Author |
Topic |
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5078 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 27/03/2012 : 12:43:46
|
ekstra dobro izgleda, nadam se da i dobra priča prati dobru naslovnicu, , super što izlazi 2x godišnje, Libellus će to brzo frknut na tržište... p.s. zna li tko kada Bernard planira GIGANT 10 ____________________________________________________________________________________________________________________________________ 43 godine Alan Forda u HR |
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
|
hrvoje23
Senior Member
Croatia
2172 Posts
Member since 23/09/2005 |
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4338 Posts
Member since 11/09/2006 |
|
Tornadomaster
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2509 Posts
Member since 01/08/2009 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7965 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 29/03/2012 : 22:01:56
|
quote: Originally posted by dzoni
crtez u broju 307...ovaj novi crtac sergio gerasi je grozan
Svašta, ovo je jako dobar crtež! |
|
|
Tornadomaster
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2509 Posts
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Solid Snake
Senior Member
Djibouti
2359 Posts
Member since 30/12/2003 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38008 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
CZdravko
New Member
288 Posts
Member since 06/03/2010 |
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Member since 09/11/2010 |
|
CZdravko
New Member
288 Posts
Member since 06/03/2010 |
Posted - 03/04/2012 : 00:40:00
|
Ja taj strip (Gospodar svjetla) otvorim, vidim crtez i zatvorim (jos kad sam procitao utiske za pricu...ufff). :-D Ali na kraju cu se morati suociti s njim... :-) Ja pravo gotivim starog Piccatta... ali ovo u zadnje vrijeme je cisto odradjivanje posla... znam da se crtaci razvijaju, sazrijevaju i bla, bla... ali ako ovdje nije u pitanju zestoka komercijalizacija crteza, onda je po meni Piccatto lose sazrio... bas kao i Casertano... on se doduse malo popravio (bio je jedno vrijeme uzasan), ali opet to nije ni sjena onoga sta Casertano moze... To je moje skromno misljenje... :-) |
Blog www.zdravkocvjetkovic.blogspot.com Moji radovi na FB https://goo.gl/ZtF6s8 |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6026 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 03/04/2012 : 22:08:04
|
quote: Originally posted by CZdravko
Ja taj strip (Gospodar svjetla) otvorim, vidim crtez i zatvorim (jos kad sam procitao utiske za pricu...ufff). :-D Ali na kraju cu se morati suociti s njim... :-) Ja pravo gotivim starog Piccatta... ali ovo u zadnje vrijeme je cisto odradjivanje posla... znam da se crtaci razvijaju, sazrijevaju i bla, bla... ali ako ovdje nije u pitanju zestoka komercijalizacija crteza, onda je po meni Piccatto lose sazrio... bas kao i Casertano... on se doduse malo popravio (bio je jedno vrijeme uzasan), ali opet to nije ni sjena onoga sta Casertano moze... To je moje skromno misljenje... :-)
Meni je, recimo, ovaj gore Piccattov crtež odličan, dok mi je Gerasijev bezličan... Ovakvih kao Gerasi imaš mali milijun (plus oponaša Brindisija), dok je Piccatto jedan... Ali, kao što je Macan jednom napisao, čitatelj želi vidjeti što više crtica na crtežu, pa se odlični crtači poput Piccatta i ne cijene baš...
A onaj tko misli da je lako crtati ovako brzo kao što Piccatto to radi, nije svjestan da su godine i godine uložene ne bi li se postigla tolika sigurnost pri crtanju... |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 03/04/2012 : 23:20:36
|
Crna bajka Dylan Dog DD LIBKB 3b | 32 str.
Izgubili se Dylan i Groucho u mračnoj šumi, kadli ugledaše svjetlo u toj kući spasa! Dobri čiča ponudi gladnim i izmučenim momcima dobru i okrepljujuću porciju špageta. (Teška greška!) Ali avaj, zli starac zapravo želi samo gledati Dylana kako se lagano prži na finoj vatrici… Kao u dobroj staroj priči o Ivici i Marici.
http://www.stripovi.com/recenzije/dd-dd-libkb-3b-crna-bajka/1457/
|
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 04/04/2012 : 13:36:43
|
Kako su vam dojmovi o kolor biblioteci? Kako vam odgovara ova forma kratkih priča, u boji?
Mene su neki autori crtači lijepo iznenadili s bojom, a priče uglavnom sadržavaju sukus stvari, bez nekih nepotrebnih odugovlačenje. Nekako mi izgledaju priče ko lagano rasterećenje za razliku od rada na epizodi od 96 stranica.... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9393 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 04/04/2012 : 13:44:30
|
Ideja ko ideja je odlična, sudeći po kratkim pričama iz Giganata nisu mogli pogriješiti pa opet ima i tu smeća. Crtež je u većini slučajeva zanimljiv jer se radi ili o nekim drugim crtačima na koje nismo navikli da crtaju Dylana ili o poznatima samo u boji. Boja nekima pomaže nekima odmaže. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
Tornadomaster
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2509 Posts
Posted - 05/04/2012 : 20:39:09
|
Grande Ristampa n. 35 Copertina: Corrado Roi
I demoni Notte senza fine L’orrenda invasione |
Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože. |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Member since 09/11/2010 |
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5290 Posts
Member since 10/02/2011 |
Posted - 05/04/2012 : 22:36:00
|
quote: Originally posted by Beva
[quote]Originally posted by CZdravko
Ja taj strip (Gospodar svjetla) otvorim, vidim crtez i zatvorim (jos kad sam procitao utiske za pricu...ufff). :-D Ali na kraju cu se morati suociti s njim... :-) Ja pravo gotivim starog Piccatta... ali ovo u zadnje vrijeme je cisto odradjivanje posla... znam da se crtaci razvijaju, sazrijevaju i bla, bla... ali ako ovdje nije u pitanju zestoka komercijalizacija crteza, onda je po meni Piccatto lose sazrio... bas kao i Casertano... on se doduse malo popravio (bio je jedno vrijeme uzasan), ali opet to nije ni sjena onoga sta Casertano moze... To je moje skromno misljenje... :-)
Meni je, recimo, ovaj gore Piccattov crtež odličan, dok mi je Gerasijev bezličan... Ovakvih kao Gerasi imaš mali milijun (plus oponaša Brindisija), dok je Piccatto jedan... Ali, kao što je Macan jednom napisao, čitatelj želi vidjeti što više crtica na crtežu, pa se odlični crtači poput Piccatta i ne cijene baš...
Da nisi malo pobrkao Piccatta i Gerasija...Piccattov crtež je onaj prvi sa milijon crtica,po meni nacrtan zbrda zdola i bezličan? Taj Piccatto zna i najbolju priču upropastiti svojim crtežom i meni je žao što se uopće uhvatio Dylana.. Sviđa mi se kako na ovom drugom crtežu Dylana crta Gerasi,ali ja za ovog crtača nikad čuo.. Ne mogu se sjetiti niti jedne Dylanove epizode koju je crtao Gerasi? Sad sam naknadno pročitao da za Gerasija tvrdiš da oponaša Brindisija,pa ipak vidim da nisi pobrkao ove crteže....pa da mi je suditi samo po ovom crtežu...ovaj Gerasi može biti i bolji od Brindisija.
|
Edited by - Oki on 05/04/2012 22:44:00 |
|
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5290 Posts
Posted - 05/04/2012 : 22:49:47
|
quote: Originally posted by DeeCay
Kako su vam dojmovi o kolor biblioteci? Kako vam odgovara ova forma kratkih priča, u boji?
Mene su neki autori crtači lijepo iznenadili s bojom, a priče uglavnom sadržavaju sukus stvari, bez nekih nepotrebnih odugovlačenje. Nekako mi izgledaju priče ko lagano rasterećenje za razliku od rada na epizodi od 96 stranica....
Crtež i boje su odlični...pogotovo Roi i Stano,a priče su uglavnom loše i niti boja ih ne može spasiti... |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6026 Posts
Posted - 05/04/2012 : 23:12:12
|
quote: Originally posted by Oki
Da nisi malo pobrkao Piccatta i Gerasija...Piccattov crtež je onaj prvi sa milijon crtica,po meni nacrtan zbrda zdola i bezličan? Taj Piccatto zna i najbolju priču upropastiti svojim crtežom i meni je žao što se uopće uhvatio Dylana.. Sviđa mi se kako na ovom drugom crtežu Dylana crta Gerasi,ali ja za ovog crtača nikad čuo.. Ne mogu se sjetiti niti jedne Dylanove epizode koju je crtao Gerasi? Sad sam naknadno pročitao da za Gerasija tvrdiš da oponaša Brindisija,pa ipak vidim da nisi pobrkao ove crteže....pa da mi je suditi samo po ovom crtežu...ovaj Gerasi može biti i bolji od Brindisija.
Pod 'crtice' mislim općenito na gubljenje vremena na detalje, a da se bitnije stvari zanemaruju... Pa pogledaj samo Gerasijevu Lillie, djeluje poput robota... A u moru sličnih crtača (ovaj Gerasijev Dylan me odbija, ne mogu to objasniti), ja obožavam ovakve kao što je Piccatto, originalne... Nebitno što on sad crta brže (svi to rade, Ferri naprimjer, dođe s godinama), i dalje se vidi da zna svoj posao...
Ma, uostalom, nema se smisla prepirati... Ja to vidim na svoj način i gotovo... |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5290 Posts
Posted - 05/04/2012 : 23:48:52
|
Vidiš ja spadam u one kojima je Ferrijev Zagor najbolji Zagor...stari majstor,može mi priča biti glupa i bezveze,ali Ferrijev Zagor se čita od početka do kraja.. Kod Dylana mi recimo u samim počecima tamo još krajem 80-tih uopče nije odgovarao Roi,a danas preko 20 godina kasnije mi je jedan od najboljih... Danas recimo ne volim kada Dylana crta Mari (rekao bih: ovaj Mari za crtež uopće ne mari)...slično brzinski crta-švrlja ko Piccatto,ali su mi njegove epizode nekako upečatljivije i ostanu u pamčenju,a Piccatto mi više djeluje kao netko tko ima siguran posao,pa se uopče ne trudi biti dobar.. |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9393 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 06/04/2012 : 00:03:14
|
Mani je Piccatto odličan crtač i malo mi je žao što je u zadnje vrijeme na nekom autopiloti bez želje da se dalje mijenja.
Gerasi svakako ima potencijala. Nije nov u crtanju stripova ali je nov na DDu. Nažalost ostaje još samo epizodu ili dvije pa će se smjestiti za stalno na novom Dragonero serijalu. Ovaj njegov poster je korektno nacrtan ali kao što je Beva primjetio previše je toga pokupio okolo da bi mi bio posebno zanimljiv. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6026 Posts
|
Topic |
|