forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - site
 Prijedlozi, komentari, kritike
 Kučica u aukcijama - Način slanja
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

alanmaras
Advanced Member

Croatia
3787 Posts

Member since 06/03/2005

Posted - 30/03/2012 : 18:47:52  Show Profile Show Extended Profile  Send alanmaras an ICQ Message  Send alanmaras a Private Message  Reply with Quote
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=41738

Marko, možda bi bilo dobro razmisliti o ovome...ako bude volje, vremena ...

dakle...kod postavljanja aukcije da prodavač ima kućicu sa par opcija gdje prema želji uvjetuje način slanja predmeta iz aukcije...recimo:
- tiskanica
- pismo
- paket
- preporučeno
- prema dogovoru

pa bi se podrazumijevalo da ako izabere jedan od prva 4 da šalje na način kako je istaknuo i tu nema prigovora ili ako izabere 5. način da je stvar dogovora sa kupcem...
...vjerujem da bi se tu izbjegle nepotrebne rasprave koje se povremeno događaju
...doduše takvih rasprava nema baš puno pa to možda nije bitno

aj malo razmisli o tome kad uloviš vremena

"I sat before the wise man in the autumn of my youth, and I told him all the things I had to know.
He said you have the future if you need to find the truth, and in his eyes I saw that it was so."

Oki
Advanced Member

Croatia
5292 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 30/03/2012 : 20:12:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
Mislim da za tako nešto nema potrebe jer svako rješavanje završene aukcije je stvar dogovora,a ukoliko prodavač uvjetuje samo određeni način slanja,tada mu je dužnost takvo uvjetovanje slanja pošiljke napomenuti kod postavljanja aukcije...zar ne?
Go to Top of Page

hrvoje23
Senior Member

Croatia
2172 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 31/03/2012 : 07:00:10  Show Profile Show Extended Profile  Send hrvoje23 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alanmaras

dakle...kod postavljanja aukcije da prodavač ima kućicu sa par opcija gdje prema želji uvjetuje način slanja predmeta iz aukcije...recimo:
- tiskanica
- pismo
- paket
- preporučeno
- prema dogovoru

A što ako recimo ja prodajem 10 Zagora, i stavim da šaljem kao pismo, jer ne očekujem da će ih sve kupiti isti kupac.
Pismo je za 1 strip mislim 4,5 kn ( ako kovertu uzmeš na poslu).
Ti kupiš 10 zagora u kojima sam ja stavio da saljem kao pismo, i tražiš da ti ih pošaljem kao paket -to je 20 kuna, a ne 10x4,50=45.
Što je i logično.
Ali ja recimo nemam malu kutiju, i bas imam doma 10 pisama.
Imam li ja onda pravo inzistirati da šaljem 10 pisama jer si tako kupio i dati ti neg.komentar ako odustanes od kupnje radi toga!?
Go to Top of Page

alanmaras
Advanced Member

Croatia
3787 Posts

Member since 06/03/2005

Posted - 31/03/2012 : 08:50:32  Show Profile Show Extended Profile  Send alanmaras an ICQ Message  Send alanmaras a Private Message  Reply with Quote
pa vjerujem da nitko pametan ne bi pomislio da šalje 10 pisama kad sve stane u jedno ;)

"I sat before the wise man in the autumn of my youth, and I told him all the things I had to know.
He said you have the future if you need to find the truth, and in his eyes I saw that it was so."
Go to Top of Page

hrvoje23
Senior Member

Croatia
2172 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 31/03/2012 : 12:01:41  Show Profile Show Extended Profile  Send hrvoje23 a Private Message  Reply with Quote
quote:

pa vjerujem da nitko pametan ne bi pomislio da šalje 10 pisama kad sve stane u jedno ;)

Ma razumijm ja, samo sam htio dati mali primjer... Nikad nece svi biti zadovo(e)ljni.
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 31/03/2012 : 12:12:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
A kučica je zensko pseto?
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47141 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 31/03/2012 : 17:40:05  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
kuja ili kučka je žensko pseto

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

kerber
Senior Member

Fyro Macedonia
1723 Posts

Member since 22/03/2006

Posted - 01/04/2012 : 17:36:34  Show Profile Show Extended Profile  Send kerber a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by hrvoje23

quote:

- tiskanica
- pismo
- paket
- preporučeno
- prema dogovoru

A što ako recimo ja prodajem 10 Zagora, i stavim da šaljem kao pismo, jer ne očekujem da će ih sve kupiti isti kupac.
Pismo je za 1 strip mislim 4,5 kn ( ako kovertu uzmeš na poslu).
Ti kupiš 10 zagora u kojima sam ja stavio da saljem kao pismo, i tražiš da ti ih pošaljem kao paket -to je 20 kuna, a ne 10x4,50=45.
Što je i logično.
Ali ja recimo nemam malu kutiju, i bas imam doma 10 pisama.
Imam li ja onda pravo inzistirati da šaljem 10 pisama jer si tako kupio i dati ti neg.komentar ako odustanes od kupnje radi toga!?

Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 01/04/2012 : 17:53:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

Ali kad mu tepas ispadne kučica
Go to Top of Page

Barney
Average Member

Croatia
685 Posts

Member since 20/03/2011

Posted - 01/04/2012 : 19:37:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Barney a Private Message  Reply with Quote
Kad prodas strip(ove), kupac ti se javi za uplatu, vagnes tezinu paketa (npr. 101 - 250 grama)i fino mu naplatis Preporucenu posiljku po cjeniku HP-a 12,50 kn i dajes mu mogucnost da ima i jeftinijih posiljki a to su Tiskanica = 4,20 kn, Obicno Pismo = 6,20 kn, Prioritetno pismo = 7,70 kn, i napomenes mu da za takvu vrstu posiljke ne preuzimas nikakvu odgovornost, odnosno da to ide na odgovornost kupca posto je to nezasticena posiljka za koju ne dobijes na posti nikakvu potvrdu a on neka uplati trosak za paket koji mu najvise odgovara (financijski ili sigurno) i to je to. Ako je strip prodan za 10 kn a on ti uplati npr. 17,70 kn ili zaokruzi uplatu na 18 kn posaljes mu prioritetno pismo i to je to. Tako ja cesto radim i za sada funkcionira i nitko mi se ne buni da ga derem za postarinu. Zastitnu kovertu ne naplacujem, naplacuje se samo iznos koji pise na koverti/paketu. Stripovi se mogu kvalitetno zapakirati i bez kupovanja zastitnih koverti. Ako kupac inzistira da mu se strip posalje u zastitnoj koverti, mozes mu i nju naplatiti ali opet po cjeniku HP-a a ne 10 kn za kovertu od 2,50 kn.

Ako je u pitanju vise stripova, vagnes paket naplatis postarinu za Paket V = 100,00 kn po cjeniku HP-a, i tako posaljes.

Ukoliko kupis strip i trazis da ti se posalje Tiskanica, prodavac bi trebao prihvatiti poslati Tiskanicu jer troskove postarine placa kupac i tvoje je pravo da si biras koju vrstu posiljke zelis da platis (moras u tom slucaju biti i spreman da preuzmes rizik na sebe ako se paket izgubi a ne da kasnije krivis prodavaca) i ako ti npr. umjesto 4,20 kn naplati 8 ili 10 kn (neki drmaju i 20 kn), fino mu uplatis trazeni iznos i cekas paket, jer inace riskiras da dobijes negativni komentar. Kad dobijes paket na paketu vidis naljepnicu gje pise vrijeme kada je poslan paket i koliki je bio trosak postarine.
Nakon sto primis paket, javis se prodavacu da je paket stigao i time si svoj posao obavio vrlo korektno i profesionalno i nakon toga ocjenis prodavaca.
Imas 3 opcije:
Pozitina, Negativna i Neutralna ocjena.
Ocjenis onako kako mislis da je najpravednije, i ako je negativna ili neutralna ocjena navedes razlog i to je to, pa oni koji drmaju 10 i vise kn za postarinu a placaju 4,20 kn neka si razmisle da li mu se zbog par kuna isplati "kupiti" negativan komentar, s tim vise sto nakon 4 negativna si baniran.
Mozes i kupca odnosno prodavaca staviti na crnu listu, pa vise neces sa njim imati nikakvih problema.

Po meni je to najjednostavnije, a sve ove dodatne opcije, biraj ovo biraj ono, mozes ovako, mozes onako mi lici samo na dodatne komplikacije jer tu se onda otvara pandorina kutija, a imas svakavih ljudi i mnogi su skloni kompliciranju pa je zato najbolje obaviti posao sto jednostavnije.

Žene gutaju tablete da muškarce ne bi boljela glava

Edited by - Barney on 01/04/2012 20:41:01
Go to Top of Page

alanmaras
Advanced Member

Croatia
3787 Posts

Member since 06/03/2005

Posted - 02/04/2012 : 09:45:03  Show Profile Show Extended Profile  Send alanmaras an ICQ Message  Send alanmaras a Private Message  Reply with Quote
zato sam i stavio ovdje da se raspravi a na kraju će ionako Marko razrezati :)

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47141 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 02/04/2012 : 16:21:09  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jasko

quote:

kakva kučica jebate irud ispadne kujica

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

Nivox
Senior Member

Croatia
1314 Posts

Member since 01/11/2011

Posted - 02/04/2012 : 20:06:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Nivox a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Jasko

quote:

kakva kučica jebate irud ispadne kujica

Ili kučkica

Sve što zna za smrt, može se ponovo roditi!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47141 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 02/04/2012 : 22:26:34  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
može i kučkica,al to se vrlo rijetko upotrebljava.

Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000