forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 Batman
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 69

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 06/03/2012 : 18:11:58  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
hvala

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 06/03/2012 : 20:45:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

New suggestions?

Sta si sve vec procitao?
Go to Top of Page

Snake Plissken
Average Member

Serbia
707 Posts

Member since 05/07/2011

Posted - 06/03/2012 : 21:41:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Snake Plissken a Private Message  Reply with Quote
Samo imaj na umu da na ovom hronoloskom spisku ima dosta sranja, realno.

Snake Plissken wasn't born.
He escaped from the womb.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 06/03/2012 : 22:27:44  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grujah.

quote:
Originally posted by PijaniPatak

New suggestions?

Sta si sve vec procitao?

Year one
Killing joke
Arkham Asylum
Noel
Black and White 1-4

Od ovih me nijedna nije razocarala. Ostale su bile plitke epizode koje su se izdavale u EKS magazinu (ako se neko seca toga). Ove gore su jedine zrelije koje sam nasao

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 06/03/2012 : 22:41:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Snake Plissken

on naravno
misli na Morisonovog Betmena
a kako je on jedina osoba u ovom univerzumu kojoj se to ne svidja (pored mozda BTRa)

onda ne uzimaj to sto je izrekao kao iole ozbiljno

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 06/03/2012 : 23:11:49  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
sto ljudi sto cudi. Ako se te epizode nalaze na spisku preporucenih, zasluzuju da makar budu procitane. Utisci dolaze posle

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 06/03/2012 : 23:25:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
pa, samo da se ne shvatimo pogresno
ja nisam dao ovaj spisak kao spisak stripova koje preporucujem
nego hronologiju po kojoj se nabavljivi trejdovi mogu citati :) (i koja, basically, prati batsa od njegovih korena (ne Boba Kejna) pa do danasnjice)

na tebi je da se zezas i spoznajes sta valja i sta ne valja :D

Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 06/03/2012 : 23:55:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Prvo:

Povratak Mracnog Viteza! Meni je Millerov Bets fantastican, a DKR je jos bolji od Godine Prve.
"This is not a mudpit, this is an operating table" - najbadass Batman ikad.

Vecina Adventuresa je odlicna, naravno na prvom mesto Mad Love.

Posle toga, The Long Halloween, Ego, Whatever Happened to the Caped Crusader? Recimo tim redom.

Edit: Oh, a mozes i ovog novog Batmana od broja #1 da uzmes, ako oces to samo PMuj ;)

Edited by - Grujah. on 07/03/2012 00:00:23
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 07/03/2012 : 00:03:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Grujah je do sada bacija najbolje preporuke!

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 07/03/2012 : 00:10:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Edit: Oh, a mozes i ovog novog Batmana od broja #1 da uzmes, ako oces to samo PMuj ;)

njemu mozes da saljes, a meni ne?

ili ces da mu das samo prva 4 broja?

ili i ja treba da PMujem?

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 07/03/2012 : 00:59:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Neka moja selekcija bi bila, od onog što je dostupno u trejdovima, a što mi trenutno pada na pamet:

Dva mini-serijala Matta Wagnera o Batmanovim ranim danima, Batman and the Monster Men i Batman and the Mad Monk.

Zatim, Broken City.

City of Crime.

Kolekcija Cookeovih stripova o Batmanu, Ego and Other Tails (makar je tu i jedan strip koji nema previše veze sa Batmanom).

Mad Love and Other Stories, kolekcija stripova o Batmanu čiji su autori Paul Dini i Bruce Timm, autori crtanog TV-serijala Batman: The Animated Series.

Snow.

Zatim, par stripova koji nisu nužno o Batmanu, ali su blisko vezani za njega:

Huntress: Cry for Blood

Batgirl: Year One

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 07/03/2012 : 01:21:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Bushido, kakve su "Other Tales" u Egu? Posto mi je Ego super, ali npr i Mad Love mi je vrhunski ali ova ostale price nisu toliko dobre (ima mnogo boljih adventuresa..)
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 07/03/2012 : 02:35:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Bushido, kakve su "Other Tales" u Egu? Posto mi je Ego super, ali npr i Mad Love mi je vrhunski ali ova ostale price nisu toliko dobre (ima mnogo boljih adventuresa..)

Super su, pogotovo Selina's Big Score, makar tom stripu baš i nije mjesto u ovoj kolekciji.

A jedan od kratkiša možeš djelomično pročitati na onoj mojoj temi.

http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=-1&TOPIC_ID=39668&REPLY_ID=1398663

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 07/03/2012 : 09:58:26  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

Prvo:

Povratak Mracnog Viteza! Meni je Millerov Bets fantastican, a DKR je jos bolji od Godine Prve.
"This is not a mudpit, this is an operating table" - najbadass Batman ikad.

Vecina Adventuresa je odlicna, naravno na prvom mesto Mad Love.

Posle toga, The Long Halloween, Ego, Whatever Happened to the Caped Crusader? Recimo tim redom.

Okej, imacu to na umu

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 07/03/2012 : 10:05:32  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
I da! Hvala ti, bacicu prvo pogled na mrezi pa cu da vidim koliko mi odgovara

Laicko pitanje: kod sebe imam Batman Crno i Belo u BL piratskom izdanju (Vertigo), a i na kompu skinut original. Vidim da ljudi ovde na temu toga samo spominju Volume 1 i 2, a koliko ja vidim on ima 4 volumena (3 i 4 niko i ne spominje). Da li vi niste dosli do ta druga dva ili sam se ja zeznuo u racunu i da ta 4 volumena ustvari cine volume 1 (do price Katsuhira Otoma) a druge, pak, volume II? Ne znam da li sam jasan, ali postavljam pitanje zato sto i u ostatku mreze nailazim na slicnu zavrzlamu.

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 07/03/2012 : 10:15:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
To sve (do Katsuhira Otomoa) je volume one. oko nekih 200 stranica.
Volume 2 pocinje sa pricom autora Dini/Ross (koji dvojac!), a zavrsava ga Grant/Brecca.
Volume 3 pocinje sa Kelly/Wiensfild a zavrsava se sa Mignolinom pricom.
Go to Top of Page

Snake Plissken
Average Member

Serbia
707 Posts

Member since 05/07/2011

Posted - 07/03/2012 : 11:08:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Snake Plissken a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

quote:

on naravno
a kako je on jedina osoba u ovom univerzumu kojoj se to ne svidja (pored mozda BTRa)

Varas se, da samo Morison ne valja bilo bi dobro. Da ne rastezem sad raspravu, vec sam na DWu iznosio zamerke i na neke druge autore, "too much bullkshit" rings any bells?

I naravno da nisu svi autori jednostavno dobri ili losi. Loeb ima i dobrih stvari, a opet ima i Husha, koji je meni nesvarljiv.

@Pijani patak
To je samo hronoloska lista, sto rece Vejder. No, kakva god da je iskreno sumnjam da je sve od toga vredno citanja, niti vidim zasto bi moralo biti vredno citanja.

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 07/03/2012 : 11:22:37  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Pročitaj obavezno Povratak mračnog viteza (radnja se vrti oko malo ostarjelog Batsa), pa onda The Long Halloween i Dark Victory (odlične i pitke priče koje se dešavaju malo poslije godine prve). Kod njih nemo'š promašiti, vjeruj.
Go to Top of Page

Elesar
New Member

Serbia
261 Posts

Member since 14/03/2009

Posted - 07/03/2012 : 11:24:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Elesar a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Lord Vader89

quote:

on naravno

Loeb ima i dobrih stvari, a opet ima i Husha, koji je meni nesvarljiv.

Hvala bogu, pa je samo tebi.

strenvvm et virtvte
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 07/03/2012 : 11:40:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
to i ja kazem :D

Go to Top of Page

Snake Plissken
Average Member

Serbia
707 Posts

Member since 05/07/2011

Posted - 07/03/2012 : 12:56:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Snake Plissken a Private Message  Reply with Quote
Interesantno, kad god sam iznosio svoje misljenje o Hushu, pojavi se, like a jack from the box, Elesar koji odmah krene da prica o sjajnoj, domisljato istkanoj prici.
Naravno, ja sam vise puta izneo sta mi konkretno smeta kod Husha, te mogu da ponovim svoje glediste milion puta. Ono sto je vec neobicno predstavlja cinjenica da Elesar nikada nije tu da te moje argumente poput "na kraju Husha skoro svi bitniji likovi znaju ko je Bets, sto urusava koncept maskiranog heroja, ostavljajuci negativcima priliku da ga uniste; ovo urusava koncept i Betmenove pecine i cele njegove baze, kao i bezbednost njegovih saradnika itd, ali neka negativci vole da ih Bets konstantno trpa u zatvore i ludare" demantuje, suprotstavi svojima, vec ponavlja mantru o tome kako je Hush dobar.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 07/03/2012 : 14:10:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Zaboravih, što ti se ne sviđa kod Morrisonovog Batmana?

Go to Top of Page

Elesar
New Member

Serbia
261 Posts

Member since 14/03/2009

Posted - 07/03/2012 : 14:21:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Elesar a Private Message  Reply with Quote
quote:

Interesantno, kad god sam iznosio svoje misljenje o Hushu, pojavi se, like a jack from the box, Elesar koji odmah krene da prica o sjajnoj, domisljato istkanoj prici.
Naravno, ja sam vise puta izneo sta mi konkretno smeta kod Husha, te mogu da ponovim svoje glediste milion puta. Ono sto je vec neobicno predstavlja cinjenica da Elesar nikada nije tu da te moje argumente poput "na kraju Husha skoro svi bitniji likovi znaju ko je Bets, sto urusava koncept maskiranog heroja, ostavljajuci negativcima priliku da ga uniste; ovo urusava koncept i Betmenove pecine i cele njegove baze, kao i bezbednost njegovih saradnika itd, ali neka negativci vole da ih Bets konstantno trpa u zatvore i ludare" demantuje, suprotstavi svojima, vec ponavlja mantru o tome kako je Hush dobar.

Poenta je u tome sto si ti svuda ponavljao samo tu jednu stvar koja ti se ne svidja, i zaista ga ponavljas milion puta, iako ga vec i vrapci na grani znaju. ;
Ako citas malo bolje, videces da se slicna stvar ponavlja (ne u tolikoj meri i ne tako izrazeno) i u tebi omiljenim naslovima (poput Gothica).
No, uprkos tome, Hush sjajno funkcionise, koliko god to izgledalo cudno. Da ne upadnem u neko relativiziranje nazivajuci to "umetnickom slobodom" i sl, ali je cinjenica da nekim ljudima to i ne smeta toliko i da je prica kao takva (sa centralnom idejom) fino odradjena.
Do te mere da sam primetio, ono sto sam gore i napisao, da izgleda samo tebe ne radi i da svuda siris negativnu energiju o ovom stripu. Naravno, tvoje misljenje je samo tvoje, punopravno, postujemo i tako dalje, ali sagledaj malo celinu, za promenu.
Uzivaj u delu, cak iako ima pojedinu nelogicnost, kao npr.u Texu

strenvvm et virtvte
Go to Top of Page

Snake Plissken
Average Member

Serbia
707 Posts

Member since 05/07/2011

Posted - 07/03/2012 : 14:38:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Snake Plissken a Private Message  Reply with Quote
@Elesar
Izvini, a otkad je meni Gothic omiljeni naslov? Uzivo sam ti ga pokazao i rekao da mi je dobar najvise zbog crteza i boja, dok je prica skroz linearna.
Sto se tice "citanja malo bolje" ne bih se slozio. Od Betsa imam i varim samo ono sto smatram dobrim po sopstvenim merilima, i izvesne bullshite ne tolerisem, sto je (kao sto si i rekao) moje pravo.

Bushido, ne svidjaju mi se ideje, rekao sam to par strana ranije. Batman INC, kao ideja globalnog Betsa je nesto sto mi se cini krajnje nepotrebnim; kontam ja Brusovu opstu opsednutost u borbi protiv kriminala, ali preterase ga. Ne svidja mi se ni Batman RIP, iliti "svaka organizacija kojoj Bets smeta ulazi u Betmenovu pecinu kako joj se hoce i razvlaci Betsa u ludilo". Ne svidja mi se ni ideja o Betsu koji putuje kroz vreme i mlati se sa pecinskim ljudima i srece random DC likove kroz epohe, podseca me na seriju u kojoj je lik zarobljen u vremenskom putovanju pa se u svakoj epizodi piojavi u telu coeka iz drugog vremena, bilo na TVu kad sam bio klinac...

Gothic mi je kul, najvise zbog crteza i boja, dok je prica linearna skroz i moze da prodje, donekle. Arkam mi je fenomenalan najvise zbog Mekina, mada bih ovo nazvao necim najboljim sto sam procitao od Morisona, iako i tu imam solidnih zamerki, uobicajene sitnice koje mi smetaju.

E sad, ja ne mogu da predjem preko stvari koje ruse izvesnu logicnost junaka, ili okruzenje njegovo, to je moj problem, naravno, ali ne mogu da smatram dobrim stripove gde recimo Riddler sazna ko je Bets, pa ga ovaj uz "matori, nije fora da svi znaju, kontas?" ubedi da to ne iskoristi, obnznani itd. Ovo je zamerka za Hush jasno, ali Morison ima tih momenata, i ako mu dodamo premise nekih stripova koje sam nabrojao gore, njegov Bets mi ne lezi ama ni malo bas.

Treba da procitam kad stignem ASS, mozda ce mi se vise dopasti kod Supija njegov rad.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 07/03/2012 : 18:04:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Meni se kod Morrisona sviđa što je iskoristio 70 godina Batmanove povijesti za jednu veliku priču, jedan veliki misterij. Štoviše, mislim da bi priča funkcionirala jednako dobro čak i da nemaš pojma o liku. Kao da čitaš Poirota za moderno doba.

Ne samo to, rastavio je Batmana, ponovno ga sastavio i zatim gurnuo u jednom neočekivanom, ali logičnom smjeru.

I da, za mene je Morrisonov Batman jedan od najboljih stripova koji trenutno izlaze.

Go to Top of Page
Page: of 69 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000