forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Nathan (srpsko izdanje)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 19

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 11/04/2012 : 19:42:10  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Mislim da im ova dva broja teamupa i mogu proci kod fanova posto su LL izdanja rasprodana, ali vidjet cemo koja ce biti cijena "obicnim" epizodoma regularne serije. Nisu laka vremena...

https://www.kickstarter.com/projects/epicentercomics/three-new-zagor-graphic-novels

Edited by - D.J. on 11/04/2012 19:54:26
Go to Top of Page

maddjuro
Average Member

674 Posts

Member since 08/01/2008

Posted - 11/04/2012 : 20:40:37  Show Profile Show Extended Profile  Send maddjuro a Private Message  Reply with Quote
kakva god da izdanja bila, ja podržavam domaće izdavače i kupujem libellus; naravno ako ce srpska izdanja krenuti od borja 200, kupovat cu i ta
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 11/04/2012 : 21:16:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by maddjuro

kakva god da izdanja bila, ja podržavam domaće izdavače i kupujem libellus; naravno ako ce srpska izdanja krenuti od borja 200, kupovat cu i ta

Libellus ne otkacinjem ni po koju cenu, ali cu da uzimam i GR zbog razlicitih naslovnih.
Unikatne u Libellusovom izdanju, a ovde ocekujem nesto sasvim drugacije.
Meni cena korektna, ali kako nisam neko merilo bolje da cutim
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 11/04/2012 : 21:30:23  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Ti si valjda iz one grupe kao Teller, sto vas je ludi lektor Curunir indirektno nazvao: "sacica bolesnika koji moraju imati svako izdanje nekog junaka, iz svih kutaka galaktike."

https://www.kickstarter.com/projects/epicentercomics/three-new-zagor-graphic-novels
Go to Top of Page

xander
Junior Member

Serbia
404 Posts

Member since 01/03/2012

Posted - 11/04/2012 : 21:55:49  Show Profile Show Extended Profile  Send xander a Private Message  Reply with Quote
Razmišljao sam o ovome ali po ovoj ceni ipak propuštam.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 11/04/2012 : 22:37:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by D.J.

Ti si valjda iz one grupe kao Teller, sto vas je ludi lektor Curunir indirektno nazvao: "sacica bolesnika koji moraju imati svako izdanje nekog junaka, iz svih kutaka galaktike."

Nisam, samo Texa i NN.
Dobro, cekam i Algoritmovo izdanje Calvina i mozda jos ponesto sto sam zaboravio

Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 11/04/2012 : 23:20:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

Nisam, samo Texa i NN.

Proširuj zonu interesa.
Zašto se ograničavati?
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 12/04/2012 : 00:22:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dr. Westax

quote:

Nisam, samo Texa i NN.

Proširuj zonu interesa.
Zašto se ograničavati?

Samo ti gledaj svoja posla i ne opterecuj se bezveze mojom kolekcijom.
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 12/04/2012 : 00:51:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Nisam, samo Texa i NN.

Proširuj zonu interesa.
Zašto se ograničavati?

Samo ti gledaj svoja posla i ne opterecuj se bezveze mojom kolekcijom.

Onda ne cendraj stalno kada će novi Tex jer neki kupuju i druge stripove
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 12/04/2012 : 00:57:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Onda ne cendraj stalno kada će novi Tex jer neki kupuju i druge stripove

Ajde nije bas topic za to, ali kako ti se cine Spagheti Brothers, Alvar, Maus, Tri sjene, OHF,Torpedo, XIII, Modesty, Zekani, Lincoln...
Citam ja mnogo toga, finansijski bi bilo bolje da citam samo Texa. Na (ne)srecu po moje finansije

Da je samo Tex Ali samo par njih dupliram, zbog kolora ili zbog naslovnica. Znam da je i to glupo, ali jace je od mene.
Bar ne dupliram Zagora kao teller
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 12/04/2012 : 01:08:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ajde nije bas topic za to, ali kako ti se cine Spagheti Brothers, Alvar, Maus, Tri sjene, OHF,Torpedo, XIII, Modesty, Zekani, Lincoln...
Citam ja mnogo toga, finansijski bi bilo bolje da citam samo Texa. Na (ne)srecu po moje finansije

Da je samo Tex Ali samo par njih dupliram, zbog kolora ili zbog naslovnica. Znam da je i to glupo, ali jace je od mene.
Bar ne dupliram Zagora kao teller

Svaka čast! Zna se što je dobro!
Oprosti, ali pomislio sam da su samo NN i Tex u igri pa je ono bilo dobronamjerno.

Tex je ipak tvoja ljubav pa mi je sve jasno
Nepotrebno objašnjavati

Vratimo se sada Nathanu.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 12/04/2012 : 01:16:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tex je ipak tvoja ljubav pa mi je sve jasno

Sve ok Tex sigurno nije najbolji, daleko od toga. Ali mi je najdrazi jos od detinjstva, kao clan porodice
Nathan me s druge strane, neocekivano "kupio" vremenom. U pocetku mi je bio patos, ali vremenom sam se nekako uvuko u taj svet.

Ove team upove propustam jer vec imam savrseno izdanje, ali GR ne mogu jer ima fenomenalne naslovnice. S druge strane Libellus ima unikatne De Angelisove. I tako cu to da tovarim na police dok me zena ne istovari iz kuce

Evo i male reklame za Lavirint - ZZCP mi je jedan od nadrazih serijala.
Dekara me placa za ovo, izvinjavam se zbog oftopicarenja
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 12/04/2012 : 02:08:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
U pogledu cena, imamo sledece tvrdnje :
1) cenu prevashodno odredjuje tiraz
2) razlika izmedju mekih i tvrdih korica istog izdanja je 10-15%

Stoga, zasto bi ljudi iz Arkone svoj strip od 240 strana prodavali za 700 dinara (ranije sugerisano), ako postoje izdavaci koji za 140-150 strana nekog HC traze 1350/1450 dinara i pritom se svaka debata o tome vracala na stavke 1) i 2) i zavrsavala sa "mora da tu ipak ima neceg"?
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 12/04/2012 : 02:21:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Da je puno, jeste, ali je pitanje moze li za manje. Ja u svakom slucaju uzimam oba broja :)
Go to Top of Page

www2
Senior Member

Croatia
1059 Posts

Member since 11/02/2009

Posted - 12/04/2012 : 08:58:36  Show Profile Show Extended Profile  Send www2 a Private Message  Reply with Quote
Imam Libellus tako da mi ne pada na pamet davati još para.....al da je skupo, bome je

The sea was angry that day, my friends - like an old man trying to send back soup in a deli.
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13498 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 12/04/2012 : 09:37:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Ova dva uzimam. Za ostalo, zavisi od cene. Ako cena bude kao ova dva, nastaviću s Natanom, ako nabuđe cenu, onda jbg, prelazim na skenove..
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29485 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 12/04/2012 : 10:44:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Dakle, da rezimiramo: System comicsov Torpedo sa 232 stranice B5 formata u mekom uvezu i cijenom od 900 dinara je nevjerojatno povoljna cijena i povod za kolektivno padanje u nesvijest od sreće, a isto takvo izdanje, s istim brojem stranica, formatom, uvezom i cijenom, ali s Nathan Neverom je prepreskupo/deračina/pljačka?!

Da sam izdavač, sve bih vas poslao kvragu.

Ups, pa ja jesam izdavač:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13498 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 12/04/2012 : 10:56:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Jbg, ja gledam količinski. Torpeda će biti 3 (?) i ta cena može da se izdrži. Nathana će biti ko zna koliko i to mi je mnogo.
Plus, meni je plafon za Boneli 300-350 dinara, teško je pratiti bilo šta skuplje, opet zbog količine istog.
Go to Top of Page

star-duster
Junior Member

Serbia
445 Posts

Member since 11/06/2011

Posted - 12/04/2012 : 10:59:13  Show Profile Show Extended Profile  Send star-duster a Private Message  Reply with Quote
Preterali su sa cenom. Razumem ja sve nabrojane okolnosti koje podižu cenu (skupa autorska prava, mali tiraž, težnja ka visokom kvalitetu štampe, cena pripreme svakog izdanja, cena papira itd.), ali je ovo realno previše.

Hajde de se pozabavimo upoređivanjem cena. Da ne uzimamo VČ u računicu jer oni imaju veće tiraže, svoju štampariju i razgranat sistem distribucije. Zadržaću se samo na upoređivanju cena ostalih izdanja u malom tiražu. Elem, cena tih izdanja od cirka 100-120 stranica u Srbiji jeste oko 3 evra (+/- 20%). Verovatno su najjeftinija Darkwoodova izdanja u promo periodu, npr. Lilit je tad 250 dinara, a regularno je 300. Dalje imamo Cassidija sa 275 dinara, ako se ne varam. Verovatno je najskuplji Phoenix Press sa 360 dinara za npr. Greystorma ali je i to sasvim prihvatljivo s obzirom na kvalitet izdanja i pun Bonelli format. To je neki presek cena za izdanja u tiražu oko 500 primeraka.
Zato smatram da je po 900 za ove dve epizode MM+NN sasvim neopravdano. Jeste tu otprilike duplo više stranica od drugih nabrojanih izdanja, ali ne bi trebalo da košta ni kao dva stripa, jer je jedna korica. I pored toga, prihvatio bih i da košta duplo, dakle oko 600-700 dinara. Za 900 baš nema opravdanja. Jer sve dosad nabrojane teškoće sa kojima se sreće novi izdavač imaju i ostali izdavači pa nisu toliko naduvali cene.
Čini mi se da je izdavač bio isuviše ohrabren izjavama na forumima u stilu "ne pitam šta košta, samo da je NN" i da je zato postavio ovu cenu znajući da će rasprodati izdanje.

Propustiću ova dva izdanja. Šteta. Ako trobroji budu po 900, onda ću njih uzimati. Epizoda za 300 dinara je OK, za 450 nije.
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4486 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 12/04/2012 : 11:08:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Tek sam sad vidio da je veći format. Ok, to objašnjava višu cijenu ali čemu to?! Zar nije moglo ići u standardnom Bonelli formatu!?

Bok, kako si.
Go to Top of Page

SSM
Average Member

Bosnia and Herzegovina
986 Posts

Member since 13/10/2002

Posted - 12/04/2012 : 11:30:45  Show Profile Show Extended Profile  Send SSM a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Dakle, da rezimiramo: System comicsov Torpedo sa 232 stranice B5 formata u mekom uvezu i cijenom od 900 dinara je nevjerojatno povoljna cijena i povod za kolektivno padanje u nesvijest od sreće, a isto takvo izdanje, s istim brojem stranica, formatom, uvezom i cijenom, ali s Nathan Neverom je prepreskupo/deračina/pljačka?!

Zavisi kako se gleda :) Ja u podsvijesti računam koliko brojeva ima Torpeda a koliko Nevera i onda mu cifra izađe puno veća.

No one gets out of childhood alive.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29485 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 12/04/2012 : 11:33:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by SSM

quote:

Zavisi kako se gleda :) Ja u podsvijesti računam koliko brojeva ima Torpeda a koliko Nevera i onda mu cifra izađe puno veća.

Drugim riječima, litra goriva koja nas obojicu isto košta je jeftinija meni koji se vozim manje, nego tebi koji se voziš više?

Trouble will find me
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6227 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 12/04/2012 : 11:34:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
A kupio li je neko izdanje? OK, okukali smo cenu, kakav je izmedjukoricni prevod, font, otisak, izdanje?

Edited by - Jasko on 12/04/2012 11:34:34
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19125 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 12/04/2012 : 11:38:00  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by SSM

quote:

Drugim riječima, litra goriva koja nas obojicu isto košta je jeftinija meni koji se vozim manje, nego tebi koji se voziš više?

za Markosa , a i ko tvrdi da Nathana neče bit samo tri knjige ko Torpeda?...setih se "velikog" Belog Puta i silnih najava a sada....šmrk i RIP. i nisu jedini-nažalost...
meni svi ti novi srbski izdavači dugih serijala ne obečavaju puno...pitajte Colta kako planu PP izdanja...i to kratki serijali.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

SSM
Average Member

Bosnia and Herzegovina
986 Posts

Member since 13/10/2002

Posted - 12/04/2012 : 11:42:36  Show Profile Show Extended Profile  Send SSM a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ali baš je upravo tako. Moj kolega sa posla troši duplo manje goriva od mene jer živi bliže, a plate nam iste. On se zato upola manje žali na cijene benzina

No one gets out of childhood alive.
Go to Top of Page
Page: of 19 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000