forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Nathan (srpsko izdanje)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 19

cronos six
Advanced Member

Serbia
7929 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 13/04/2012 : 08:49:17  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
vec naruceno!
podrska izdavacu.samo napred!

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 13/04/2012 : 12:08:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Ovo je isključivo subjektivni post, napisan na temelju osobnog iskustva, bez ikakvih loših primisli i stavova o izdavačima i svima koji razmišljaju drugačije.

Ova dva Arkonina izdanja MM & NN superbooka ne uzimam jer ih imam u izvrsnom LL izdanju, pa čemu? Isto vrijedi i za najavljen NN grande ristampa, kao i za sve serijale koji će se možda izdavati, a koji su kod LL-a već daleko dogurali.

Isto vrijedi i za Agarthi-izdanja Magičnog, Martina itd., jer ne vidim nikakav smisao u dupliranju ili utrostručavanju bilo kojih stripova.

Pored kompletiranog SA Torpeda i Rustemagićevog albuma na 100 stranica i s Eisnerovim predgovorom iz druge polovine 80-ih i to smatram zaključenim, i više ni lipe neću potrošiti na Torpeda.

Uvijek razmišljam ovako: LL izdanja (baš kao i Fibrina, HC Belog puta, BG i SA albumi itd.) koštaju koliko koštaju, često poprilično - osobito intehrali - ali nude najbolji mogući kvalitet, pa bez obzira koliko ih platio znam da imam odlično urađena i trajna izdanja. Za 5 ili 10 godina neću se ni sjećati cijena, ali ću imati stripove koji izgledaju kao i na dan kupnje.

Ovo vrijedi i za bolje odrađena SC izdanja DW-a, PP-a, Padore, možda Malagme, Akrone, Agarthija itd., s kvalitetnijim papirom, plastificiranim koricama itd.

S druge strane, odabir SC-izdanja bilo kojeg izdavača dosad je završavao tako da su se ista nakon nekog, kraćeg ili dužeg vremena počela habati, deformirati, raspadati i(li) mijenjati boju, pa bih iste zamijenio HC-om čim bi izašli. Odnosno, ako bih za neki kupljeni strip vjerovao da sam prošao bolje jer sam ga jeftinije platio, poslije bi se uvijek pokazalo da sam bio u krivu. Pa se naposljetku uvijek odlučujem za skuplje a trajno, a ne jeftinije ali privremeno.

Ovo je samo moje mišljenje a ne nekakav polemički tekst, bez bilo kakve uvrede spomenutim izdavačima.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13498 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 13/04/2012 : 12:18:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Kako li meni SC stripovi izgledaju isto i posle 5 god, da mi je znati
Ali dobro, svako ima svoj ukus
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 13/04/2012 : 12:29:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Slažem se, i meni dosta SC-izdanja i nakon više godina izgleda odlično, pod uvjetom da ih nakon čitanja stavim na policu i više ne diram. Ali čišćenja, preslagivanja, brisanja prašine itd. sve dovode u pitanje, osim ako ne radim vrlo oprezno i "u rukavicama".

Stvar je samo u tome da ću između SC i HC izdanja nekog stripa, osobito umjetnički ili osobno relevantnijeg i vrjednijeg, uvijek izabrati HC. Eto recimo, da danas kupujem Autocestu sunca, opet bih kupio Fibrino izdanje a ne ono Besne kobile. No ponavljam, ovo je isključivo moj stav.

Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 13/04/2012 : 12:31:50  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Imrahil

Kako li meni SC stripovi izgledaju isto i posle 5 god, da mi je znati
Ali dobro, svako ima svoj ukus

Imaš ljudi koji strip pročitaju jednom i onda s njim trajno u vrećicu/policu/ormar/kutiju. A ima i onih koji ga pročitaju i više puta, posude nekome i sl. Prvima i drugima strip sigurno neće jednako izgledati nakon nekoliko godina.

Što se tiče predmetnih stripova, neću ih uzimati samo zato jer već imam Libellusove, pa bi mi dupliciranje uz ove cijene bilo znatna investicija. Ipak, tko nema Libellusove ili mu je previše izdvojiti za iznose koje ovi postižu na aukcijama ovo je svakako povoljnija investicija.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10908 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 13/04/2012 : 13:05:47  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Juce nabavih ovo, iako nisam planirao. Imao sam stresan dan, pa me shoping opustio . Stampa dobra, sken, jedino su trebali da stave fortmat - visinu stripa ko ostali izdavaci. Ne samo sto vise volim kad je sve uklopljeno/simetricno, nego ovaj strip tesko staje u moj Boneli ostavu.
Prva polovina stripa je jako dobra, ostatak cu valjda danas procitati. Uzimao sam par puta od brata ovaj strip (inace on ima sva NN izdanja sa ovijeh prostora), i nesto mi se nije citao. Kako bilo, strip me opustio, sto je bio cilj .
Ova godina ce biti kod mene godina NN, bas sam ovih dana krenuo da citam NN od broja 0.

Edited by - kasper on 14/04/2012 00:20:03
Go to Top of Page

feniks
Senior Member

1923 Posts

Member since 08/05/2004

Posted - 13/04/2012 : 13:39:47  Show Profile Show Extended Profile  Send feniks a Private Message  Reply with Quote

Mislim da je ovo odlican potez izdavaca, ako ova dva izdanja (koja privlace i ljubitelje MM a ne samo NN) ne mogu da se prodaju u dovoljnom broju, onda nema smisla uopste izdavati NN u Srbiji jer trziste ne postoji.
Ja imam LL izdanja ovih stripova i da su 500 dinara ne bih ih kupio- za 1000 dinara kupicu druge stripove.
Ono sto ne mogu da shvatim da ljudi nemaju ovaj strip a opet kukaju na cijenu WTF???

Zalosno je sve ovo
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27187 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 13/04/2012 : 13:45:14  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

S druge strane, odabir SC-izdanja bilo kojeg izdavača dosad je završavao tako da su se ista nakon nekog, kraćeg ili dužeg vremena počela habati, deformirati, raspadati i(li) mijenjati boju, pa bih iste zamijenio HC-om čim bi izašli.

jebate,pa šta ti radiš sa tim svojim stripovima?
90% mojih sc stripova izgleda isto kao i kad sam ih kupio(da,čitao sam ih).
a i ako se malo pohabaju s vremenom šta onda?zar stripove ne kupujemo da bi smo ih čitali?
ili sam ja naivan?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 13/04/2012 : 14:35:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Uvijek razmišljam ovako: LL izdanja (baš kao i Fibrina, HC Belog puta, BG i SA albumi itd.) koštaju koliko koštaju, često poprilično - osobito intehrali - ali nude najbolji mogući kvalitet, pa bez obzira koliko ih platio znam da imam odlično urađena i trajna izdanja. Za 5 ili 10 godina neću se ni sjećati cijena, ali ću imati stripove koji izgledaju kao i na dan kupnje.

Ovo vrijedi i za bolje odrađena SC izdanja DW-a, PP-a, Padore, možda Malagme, Akrone, Agarthija itd., s kvalitetnijim papirom, plastificiranim koricama itd.

S druge strane, odabir SC-izdanja bilo kojeg izdavača dosad je završavao tako da su se ista nakon nekog, kraćeg ili dužeg vremena počela habati, deformirati, raspadati i(li) mijenjati boju, pa bih iste zamijenio HC-om čim bi izašli. Odnosno, ako bih za neki kupljeni strip vjerovao da sam prošao bolje jer sam ga jeftinije platio, poslije bi se uvijek pokazalo da sam bio u krivu. Pa se naposljetku uvijek odlučujem za skuplje a trajno, a ne jeftinije ali privremeno.

Ovo je samo moje mišljenje a ne nekakav polemički tekst, bez bilo kakve uvrede spomenutim izdavačima.

bez ikakve uvrede tebi
ali sta je sa nama kojima su SC stripovi ocuvani dugo dugo vremena
i sto su nam HC pohabani i prebledeli
a prilicno se "humano" odnosimo prema njima

?

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13498 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 13/04/2012 : 14:46:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Ne volim da ih posuđujem, ali ih svakako čitam. Pa su opet lepo očuvani.
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7806 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 13/04/2012 : 15:00:40  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
format ova dva stripa je kao kod traper kerija...?? ili se varam...
Go to Top of Page

Dr. Zistis
Advanced Member

5499 Posts

Member since 06/10/2011

Posted - 13/04/2012 : 15:54:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Zistis a Private Message  Reply with Quote
Kupio...stripovi odlicno izgledaju,otisak i prevod tkdj. dobri.
Kako Kasper gore rece,cini se da ce i meni ova godina biti u znaku NN. Yuhuuuuuuuuuu!!
Go to Top of Page

night
Senior Member

Serbia
1711 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 13/04/2012 : 19:38:47  Show Profile Show Extended Profile  Send night a Private Message  Reply with Quote
Uzeo - preporučujem. Sviđa mi se i prevod i obrada stripa. I vredi svaki dinar. Momci iz Arkone, samo napred. Odvajam pare za vaša izdanja.
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5546 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 13/04/2012 : 21:15:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cronos six

vec naruceno!
podrska izdavacu.samo napred!

Kad pre Stiže nam sledeće nedelje
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2420 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 13/04/2012 : 21:50:34  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by night

Uzeo - preporučujem. Sviđa mi se i prevod i obrada stripa. I vredi svaki dinar. Momci iz Arkone, samo napred. Odvajam pare za vaša izdanja.

-
Hajde daj par fotki.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

qboy
Starting Member

78 Posts

Member since 04/10/2010

Posted - 13/04/2012 : 22:21:22  Show Profile Show Extended Profile  Send qboy a Private Message  Reply with Quote
Ja ne razmišljam puno o ovome - jednostavno sam od same najave odlučio da ću ih kupiti i to je to. Kad se samo sjetim koliko sam "balio" nad onim LL-ovim i kontao eh kad bi to neko objavio u sc ili malo jeftinije. Nema se šta raznišljatri fan sam MM-a a ni NN mi nije mrzak tako da je ovo za uzeti pod obavezno. Jedino moram sačekati da dođe kod Hogara ili Almira u stripovi.ba i to je to. Uzimaću i NN GR tako da puna podrška Arkoni. Momci samo naprijed.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10908 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 14/04/2012 : 00:22:46  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Zavrsih strip, prevod je mogao i bolje. Posebno me nerviraju zarezi, stavljaju se tamo gde ne treba u neverovatnim kolicinama, nema se osecaj za tacku i slicno. Steta.

Edited by - kasper on 14/04/2012 00:25:50
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 14/04/2012 : 12:24:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
@ jaki i Lord Vader89

Pa rekao sam da je ovo moj osobni stav temeljen na osobnom iskustvu, dakle bez ikakve namjere da nešto zagovaram ili ne znam što. Jednostavno, one stripove koji su mi iz ovih ili onih razloga važni, a samo takve i spremam jer ne čuvam sve, volim imati očuvane najbolje što je moguće, pri čemu ne mislim na pakiranja u vrećice i slično. Stripove koje spremam u pravilu i čitam više puta, pa još ako ih nekome i posudim naravno da su izloženi djelovanju i vremena i tuđih ruku. Kod HC-a znam da će i nakon o-ho-ho godina izgledati kao ispod čekića, dok mi se kod SC-a često po rubovima počnu raslojavati ili deformirati korice, hrpti/rikne bivaju okrhnuti itd. To je sve. Opet kažem da imam i mnoštvo odlično očuvanih SC-izdanja, ali ću kod mogućnosti izbora uvijek odabrati HC.

Go to Top of Page

night
Senior Member

Serbia
1711 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 14/04/2012 : 14:07:48  Show Profile Show Extended Profile  Send night a Private Message  Reply with Quote
[quote]Originally posted by legaz
Hajde daj par fotki.

Ajde da probam - nisam do sada stavljao slike:

Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7929 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 14/04/2012 : 15:45:46  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
@night
sto naopacke?

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

night
Senior Member

Serbia
1711 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 14/04/2012 : 16:08:05  Show Profile Show Extended Profile  Send night a Private Message  Reply with Quote
JBG-prvi put. A prvi mačići ...
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 14/04/2012 : 16:08:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

@night
sto naopacke?

Okreni monitor, opet si pio
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7929 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 14/04/2012 : 16:22:35  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:

@night
sto naopacke?

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5546 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 14/04/2012 : 16:55:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:

@night
sto naopacke?

Samo je malo zagrejan, da je više popio pitao bi gde su slike

Edited by - Bruce Springsteen on 14/04/2012 16:56:04
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7929 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 14/04/2012 : 17:25:02  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
u dupence ve juznjacko.

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page
Page: of 19 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000