forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1210

kasper
Advanced Member

10909 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 10/03/2012 : 15:58:40  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Kad hocu da se nacitam prvoklasnih baljezgarija, obavezno procitam neki proser kojeg iz sebe izbacuje neki Zagorovac sa setom. Prvoklasni vid zabave, uzivanje je maximalno. FALA!
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19826 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 10/03/2012 : 17:03:27  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Burattini je u mnogo epizoda strava, ali po meni je znao napraviti i odlične epizode. A svehvaljeni Sclavi mi je uglavnom katastrtofa (govorim o Zagoru, na Dylanu mi je dobar), čitam ovaj Devil Mask koji su svi toliko nahvalili i onda - totalno razočarenje, Ferri je totalno zeznuo, a Sclavi još više, od njega sam to i očekivao, pogotovo nakon katastrofalnog Thundermana, ali od inače odličnog Ferrija to nisam mogao očekivati, sad vi meni recite da je Devil Mask odlična epizoda, a recimo Posljedna Thula loša, ali budite objektivni, bez nostalgije.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 10/03/2012 : 17:23:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
demonska maska prenapuhana je do boli. vise nego prosjecna epizoda.
ali pogledaj vuka samotnjaka npr.
a da ne govorimo o DDiZ, samo zbog toga Sclaviju je sve oprosteno, ama bas sve, da nije napisao ni jednog jedinog dylana.

BURE je uzrok zagijeve propasti. nitko drugi. imao je dobrih stvari, svakako.
ali se prerano, prebrzo i preimbecilno poceo ponavljati.
dakako, jedan predivni sedioli, cassarovci ili drkandjelo, te ferri koji vise ne vidi ni prst pred nosom jos vise naglasavaju ovaj prekrasan dojam.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 10/03/2012 : 17:28:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19826 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 10/03/2012 : 17:34:49  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

ali pogledaj vuka samotnjaka npr.
a da ne govorimo o DDiZ, samo zbog toga Sclaviju je sve oprosteno, ama bas sve, da nije napisao ni jednog jedinog dylana.

dakako, jedan predivni sedioli, cassarovci ili drkandjelo, te ferri koji vise ne vidi ni prst pred nosom jos vise naglasavaju ovaj prekrasan dojam.

U svemu si u pravu, ali tko je uz Bosellija, nakon strašne krize spasio Zagora, osvježio serijal i u potpunosti ga preporodio, Sclavi sigurno nije, a nije ni Nolitta. Ako gledamo Sclavija, ima podjednako loših, koliko i dobrih epizoda, ali me nijedna od njegovih nije oduševila, Thunderman - glup do boli, Vuk Samotnjak - jako dobar, Devil Mask - meni jako loš, Horde zla - vrlo dobra. Tu je odličan Demon ludila, i Horror Chico oko kojeg su mišljenja u potpunosti podjeljena, ali meni je Sclavi pri dnu Zagorovih scenarista, gori čak i od Bureta, a da ne govorimo da je gori od Nolitte i meni najdražeg Boselija.

Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 10/03/2012 : 19:42:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
Ima po malo istine u svakom od prethodnih postova.

Mišljenja sam da se Duh Sa Sekirom, sama legenda o njemu, poslednjih desetak godina narativno uzima zdravo za gotovo, odnosno scenaristi se grebu od te legende zarad svojih (novih) priča, ne dodajući toj legendi ništa novo, ne nadograđujući je, ili bar ne čineći to u meri dovoljnoj da se ispoštuju stari čitaoci, i pridobiju novi.

Pomenuti Sklavi je mogao da uradi samo "Divove", pa bi opet morao da bude svrstan u top Zagor scenariste, jer je pritisnuo dugme za reset, a da to nije učinio... Pritom, demonstrirao je poznavanje suštine Zagorovog univerzuma. I proširio ga. Malo li je?

U skoroj prošlosti uveden je, recimo, Mortimer, kao novi arhineprijatelj. Ispalo ok, manje-više... Ako se vratimo u 80-e i sukobu sa ninđama u "Crnoj kuli" vidimo, takođe, priču o kriminalcu geniju, ali ne samo zarad toga. Kasteli je igrao na kartu prijateljstva u kojem je jedan prijatelj na početku osuđen na smrt, kartu Zagorove rešenosti da ostvari cilj, makar posle toga i umro, Čikovu rešenost da prijatelja prati i u Helz Gejt, Zagora koji zna da ninđe ne može da savlada, Čikov izraz dok posmatra prijatelja koji se hrabro nosi sa smrću, dok on sam to ne može da prihvati! Neprocenjivo!

Poenta- nikada avantura i akcija zarad njih samih! I nije da nije bilo jakih priča, ali ih je bilo nedovoljno. Bolje reći, malo.

"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome."
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17052 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 10/03/2012 : 19:59:02  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by adriano

Velibore, ja sam cijelo vrijeme mislio da si na pravoj strani. Valjda sam pogrijesio.
Sta se ovo desava, ko da su svi oslijepili i ne vide sta ovi kvazimoderni rade nasem junaku.
Pretvaraju ga u nekog pakerovskog zagora. Zagor je postao poligon za izivljavanje novih crtaca, koji su krivo shvatili da se od njih trazi originalnost. Oni se trebaju prilagodit Zagoru, a ne obratno.
Svake godine izbace par novih i svi nadmeno misle da oni mogu doprinjeti Zagoru nekim svojim eksperimentalnim crtezima, umjesto da se inzistira na pravom Zagoru kakav je nekad bio. Pa ja imam toliko prijatelja koji vole Zagora, ali kada im ga posudujem, vrate odmah natrag sve osim Ferria i Donatellia. Njih se ne moze prevarit, traze onog originalnog Zagora.

Da, koja je to prava strana? Ja sam mislio da smo ovdje svi na istoj strani...
Da, meni je najbolji Zagorov period onaj kada su žarili i palili Nolitta, Ferri i Donatelli, bio i ostao.
Ferri je apsolutno najbolji Zagorov crtač svih vremena, nikada se bolji neće niti roditi.
Ali isto tako mislim da je ovaj novi Zagor također odličan (uglavnom), jasno i glasno sam napisao ono što po meni ne valja, koji crtači, koji scenaristi.
Što sad trebamo, navijati da Zagor propadne, da više ne izlazi? Pljuvati po svemu što je izašlo od 1994. do sada?
Po meni tu ima epizoda koje se hladno mogu ugurati i među 20 najboljih ikada.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17052 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 10/03/2012 : 20:02:22  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Burattini je u mnogo epizoda strava, ali po meni je znao napraviti i odlične epizode. A svehvaljeni Sclavi mi je uglavnom katastrtofa (govorim o Zagoru, na Dylanu mi je dobar), čitam ovaj Devil Mask koji su svi toliko nahvalili i onda - totalno razočarenje, Ferri je totalno zeznuo, a Sclavi još više, od njega sam to i očekivao, pogotovo nakon katastrofalnog Thundermana, ali od inače odličnog Ferrija to nisam mogao očekivati, sad vi meni recite da je Devil Mask odlična epizoda, a recimo Posljedna Thula loša, ali budite objektivni, bez nostalgije.

Misliš da je Demonska Maska loše nacrtan strip?
Slažem se za Thundermana, ja sam to samo kupio i stavio na policu, uopće nemam namjeru ikada više to pročitati...
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 10/03/2012 : 20:04:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Poslednja Tula je za Demonsku masku stripcina, ali dzaba pricati to, kad niko nece htjeti da objektivno sagleda.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19826 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 10/03/2012 : 20:07:36  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

quote:

Slažem se za Thundermana, ja sam to samo kupio i stavio na policu, uopće nemam namjeru ikada više to pročitati...

Pa svako ima svoje mišljenje, ali po meni je Devil Mask najgori Ferrijev crtež ikada(nisam još čitao Znak zla), recimo pogledaj predzadnji kadar na 78. stranici (Zagorova faca) i onda mi reci.

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17052 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 10/03/2012 : 20:21:31  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Pa svako ima svoje mišljenje, ali po meni je Devil Mask najgori Ferrijev crtež ikada(nisam još čitao Znak zla), recimo pogledaj predzadnji kadar na 78. stranici (Zagorova faca) i onda mi reci.

Auu, da, to je stvarno
Ali dobro, ipak u globalu nije loš crtež... Takvih faca kod Gambe imaš na svakoj tabli...
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19826 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 10/03/2012 : 20:24:54  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Auu, da, to je stvarno
Ali dobro, ipak u globalu nije loš crtež... Takvih faca kod Gambe imaš na svakoj tabli...

Nije u potpunosti, ali našao sam dosta velikih grešaka koje inače kod Ferrija ne bih našao, Gamba je grozan, ali meni se čini da je Ferri trebao na wc usred crtanja, te je Segni dao da mu čuva kist

Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5546 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 10/03/2012 : 21:24:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

Poslednja Tula je za Demonsku masku stripcina, ali dzaba pricati to, kad niko nece htjeti da objektivno sagleda.

Sasvim dve različite teme, ne treba ih uporđivati
Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 10/03/2012 : 21:44:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bruce Springsteen

quote:
Originally posted by Elderane84

Sasvim dve različite teme, ne treba ih uporđivati

Slažem se. Pritom, iako je krimić, "Demonska maska" ima taj, toliko bitan, "Duh Sa Sekirom je glasnik Manitua" momenat.

"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome."
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17052 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 10/03/2012 : 22:48:01  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Auu, da, to je stvarno

Nije u potpunosti, ali našao sam dosta velikih grešaka koje inače kod Ferrija ne bih našao, Gamba je grozan, ali meni se čini da je Ferri trebao na wc usred crtanja, te je Segni dao da mu čuva kist

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 11/03/2012 : 10:21:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Ovi su požurili i iznevjerili moja očekivanja da će reprint specijalaca krenuti za godinu - dvije, pa od prekjučer u SNK možete naći i ovo:

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 11/03/2012 : 10:22:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
BTW, papir i korice su manje kruti nego u prvom izdanju, pa se lakše (ugodnije) lista.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 11/03/2012 : 11:37:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
Zapravo ja puno pristedim ne kupujuci Zagora i svih njegovih xy-reprinta. Moze se i tako gledati na stvar. ;)

Steta sto se i dzep ne slaze da je to ustednja. :(

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10909 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 11/03/2012 : 11:40:42  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Ah, leto 2002, ja zavrsio fax, kad je prvi put izasla Nulta godina. Neponovljiv osecaj, vristao sam od srece
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10909 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 11/03/2012 : 11:44:17  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Evo kako je bilo onda...
http://forum.stripovi.com/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=1461
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 11/03/2012 : 11:53:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Koje je to oduševljenje onda bilo! Sad možemo znati i još nešto: kome se ovo sad iz bilo kojih razloga ne kupuje, ne mora brinuti jer će se za 10-ak godina opet pojaviti na kioscima. A neće morati tasipati lovu ni na aukcijama. Isto vrijedi i za Chica, almanahe, gigante i sve što ima veze sa Zagorom. Pa će nam, nakon što za 3 mjeseca u ediciji Klasik objave Guitar Jima, za godinu - dvije ako ne i prije isti strip ponoviti i u specijalcima. Zlatna koka će se tako eksploatirati do krajnjih granica...

Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4615 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 11/03/2012 : 11:57:24  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
ma ja sam se malo nasalio bas zato sto mislimo slicno. da mislim da nista ne valja od novih Zagora, ne bi ih niti kupovao. Ima skroz dobrih epizoda i danas. Meni se recimo svidaju sva maksi izdanja koja su dosada izasla. Almanasi su mi vecinom ok, redovna serija isto, jedino specijalci i ovo jubilarni brojevi kvare prosjek. Ono sa indijanskom magijom mi je bas bilo pretjerivanje. Steta Ferria na tako bezveznom scenariju.
jasno da se Zagor promjenio u zadnjih 20 godina, ali mi se ponekad cini da previse eksperimentiraju sa tim novim crtezima, umjesto da se ustale na ovome sta valja. Kako su prije sve crtala samo dvojica, zasto ne bi i danas crtali samo Verni i Monica, i tu i tamo koji Andreucci ili Laurenti.
quote:

quote:

Velibore, ja sam cijelo vrijeme mislio da si na pravoj strani. Valjda sam pogrijesio.
Sta se ovo desava, ko da su svi oslijepili i ne vide sta ovi kvazimoderni rade nasem junaku.
Pretvaraju ga u nekog pakerovskog zagora. Zagor je postao poligon za izivljavanje novih crtaca, koji su krivo shvatili da se od njih trazi originalnost. Oni se trebaju prilagodit Zagoru, a ne obratno.
Svake godine izbace par novih i svi nadmeno misle da oni mogu doprinjeti Zagoru nekim svojim eksperimentalnim crtezima, umjesto da se inzistira na pravom Zagoru kakav je nekad bio. Pa ja imam toliko prijatelja koji vole Zagora, ali kada im ga posudujem, vrate odmah natrag sve osim Ferria i Donatellia. Njih se ne moze prevarit, traze onog originalnog Zagora.

Da, meni je najbolji Zagorov period onaj kada su žarili i palili Nolitta, Ferri i Donatelli, bio i ostao.
Ferri je apsolutno najbolji Zagorov crtač svih vremena, nikada se bolji neće niti roditi.
Ali isto tako mislim da je ovaj novi Zagor također odličan (uglavnom), jasno i glasno sam napisao ono što po meni ne valja, koji crtači, koji scenaristi.
Što sad trebamo, navijati da Zagor propadne, da više ne izlazi? Pljuvati po svemu što je izašlo od 1994. do sada?

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17052 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 11/03/2012 : 13:33:36  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:

ma ja sam se malo nasalio bas zato sto mislimo slicno. da mislim da nista ne valja od novih Zagora, ne bi ih niti kupovao. Ima skroz dobrih epizoda i danas. Meni se recimo svidaju sva maksi izdanja koja su dosada izasla. Almanasi su mi vecinom ok, redovna serija isto, jedino specijalci i ovo jubilarni brojevi kvare prosjek. Ono sa indijanskom magijom mi je bas bilo pretjerivanje. Steta Ferria na tako bezveznom scenariju.
jasno da se Zagor promjenio u zadnjih 20 godina, ali mi se ponekad cini da previse eksperimentiraju sa tim novim crtezima, umjesto da se ustale na ovome sta valja. Kako su prije sve crtala samo dvojica, zasto ne bi i danas crtali samo Verni i Monica, i tu i tamo koji Andreucci ili Laurenti.
quote:

quote:

Ja sam dosta promijenio mišljenje o Verniju u posljednje vrijeme, prije je bilo dosta nisko, trenutno mi je on osrednji crtač, vidi se napredak, nije više sve tako statično kao prije, može on još puno bolje, siguran sam. Nije nešto talentiran, ali trud se vidi. Della Monica, Torricelli, Bisi, Rubini, Prisco, Esposito Bros, Barison, Nuccio, po meni su odlični crtači (valjda nisam zaboravio nekoga) koji će još dugo godina držati Zagora na visokom nivou, uz pokoji dobar scenarij (trebamo više Bosellija!) ne moramo se bojati za budučnost. I neka Ferri crta koliko može i hoće, zaslužio je to...
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 11/03/2012 : 13:51:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Točno, što fali Ferrijevu crtežu u Krvavoj piramidi i Tajanstvenoj dolini (novu priču koja počinje Znakom zla još nisam vidio)? Zapravo, tu je njegov crtež još i najbolji segment.

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10909 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 11/03/2012 : 15:13:58  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Točno, što fali Ferrijevu crtežu u Krvavoj piramidi i Tajanstvenoj dolini (novu priču koja počinje Znakom zla još nisam vidio)? Zapravo, tu je njegov crtež još i najbolji segment.

Dolina je OK strip, al ova Piramida je nebulozna u zadnja dva nastaka. Crtez je sasvim dobar u oba.
Go to Top of Page
Page: of 1210 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 2.8 seconds. Snitz Forums 2000