forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1210

adriano
Advanced Member

Croatia
4615 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 07/03/2012 : 15:32:55  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
dijete kjarole i laurentija? to čudovište niti feri ne bi uljepšao.
quote:
Originally posted by kasper

quote:
Originally posted by PijaniPatak
Ajde vise menjajte temu je'o vas i Ferri i Chiarolla i Laurenti i Da Vinci i svi tako redom!

Hm, a da se radi dete ciji su roditelji roditelji Chiarolla, Verni, Laurenti? Jel bi to donelo izmerenje vecito sukobljene 3 strane?

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10908 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 07/03/2012 : 15:36:08  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by adriano

dijete kjarole i laurentija? to čudovište niti feri ne bi uljepšao.

Tu ti je i Verni, nek se baja potrudi tokom zaceca. Ili jos bolje nek verni bude nosilac , a ova dvojica nek ga rade
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19125 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 07/03/2012 : 15:42:46  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Verni je posle Ferija ubedljivo najverniji njemu.. Ja i hocu da kopira Ferija a ne da izmislja tarzana kao Laurenti ili crta neke brlje.. Verni ocena 10!

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 07/03/2012 : 16:30:11  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da je Zagora crtao Kjarola, imao bi sljedbenika koliko i Ken Parker, kojeg nitko nije htio niti na poklon.

Ovo sve govori o znanju i ukusu old school Zagorovaca
Idemo dalje,nova tema.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10908 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 07/03/2012 : 16:34:00  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wele

More, ne trpajte nas sve u isti cumez. Necu da delim ovu celiju sa...
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 07/03/2012 : 17:20:56  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1867 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 07/03/2012 : 17:31:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Kažem, da čovjek crta neke stripove o Draculi i čudovištima bio bi super, ali on nikako nije materijal za Zagora.

Vidi nesto, ti si uskocio u doba nekog modernog Zagora kojeg su crtali Marcello i co., tek kasnije si dosao u kontakt sa stripovima koje je crtao Ferri.
Za tebe je to bilo kao "aha, to je znaci Zagor!"
kod vecine ostalih je bilo drugacije, mi smo zavolili Zagora upravo zbog Ferrija, i da budem iskren, da ga je tada crtao neki drugi crtac, nesto cisto sumnjam da bi neki od nas volili danas toliko tog junaka.
Mozda bi favoriti bili neki drugi, Mr.No, Tex ili sta ja znam.
Sjecam se kada sam po prvi put uzeo u ruke epizodu "Nestali istrazivac", koju je nacrtao Marcello. To je izaslo 90tih u Horusu, ako se ne varam.
Pa to je bio sok, jednostavno nisam mogao da vjerujem na kakve je grane Zagor spao.
Tu nisam mogao da prepoznam svog omiljenog junaka, totalno drugi nacin pripovjedanja, ma to je tada bio pravi sok u negativnom smislu.

Bravo za ovo oko 'Nestalog istrazivaca' ..to sam ja potpuno isto osecao tada.
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1867 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 07/03/2012 : 17:33:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bruce Springsteen

Stipove sam prestao da čitam i skupljam veoma rano, sa nekih 16 godina, a vratio sam se njima sa nekih 23, i to preko SD i to upravo sa "Nestali istraživač". Marcello i nije bio toliki šok, kolii je bio odmah posle njega Lalurenti i Chiarolla, pa čak i Dela Monica (Okršaj u Los Anđeloslu) mi je bio čudan. U to vreme mi ništa nije bilo jasno šta se to dogodilo sa Zagorom I do današnjeg dana mi nije jasno kako i dalje opstaju gore pomenuti crtači, naravno izazev D.Monice

Go to Top of Page

djukak
Senior Member

2949 Posts

Member since 28/04/2005

Posted - 07/03/2012 : 17:48:26  Show Profile Show Extended Profile  Send djukak a Private Message  Reply with Quote
Verovatno svi jesu. Ali činjenica je da je nemoguće da imamo 7-8 crtača koji crtaju Zagora na stari način. Marcello je bio odličan crtač. Kijarola jeste odličan. Meni se sada više oni dopadaju nego Verni....

They have money for wars, but can't feed the poor!

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 07/03/2012 : 17:48:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Pridruzio bih se Casperu. Ja sam old school Zagorovac, ali vidim stanje stvari.
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1867 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 07/03/2012 : 18:30:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da je Zagora crtao kjarola, imao bi sljedbenika koliko i Ken Parker, kojeg nitko nije htio niti na poklon.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12956 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 07/03/2012 : 18:49:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Meni je zapravo fascinantno da ljudi toliko vole Ferrijev crtež. Ne zato što smatram da je on slab, već zato što njegov crtež jednostavno ne odgovara takvom stripu kakav je Zagor.

Mislim, kad čitam Marcellovog Zagora osjeti se jedan polet, crtež vibrira, likovi su živi, a akcija te drži na rubu sjedala.

Kod Ferrija je potpuno druga priča. Sve je nekako statično i usporeno, čak i kad se likovi kreću, a kamoli kada je neka akcija u pitanju. I sve je puno kadrova u kojima se ništa ne događa, kao da se samo želi ispuniti stranica ili razvuči radnja.

To mi je misterij. Kako možeš osmisliti, raditi strip u kojem su indijanci, kauboji, čudovišta, izvanzemaljci, čarobnjaci, roboti, divovi, demoni, bogovi... i učiniti ga tako nekako dosadnim. Ali opet, ovdje nije samo Ferri kriv, tu veliku odgovornost ima i Nolitta.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1867 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 07/03/2012 : 18:58:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message  Reply with Quote
Pa eto dokaz da svako ne voli isto. Sve ovo sto si rekao meni je sve to suprotno.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22346 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 07/03/2012 : 18:59:46  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ferri

Pa eto dokaz da svako ne voli isto. Sve ovo sto si rekao meni je sve to suprotno.

svaka ti ko u Njegosa
Go to Top of Page

chris.tower
Junior Member

Croatia
392 Posts

Member since 17/12/2011

Posted - 07/03/2012 : 19:06:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit chris.tower's Homepage  Send chris.tower a Private Message  Reply with Quote
Novi kolorac:

https://photos.app.goo.gl/VCzp2QfWvMgWF1WZ8 - Rasprodaja stripova iz moje kolekcije, glanceri i rijetke stvari!
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 07/03/2012 : 19:10:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Furaju al furaju oni s ovim izdanjima... lijepo bogami, svaka im cast. Boje odlicno izgledaju.
:)

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 07/03/2012 : 19:15:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Za 7 eura :( Kakve smo srece, kod nas i da neko izda bilo bi minimum 20 evra.
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7870 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 07/03/2012 : 19:23:08  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
I više, barem 30 eura. Eto, pogledaj texa u boji kako je "jeftin".
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 07/03/2012 : 19:35:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
I to sto kazes... I jos bi ucestalost izdavanja bila nikakva kao kod trenutnih KI izdanja - besmislena.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 07/03/2012 : 19:44:27  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Preupadljiva crvena,malo zgasiti, ubaciti crne...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

andjelt
Senior Member

Serbia
2217 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 07/03/2012 : 20:38:02  Show Profile Show Extended Profile  Send andjelt a Private Message  Reply with Quote
meni se to digitalno farbanje ne svidja, ja sam ipak za ovako nesto ...
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 07/03/2012 : 21:00:19  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

ojoooj zemljo otvori se!

Ubi me ovaj Deja Vu, prokleto mu i ime bilo!
Ajde vise menjajte temu je'o vas i Ferri i Chiarolla i Laurenti i Da Vinci i svi tako redom!
Ajde ovako, nesto pametnije. Kada bi menjali boju Zagorove majice, koju biste boju odabrali?

kanarinac žutu i krug sa motivom bajadera kant trake

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

andjelt
Senior Member

Serbia
2217 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 07/03/2012 : 21:04:08  Show Profile Show Extended Profile  Send andjelt a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

Davor2403
Average Member

Bosnia and Herzegovina
767 Posts

Member since 24/08/2010

Posted - 07/03/2012 : 21:56:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Davor2403 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Meni je zapravo fascinantno da ljudi toliko vole Ferrijev crtež. Ne zato što smatram da je on slab, već zato što njegov crtež jednostavno ne odgovara takvom stripu kakav je Zagor.

Mislim, kad čitam Marcellovog Zagora osjeti se jedan polet, crtež vibrira, likovi su živi, a akcija te drži na rubu sjedala.

Kod Ferrija je potpuno druga priča. Sve je nekako statično i usporeno, čak i kad se likovi kreću, a kamoli kada je neka akcija u pitanju. I sve je puno kadrova u kojima se ništa ne događa, kao da se samo želi ispuniti stranica ili razvuči radnja.

To mi je misterij. Kako možeš osmisliti, raditi strip u kojem su indijanci, kauboji, čudovišta, izvanzemaljci, čarobnjaci, roboti, divovi, demoni, bogovi... i učiniti ga tako nekako dosadnim. Ali opet, ovdje nije samo Ferri kriv, tu veliku odgovornost ima i Nolitta.

U potpunosti se slazem, svaka je na mjestu!
Go to Top of Page

Davor2403
Average Member

Bosnia and Herzegovina
767 Posts

Member since 24/08/2010

Posted - 07/03/2012 : 21:57:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Davor2403 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by andjelt

meni se to digitalno farbanje ne svidja, ja sam ipak za ovako nesto ...

Meni je ovo ocajno...
Go to Top of Page
Page: of 1210 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.78 seconds. Snitz Forums 2000