razumnu većinu zbog nerazumnog pojedinca.
Organizirat ću izvlačenje u narednih par dana, kad popunim listu nagrada, a Sawitch će se pobrinuti oko organizacije preuzimanja nagrada.

Ja nerazuman pojedinac!!!
Jedini moj grijeh je to što nisam znao da postoji sustav za izvlačenje nagrada,ali eto,sada znam jer je King gore postavio shorcut pa svi mogu vidjeti kako je to izgledalo prošle godine.
Činjenica je da neupućenih kao ja ima još mnogo na ovom forumu i sve to u određenom postotku ima svojih posljedica jer sam ja recimo kod glasanja za oscar u kategoriji strip albuma pomislio: "idem popikati sva fibrina izdanja na prvih 10 mjesta,pa mi organizator možda udijeli kakvu nagradu(živio sam u neznanju),ali naravno da to nisam učinio jer u svemu nastojim biti fer,a uostalom, mislim da sam uz pročitanog Tarzana i Rip Kirbya nekompatibilan i nestručan za sastavljanje bilo kakve top liste za strip albume i žao mi je što sam morao staviti jednoga od ova dva pročitana strip albuma na 1.mjesto dajući mu time 10 bodova jer drugačije nisam mogao učestvovati u izboru za najbolju strip svesku,tako da su moji glasovi barem što se tiče strip svezaka bili po dojmovima nakon čitanja i fer raspoređeni. Inače,od prvih 25 mjesta na oscar listi nisam čitao jedino Mohikanca na 7.mjestu i Magičnog na 22.mjestu,ali doći će red i na njih za nabavku...
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 01/03/2012 : 14:03:38  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by brko17

O'kle mene izbunari,svega ti?Jes' vala,bas se nerviram,sve grizem tastaturu.
Dodji da provociras kad budes imao malo veci staz na forumu,ovako nisi zanimljiv
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8583 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 01/03/2012 : 14:05:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wele

O'kle mene izbunari,svega ti?Jes' vala,bas se nerviram,sve grizem tastaturu.

Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5300 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 01/03/2012 : 14:11:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Inače, jedna stvar mi je upala u oči: jako mi je drago, naravno, što je Vrh bogova tako visoko, prvi na listi premijernih, dosad neobjavljenih/nepoznatih stripova. No, ono što je zanimljivo je da je za njega glasalo 86 ljudi, od ukupno 106 ljudi koji su ga uopće kupili! To znači da su 80% kupaca Vrha bogova prisutni na ovom forumu i da je 80% onih koji su ga kupili oduševljeno njime. Slična stvar vrijedi i za Trgovinu.

Nije na meni da sudim,ali svi vi koji živite u velikim gradovima imate priliku strip albume posuditi u knjižnicama jer sam negdje na forumu pročitao da su knjižnice u Zagrebu dobro opskrbljene stripovima,tako da podatak o prisutnosti kupaca na forumu ne mora biti vjerodostojan.
Mi ostali (koji živimo u vukojebinama) smo osuđeni da godišnje kupimo tek par strip albuma po papreno visokoj cijeni pa onda vidimo munje i gromove kada nam isti ispadne iz ruke i dobije po kičmi,te zbog toga vlasniku prouzroči srčane tegobe....
Go to Top of Page

KOMIKO
Senior Member

Serbia
1950 Posts

Member since 05/02/2012

Posted - 01/03/2012 : 14:14:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit KOMIKO's Homepage  Send KOMIKO a Private Message  Reply with Quote
quote:

No, ono što je zanimljivo je da je za njega glasalo 86 ljudi, od ukupno 106 ljudi koji su ga uopće kupili! To znači da su 80% kupaca Vrha bogova prisutni na ovom forumu i da je 80% onih koji su ga kupili oduševljeno njime. Slična stvar vrijedi i za Trgovinu.

Vidiš, ovo je meni zanimljivo. Od 106 kupaca Vrha bogova najmanje 86 su na forumu, pošto su mu dali glasove.
S druge strane, za naš Život i smrt mačka Frica glasalo je 56 ljudi sa ovog foruma, od preko 400 koliko ga je kupilo do sada.
E sad, pitanje je da li je na ovom forumu više kupaca Mačka Frica koji iz nekog razloga nisu dali glas ovom stripu, ili je, što je mislim verovatnije, ogromna većina kupaca Mačka Frica izvan ovog foruma.
Što bi značilo da postoji dodatni prostor na forumu za naša izdanja, odnosno još veći prostor izvan foruma za tvoja...
Ili je moguće još neko tumačenje?

www.komiko.rs
www.zlatnodoba.com
info@komiko.rs
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/03/2012 : 14:16:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oki
Ja nerazuman pojedinac!!!
Jedini moj grijeh je to što nisam znao da postoji sustav za izvlačenje nagrada,ali eto,sada znam jer je King gore postavio shorcut pa svi mogu vidjeti kako je to izgledalo prošle godine.
Činjenica je da neupućenih kao ja ima još mnogo na ovom forumu i sve to u određenom postotku ima svojih posljedica jer sam ja recimo kod glasanja za oscar u kategoriji strip albuma pomislio: "idem popikati sva fibrina izdanja na prvih 10 mjesta,pa mi organizator možda udijeli kakvu nagradu(živio sam u neznanju),ali naravno da to nisam učinio jer u svemu nastojim biti fer,a uostalom, mislim da sam uz pročitanog Tarzana i Rip Kirbya nekompatibilan i nestručan za sastavljanje bilo kakve top liste za strip albume i žao mi je što sam morao staviti jednoga od ova dva pročitana strip albuma na 1.mjesto dajući mu time 10 bodova jer drugačije nisam mogao učestvovati u izboru za najbolju strip svesku,tako da su moji glasovi barem što se tiče strip svezaka bili po dojmovima nakon čitanja i fer raspoređeni. Inače,od prvih 25 mjesta na oscar listi nisam čitao jedino Mohikanca na 7.mjestu i Magičnog na 22.mjestu,ali doći će red i na njih za nabavku...

Pa ne znam, razumni ljudi obično ne donose sudove o nečemu o čemu nemaju pojma, a kamoli optuzuju nekoga, zar ne? Neznanje nije izgovor, sorry.

S druge strane, ja se trudim biti maksimalno fer i transparentan i onda kad vidim ovakve komentare, padne mi mrak na oči.

Trouble will find me
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 01/03/2012 : 14:25:06  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by paro

Jbte, Deša on a rampage, šta me izrešeta čovjek, pa to je neviđeno.
Pa ja sam reko šta meni osobno smeta, a smeta mi upravo šta se glasa za izdanje, a ne strip, tako da bi više volio da su pobijedili Vrh bogova i recimo Grejstorm.
Ja se eto nisam veselio niti Demonima niti stripu od 7 kila kojeg se može registrirat kao hladno oružje

Pa ni ja nisam zadovoljan kriterijumima po kojima se glasa, ali to je tako i tu nema više mesta čuđenju. Biće tako i sledeće godine - BIH Zagor i niški NN će verovatno da zauzmu neko visoko mesto. Takođe i Hronike Konana.

Sa druge strane, da li bi ikako mogao da pobedi najbolji strip, bez adekvatnog izdanja?
Uzmimo na primer Mausa koji je pobedio 2010. Da li bi se isto desilo i da ga je objavila neka autsajderska izdavačka kuća u tiražu 100 na najeftinijem recikliranom papiru, sa ne baš tako dobrim prevodom i otiskom i sa paprenom cenom, bez bilo kakve promocije?
Najbolji(uslovno rečeno) strip te godine bi i dalje bio tu, ali u sasvim drugačijim okolnostima.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/03/2012 : 14:26:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by KOMIKO

quote:

No, ono što je zanimljivo je da je za njega glasalo 86 ljudi, od ukupno 106 ljudi koji su ga uopće kupili! To znači da su 80% kupaca Vrha bogova prisutni na ovom forumu i da je 80% onih koji su ga kupili oduševljeno njime. Slična stvar vrijedi i za Trgovinu.

Vidiš, ovo je meni zanimljivo. Od 106 kupaca Vrha bogova najmanje 86 su na forumu, pošto su mu dali glasove.
S druge strane, za naš Život i smrt mačka Frica glasalo je 56 ljudi sa ovog foruma, od preko 400 koliko ga je kupilo do sada.
E sad, pitanje je da li je na ovom forumu više kupaca Mačka Frica koji iz nekog razloga nisu dali glas ovom stripu, ili je, što je mislim verovatnije, ogromna većina kupaca Mačka Frica izvan ovog foruma.
Što bi značilo da postoji dodatni prostor na forumu za naša izdanja, odnosno još veći prostor izvan foruma za tvoja...

Pa sigurno je da postoji dobar dio publike van foruma (i na forumu) do koje treba nekako doći. Samo je pitanje kako. Ja, očito, ne znam, jer meni prodati 400 primjeraka nekog albuma danas zvuči kao SF.

Trouble will find me
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 01/03/2012 : 14:33:06  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Pa sigurno je da postoji dobar dio publike van foruma (i na forumu) do koje treba nekako doći. Samo je pitanje kako. Ja, očito, ne znam, jer meni prodati 400 primjeraka nekog albuma danas zvuči kao SF.

A kad objavljejš toliko stripova (tako i treba). Da si objavio isti broja naslova kao Komiko ili DW verovatno bi i bilo više prodatih primeraka pojedinačnog stripa.
Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 01/03/2012 : 14:33:12  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
quote:

verovatno je i jedno i drugo u pitanju...

inače,
ja sam jedan od onih koji su kupili frica i nisam mu dao niti jedan poen... jednostavno, ne sviđa mi se... s druge strane znam da frica čitaju i neki zakleti bonelijevci, a bogami su i neki koji ne čitaju stripove bili zainteresovani...

"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim."
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3296 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 01/03/2012 : 14:34:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Mislim da podatak da nijedno od izdanja PP nije osvojilo zlatnu medalju dovoljno svedoci o namestanju rezultata i necasnim postupcima. Svaka dalja rasprava je suvisna i bespredmetna.
Go to Top of Page

Raven84
Senior Member

Croatia
1324 Posts

Member since 29/03/2005

Posted - 01/03/2012 : 14:36:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Raven84 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Colt

Mislim da podatak da nijedno od izdanja PP nije osvojilo zlatnu medalju dovoljno svedoci o namestanju rezultata i necasnim postupcima. Svaka dalja rasprava je suvisna i bespredmetna.

Znam da se salis - Dobra!!!

Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom.
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13463 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 01/03/2012 : 14:44:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:
za naš Život i smrt mačka Frica glasalo je 56 ljudi sa ovog foruma, od preko 400 koliko ga je kupilo do sada.

Koji je tiraž Frica, ako nije tajna?
Go to Top of Page

KOMIKO
Senior Member

Serbia
1950 Posts

Member since 05/02/2012

Posted - 01/03/2012 : 14:52:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit KOMIKO's Homepage  Send KOMIKO a Private Message  Reply with Quote
Nije tajna, sve piše u impresumu. 500 komada.

www.komiko.rs
www.zlatnodoba.com
info@komiko.rs
Go to Top of Page

KOMIKO
Senior Member

Serbia
1950 Posts

Member since 05/02/2012

Posted - 01/03/2012 : 14:56:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit KOMIKO's Homepage  Send KOMIKO a Private Message  Reply with Quote
P.S. Neću više o ovome, da ne bi skrenuo celu temu na reklamiranje sopstvenih izdanja.

P.P.S. Iako je to, naravno, bio i osnovni razlog prvog posta. A sad ću da se pravim fini.

www.komiko.rs
www.zlatnodoba.com
info@komiko.rs
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 01/03/2012 : 14:59:37  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
heheheheheheh Demon Ludil rulez

Zagorovce! GDE SE PIJE!?

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8169 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 01/03/2012 : 15:03:26  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
da se vrh bogova nije ugurao među 10 najboljih albuma, onda bi prvih 10 sveski bile kvalitetnije štivo

demon ludila je zasluženo pobijedio - jer je najbolji zagor, jer je odlično izdanje i jer taj reprint ima smisla zbog onih 50-ak stranica koje prije nismo vidjeli - onom forumašu koji je odustao nakon jelena što pričaju preporučam da ga ipak pročita do kraja
konana nisam kupio, niti ću, izdanje je vjerujem savršeno, ali strip kao sadržaj nije zaslužio pobjedu

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Thorgall
Starting Member

13 Posts

Member since 06/06/2010

Posted - 01/03/2012 : 15:11:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Thorgall a Private Message  Reply with Quote
realno,nikad nisam bio nesto aktivan u smislu ovakvih i slicnih sajtova i foruma ali sam pasionirani kolekcionar i ljubitelj stripova,jos od momenta kada sam naucio da citam na asteriksu,ta ljubav je bila samo jaca i jaca.Zato mi je puno srce kad vidim toliko ljudi npr. ovde koji dele istu strast kao i ja,ali se veoma razocaram ukusom istih,eto ovaj put kroz konacnu listu za oskara 2011.Ona je identicna kao kada bi neko rekao-vise mi se svidja tvoja kula od karata nego ajfelova kula...ili bolji je muzicar Dado Polumenta od Betovena...Znam da o ukusima ne treba raspravljati,ali otkacite se vise zagora,zalosnih sova i okultisa i svih ostalih bonelija (sem Dylana) jer su smesni,za decu su,povrsni i bez ikakvog truda ulozenog,besmisleni i milion puta ispricani i vidjeni...o crtezu necu ni da trosim tastaturu...a toliko se pise i prica o njima ovde kao da su remek-dela 9. umetnosti...Ukratko,predlazem jedan podpodpodforum o njima gde ce sluziti da probude nostaligiju na bezbrizna detinjstva i to im je mnogo...R.I.P. boneli
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 01/03/2012 : 15:16:20  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Respect, Torghal, prema tvom misljenju. Sasvim ga razumem.
Ali isto tako molim da se respektuje i nase misljenje i ukus. Ako smo bonellijevci, i ako smo u vecini, uprkos "losem ukusu" to je nesto o cemu se ne raspravlja niti moze da se menja

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38094 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 01/03/2012 : 15:21:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
Nista, onda sljedece godine 3 kategorije, Bonelli kao dodatna naravno. Samo ne znam onda koliko toga ce da ostane među sveskama.

Ili jos bolje, samo jedna kategorija, a bira se 20 naslova (ali tu ce Bonelli jos dalje harati).

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page
Page: of 15 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000