Author |
Topic  |
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15135 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 18/03/2012 : 14:23:08
|
quote: Originally posted by CAGLIOSTRO13
okej hvala, dvoumim se dal da uzmem to... hm nije covjek pametan
Moj savijet = Uzimaj! Nečeš požaliti. |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 18/03/2012 : 14:35:46
|
majko mila. crtez ucenika iz 5. razreda. ako je ovo dobro, sto je onda lose? zagor izgleda kao krizanac covjeka i amebe. ajmo malo objektivnosti, u qrac i sve. vernija bi trebalo zaustaviti na granici i pritvoriti na 20 godina. cisto da damo sansu zagoru da prezivi. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11455 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 18/03/2012 : 14:54:15
|
A veze s Makarskom nema ovaj crtež... Meni su puno bolji oni plakati di su likovi negdi u gradu, puno je zanimljivije to vidit nego ovako nešto. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 18/03/2012 : 15:00:35
|
da, istina, iako neki tvrde suprotno, nazalost. to je kad te se pokusa uvjeriti da je bijelo crno. jedva se ista vidi. doista moze biti bilo gdje. samo onaj tko svakog dana gleda s tog polozaja znat ce gdje je ovo. za sve ostale, jedan traljavo nacrtan zagor (s nelosim iako ispranim bojama, jer ako je ovo po buri, onda taj nikad nije vidio nebo po buri koje je kristalno cisto i modroplavo a otoci kao da su ti ispred nosa) u nekoj pripizdini tko zna gdje. ali ti to je verni. najbolje ga je potpuno zanemariti, jer doista djeluje kao trn u oku među istalim autorima koji crtaju plakate za mafest. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
guderian
Junior Member

303 Posts
Member since 10/07/2009 |
|
guderian
Junior Member

303 Posts
Member since 10/07/2009 |
Posted - 18/03/2012 : 15:16:23
|
quote: Originally posted by Tonka24
quote: Originally posted by solar
Slika govori više od riječi...

Volio bi da mi netko kaže čemu je ovo slično?
Je li to Zagor? Fizionomija ove žvrljotine uopće nije slična čovjeku,zato Verni,Delamonica i još neki su jedina šansa Zagoru.
Neki ljudi jednostavno ne mogu shvatiti da Zagor nije američki super "heroj",on nije Batman ni sreberni letač.Također nije ni mangia ni slični uradtci. Zato,neki bi se trebali suzdržati uvreda ! |
 |
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
|
Solid Snake
Senior Member

.jpg)
Djibouti
2360 Posts
Member since 30/12/2003 |
|
emirem
Advanced Member

10867 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 18/03/2012 : 17:54:04
|
Ej, kada je Mafest ja sam u Hr do 5.maja ????    |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
Edited by - emirem on 18/03/2012 17:54:30 |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17132 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 18/03/2012 : 18:41:20
|
quote: Originally posted by guderian
quote: Originally posted by Tonka24
quote: Originally posted by solar
Slika govori više od riječi...

Volio bi da mi netko kaže čemu je ovo slično?
Je li to Zagor? Fizionomija ove žvrljotine uopće nije slična čovjeku,zato Verni,Delamonica i još neki su jedina šansa Zagoru.
Neki ljudi jednostavno ne mogu shvatiti da Zagor nije američki super "heroj",on nije Batman ni sreberni letač.Također nije ni mangia ni slični uradtci. Zato,neki bi se trebali suzdržati uvreda !
Ovo je stvarno žvrljotina, druga riječ ne postoji...  |
 |
|
piquet
Senior Member

Croatia
1593 Posts
Member since 15/03/2003 |
Posted - 18/03/2012 : 19:41:35
|
ovaj verni je stvarno tužan... |
"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?" |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 18/03/2012 : 19:43:49
|
Chiarollin crtež nije žvrljotina, to jednostavno nije Zagor! |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7675 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 18/03/2012 : 20:05:48
|
Ne mogu ga podnijeti nikako. Uvijek kad je riječ o njemu sjetim se svog prvog Zagora, Sedam gradova Cibole. Sjajna epizoda koju je on upropastio svojim crtežom. |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
 |
|
Zeljko Ferri
Senior Member

.jpg)
Serbia
1304 Posts
Member since 15/12/2004 |
Posted - 18/03/2012 : 20:29:11
|
Ovaj Chiarolin crtez je kao crtez dobar. Ali zasto pobogu crta Zagora kao nekog americkog super junaka/ divljaka?? Iskreno, meni je takav Zagor kakvog Chiarola zamislja BEZVEZE.
Onaj Vernijev crtez gore mi je ok...jedino sto su malo Zagor i Ciko ukoceni,..a i nekako su maleni...mozda da ih je nacrtao malo vece, crtez bi bio znatno bolji. Cika je mogao malo vise da otkrije...jedva se vidi od kamenja... |
|
 |
|
Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts
Member since 25/08/2005 |
Posted - 18/03/2012 : 21:01:20
|
quote: Originally posted by Zeljko Ferri
Ovaj Chiarolin crtez je kao crtez dobar. Ali zasto pobogu crta Zagora kao nekog americkog super junaka/ divljaka?? Iskreno, meni je takav Zagor kakvog Chiarola zamislja BEZVEZE.
Možda zato što živi u šumi daleko od civilizacije?  |
 |
|
karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 18/03/2012 : 23:19:40
|
quote: Originally posted by Curunir
majko mila. crtez ucenika iz 5. razreda. ako je ovo dobro, sto je onda lose? zagor izgleda kao krizanac covjeka i amebe. ajmo malo objektivnosti, u qrac i sve. vernija bi trebalo zaustaviti na granici i pritvoriti na 20 godina. cisto da damo sansu zagoru da prezivi.
   |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17132 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 18/03/2012 : 23:34:58
|
Onaj Vernijev crtez gore mi je ok...jedino sto su malo Zagor i Ciko ukoceni,..a i nekako su maleni...mozda da ih je nacrtao malo vece, crtez bi bio znatno bolji. Cika je mogao malo vise da otkrije...jedva se vidi od kamenja...
Upravo to i jest problem kojega se on jako teško oslobađa... Dok to ne popravi bit će samo jedan dosadan crtač... |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19627 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 19/03/2012 : 07:57:34
|
Mene Verni u 50% podseća na Ferrija i to mi je dovoljno da je MOJ CRTAĆ...više nego drugi... Chiarola mi je od SEDAM GRADOVA CIBOLE nadalje ok, jedina loša strana mu je crtež Zagora, pejsaži i ostalo se vidi da je maestro u pitanju.... bolja su ta dva od redom: Mangantinija,Casara,Sediolija,D,arcagnela....i jopš ponekog ...crtež za plakat nije loš ali nije ni najbolji....Nucio bi to uradio puno bolje...to je dokaz da Verni ipak nije za naslovnice i da jedina nada ostaje Joavito Nuccio...zanimljivo bi bilo čut kako Vernija ocjenjuju talijanski fanovi, sve zavisi od njih...ako se njima sviđa,crtat če puno i dugo, bar dok Zagor ne pada u prodaji... mi smo tu nevažni, boli Bureta dali se nama sviđa Verni i Chiarola. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 19/03/2012 : 12:28:27
|
quote: Originally posted by velka031
Onaj Vernijev crtez gore mi je ok...jedino sto su malo Zagor i Ciko ukoceni,..a i nekako su maleni...mozda da ih je nacrtao malo vece, crtez bi bio znatno bolji. Cika je mogao malo vise da otkrije...jedva se vidi od kamenja...
Upravo to i jest problem kojega se on jako teško oslobađa... Dok to ne popravi bit će samo jedan dosadan crtač...
Od tog popravljanja nema nista. Upravo sam procitao "Zagor contro Mortimer", i tu se dosta popravio ali u pogresnim nijansama. Plagijator (nek mi neko kaze makar JEDAN dobar razlog da ne iskoristim tako tesku rec za umetnika bilo koje vrste) nikada, ali nikada ne moze doseci opustenost na nivou crteza, dok god pokusava da "skine" crtaca koji je upravo takav. Vidim da se Rubini ugleda na Andreuccija, ali samo ugleda. Covek nadogradjuje svoj stil pokusavajuci da uzme dobre detalje boljih crtaca. To kako on crta to je druga stvar, ali je cinjenica da je njegov crtez i dalje samo njegov, neokaljan.
Sa Vernijem je drugacije. Ja u njegovim tablama ne vidim uopste njega. Cenio bih kada bi se na internetu pojavio bilo koji crtez van zg tematike, jer me jbn zanima kakav je njegov i samo njegov stil. A muka mi je kad vidim da se rulja lozi na sve sto ima ferrijev vodeni zig. Okej je da se neko ugleda na Ferrija, po pitanju lica ili nekih drugih sitnica, ili u govoru tela (ne izgled, nego govor), grimasama na licu...sve to je pozeljno, ali totalno kopiranje...Ziv mi bio sinko. I tako, dok god on bude drzao ferrijeve stripove negde sa strane otvorene dok crta (mozda vise i ne mora da crta po referencama) do opustenosti nikada nece moci da dodje. Sad neko ce da ga voli kao takvog (meni je, sve u svemu drago prepoznati njegov stil u stripu, uprkos svemu sto sam napisao jer je uredan i citljiv), a neko ce reci "kopijator" da da previse vaznosti (i zbog koje ga ja nikada necu krunisati kao crtaca)
|
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
Edited by - PijaniPatak on 19/03/2012 12:30:41 |
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 19/03/2012 : 13:27:21
|
quote: Originally posted by selanne
Ne mogu ga podnijeti nikako. Uvijek kad je riječ o njemu sjetim se svog prvog Zagora, Sedam gradova Cibole. Sjajna epizoda koju je on upropastio svojim crtežom.
I ja ga baš ne volim, ali meni je priča Sedam gradova Cibole vrhunski nacrtana! Ne bih mogao niti jednog drugog crtača vidjeti u toj epizodi. Vrhunski pejzaži! Kasnije mi je bio sve slabiji i slabiji... |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15135 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19909 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 19/03/2012 : 15:43:08
|
Chiarolla jedino tamo i valja, a Verni je meni najgori crtač Zagora, i Segna mi je bolji od njega (Segna je bar umjetnik, a Verni je običan plagijator) A Vernijev plakat je najgori Mafestov dosad. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
Edited by - tinton on 19/03/2012 15:43:50 |
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4673 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 19/03/2012 : 15:48:35
|
Ja se slabo sjećam 7 gradova. Pamtim samo da je bila dobra epizoda, šta mi je čudno s obzirom da je Kjarola crtao, ali valjda i čorava kokoš jednom nađe zrno. Verni je odličan za Zagora, možda nije za neke druge likove, ali za Zagora trenutno skoro da nema boljeg. |
 |
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15135 Posts
Posted - 19/03/2012 : 16:02:40
|
quote: Originally posted by tinton
Chiarolla jedino tamo i valja, a Verni je meni najgori crtač Zagora, i Segna mi je bolji od njega (Segna je bar umjetnik, a Verni je običan plagijator) A Vernijev plakat je najgori Mafestov dosad.
Ajme taj Segna... ajme meni šta je ono... strašno  |
 |
|
Topic  |
|