Author |
Topic |
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 11/04/2012 : 15:21:05
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Gde nam Kuzma nestade sa odgovorima i bodovima? Gorrrrim od zelje da saznam ko je pobedio
Da pijani patak ne ostane u vječitom neznanju, evo odgovora, a uskoro i poretka!
ODGOVORI! 1. Na kojem mjestu je sve počelo? Pleasant point, u samoj prvoj epizodi.
2. Za čim je tragao prvi alkemičar kojeg je Zagor sreo? Hegel von Axel traži mistični Ugbertov pehar! Vatreno oko
3. U kojoj epizodi je Zagor postao šerif? ZG EXT 19/20 "Limena zvijezda" i druge inačice priče...
4. Kako se zovu vukodlaci u službi grofice Varge? Farkaskoldoi
5. Koje “mitsko biće” traže profesor Mayer i njegov kompanjon (po prvi put)? U epizodi Beli jelen Irokeza, ZG ZS 542 prirodnjaci Mayer i Kruger upute se u Darkwood uhvatiti šumskog čovjeka koji se odaziva na ime "Duh Sa Sjekirom". Prema opisima tamošnjih Indijanaca to je božanstvo koje skače po lijanama, trči i pliva kao riba. Neka vrsta majmuna s perajama na rukama i nogama.
6. Koja su tri kompanjona vještice Yaske? Crni gavran Dark, sinak Dugi Nož i vjerni podanik Orik (vidi "Carstvo Crne Jaske" ZG ZS 527)
7. Koja su tri scenaristi pomogla Nolitti u najranijim epizodama? Ferri, GL Bonelli, Cesare Melloncelli
8. Prvi Zagor u ZS izašao je prema legendi na koji datum? Na našim prostorima Zagor je osvanuo (prema "legendi") 13. rujna 1968., samo tri godina kasnije kao reizdanje okomite edicije "Collana Zenith". Izdan je kao 13. svezak edicije Zlatna Serija, pod nazivom "Nasilje u Darkvudu" (kasnije tal. epizode #30-32 "Guerra! "). Prvijenac u drugoj važnoj ediciji Lunov Magnus Strip 1969. u 4. broju "Blago Crvene planine" u većem A4 formatu za 5 dinara s drugim junacima!
9. Gdje je Nolitta prvi put otkrio čitateljima svoje pravo ime? 1986. u prvoj epizodi Tutto serije Zagora riječima "Nolitta sono io!", gdje ga službeno otkriva nakon 28 godina!
10. Koji scenarist nam je ispričao priču o čovjeku-pumi i u kojoj epizodi? Ade Capone, "Opsada tvrđave IRi"
11. Nabroji tri Zagorova neprijatelja s Bliskog/Dalekog istoka? Crni šeik, Samuraj Minamoto, Zmaj, idr.
|
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 11/04/2012 : 15:48:51
|
Treći krug i završni krug! Znam, teško je doći na red uz ovog brbljivca patka, tako da je poredak ovakav kakav jest! Pobjedu odnosi Patak, a njegovi imenjak Drunky Duck sigurno bi bio ponosan na njega!
PijaniPatak 10+7,5 = 17,5 bodova + 11= 27,5 bodova! Kandraks 8,5 +9,5=18 bodova! Tonka24 7 bodova +7,5 =14,5 bodova! Adriano 2,5-3 =6,5-7 bodova! Tinton 4,5 (zadnji se uključio pa malo bodova) Emirem 3,5 Brdar 1,5 Solar 1 bod Elderane54 1 bod! Piquet 0 (odnosno 1 krivi odgovor ;)
Mogao bih baciti još neki kviz recimo sutra navečer, pa da se još malo igramo sve ispočetka tako da i drugi mogu startati od nule. A možda duck dobije gripu na par dana, tako da i drugi opet dobiju šansu! |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
Edited by - DeeCay on 11/04/2012 15:50:17 |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12920 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 11/04/2012 : 16:10:08
|
quote: Originally posted by King Warrior
Ovaj gore protivnik isti Mongul.
Bit će da je posveta stripu For the Man Who Has Everything. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 11/04/2012 : 17:47:04
|
quote: Originally posted by DeeCay
Treći krug i završni krug! Znam, teško je doći na red uz ovog brbljivca patka, tako da je poredak ovakav kakav jest! Pobjedu odnosi Patak, a njegovi imenjak Drunky Duck sigurno bi bio ponosan na njega!
PijaniPatak 10+7,5 = 17,5 bodova + 11= 27,5 bodova! Kandraks 8,5 +9,5=18 bodova! Tonka24 7 bodova +7,5 =14,5 bodova! Adriano 2,5-3 =6,5-7 bodova! Tinton 4,5 (zadnji se uključio pa malo bodova) Emirem 3,5 Brdar 1,5 Solar 1 bod Elderane54 1 bod! Piquet 0 (odnosno 1 krivi odgovor ;)
Mogao bih baciti još neki kviz recimo sutra navečer, pa da se još malo igramo sve ispočetka tako da i drugi mogu startati od nule. A možda duck dobije gripu na par dana, tako da i drugi opet dobiju šansu!
Ajmo! |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Posted - 11/04/2012 : 18:30:14
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
quote: Originally posted by King Warrior
Ovaj gore protivnik isti Mongul.
Bit će da je posveta stripu For the Man Who Has Everything.
citao sam tu epizodu,ali se ne sjecam te scene. Moguce. |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7117 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Posted - 11/04/2012 : 19:58:56
|
mislim da je to dobra ideja, DJ. Naravno, ne u okviru redovne serije, vec u zasebnoj ediciji, nesto kao elseworlds od DC, gdje junake strpaju u neki drugi svijet ili vrijeme. To nerijetko utice na njihov karakter i lik, tako da dobijemo jednu totalnu drugu vrstu junaka od onog kojeg poznajemo. Primjer: Da Zagija iz rijeke nije izbavio Fitzy, vec neki negativac razbojnik ili Indijanac, on bi postao drugi covjek od onoga kojeg znamo. Ili, da su njegovi roditelji onog dana prezivjeli napad. Ili, da onog dana nije sreo Chica. Ili, da nikada nije sreo Sullivanove koji su mu skrojili prvi kostim. Itd... Sve su to bitne stvari koje bi utjecale na njegov razvitak licnosti. Tu bi kod Zagora bilo zaista dosta prostora za interesantne price. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18862 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 11/04/2012 : 20:02:25
|
nikad crtač od Sediolija, šta traži u Boneliju,... on je za Marvel i Spajdija. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7117 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 11/04/2012 : 20:49:35
|
quote: Originally posted by teller
nikad crtač od Sediolija, šta traži u Boneliju,... on je za Marvel i Spajdija.
Joj kad te cuju Marvelovi fanovi! Fakticki si rekao da crtaci Marvela ne valjaju. Mozda nece zalaziti u ovaj topic, inace ce poceti jos jedna rasprava "Bonelli protiv ostalih"! |
www.epicentercomics.com |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12920 Posts
Posted - 11/04/2012 : 21:14:23
|
quote: Originally posted by D.J.
Joj kad te cuju Marvelovi fanovi! Fakticki si rekao da crtaci Marvela ne valjaju. Mozda nece zalaziti u ovaj topic, inace ce poceti jos jedna rasprava "Bonelli protiv ostalih"!
Svako malo netko na Bonelli podforumu pljune po Amerikancima ili mangama.
Prije bi im nešto rekao, da stereotipiziraju, da generaliziraju, da pljuju po stvarima o kojima ne znaju puno.
Ali sada sam se već naviknuo. Znam kako razmišljaju ljudi koji ostavljaju takve komentare i koliko takvi komentari znaju biti učestali. Ne vrijedi gubiti živce oko toga.
Takvima ću samo reći: pratite ovu temu.
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=39668 |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19672 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 11/04/2012 : 22:37:16
|
quote: Originally posted by DeeCay
Mogao bih baciti još neki kviz recimo sutra navečer, pa da se još malo igramo sve ispočetka tako da i drugi mogu startati od nule. A možda duck dobije gripu na par dana, tako da i drugi opet dobiju šansu!
Da nisi ti krivo brojao, ja mislio da ću dobiti i negativne bodove, otkud 4,5 i da si mi prizno onu glupost s Devilom Maskom(a čisto sumnjam da jesi) tu opet nema 4,5 bodova. Ili 4,5 ne označava broj bodova? |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
Edited by - tinton on 11/04/2012 22:37:54 |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 12/04/2012 : 00:22:22
|
Joj kad te cuju Marvelovi fanovi! Fakticki si rekao da crtaci Marvela ne valjaju. Mozda nece zalaziti u ovaj topic, inace ce poceti jos jedna rasprava "Bonelli protiv ostalih"!
Prije bi im nešto rekao, da stereotipiziraju, da generaliziraju, da pljuju po stvarima o kojima ne znaju puno.
Ali sada sam se već naviknuo. Znam kako razmišljaju ljudi koji ostavljaju takve komentare i koliko takvi komentari znaju biti učestali. Ne vrijedi gubiti živce oko toga.
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=39668
Potpisujem svaku rec Nema smisla da biti bonellijevac znaci biti protiv svega sto nije iz Bonellija. Besmisleno je i decije. |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18862 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 12/04/2012 : 09:41:57
|
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=39668
ne dramatizirajte, ista stvar je kad svako toliko netko na amero-manga forumu pljuje po bonelliju, i šta sada....istina boli? Sedioli je loš, pogotovo loš za Zagora, njegov stil je(vidi prvu tablu)takav da komotno umjesto Zagora nacrta Spajdija i Marvel dobije solidnog crtača...kad sam mislio da je loš, mislio sam za Zagora...za ostalo je dobar...a dokaz da volim i Marvel je valjda da imam i 60 i nekoliko Ulitimate S/X mena, 4 Marvel Bookglobe knjige i još ponešto...sin mi je čitao Spajdija ali šta vredi kad se sve ugasilo... JEDINO JE ZAGOR VIJEČAN! Žao mi Marvela ali šta vam vredi kad je ljubitelja Marvela i manga kod nas premalo...ko vam je kriv....izlazilo je dosta Marvela i za vrijeme Yuge tako da ta teorija da ima bonelli tradiciju pada u vodu...možda je razlog drugdje.... da velika večina radije čita junaka koji se baca sa drveča na drveče na izmišljenim lijanama nego junaka koji iz prsta baci čarobnu mrežu i prebacuje se sa 200 metara visokih nebodera....ipak je Zagor realniji 100%.
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 12/04/2012 : 09:48:52
|
Uglavnom, i sami smo svjedoci da bi se Sedioli fino prilagodio Amerima, a i da Bonellijavci obožavaju Marvelove stripove... |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17009 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 12/04/2012 : 11:34:06
|
Sedioli je očajan crtač, ne vjerujem da je dobar i za Marvel... Ne volim Marvel, puno sam ga čitao ali nije to to, što ne znači da ću pljuvati po njemu... |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12920 Posts
Posted - 12/04/2012 : 13:20:53
|
ne dramatizirajte, ista stvar je kad svako toliko netko na amero-manga forumu pljuje po bonelliju, i šta sada....istina boli?
Ali to ne znači da je itko od pljuvača u pravu, zar ne?
Uostalom, rekao si što si rekao. Ne vidim kako sam iz toga mogao izvući drugačiji zaključak. |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19672 Posts
Posted - 12/04/2012 : 17:45:05
|
Pa po čemu je ovaj put teller pljuvao? Ni po čemu. Samo je rekao da bi Sedioli bio bolji kao crtač Američkih superheroja. |
|
Edited by - tinton on 12/04/2012 17:47:31 |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19672 Posts
Posted - 12/04/2012 : 17:49:36
|
@Dee Cay
Još mi nisi odgovorio, otkud 4,5 bodova, više sam puta brojao i nema ih ni polovično. |
|
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12920 Posts
Posted - 12/04/2012 : 18:28:19
|
quote: Originally posted by tinton
Pa po čemu je ovaj put teller pljuvao? Ni po čemu. Samo je rekao da bi Sedioli bio bolji kao crtač Američkih superheroja.
Možda je to mislio, ali nije to i rekao.
Da ne bude zabune, moj se komentar nije odnosio nužno na tellera, nego više na učestalost takvih komentara na forumu. |
|
|
Topic |
|