Mislim da ti konvertor ne radi bas najbolje... 6 km je malo vise od 200 dinara.
U tačno. Ja ostao u onom dobu kada je bila 30 dindži. Sada mu dođe 50-60 ako se ne varam pa to je onda 300 dinara minimum. Sada je Imrahilova izjava sasvim drugačije težine. No ipak ćemo probati da vidimo kako deluje . Hvala na ukazanoj grešci s moje strane. Konvertor podešen.
a s druge strane imate PP i Darkwood sa kojima je ovo izdanje al pari, a koji su ili iste cijene ili skuplji.
Nije tačno, cena Darkvudovih izdanja je 300 dinara (5,62 KM, odnosno 5,50 na bosanskom webshopu) za strip od 130, a ne od 96 strana.
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
a s druge strane imate PP i Darkwood sa kojima je ovo izdanje al pari, a koji su ili iste cijene ili skuplji.
Nije tačno, cena Darkvudovih izdanja je 300 dinara (5,62 KM, odnosno 5,50 na bosanskom webshopu) za strip od 130, a ne od 96 strana.
Ja sam ih uvijek plaćao 6KM bez obzira od kojeg sam dobavljača iz BiH uzimao. Provjeri na njihovim sajtovima. A ne bi ta zanemarljiva razlika u cijeni pokolebala u kupnji. OK, to stoji - u pogledu broja strana Darkwood-ova izdanja su ipak povoljnija u odnosu na druge, ali što se tiče opreme (kvalitet naslovnice i papira, štampa) Agarthi ne zaostaje za vašim izdanjima, a ima i jednu(za mene a vjerujem i mnoge druge) prednost - originalni bonelli format. Inače, što se tiče Darkwood-ovih izdanja, uzeo sam sve što ste dosad objavili, a to kanim i ubuduće, tako da ne brigate - jednog sigurnog čitatelja u BiH imate
Nije poenta u tome ko šta kupuje, već u netačnoj informaciji koja se na forumima svako malo ponavlja - o upoređivanju cena stripova sa većim brojem strana sa stripovima sa manjim brojem strana.
A svaki čitalac kupuje šta želi, i svaki izdavač formira cenu kako želi - i tako i treba da bude.
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Sada sam provjerio i tačno je da je na stripovi.ba Julija 5,5o KM ali Gea i Lilit su 6 KM. Ja sam Darkwood-ova izdanja prvobitno uzimao preko Zoke iz BL, a kasnije kod Hogara, ali kako rekoh u pitanju je zanemarljiva razlika da bih se pokolebao u kupovini. Obično uzmem kod onoga ko prvi nabavi (jer ne mogu iščekati nove brojeve Julije) a to je u poslijednje vrijeme Hogar
Nije poenta u tome ko šta kupuje, već u netačnoj informaciji koja se na forumima svako malo ponavlja - o upoređivanju cena stripova sa većim brojem strana sa stripovima sa manjim brojem strana.
A svaki čitalac kupuje šta želi, i svaki izdavač formira cenu kako želi - i tako i treba da bude.
Mislim da za izdavače jeste poanta šta ko kupuje i da treba kvalitetom da se bore za svakog čitatelja. Što se tiče broja strana, rekao sam da što se toga tiče vaša izdanja imaju prednost u smislu odnosa cijena-kvalitet/kvantitet, ali sasvim sigurno bi bila skuplja da ih radite u originalnom formatu, jelde? Tako da možda u tom smislu ipak postoji mogućnost usporedbe ovih dvaju izdanja. I potpuno se slažem sa drugim dijelom tvoga posta da "svaki čitalac kupuje šta želi, i svaki izdavač formira cenu kako želi - i tako i treba da bude." I sve što sam rekao u vezi kvalitete vaših izdanja nije nikakvo podilaženje - smatram ih izuzetnim i uzimaću dok god bude tako.
Taj cm formata ne bi uticao na cenu onoliko koliko utiče povećanje broja strana za trećinu, to je valjda očigledno. Format povećava cenu štampe, a broj strana cenu materijala, prevoda, lekture, upisa - i štampe.
I toliko od mene, nije mi želja da ulazim u raspravu o produkcijskim troškovima, naročito na topiku drugog izdavača, već samo da ispravim netačan navod.
Taj cm formata ne bi uticao na cenu onoliko koliko utiče povećanje broja strana za trećinu, to je valjda očigledno. Format povećava cenu štampe, a broj strana cenu materijala, prevoda, lekture, upisa - i štampe.
I toliko od mene, nije mi želja da ulazim u raspravu o produkcijskim troškovima, naročito na topiku drugog izdavača, već samo da ispravim netačan navod.
Upravu si. Neka izdavači samo dalje rade vrijedno a neka kupuje ko šta hoće I MOŽE Za ovo je ilustrativan naziv jedne kafane koja je nekada radila u Sarajevu (a možda i sad radi): SVAK' SVOJE ZNA!
UH, rado bih podržao izdanje, ali već sam podržao i System i Libellus i Wizarda mislim da je bio. Al ima i drugih koji ovo možda nemaju, tako da samo naprijed - serijal je zaista zvrstan, ali najbolje epizode dolaze tek kasnije. Ja sam se uglavnom već odavno navukao!
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Ne znam ljudi što toliko potencirate da je visoka cijena.
čuj,bonellijeva izdanja su u hr 18 kuna...u vas 24 kn...mi ovdje spajamo kraj s krajem,u vas je još gore,o srbiji da ne govorim,ljudi nemaju šta jesti...i sad bi ja trebao to kupovat i ostali...ne kupujem ni libellusova izdanja,neću ni ovo...ovo će kupovati samo onaj kojeg ovo zanima...te priče o podršci bacite u vjetar...bilo je nekih ovdje na forumu koji su lupali da će neka izdanja kupovati po 4 primjerka,i zna se kako su ta izdanja završila...dakle,mene ovaj serijal ne zanima...ali me npr zanima mm i možda neka druga izdanja,to ću kupovati jer ga nemam ni u jednom izdanju...ide na kioske od prvog broja,ma super-jedva čekam...dajte malo fleksibilnosti,ako sam rekao da je skupo,ne znači da ne valja i da zbog ove moje izjave neće njih 50-ak ovo kupiti...imam pravo na svoje mišljenje...onaj koji ovaj serijal voli i ovo mu je prioritet,kupovat će ga...dakle,samo naprid,puna podrška...
Ja sam čuo da je najgore u Dalmaciji. Da je totalni raspad. U Splitu posebno. Kažu - grad slučaj. Narkomanija i beznađe. Stvarno nije u redu da mi ovde pričamo o stripovima i trošimo novac na te tričarije. Bolje da šaljemo hranu za Split. Ko je za?
Ja sam čuo da je najgore u Dalmaciji. Da je totalni raspad. U Splitu posebno. Kažu - grad slučaj. Narkomanija i beznađe. Stvarno nije u redu da mi ovde pričamo o stripovima i trošimo novac na te tričarije. Bolje da šaljemo hranu za Split. Ko je za?
A ja sam načuo da odbijaju pomoć u hrani...Kažu,za pomoć primaju samo kvalitetnije fudbalere...
Ne znam ljudi što toliko potencirate da je visoka cijena.
čuj,bonellijeva izdanja su u hr 18 kuna...u vas 24 kn...mi ovdje spajamo kraj s krajem,u vas je još gore,o srbiji da ne govorim,ljudi nemaju šta jesti...
ovoga si se uhvatio mislio sam za sve tri zemlje,išao sam sa zapada prema istoku...ali ok,to si ipak ti,pa mi je sve jasno...ništa nova...
Fino, neka zazivi i produkcija i u BiH, s obzirom da se na aukciji "Magicni vjetar" prodavao za 300kn ( tri price-tri stripa ) i to je netko kupio, radije dam tri puta 24 kn = 72kn nego precijenjen prvi HC nekom preprodavacu koji misli zaraditi koju kunu na kolekcionarskom fanatizmu.
A i imam na skenu(nisam jos citao), pa mogu i prije kupnje da vidim da li se isplati uopce i kupiti i imati na papiru... Stvar izbora...
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"