forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Dnevnik slusanja
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 62

Tonto
Advanced Member

8540 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 25/03/2012 : 14:49:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Pavlov's Dog - Pampered Menial (1975)

Malo progresive, malo hard rocka i najmuževniji vokal svih vremena . Slušajući ovaj album imam osjećaj da je netko napravio presjek kompletnog yu rocka i sažeo to na jednu ploču... i što ga više slušam to mi je bolji.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 27/03/2012 : 18:28:33  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
AAAA, varas se, poslusaj ovo..inace jedan od bendova koje jako respektiram.

Coheed and Cambria

Ovo je moj post iz 2007

quote:
Meni osobno vrlo drag konceptualni bend koji svojom apokalipticnom story-telling logikom i vise nego dobro pretaca zvucno u vizualno i tako cak i melodicni metal pretvara u nesto vise nego sto u stvari jest.
Novi je album ujedno i zavrsni dio ove epske price koja me je zaintegrirala zadnjih par godina kako u glazbenom ,tako i u litelarnom smislu.
Zavrsnica vrijedna hvale i album koji ce se u odredenim krugovima jos dugo prepricavati .

"The End Complete V: On The Brink"

The worlds have now learned of the worst yet to come.
On the brink of an end, a boy learns to run.
How you love, or could you, Mr. Man of the Year?
Walking tall with nothing to fear.

Don't pass up this chance,
Oh, go tear down the walls.
No Gods will be watching, no one cares enough at all.

These words need now an ending, as they did at the start.
But I'll keep on pretending,
I won't go.

Don't cry no more, boy.
You've got the other side of your life, so enjoy.
I'll move out the front door,
And take out your trash,
But I'll no longer be haunting here,
I'm not coming back.

The world must know my story,
So long Amory.
Please drive me home one last time

ili jos bolje ovo

The Willing Well IV: The Final Cut (Explicit Album Version)

Genijalno, zar ne?

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde

Edited by - mr murdoc on 27/03/2012 18:34:26
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8540 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 27/03/2012 : 19:11:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Težak sam ti ja što se metala tiče... mislim naći ću ja i tu nešto za sebe, ali sam jako izbirljiv. Prva stvar mi nije nešto ali druga jeste geniajlna... sad moram skinuti sve da čujem sviđa li mi se još što, majku mu.

Inače metal ili neki od stotinu podvrsta metala izbacio je za mene najbolji vokal koji se ikad pojavio u glazbi:

i jedno remek-djelo s njihovog prvog albuma

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 27/03/2012 : 20:21:24  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Bend radi po koncepciji price..i volim ga sto najbolje sacuva za kraj..
Poslusaj ipak ..i ostavi si vremena za to.

Glede genija zvanog Mike Patton..nemam prigovora ...osim da se osvrnem na neke njegove tako zaigrane projekte.

ovo je jedan od ...jebackijh monsturoznih grijeha...a tako ga volim

Peeping Tom - Mike Patton - MoJo

pa reci sad..

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Luca_Torelli
stripovi.com suradnik

1379 Posts

Member since 05/03/2011

Posted - 28/03/2012 : 21:18:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Luca_Torelli a Private Message  Reply with Quote
Hot, hot, hot!
Ovaj album osvaja na prvu!

nebesa nisu humana... (Hrabal)

Go to Top of Page

zorglub
Average Member

Serbia
529 Posts

Member since 02/09/2008

Posted - 29/03/2012 : 17:45:27  Show Profile Show Extended Profile  Send zorglub a Private Message  Reply with Quote
Procureo novi Beach House.
I dalje sanjivo, nežno i maglovito.

Odjednom mi se život proširio.

Kupindo
Go to Top of Page

Luca_Torelli
stripovi.com suradnik

1379 Posts

Member since 05/03/2011

Posted - 06/04/2012 : 19:52:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Luca_Torelli a Private Message  Reply with Quote
Michael Kiwanuka - Home Again (2012)

Pročitao Dragaševu kritiku u Jutarnjem pa mu odlučio dati priliku.

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 10/04/2012 : 18:28:22  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
vecer..

Willis Earl Beal – Acousmatic Sorcery

Robert Johnson je prodao dusu necastivome da nauci svirati gitaru kao nitko prije njega ..istina.
Willis Earl mu je prodao macka u vreci i sada zivi sa tim posljedicama..jaako dobro.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8540 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 13/04/2012 : 13:52:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Van Morrison - A Night in San Francisco (1994)

Kompletan opus Van Morrisona mogao bi bez problema presjeći točno na pola. U jednu polovicu bi ušle pjesme koje su korektne, ali dosadnjikave, a u drugu pjesme koje su jako, jako dobre. Ipak postoji trenutak u njegovoj karijeri kad je otišao korak dalje i postao genijalan. Koliko je to njegova zasluga, a koliko gostiju i benda manje je bitno. Tko voli soul, blues, funk, rock, jazz, gospel, i ne znam ni ja više što... neka uživa.

Go to Top of Page

zorglub
Average Member

Serbia
529 Posts

Member since 02/09/2008

Posted - 17/04/2012 : 13:28:40  Show Profile Show Extended Profile  Send zorglub a Private Message  Reply with Quote
Pokušavao sam ranije sa Spacemen 3 i Spiritualized, nije išlo.
Ali ovo mi je super:

Spiritualized - Sweet Heart Sweet Light

Lou Reed, Iggy Pop, Bowie i orkestralni zvuk pomešani u velikom psihodeličnom loncu Jasona Pierca.

Odjednom mi se život proširio.

Kupindo
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8540 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 17/04/2012 : 14:06:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
@ zorglub

Fino, ugodno, opuštajuće... super.

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 22/04/2012 : 12:07:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Opet na glam/hair kicku.

Remastered izdanje sa Animal kao track 1...dobar zvuk, album jos uvek dobar, ovde je WASP jos uvek bio bend a ne cirkuska atrakcija, mada i iz te faze imaju zanimljivih momenata. Cuti L.O.V.E Machine i I Wanna Be Somebody je jednako uzbudljivo danas koliko i pre 20 godina. Meni barem.

Wild Child je hit singl dekade - Blind in Texas nije los - ostalo je genericky, ali moze da se slusa.

Ted Nugent ume sa gitarom bolje nego 98% planete, ali ovo je uzasno sugary. I like my glam sleazy. Prvo slusanje.

Mada iskreno mislim da je "Kiss vs. Sex Pistols" formula usavrsena prvim albumom, drugi album je "masniji" i tezi. Steta sto su kasnije otisli u totalni komerc. Nije da je lose, ali Crue = prva dva albuma.

Verovatno bolje od celog Kissovog outputa post-Elder. Sto, opet, ne znaci nista. Slusljivo - nista vise. Frehley ima simpatican vokal.

Jebe keve. Nemam sta da kazem dalje od ovoga. Muski i do kraja. Red Rocker nije los ni kao deo VH, ali ovde ima bas dobrih dobrih stvari - pogotovo mi se svidelo sto je Bad Motor Scooter ubacen na kompilaciju.

Stvarno sam hteo da volim ovaj album, ali jos uvek ne mogu da predjem preko dve cinjenice. Prva je da je Eddie izbacio Mike Anthonya zarad svog sina, pa sve da mu je i sin Les Claypool. Druga, DLR anno 2012 lici na losu Vegas kopiju samog sebe od pre 30 godina (i rekao bih da mu je glas autotunovan). Muzika je dobra, al ne vredi...dobro, bar nije Gary Cherone.

Eh. Ima super pesmica, ima i totalnog dreka kao Dreams. Ne znam, ono sto volim odavde bas volim, ostalo je prilicno upitno.

Malo napljuvan album ali ima bas dobrih momenata. Right now = rulez.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej

Edited by - Mairosu on 22/04/2012 12:08:11
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8540 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 22/04/2012 : 19:49:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Tom Jones - Praise and Blame (2010)

Tom Jones...lalala Delilah, uououo She's a lady, It's not unusual i to bi uglavnom bilo to. Solidne stvari koji će se jako dobro uklopiti u bilo koju veselu kompilaciju 60-ih, ostalo su kmečasti pjesmuljci za blentave usidjelice. No u njemu je čučao ogroman potencijal (prvenstveno zbog izvrsnog glasa) pa sam sredinom prošle godine odlučio provjeriti što taj čovjek radi...i PAF ! Žlepetina. Dobro nije baš takva jer nadao sam se da bi se nešto ovakvo moglo dogoditi. Tom je snimio albumčinu koju se vrlo lako može povezati s Cashovim Americanima, doduše njegove obrade gospel standarda su nešto glasnije i sirovije od Johnnyevih, ali jako efektne.
Svi ljubitelji sirovog blues rock izričaja kojeg njeguju Black Keys i sad već pokojni White Stripesi poslušajte "Lord help"

Go to Top of Page

Luca_Torelli
stripovi.com suradnik

1379 Posts

Member since 05/03/2011

Posted - 27/04/2012 : 11:46:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Luca_Torelli a Private Message  Reply with Quote
Dobar, dobar...
Za žurke nakon sprovoda, ali i svatova.

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4402 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 27/04/2012 : 12:30:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Moja baka ima rubac sa istim uzorkom koji je na coveru! pa sam ponukan time pustio sa youtubea ''Phantasmagoria Blues''
Thanx Luca Torelli na otkriću tjedna ovo je super

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Luca_Torelli
stripovi.com suradnik

1379 Posts

Member since 05/03/2011

Posted - 27/04/2012 : 12:41:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Luca_Torelli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

Moja baka ima rubac sa istim uzorkom koji je na coveru! pa sam ponukan time pustio sa youtubea ''Phantasmagoria Blues''
Thanx Luca Torelli na otkriću tjedna ovo je super

Što rade coveri, a? Tko zna, možda se i baki svidi?

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4402 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 27/04/2012 : 13:02:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Vizualna bića smo, nema tu pomoći.
Pustit ću baki, ali ona se fura na Lepe Cajte, Ivicu Pepelka i takve stvari tak da čisto sumnjam

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Luca_Torelli
stripovi.com suradnik

1379 Posts

Member since 05/03/2011

Posted - 27/04/2012 : 13:56:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Luca_Torelli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

Vizualna bića smo, nema tu pomoći.
Pustit ću baki, ali ona se fura na Lepe Cajte, Ivicu Pepelka i takve stvari tak da čisto sumnjam

Ivica Pepelko je genijalniji i originalniji od jednog đankija Bareta i ostale horde pseudoalternativnih degenerika koji se qrče svojim uglazbljenim patosom, kakti umjetnošću. Stoga, ne diraj mi Pepelka!

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 28/04/2012 : 00:03:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote

Trezni, ispolirani, manje masni Crue je jos uvek Crue, i jos uvek jebe sve glam bendove za 20cm dignute patke (sem mozda WASP). Kickstart My Heart ? Ko ne nagazi gas do patosa kad mu naidje u kolima 3.14zda.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

Luca_Torelli
stripovi.com suradnik

1379 Posts

Member since 05/03/2011

Posted - 28/04/2012 : 08:04:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Luca_Torelli a Private Message  Reply with Quote
Jack White - Blunderbuss (2012.)

Nažalost, ovaj put Jack White ne izdaje nekakav ekstra album. Simpatičan. Prerazvikan.

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4402 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 28/04/2012 : 11:06:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Luca_Torelli
Ivica Pepelko je genijalniji i originalniji od jednog đankija Bareta i ostale horde pseudoalternativnih degenerika koji se qrče svojim uglazbljenim patosom, kakti umjetnošću. Stoga, ne diraj mi Pepelka!

Jao sve može ali Bareta nemoj Inače bez brige- poštujem i ja Pepelka a i sve ostale kvalitetne izvođače makar ih ne slušam

Bok, kako si.
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 28/04/2012 : 12:00:53  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Trembling Bells feat. Bonnie Prince Billy – „The Marble Downs“

Neznam sto bi rekao..10 stvari koje bi prije 250 godina Amazing Grace i americku himnu zgurali u cosak..bravo jebote.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8540 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 28/04/2012 : 15:52:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Luca_Torelli

Jack White - Blunderbuss (2012.)

Nažalost, ovaj put Jack White ne izdaje nekakav ekstra album. Simpatičan. Prerazvikan.

Meni je album jako dobar, ali smeta me to što gotovo svaka stvar podsjeća na nešto što je već radio i bojim se da sve to vodi preljevanju iz šupljeg u prazno.
Recimo da mi je album upao na treće mjesto kompletnog Whiteovog opusa, ispred njega su White blood cells i nedodirljivi drugi album The Raconteursa - Consolers of the Lonely

Pa kad smo kod njega stvar koja po meni može ići uz bok najvećim Dylanovim ostvarenjima...genijalno

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8540 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 29/04/2012 : 19:26:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Dr. John - Locked Down (2012)

Izvrstan funky soul rock album s retro lounge prizvukom. Suradnja s Dan Auerbachom podigla je sve to za stepenicu više. Nemam što za reći osim - obavezno poslušajte.

Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4655 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 03/05/2012 : 18:26:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
moj dnevnik slusanja (opravdano) ne postoji od januara ove godine :)
kupim sa neta i dalje mjuzu, ali retko sta propisno preslusam
ono sto mi se dopalo je

Porcelain Raft - Strange Weekend
Perfume Genius - Put Your back...
Decemberists live album

Evo, upravo slusam Vlastu Popic i ne dopada mi se, a ocekivao sam da ce me razvaliti. Pokusavam i sa novim Obojenim Programom ali ne ide mi- radije se vratim starim albumima. kad smo kod domacica, nabasao sam i na album SevdahBaby-ja , komercijalni diskohaus kakvog sam oduvek najvise voleo, ali to samo par stvari ne pada mi na pamet da ceo album pustim :)

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page
Page: of 62 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.48 seconds. Snitz Forums 2000