forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1210

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19826 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 09/03/2012 : 16:52:03  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

Andreuci je odličan a Mastertuono grozan.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Džedson
Average Member

535 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 09/03/2012 : 18:36:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Džedson a Private Message  Reply with Quote
old school zagorovac ovdje, pa da se legitimiramo po ovome što svako malo iskače, stari crtači vs novi, mada je po meni puno važnije tko i kako piše, ali o tom potom

toninellijevo razdoblje, tu sam se ja navukao, ferri, donatelli plus pepe i torricelli. i ja sam se čudio marcellu - al jedno pet minuta...brzo su mi sjeli ovi novi, della monica, chiarolla, laurenti na drugu loptu sa osvetom vudu, andreucci. ne patim puno na to da zagor mora biti ferrijevski, dapače, kopirke me nerviraju. andreuccijev zagor mi je vjerojatno najbolji, pazi ovog starog štemera zagora, utjerivača dugova, hihihi

više mi je trebalo da se naviknem na bosellija i njegove navade da svaki sporedni lik, kakvi su prije bili topovsko meso za prikazivanje opasnosti situacije, krade stranice i stranice. zagor u pozadinu, ma daj!

dakle, meni nema sumnje da su andreucci, della monica, laurenti chiarolla, bisi, prisco, nuccio, rubini, esposito bolji od starih crtača, ali mora se reći i da oni imaju daleko komotniju situaciju sa vremenom

znali su upadati padobranci, koji misle da su popili svu pamet svijeta, jer su eto pročitali neki strip koji je velika umjetnost, pa se s nebeskih visina popljuje zagor, ferri, donatelli itd

u situaciji kad samo dva!? crtača drže kompletnog zagora, uz minimalne upadice sa strane, normalno je da se neće gubiti puno vremena na ptice u pozadini...ferri i donatelli su razvili jednostavan, u službi priče crtež i to sasvim dobar obzirom na sumanutu brzinu...ferri na svom vrhuncu iz 80-tih godina je crtao i brzo i kvalitetno.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 09/03/2012 : 18:45:26  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
andreuccijev zagor mi je vjerojatno najbolji,

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 09/03/2012 : 18:47:58  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Ne mogu da odolim...

www.stefanoandreucci.it

Edited by - solar on 09/03/2012 19:18:50
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17052 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 09/03/2012 : 18:56:38  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Andreucci je velemajstor, ne mogu prežaliti što više ne crta Zagora, mijenjao bi ga za pola trenutnih crtača...
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 09/03/2012 : 18:58:54  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Odmah mijenjam Cassara, Chiarollu, Sediolija, D´Arcangela, Mangiantinija za jednog Andreuccija!
Go to Top of Page

Džedson
Average Member

535 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 09/03/2012 : 19:03:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Džedson a Private Message  Reply with Quote
e to, to

zanimljivo je koliko se spominje andreucci iako je nacrtao samo 3 bitne epizode (onu prvu kratku mu i ne računam), a nema ga već 10 godina
ostavio čovjek utisak na pučanstvo. po meni, on ima one potrebne elemente za zagora - crtež je dovoljno mrk (horror) i dovoljno akcijski (pustolovina)
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9478 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 09/03/2012 : 19:03:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
i nešto svježijih radova:

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 09/03/2012 : 20:20:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
MST jeste faca (mozda malo netipican crtac) ali na ovoj slici mi nekako vuce na to da Zagor drzi drsku metle. :s

Ko neka "akcija ciscenja okoline." :D

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See

Edited by - Poli on 09/03/2012 20:31:03
Go to Top of Page

guderian
Junior Member

303 Posts

Member since 10/07/2009

Posted - 09/03/2012 : 21:12:35  Show Profile Show Extended Profile  Send guderian a Private Message  Reply with Quote
Svaki čovjek ima svoj ukus(ili neukus)no kada me neki ljudi koji su nekada gutali stripove uhvate sa novim Zagorom i u čudu pitaju "što Zagor sada tako izgleda" ja se malo posramim.
Uostalom,Zagor je nekada izlazio u 280 000 primjeraka a danas u 45 000 i tome nije kriva samo informatizacija svijeta i drugi oblici zabave.
Danas,mladi koji pričaju da su se na Zagora navukli čitajući Nestalog istraživaća ili neznam Aljasku, nama,koji smo sa Zagorom živjeli 10-15 godina prije tih izdanja drže lekcije šta je Zagor ili što bi trebao biti!
Govore nam da je "njihov"Zagor pravi a ne naš a zapravo ne shvačaju da je i ovaj današnji Zagor i onaj u extra od prije 30-40 godina naš Zagor ali da neki novi crtači ne crtaju Zagora,već ga uništavaju.
I kada se pozivaju na Kena Parkera i žele Zagoru takvu sudbinu onda trebaju i znati da je Zagor imao crtače ko Ken da ga ne bi bilo i mi ga nikada ne bismo ni spomenuli ovdje.
Čitak Ferrijev i Donatelijev crtež je stvorio Zagora i to što je,i to što traje pedeset godina a da su ga tada crtali ovi današnji koje neki ovdje zazivaju ne bi on bio ni u Kenovoj kategoriji,eventualno bi završio ko Karabina Slim!
Zagor traje 50 godina a ne maknu li se neki poput d,arcangela idučih pedeset nema šanse.
Uostalom,usporedba da nas nacrtanog Zagora u vampiru sa npr Ferijevim iz Zagor protiv Barona je kao usporedititi Momou iz novog Conana sa Švarcijem,ili Terminator Salvation sa T 1.
Mislim,da svi znaju o čemu pričam.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17052 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 09/03/2012 : 22:37:39  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by guderian

Svaki čovjek ima svoj ukus(ili neukus)no kada me neki ljudi koji su nekada gutali stripove uhvate sa novim Zagorom i u čudu pitaju "što Zagor sada tako izgleda" ja se malo posramim.
Uostalom,Zagor je nekada izlazio u 280 000 primjeraka a danas u 45 000 i tome nije kriva samo informatizacija svijeta i drugi oblici zabave.
Danas,mladi koji pričaju da su se na Zagora navukli čitajući Nestalog istraživaća ili neznam Aljasku, nama,koji smo sa Zagorom živjeli 10-15 godina prije tih izdanja drže lekcije šta je Zagor ili što bi trebao biti!
Govore nam da je "njihov"Zagor pravi a ne naš a zapravo ne shvačaju da je i ovaj današnji Zagor i onaj u extra od prije 30-40 godina naš Zagor ali da neki novi crtači ne crtaju Zagora,već ga uništavaju.
I kada se pozivaju na Kena Parkera i žele Zagoru takvu sudbinu onda trebaju i znati da je Zagor imao crtače ko Ken da ga ne bi bilo i mi ga nikada ne bismo ni spomenuli ovdje.
Čitak Ferrijev i Donatelijev crtež je stvorio Zagora i to što je,i to što traje pedeset godina a da su ga tada crtali ovi današnji koje neki ovdje zazivaju ne bi on bio ni u Kenovoj kategoriji,eventualno bi završio ko Karabina Slim!
Zagor traje 50 godina a ne maknu li se neki poput d,arcangela idučih pedeset nema šanse.
Uostalom,usporedba da nas nacrtanog Zagora u vampiru sa npr Ferijevim iz Zagor protiv Barona je kao usporedititi Momou iz novog Conana sa Švarcijem,ili Terminator Salvation sa T 1.

Sve je ok, samo mislim da nisi u pravu da su Kenovi crtači loši, ja se s tim apsolutno ne slažem, Ken je prestao izlaziti jer se serijal jednostavno istrošio, to nije lik koji je žanrovski imalo sličan Zagoru, teme su se istrošile i odlučili su ga završiti prije nego li počnu tonuti u nekakav prosjek, pa i očaj od kvalitete kakav su doživjeli neki junaci čiji se "život" forsirao preko nekakve granice kada bi ga bilo najpametnije ugasiti... Dakle, jedan Berardi je umjetnik u pravom smislu te riječi, Trevisan također na jedan drugi način, nisu oni "ugasili" Kena...
Od novih Zagorovih crtača zakonom bi trebalo zabraniti crtanje Cassaru i Sedioliju, ostali ajde još i mogu proći, a neki su i izvrsni...
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21467 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 09/03/2012 : 22:50:46  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21467 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 09/03/2012 : 22:54:04  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

quote:

Sve je ok, samo mislim da nisi u pravu da su Kenovi crtači loši, ja se s tim apsolutno ne slažem, Ken je prestao izlaziti jer se serijal jednostavno istrošio, to nije lik koji je žanrovski imalo sličan Zagoru, teme su se istrošile i odlučili su ga završiti prije nego li počnu tonuti u nekakav prosjek, pa i očaj od kvalitete kakav su doživjeli neki junaci čiji se "život" forsirao preko nekakve granice kada bi ga bilo najpametnije ugasiti... Dakle, jedan Berardi je umjetnik u pravom smislu te riječi, Trevisan također na jedan drugi način, nisu oni "ugasili" Kena...
Od novih Zagorovih crtača zakonom bi trebalo zabraniti crtanje Cassaru i Sedioliju, ostali ajde još i mogu proći, a neki su i izvrsni...

Ajde Velibore ne zajebavaj - Ken Parker je "puška" od stripa, tipičan kvazistrip, i nije slučajno što se ugasio posle nekih sedamdesetak brojeva.
Potpis da su Kjiarola,Laurenti,Andreuci,Dela Monika kršine - Donateli i Feri forever in aua harts!!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17052 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 09/03/2012 : 23:24:52  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

quote:
Originally posted by velka031

[quote]Originally posted by guderian

Ajde Velibore ne zajebavaj - Ken Parker je "puška" od stripa, tipičan kvazistrip, i nije slučajno što se ugasio posle nekih sedamdesetak brojeva.
Potpis da su Kjiarola,Laurenti,Andreuci,Dela Monika kršine - Donateli i Feri forever in aua harts!!
[/quote)

Tako sam i ja mislio prije nekih 25 godina

Go to Top of Page

mikado
Senior Member

Serbia
1710 Posts

Member since 01/06/2009

Posted - 10/03/2012 : 09:47:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit mikado's Homepage  Send mikado a Private Message  Reply with Quote
Anto ne zezaj ljude.

https://religiopedija.blogspot.com/
https://bonelistripovi.blogspot.com/
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4615 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 10/03/2012 : 12:04:00  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
Velibore, ja sam cijelo vrijeme mislio da si na pravoj strani. Valjda sam pogrijesio.
Sta se ovo desava, ko da su svi oslijepili i ne vide sta ovi kvazimoderni rade nasem junaku.
Pretvaraju ga u nekog pakerovskog zagora. Zagor je postao poligon za izivljavanje novih crtaca, koji su krivo shvatili da se od njih trazi originalnost. Oni se trebaju prilagodit Zagoru, a ne obratno.
Svake godine izbace par novih i svi nadmeno misle da oni mogu doprinjeti Zagoru nekim svojim eksperimentalnim crtezima, umjesto da se inzistira na pravom Zagoru kakav je nekad bio. Pa ja imam toliko prijatelja koji vole Zagora, ali kada im ga posudujem, vrate odmah natrag sve osim Ferria i Donatellia. Njih se ne moze prevarit, traze onog originalnog Zagora.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19826 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 10/03/2012 : 12:20:18  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by adriano

Velibore, ja sam cijelo vrijeme mislio da si na pravoj strani. Valjda sam pogrijesio.
Sta se ovo desava, ko da su svi oslijepili i ne vide sta ovi kvazimoderni rade nasem junaku.
Pretvaraju ga u nekog pakerovskog zagora. Zagor je postao poligon za izivljavanje novih crtaca, koji su krivo shvatili da se od njih trazi originalnost. Oni se trebaju prilagodit Zagoru, a ne obratno.
Svake godine izbace par novih i svi nadmeno misle da oni mogu doprinjeti Zagoru nekim svojim eksperimentalnim crtezima, umjesto da se inzistira na pravom Zagoru kakav je nekad bio. Pa ja imam toliko prijatelja koji vole Zagora, ali kada im ga posudujem, vrate odmah natrag sve osim Ferria i Donatellia. Njih se ne moze prevarit, traze onog originalnog Zagora.

1. Kakve strane? Pa nismo Izraelci i Palestinci! Svi mi volimo Zagora, samo svatko ima svoje mišljenje o njegovom boljitku
2.Vračaju sve osim Ferrija i Donattelija?
Pretpostavljam da si im davao samo iz zlatnog razdoblja, daj im novog Ferrija, pa da vidimo kako će regirati.

Istina je da Ferri treba nastaviti crtati naslovnice, ali istina je i da se Zagor treba modernizirati i u ući u 21. stoljeće.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - tinton on 10/03/2012 12:21:15
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10909 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 10/03/2012 : 12:44:42  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Ovi koji su ostali na Feriju i Donateliju 2012 treba ostaviti i ne dirati. Ne vredi tu neka prica, ni kalendar, niti bilo sta.

Edited by - kasper on 10/03/2012 12:46:37
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 10/03/2012 : 12:48:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Govorim isključivo na temelju vlastitih estetskih prosudbi i toga da li me neki strip privlači ili ne: kad u SNK stigne novi Zagor iz redovne serije, najprije pogledam kakav je crtež, pa ako mi se svidi kupim izdanje. Tako uzimam sve Ferrijeve epizode, bez obzira na kvalitetu priča (tu je primarna nostalgija, znam), a od ostalih prolaze Esposito Bros. (oni mi prolaze kod svih junaka), Della Monica, Torricelli, Verni, Rubini i Pesce, a ne prolaze braća Cassaro, Chiarolla, Bisi, Laurenti, Piccinelli, Mangiantini i Sedioli. Moguće da griješim, moguće da sam pristran, ali to je jednostavno tako. Strip je ipak likovna umjetnost i primarno vizualni medij, i za vraga su ne znam kako dobre priče (zanimljivo, loši/ji crtači u pravilu dobivaju loše zaplete!), kad me strip odbija crtežom.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 10/03/2012 : 12:56:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Nema to nikakve veze s kalendarom, kao danas su nova vremena, drugačiji junaci, sve prolazi pa se valjda može i brljati. Dobar crtež je dobar crtež, baš kao što je i loš jednostavno loš, i to je sve. U Bonelliju bi morali razmisliti kako to da je recimo Tex, iako je hodajuća zbirka klišeja koja se u posljednjih 30-40 godina gotovo nimalo nije promijenila, prodavaniji od Zagora koji se kao nešto mijenja i prilagođava vremenu, pa sve više samo priča i pušta sporednim likovima da vode stvar. Donekle slično vrijedi i za Dylana, iako on dosta vrluda i primjetno kontinuirano gubi kvalitet. Smatram da su Zagorove prosječne naklade s 280 000 na 45 000 primjeraka doveli upravo loši crtači. Mislim, kad Texu ni odavno nezanimljivi i iritantno monotoni Nizzi nije uspio naškoditi, onda stvarno...

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

guderian
Junior Member

303 Posts

Member since 10/07/2009

Posted - 10/03/2012 : 14:41:09  Show Profile Show Extended Profile  Send guderian a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Nema to nikakve veze s kalendarom, kao danas su nova vremena, drugačiji junaci, sve prolazi pa se valjda može i brljati. Dobar crtež je dobar crtež, baš kao što je i loš jednostavno loš, i to je sve. U Bonelliju bi morali razmisliti kako to da je recimo Tex, iako je hodajuća zbirka klišeja koja se u posljednjih 30-40 godina gotovo nimalo nije promijenila, prodavaniji od Zagora koji se kao nešto mijenja i prilagođava vremenu, pa sve više samo priča i pušta sporednim likovima da vode stvar. Donekle slično vrijedi i za Dylana, iako on dosta vrluda i primjetno kontinuirano gubi kvalitet. Smatram da su Zagorove prosječne naklade s 280 000 na 45 000 primjeraka doveli upravo loši crtači. Mislim, kad Texu ni odavno nezanimljivi i iritantno monotoni Nizzi nije uspio naškoditi, onda stvarno...

Upravo tako!
Sedam-osam loših crtača upropaštavaju Zagora zadnjih dvadesetak godina.
Također,mora se spomenuti i Buratinija.
Njegove priče su također ispod standarda iz zlatnih osamdesetih(spomenimo samo Demonsku masku,Demone ludila,Hagota,Crnu kulu,Neranjivi,Prokleto blago).
Napravimo usporedbu sa Zagor protiv barona i trečom pojavom vampira.
Trebali uspoređivati Demonsku masku sa Indijanskom magijom koja je usprkos Ferijevom crtežu truba od priče i upropašten lik Demonske maske.
I još nešto o prilagodbi Zagora 21 stoljeću.
Zagor je strip smješten u 19 stoljeće i ne razumijem kako je napredak nacrtati Zagora poput Conana,luđačkog pogleda,mišiča većih od Blekovih kako visi sa grane u bezličnoj šumi iznad glava musavih likova kojima ne možeš razlikovati smuljane face?
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9478 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 10/03/2012 : 14:48:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
quote:

Smatram da su Zagorove prosječne naklade s 280 000 na 45 000 primjeraka doveli upravo loši crtači.

Ovo vam nema veze s zdravim razumom. Jedno je reći da vam se crtači ne sviđaju a drugo da su loši. SVE naklade su pale, Tex i Dylan se drže samo zato jer talijane puca nostalgija ko naše za Zagorom. Točka.
Jedino što Zagora sada upropaštava su očajni scenariji za koje je samo djelom Bure kriv jer ga je ugušila hiperprodukcija.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."

Edited by - Deers on 10/03/2012 14:48:46
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 10/03/2012 : 15:36:25  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Ispravak u vezi naklada:

Najveća Zagorova naklada 70-tih je bila 220.000. a ne 280.000, također danas je 40.000, ne 45.000.
Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 10/03/2012 : 15:51:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
Nadam se samo da novi crtaci nece toliko modernizovati Zagora pa da pocne da se ljubi sa Cikom i muskarcima...neki od novijih crtaca mu vec daju gejevski izgled i izgled Inzagija. :D

Inzagor

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4490 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 10/03/2012 : 15:54:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Upravo tako!
Sedam-osam loših crtača upropaštavaju Zagora zadnjih dvadesetak godina.

Ne bih baš rekao. Uzimajući u obzir par ljudi za koje znam da su prestali pratiti Zagora i ovako od ljudi koji pišu po forumu može se zaključit da ga upropaštavaju loše priče, kojih moramo priznati ne nedostaje zadnjih godina. Nemalo puta sam se i sam zapitao vrijedi li dati tih 18 kuna kad sam se već sto puta držao za glavu zbog imbecilnih završetaka.

quote:
Također,mora se spomenuti i Buratinija.
Njegove priče su također ispod standarda iz zlatnih osamdesetih(spomenimo samo Demonsku masku,Demone ludila,Hagota,Crnu kulu,Neranjivi,Prokleto blago).
Napravimo usporedbu sa Zagor protiv barona i trečom pojavom vampira.
Trebali uspoređivati Demonsku masku sa Indijanskom magijom koja je usprkos Ferijevom crtežu truba od priče i upropašten lik Demonske maske.

You got the point. Bure u većoj mjeri nego crtači.

Bok, kako si.
Go to Top of Page
Page: of 1210 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.71 seconds. Snitz Forums 2000