Author |
Topic  |
teller
Advanced Member

Slovenia
19604 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 29/03/2012 : 08:32:22
|
quote: Originally posted by velka031
Čestitka koloristu - pravi majstor! Ne bi rekao da je Nuccio jedina opcija za naslovnice nakon Ferrija, em on to ne bi stigao (?), em je Torricelli više od njega zaslužio da ih crta, pa u ekipi je već 26 godina, a u tom vremenu je stvarno jako napredovao, navijam za njega! Nuccio je svakako i po meni opcija broj 2, treći ne postoji.
ajde, može i Toricelli,.. valjda če Bonelli kad donese odluku pitat i tellera i velku 031...r razočarali bi me da to urade na "svoju ruku".  |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17121 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 29/03/2012 : 09:00:05
|
quote: Originally posted by teller
Čestitka koloristu - pravi majstor! Ne bi rekao da je Nuccio jedina opcija za naslovnice nakon Ferrija, em on to ne bi stigao (?), em je Torricelli više od njega zaslužio da ih crta, pa u ekipi je već 26 godina, a u tom vremenu je stvarno jako napredovao, navijam za njega! Nuccio je svakako i po meni opcija broj 2, treći ne postoji.
ajde, može i Toricelli,.. valjda če Bonelli kad donese odluku pitat i tellera i velku 031...r razočarali bi me da to urade na "svoju ruku". 
  |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 29/03/2012 : 11:51:29
|
quote: Originally posted by teller
ajde, može i Toricelli,.. valjda če Bonelli kad donese odluku pitat i tellera i velku 031...r razočarali bi me da to urade na "svoju ruku". 

Neeee, ne, ne, ne, ne, ne  ne opet o crtacima naslovnica
http://www.youtube.com/watch?v=13Rs1XqZyBo&feature=related |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 29/03/2012 : 13:52:51
|
quote: Originally posted by adriano
moramo o tome, pa neće Ferri još 100 godina živit.
Pa da...
Koga biste vi da naslijedi Ferrija? Ja bih lupio ove novake neka se rotiraju da svaki odradi po par naslovnica - Prisco, Pesce, Nuccio, Verni, Sedioli. Toricellija bih ja da se više angažira na redovnom serijalu, neka pusti ove druge na naslovnice. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 29/03/2012 : 14:23:56
|
Jedine moguće zamjene: -Nuccio -Toricceli - Della Monica   
|
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 29/03/2012 : 14:33:49
|
Može li itko zamislit kako bi izgedali godišnji sastanci trapera da ih ne crta Ferri. Sva čarolija tih sastanaka nestane kad ih crta neko drugi. Iako ih je netko sasvim dobro bio nacrtao u jednom almanahu sa onim razbojnicima na rijeci. |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Posted - 29/03/2012 : 14:43:15
|
Malo off subject, pa se vratite na ganc-novu temu o naslovnicama, treba mi mala pomoc
Ima vec dosta vremena kako sam poceo sebi da popunjavam policu svojim licnim nazovimo "Odabranim pricama" kao sto to rade Attila i Acestroke, samo sto ja to radim sa italijanskim scanovima (mnogo je veci smek to citati u originalu). Za sada sve tece sjajnom brzinom (isprintam 5 epizoda mesecno) pa sam u planiranim buducim epizodama malo zapeo. Ideja je bila da odradim sebi najbolje epizode koje su do danas izasle (sto klasike sto novije), epizode koje nisu medju najboljima ali su za kolekciju neophodne (Zbog nestalog istrazivaca isprintao sam i Aljasku i Razbojnike, te Otocku skupinu) i, kad mi je nestalo epizoda koje sam mogao da se setim, krenuo sam svrljati po najvise ocenjenim u reckama i naleteo sam na Mocvaru robijasa http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-lu-148-151-mocvara-robijasa/805/
Kako vidim po komentarima (koji uvek variraju) izgleda da bi vredelo da je imam kod sebe, ali me je nesto zagolicalo. U zanimljivostima pise 'Na žalost, izlaskom 3. broja ove epizode dogodio se jedan veliki blam od strane Ferrija za nas fanove. Treba li objasniti? Vidjeti naslovnu.(by npetros2@htnet-dsl)' Nisam uspeo da ukapiram o kakvom blamu se radi. Verovatno bih morao da je procitam, ali ne zelim kada cu je kroz mesec-dva isprintati. Moze li me neko prosvetliti?
Koga zanima, ovo je spisak epizoda koje cu odraditi. Za sada sam iskopirao prvih 26 http://i39.tinypic.com/1iluee.jpg
|
|
Edited by - PijaniPatak on 29/03/2012 14:44:53 |
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 29/03/2012 : 14:50:26
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
U zanimljivostima pise 'Na žalost, izlaskom 3. broja ove epizode dogodio se jedan veliki blam od strane Ferrija za nas fanove. Treba li objasniti? Vidjeti naslovnu.(by npetros2@htnet-dsl)' Nisam uspeo da ukapiram o kakvom blamu se radi. Verovatno bih morao da je procitam, ali ne zelim kada cu je kroz mesec-dva isprintati. Moze li me neko prosvetliti?
Ništa posebno, mislim da je na jednoj od naslonica Zagor u kanuu s jednom ženskom, a u samom stripu Čiko je u tom kanuu sa ženskom, a Zagor je na nekom mjestu udaljenom kilometrima od njih dvoje. Kao što rekoh, ništa posebno. |
 |
|
kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3925 Posts
Member since 16/03/2009 |
Posted - 29/03/2012 : 14:55:21
|
Mislim da je Ferri na naslovnici nacrtao Ritu kako vesla sa Zagorom kanu a u stripu se to nije desilo ili nesto slicno... Davno je bilo price oko toga pa se i zaboravilo... 
EDIT: Pretekao me Solar, uglavnom to je to...  |
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
Edited by - kandraks on 29/03/2012 14:58:07 |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 29/03/2012 : 15:04:23
|
quote: Originally posted by PijaniPatak Verovatno bih morao da je procitam, ali ne zelim kada cu je kroz mesec-dva isprintati. Moze li me neko prosvetliti?
Au, ti si jedan od onih koji od silnih papirnih reprinata koji kruže okolo, skida i printa stripove? Ne znam, nisam to očekivao od tebe...  |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 29/03/2012 : 15:07:48
|
quote: Originally posted by solar Ništa posebno, mislim da je na jednoj od naslonica Zagor u kanuu s jednom ženskom, a u samom stripu Čiko je u tom kanuu sa ženskom, a Zagor je na nekom mjestu udaljenom kilometrima od njih dvoje. Kao što rekoh, ništa posebno.
Baš ništa posebno, kojim se stvarima zamaraju neki... Naslovnice su ionako nacrtane s općenitim motivima za cijelu priču, pa to što je Rita sa zagorom u kanuu i nije neka greška/blam. Barem po meni. |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Posted - 29/03/2012 : 15:19:27
|
quote: Originally posted by DeeCay
quote: Originally posted by PijaniPatak Verovatno bih morao da je procitam, ali ne zelim kada cu je kroz mesec-dva isprintati. Moze li me neko prosvetliti?
Au, ti si jedan od onih koji od silnih papirnih reprinata koji kruže okolo, skida i printa stripove? Ne znam, nisam to očekivao od tebe... 
Molim? Pitaj to devojke koje rade na kioscima kod Poste, Pozorista, Hanistu i kod caffe bara Citadela (Banja Luka) Ovo su sve epizode koje sam propustio dok nisam poceo opet citati stripove ili koje ne mogu nabaviti (osim Dobar i los) ili koje ne mogu docekati da izadju.
Hvala na info. Nisam znao da je ta informacija rezultat trazenja dlake u jajetu 
|
|
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 29/03/2012 : 15:28:03
|
Ja ipak glasam za Toricellija, jer mi njegov crtež ima jasnoću, kompaktnost i dinamičnost.
A Esposito Bros., kad su već počeli raditi na redovnoj seriji? |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
jimy1968
New Member

.gif)
USA
124 Posts
Member since 14/09/2008 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 29/03/2012 : 16:31:09
|
quote: Originally posted by solar
quote: Originally posted by PijaniPatak
U zanimljivostima pise 'Na žalost, izlaskom 3. broja ove epizode dogodio se jedan veliki blam od strane Ferrija za nas fanove. Treba li objasniti? Vidjeti naslovnu.(by npetros2@htnet-dsl)' Nisam uspeo da ukapiram o kakvom blamu se radi. Verovatno bih morao da je procitam, ali ne zelim kada cu je kroz mesec-dva isprintati. Moze li me neko prosvetliti?
Ništa posebno, mislim da je na jednoj od naslonica Zagor u kanuu s jednom ženskom, a u samom stripu Čiko je u tom kanuu sa ženskom, a Zagor je na nekom mjestu udaljenom kilometrima od njih dvoje. Kao što rekoh, ništa posebno.
Slična stvar se dogodila i u Huronima, po meni stvarno zanemariva pojedinost. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 29/03/2012 : 16:46:17
|
Espositovci bi bili idealni za naslovnice, oni meni imaju taj neki stil američkog zlatnog/srebrnog doba stripa. Pojedini kadrovi su kao sjajne ilustracije, vidi se to u Mystereovim gigantima.
Zapravo, ne znam kako su uopće završili na Zagoru, valjda nema toliko posla na Mystereu ko prije... |
 |
|
kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3925 Posts
Member since 16/03/2009 |
Posted - 29/03/2012 : 18:08:57
|
Cini mi se da je Solar (ili dzoni) vec pricao o tome da su oni sami izrazili zelju da crtaju Zagora i da pored redovnih Martinovih tabli nacrtaju mjeseno i pet tabli Zagora...  |
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
 |
|
Ultras
Advanced Member

.jpg)
Serbia
10062 Posts
Member since 17/10/2008 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17121 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 29/03/2012 : 18:33:32
|
Ako malo produžim spisak onih koje bi volio vidjeti na naslovnicama, uz Nuccio i Torricellija, to bi mogli biti Della Monica i Esposito Bros... Možda Bisi... |
 |
|
Topic  |
|