Moja prva manga. Posle svih komentara na ovom topiku i pročitanog preview-a, nisam oklevao da kupim "u cugu" svih 5 knjiga.
Strip je čisto remek delo. Gustiram ga polako i pored "želje" da ga što pre pročitam zbog maestralnog scenarija, jer su crteži planina naprosto neverovatni i uživam u svakom kadru, a znam da će mi na kraju biti žao što nema još :).
Preporučujem svima, uopšte nije relevantno da li volite mange ili ne.
Jedini problem je da sam posle pročitane dve knjige Vrha bogova počeo nesvesno da čitam stranice drugog stripa sa desna na levo :).
evo, upravo pročitao i ovu detaljnu analizu sada se osjećam kao da poznam everest, kao da sam bio tamo morat ću se popet na neko brdo, barem na sljeme po jugozapadnoj padini
inače, ovaj strip je remek djelo, pravi biser, dođe mi da bacim sve što mi čeka na čitanje i krenem ispočetka
if you tolerate this, then your children will be next
ne kenjaj... takvih trenutaka je kod tebe mnogo... ovo zasluzuje posebnu paznju, ali si mu jebo kevu vise puta... samo guraj dalje i bice puno ovakvih trenutaka.... stay true...
Markose, na neki način možeš da se prepoznaš u tom (fenomenalnom) tekstu, ali ne kao alpinista, već kao izdavač!
Znači onaj uvod, kad se Miha pita šta mu sve to treba i posle 15 sati shvata da bi sve to ponovio za onaj trenutak na vrhu. Onako, zapitaš se... Šta će ti toliko neprospavanih noći uz ekran monitora dok kontrolišeš pripremu za štampu, balansiranje sa novcem, pregovori sa izdavačima, vođenje ovog sajta, beskonačne rasprave (i često gubljenje živaca :)) na ovom forumu... i onda... neko napiše onakav tekst... I shvatiš da bi sve to ponovio! :)
Vrh Bogova je jedan od najboljih stripova sto sam procitao u zadnjih 5 ili 10 godina (najmanje) sigurno...ne mogu se sjetiti sad stripa da me tako uvukao u pricu kao da je film ili san; stvarno velika preporuka
Markose, na neki način možeš da se prepoznaš u tom (fenomenalnom) tekstu, ali ne kao alpinista, već kao izdavač!
Znači onaj uvod, kad se Miha pita šta mu sve to treba i posle 15 sati shvata bi sve to ponovio za onaj trenutak na vrhu. Onako, zapitaš se... Šta će ti toliko neprospavanih noći uz ekran monitora dok kontrolišeš pripremu za štampu, balansiranje sa novcem, pregovori sa izdavačima, vođenje ovog sajta, beskonačne rasprave (i često gubljenje živaca :)) na ovom forumu... i onda... neko napiše onakav tekst... I shvatiš da bi sve to ponovio! :)
Koliko ja znam, nije. Ako sam dobro shvatio Acu, Miha ne sudjeluje na strip forumima, ali ga je toliko oduševio strip da je "morao" to staviti na papir.
JAAAOOOO.... Otprilike je na mene ovakav utisak ostavio Vrh bogova. Definitivno jedan od stripova koji me iznenadio na izrazito pozitivan način.Kupio sam ga na isključivo osnovu preporuka ,svih pet u kompletu.Privju nisam ni pročitao.Progutao sam ga u tri dana i ako sam se dosad bojao visina,sad tek vidim da je moj strah itekako opravdan,jer u pojedinim trenucima stripa sam imao osjećaj da doslovno visim s jebehne stijene... Umjetničko djelo,ukratko.
p.s.Broj četiri mi je naopako otisnut,korice su o.k.,a unutra obrnuto,jel ima još takvih primjeraka? Prijatelj mi kupio ,pa nije primjetio...