forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1210

Attila77
Average Member

USA
891 Posts

Member since 08/05/2005

Posted - 07/03/2012 : 23:53:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Attila77 a Private Message  Reply with Quote
Upravo sam dobio drugi broj Zagora u boji iz Italije (prvi je jos na posti negde). Ovo je bez sumnje najbolje obojan Zagor od svih koji su do sad bili objavljeni. Boja je sama odlicna. Neki se bune sto izgleda malo vestacki, ali to bas tako pase Ferrijevom ranom crtezu. Bolje nije moglo biti. Ja sam odusevljen, 100 puta bolje od Mercury boja.

A sami skenovi Ferrijevih crteza su FENOMENALNI. Cak i najmanji detalji se vide. Najtanje linije koje se nisu videli u ranijim izdanjima. Imam ove epizode u puno izdanja (LMS, ZS, Slobodna Dalmacija, Ludens, cak i Italijanske originale), ali ova nova epizoda je daleko detaljnija od svih ostalih. To je zbog toga sto su oni ponovo skenirali Ferrijeve originalne table za bojanje, umesto sa koriste digitalne fajlove.

Sve u svemo po mom misljenju ova nova edicija je ono sto sam ja vec jako dugo cekao. Savrseno izdanje Zagorovih prvih epizoda. Samo se nadam da ce neko od nasih izdavaca ovo preuzeti, i da ce objaviti onako kako treba (bez toga da uniste ovakvo savrseno umetnicko delo).

- Zagor - Repubblica u boji
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 08/03/2012 : 04:09:30  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Sad sam se i ja nalozio da uzmem te brojeve.

@Attila Druze, onaj dogovor cu morati da odlozim na par sati. Ujutru imam posla

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3927 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 08/03/2012 : 07:08:58  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Meni je zapravo fascinantno da ljudi toliko vole Ferrijev crtež. Ne zato što smatram da je on slab, već zato što njegov crtež jednostavno ne odgovara takvom stripu kakav je Zagor.

Mislim, kad čitam Marcellovog Zagora osjeti se jedan polet, crtež vibrira, likovi su živi, a akcija te drži na rubu sjedala.

Kod Ferrija je potpuno druga priča. Sve je nekako statično i usporeno, čak i kad se likovi kreću, a kamoli kada je neka akcija u pitanju. I sve je puno kadrova u kojima se ništa ne događa, kao da se samo želi ispuniti stranica ili razvuči radnja.

To mi je misterij. Kako možeš osmisliti, raditi strip u kojem su indijanci, kauboji, čudovišta, izvanzemaljci, čarobnjaci, roboti, divovi, demoni, bogovi... i učiniti ga tako nekako dosadnim. Ali opet, ovdje nije samo Ferri kriv, tu veliku odgovornost ima i Nolitta.

Neko vec napisao, da je Zagora crtao od pocetka Marcelo i ova nova garnitura, bio bi popularan kao Ken Parker...

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40679 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 08/03/2012 : 07:43:50  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Sad gledam, i meni boja za ovaj strip uopste ne lezi.. Malo mi je bolje ovo sto je Andjelt postovao... Ali i dalje mi je C/B varijanta miljama ispred kolora...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17052 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 08/03/2012 : 08:31:43  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by red cloud

quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Meni je zapravo fascinantno da ljudi toliko vole Ferrijev crtež. Ne zato što smatram da je on slab, već zato što njegov crtež jednostavno ne odgovara takvom stripu kakav je Zagor.

Mislim, kad čitam Marcellovog Zagora osjeti se jedan polet, crtež vibrira, likovi su živi, a akcija te drži na rubu sjedala.

Kod Ferrija je potpuno druga priča. Sve je nekako statično i usporeno, čak i kad se likovi kreću, a kamoli kada je neka akcija u pitanju. I sve je puno kadrova u kojima se ništa ne događa, kao da se samo želi ispuniti stranica ili razvuči radnja.

To mi je misterij. Kako možeš osmisliti, raditi strip u kojem su indijanci, kauboji, čudovišta, izvanzemaljci, čarobnjaci, roboti, divovi, demoni, bogovi... i učiniti ga tako nekako dosadnim. Ali opet, ovdje nije samo Ferri kriv, tu veliku odgovornost ima i Nolitta.

Neko vec napisao, da je Zagora crtao od pocetka Marcelo i ova nova garnitura, bio bi popularan kao Ken Parker...

Slažem se
Svašta nam Bushido napriča, ako je Zagor u globalu dosadan strip onda ne znam koji je zanimljiv...
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 08/03/2012 : 15:43:58  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Ne znam, Bushido, na kakve si ti crteze navikao ali razumem tvoju tacku gledista. Neka dinamika u njegovim kaisevima zaista fali. Ali, opet, mi klasikoljubci nismo zavoleli zagora zbog dinamike i akcije. U Nolitta/Ferri epizodama je to skroz sporedno.

Marcellov crtez je drugo. Meni je odlican i tu se slazem sa tobom, u potpunosti. Jedino sto mi bode oci je sto je centar kruznice zagorovog znaka na majici negde oko pupka. Mogao je Marci to malo da podigne.

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17052 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 08/03/2012 : 16:31:13  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Ma odličan je bio Marcello, vrhunski crtač, tu nema priče...
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17052 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 08/03/2012 : 16:31:59  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Samo stoji ono da nije bilo Nollite i Ferrija ne bi bilo ni Zagora, to je točno kao i to da je danas četvrtak.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19125 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 08/03/2012 : 16:34:42  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

Samo stoji ono da nije bilo Nollite i Ferrija ne bi bilo ni Zagora, to je točno kao i to da je danas četvrtak.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10909 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 08/03/2012 : 16:37:42  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

A?
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 08/03/2012 : 17:51:56  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
Da nije bilo moje majke ni ja ne bih bio ovde gde sam sada, što ne znači da želim u grob da je pratim jednog dana.

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

guderian
Junior Member

303 Posts

Member since 10/07/2009

Posted - 08/03/2012 : 17:53:58  Show Profile Show Extended Profile  Send guderian a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ferri

quote:
Originally posted by Bruce Springsteen

Stipove sam prestao da čitam i skupljam veoma rano, sa nekih 16 godina, a vratio sam se njima sa nekih 23, i to preko SD i to upravo sa "Nestali istraživač". Marcello i nije bio toliki šok, kolii je bio odmah posle njega Lalurenti i Chiarolla, pa čak i Dela Monica (Okršaj u Los Anđeloslu) mi je bio čudan. U to vreme mi ništa nije bilo jasno šta se to dogodilo sa Zagorom I do današnjeg dana mi nije jasno kako i dalje opstaju gore pomenuti crtači, naravno izazev D.Monice

Meni je šok bio "Lov na vuka",strava,i to nakon 2-3 godine stanke (zbog rata)a dojam je naravno popravio Donateli(pokoj mu duši)u Riječnom duhu.
Nestali istraživač i ono što je slijedilo iza njega i što je večinom i danas je strašno i osim par crtača poput Dela Monice,Vernia i još nekih je užas!
I kao što je netko rekao da su Zagora crtali sedamdestih i osamdesetih crtači koji ga večinom danas crtaju prošao bi ko Ken Parker(poštovanje tom stripu,ima i on svojih čari) i završio sa pedeset i nekim brojem(ako i to).

Može se nekom nešto sviđati ili ne,međutim u večini novih crtača Zagor je bezličan,neprepoznatljiv,jednostavno nije to to.
Emocije,kako ih je na Zagorovu licu u Teroru šeste planete,Zagor protiv barona,Prokletom blagu,Plamenoj lubanji,Vuku samotnjaku i drugim znali prikazati Ferry ili Donateli novi crtači ili ne znaju ili ne žele.

Ipak,Zagor je Zagor makar izžvrljan od D,arcangela ili Vernijev pokušaj oponašanja majstora Ferrya,bitno da izlazi!

Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9478 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 08/03/2012 : 18:45:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Ako niš drugo kad je god dosadno na forumu možeš očekivat da će Bushido nastavit svoj križarski rat s starim Zagorovim fanovima

Ja, koji sam praktično odrastao na Nestalom istraživaču također sam doživio šok kad sam počeo skupljati extra seriju sa uvijek istim crtačima i dugačkim uvodima ali opet ne smatram ih lošima. Osim Supermike, ta epizoda sa stajališta novog čitatelja je precijenjena i teško se može promatrati van samog konteksta nastanka.

Inače na kometar da bi, da su Zagora 70-tih crtali (i pisali Boselli i Buratini) crtači poput Marcella, Andreuccija... završio kao Ken Parker mogu samo reći: kamo sreće

Meni se recimo od novih crtača sviđa još i Dotti ali znam da sam u manjini manjine.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12956 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 08/03/2012 : 18:46:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Svašta nam Bushido napriča, ako je Zagor u globalu dosadan strip onda ne znam koji je zanimljiv...

Gdje sam ja to rekao?

Baš naprotiv, od stripa kakav je Zagor očekuješ zabavu samo takvu. Ono, otvoriš strip, a on eksplodira od akcije i uzbuđenja.

Međutim, Zagor u izvedbi Nolitte i Ferrija je prilično dosadnjikav strip. Dobra ideja, loša izvedba.

Ja se uvijek vraćam na Marcella jer je on zapravo Ferrijev vršnjak. Rođeni su iste godine, i otprilike u isto vrijeme su se počeli baviti stripom. I crtali su stripove iste tematike. Ali Marcello, za razliku od Ferrija, ima stil koji u potpunosti odgovara takvim stripovima, pa i Zagoru.

Marcellov Zagor je onakav kakav bi trebao biti.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12956 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 08/03/2012 : 18:48:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

Ne znam, Bushido, na kakve si ti crteze navikao

Evo, samo idi redom po abecedi.

http://lambiek.net/artists/index.htm

Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4615 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 08/03/2012 : 18:59:14  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
Bitno da izlazi, ali ako ga vec crtaju kjarola, darkandjelo, andreuci i ostali mesari, onda barem prica mora nadoknaditi crtez, inace ce nam zgadit uspomenu na Zagora. Neke lose price kao recimo demone ludila niti Ferri nije spasio.
Kada je izasao lov na vuka, sa onim crtezom na 50 stranica, moje razocaranje je bilo ogromno, jer smo svi ocekivali pravog Zagora. Srecom je odmah iza njega izasao rijecni duh i ostavio nadu u bolje sutra zivom.
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9478 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 08/03/2012 : 19:05:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
@ Bushido

Možda bi trebao Nolittin scenarij promatrati kao odraz vremena u kojem je nastajao, kad je bilo važno čitatelju i da upozna svijet u kojem se nalazi njegov junak, bez potrebe za instant zabavom. Na kraju krajeva ljudi koji su odrasli na takvom Zagoru, da im je bio dosadan sigurno ga ne bi kupovali. Rasprava o tome je li mogao biti bolji sada kad su trenutne priče su mnogo gore nego prije (ovaj put za to nema pravog opravdanja) nema mi smisla.

Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4615 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 08/03/2012 : 19:09:39  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
drago mi je da ima i ljudi kao Bushido sa drugacijim svjetonazorima, jer inace bi forum zamro, da svi misle isto. Ovako mozemo dokazivati toj manjini da su u krivu.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12956 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 08/03/2012 : 19:19:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

@ Bushido

Možda bi trebao Nolittin scenarij promatrati kao odraz vremena u kojem je nastajao, kad je bilo važno čitatelju i da upozna svijet u kojem se nalazi njegov junak, bez potrebe za instant zabavom. Na kraju krajeva ljudi koji su odrasli na takvom Zagoru, da im je bio dosadan sigurno ga ne bi kupovali. Rasprava o tome je li mogao biti bolji sada kad su trenutne priče su mnogo gore nego prije (ovaj put za to nema pravog opravdanja) nema mi smisla.

Nemoj me krivo shvatiti, ne mislim ja samo na zabavu. Općenito govoreći, meni kod Nolittinog/Ferrijevog Zagora fali sadržaja, strip od 100 ili 200 stranica se čini previše praznjikav, kao da je razvučen radi razvučenosti.

Današnje priče su loše zato što se franšiza izlizala. Današnji autori se samo vrte u krug.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12956 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 08/03/2012 : 19:21:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by adriano

drago mi je da ima i ljudi kao Bushido sa drugacijim svjetonazorima, jer inace bi forum zamro, da svi misle isto. Ovako mozemo dokazivati toj manjini da su u krivu.

Doduše, sumnjam da će ovdje itko ikome dokazati da je u krivu.

Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5546 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 08/03/2012 : 19:36:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Sad gledam, i meni boja za ovaj strip uopste ne lezi.. Malo mi je bolje ovo sto je Andjelt postovao... Ali i dalje mi je C/B varijanta miljama ispred kolora...

Posle svega, i pored odličnog kolora u Republici, u potpunosti se salžem sa tobom, definitivno kolor nije za Bonelli
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12956 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 08/03/2012 : 19:39:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bruce Springsteen

quote:
Originally posted by sawitch

Posle svega, i pored odličnog kolora u Republici, u potpunosti se salžem sa tobom, definitivno kolor nije za Bonelli

Pa, Orfani za sada djeluju obećavajuće.

Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9478 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 08/03/2012 : 19:46:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Pitanje za Zagorovce: kako biste reagirali na jedan Romanzi a fumetti (tj grafička novela, stripovani roman, ...) sa Zagorom kao glavnim likom nacrtan od strane Andreuccija. Ali s drukčijim Zagorom, npr ovakvim:

Edited by - Deers on 08/03/2012 19:53:04
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19826 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 08/03/2012 : 20:01:25  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Ljudi u pokušaju da obrane Ferrija pljuju po odličnim cračima tipa Marcelo i Andreucci, to mi je ne shvatljivo, naravno da je većini Ferri, kao otac serijala, najdraži crtač, ja ga također volim i njegovog Zagora smatram pravim Zagorom, ali najbolji i najdraži nije isto.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 08/03/2012 : 20:20:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
@Deers:
ja bi to volio da vidim

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page
Page: of 1210 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 3.26 seconds. Snitz Forums 2000