Author |
Topic |
legaz
Senior Member
Serbia
2417 Posts
Member since 13/08/2009 |
Posted - 15/04/2012 : 10:47:04
|
quote: Originally posted by Kum Ruzvelt
Mislim da ti konvertor ne radi bas najbolje... 6 km je malo vise od 200 dinara.
U tačno. Ja ostao u onom dobu kada je bila 30 dindži. Sada mu dođe 50-60 ako se ne varam pa to je onda 300 dinara minimum. Sada je Imrahilova izjava sasvim drugačije težine. No ipak ćemo probati da vidimo kako deluje . Hvala na ukazanoj grešci s moje strane. Konvertor podešen. |
Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane. |
Edited by - legaz on 15/04/2012 10:51:49 |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 15/04/2012 : 11:52:53
|
quote: Originally posted by cerichus
a s druge strane imate PP i Darkwood sa kojima je ovo izdanje al pari, a koji su ili iste cijene ili skuplji.
Nije tačno, cena Darkvudovih izdanja je 300 dinara (5,62 KM, odnosno 5,50 na bosanskom webshopu) za strip od 130, a ne od 96 strana. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
cerichus
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1616 Posts
Member since 01/02/2007 |
Posted - 15/04/2012 : 12:03:52
|
quote: Originally posted by Djole
a s druge strane imate PP i Darkwood sa kojima je ovo izdanje al pari, a koji su ili iste cijene ili skuplji.
Nije tačno, cena Darkvudovih izdanja je 300 dinara (5,62 KM, odnosno 5,50 na bosanskom webshopu) za strip od 130, a ne od 96 strana.
Ja sam ih uvijek plaćao 6KM bez obzira od kojeg sam dobavljača iz BiH uzimao. Provjeri na njihovim sajtovima. A ne bi ta zanemarljiva razlika u cijeni pokolebala u kupnji. OK, to stoji - u pogledu broja strana Darkwood-ova izdanja su ipak povoljnija u odnosu na druge, ali što se tiče opreme (kvalitet naslovnice i papira, štampa) Agarthi ne zaostaje za vašim izdanjima, a ima i jednu(za mene a vjerujem i mnoge druge) prednost - originalni bonelli format. Inače, što se tiče Darkwood-ovih izdanja, uzeo sam sve što ste dosad objavili, a to kanim i ubuduće, tako da ne brigate - jednog sigurnog čitatelja u BiH imate |
Elvis has just left the building! |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 15/04/2012 : 12:15:22
|
Nije poenta u tome ko šta kupuje, već u netačnoj informaciji koja se na forumima svako malo ponavlja - o upoređivanju cena stripova sa većim brojem strana sa stripovima sa manjim brojem strana.
A svaki čitalac kupuje šta želi, i svaki izdavač formira cenu kako želi - i tako i treba da bude. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
cerichus
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1616 Posts
Posted - 15/04/2012 : 12:16:37
|
Nije tačno, cena Darkvudovih izdanja je 300 dinara (5,62 KM, odnosno 5,50 na bosanskom webshopu) za strip od 130, a ne od 96 strana.
Sada sam provjerio i tačno je da je na stripovi.ba Julija 5,5o KM ali Gea i Lilit su 6 KM. Ja sam Darkwood-ova izdanja prvobitno uzimao preko Zoke iz BL, a kasnije kod Hogara, ali kako rekoh u pitanju je zanemarljiva razlika da bih se pokolebao u kupovini. Obično uzmem kod onoga ko prvi nabavi (jer ne mogu iščekati nove brojeve Julije) a to je u poslijednje vrijeme Hogar |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17019 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 15/04/2012 : 12:25:16
|
quote: Originally posted by Agarthi Comics
Naslov: Fort Ghost Scenarij: Gianfranco Manfredi Crtež: Jose Ortiz Broj stranica: 104 Tisak: c/b - kolor Format: 160 x 210 mm (Bonelli format) Uvez: meki Prijevod: Anja Pravuljac
A gdje vam je lektor? Ipak je lakše da kritikujemo lektora nego prevodioca ako nešto ne bude valjalo |
|
|
cerichus
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1616 Posts
Posted - 15/04/2012 : 12:26:59
|
Nije poenta u tome ko šta kupuje, već u netačnoj informaciji koja se na forumima svako malo ponavlja - o upoređivanju cena stripova sa većim brojem strana sa stripovima sa manjim brojem strana.
A svaki čitalac kupuje šta želi, i svaki izdavač formira cenu kako želi - i tako i treba da bude.
Mislim da za izdavače jeste poanta šta ko kupuje i da treba kvalitetom da se bore za svakog čitatelja. Što se tiče broja strana, rekao sam da što se toga tiče vaša izdanja imaju prednost u smislu odnosa cijena-kvalitet/kvantitet, ali sasvim sigurno bi bila skuplja da ih radite u originalnom formatu, jelde? Tako da možda u tom smislu ipak postoji mogućnost usporedbe ovih dvaju izdanja. I potpuno se slažem sa drugim dijelom tvoga posta da "svaki čitalac kupuje šta želi, i svaki izdavač formira cenu kako želi - i tako i treba da bude." I sve što sam rekao u vezi kvalitete vaših izdanja nije nikakvo podilaženje - smatram ih izuzetnim i uzimaću dok god bude tako. |
|
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik
Croatia
2211 Posts
Member since 26/03/2008 |
Posted - 15/04/2012 : 13:00:44
|
Neka je sa srećom! Kupovat ću vjerojatno sva vaša izdanja osim Zagora ( dok ne stigne do broja 85 ). |
Takav je skot bio Alan |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 15/04/2012 : 13:01:04
|
Taj cm formata ne bi uticao na cenu onoliko koliko utiče povećanje broja strana za trećinu, to je valjda očigledno. Format povećava cenu štampe, a broj strana cenu materijala, prevoda, lekture, upisa - i štampe.
I toliko od mene, nije mi želja da ulazim u raspravu o produkcijskim troškovima, naročito na topiku drugog izdavača, već samo da ispravim netačan navod. |
|
|
Hajo
Senior Member
1873 Posts
Member since 26/12/2008 |
|
cerichus
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1616 Posts
Posted - 15/04/2012 : 16:22:26
|
Taj cm formata ne bi uticao na cenu onoliko koliko utiče povećanje broja strana za trećinu, to je valjda očigledno. Format povećava cenu štampe, a broj strana cenu materijala, prevoda, lekture, upisa - i štampe.
I toliko od mene, nije mi želja da ulazim u raspravu o produkcijskim troškovima, naročito na topiku drugog izdavača, već samo da ispravim netačan navod.
Upravu si. Neka izdavači samo dalje rade vrijedno a neka kupuje ko šta hoće I MOŽE Za ovo je ilustrativan naziv jedne kafane koja je nekada radila u Sarajevu (a možda i sad radi): SVAK' SVOJE ZNA! |
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 15/04/2012 : 16:41:34
|
quote: Originally posted by delboj
A gdje vam je lektor? Ipak je lakše da kritikujemo lektora nego prevodioca ako nešto ne bude valjalo
Jeste! Ja sam uvek za to da trpamo lektora. |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 15/04/2012 : 19:46:28
|
UH, rado bih podržao izdanje, ali već sam podržao i System i Libellus i Wizarda mislim da je bio. Al ima i drugih koji ovo možda nemaju, tako da samo naprijed - serijal je zaista zvrstan, ali najbolje epizode dolaze tek kasnije. Ja sam se uglavnom već odavno navukao! |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 15/04/2012 : 19:48:05
|
quote: Originally posted by Agarthi Comics
Za kupce iz Slovenije,Hrvatske,Srbije,Crne Gore i Makedonije, poštarina iznosi 1,90 KM ili 0,97 eura.
Da li se ovde misli za jedan primerak, ili je poštarina ista bez obzira na broj primeraka, tj. težinu pošiljke? |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19698 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 15/04/2012 : 20:59:33
|
Puno sreće i jedva čekam da to dođe u Hrvatske striparnice (neću naručivat) |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Member since 10/06/2002 |
Posted - 15/04/2012 : 21:24:39
|
quote: Originally posted by tinton
Puno sreće i jedva čekam da to dođe u Hrvatske striparnice (neću naručivat)
Pa... možeš naručiti u svojoj lokalnoj striparnici? |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19698 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 15/04/2012 : 21:39:21
|
quote: Originally posted by Emir Pasanovic
quote: Originally posted by tinton
Puno sreće i jedva čekam da to dođe u Hrvatske striparnice (neću naručivat)
Pa... možeš naručiti u svojoj lokalnoj striparnici?
Pa nisam li to i rekao (ili je već došlo do naših striparnica) |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Member since 10/06/2002 |
Posted - 15/04/2012 : 22:45:18
|
Mislim, možeš njih zamoliti da naruče od Agarthija. To bi tako trebalo da funkcionira, je li: svojoj striparnici kažete šta želite i oni to nabave. |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 15/04/2012 : 23:56:29
|
Ne znam ljudi što toliko potencirate da je visoka cijena.
čuj,bonellijeva izdanja su u hr 18 kuna...u vas 24 kn...mi ovdje spajamo kraj s krajem,u vas je još gore,o srbiji da ne govorim,ljudi nemaju šta jesti...i sad bi ja trebao to kupovat i ostali...ne kupujem ni libellusova izdanja,neću ni ovo...ovo će kupovati samo onaj kojeg ovo zanima...te priče o podršci bacite u vjetar...bilo je nekih ovdje na forumu koji su lupali da će neka izdanja kupovati po 4 primjerka,i zna se kako su ta izdanja završila...dakle,mene ovaj serijal ne zanima...ali me npr zanima mm i možda neka druga izdanja,to ću kupovati jer ga nemam ni u jednom izdanju...ide na kioske od prvog broja,ma super-jedva čekam...dajte malo fleksibilnosti,ako sam rekao da je skupo,ne znači da ne valja i da zbog ove moje izjave neće njih 50-ak ovo kupiti...imam pravo na svoje mišljenje...onaj koji ovaj serijal voli i ovo mu je prioritet,kupovat će ga...dakle,samo naprid,puna podrška... |
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
|
|
KOMIKO
Senior Member
Serbia
1950 Posts
Member since 05/02/2012 |
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
Posted - 16/04/2012 : 00:16:21
|
quote: Originally posted by KOMIKO
Ja sam čuo da je najgore u Dalmaciji. Da je totalni raspad. U Splitu posebno. Kažu - grad slučaj. Narkomanija i beznađe. Stvarno nije u redu da mi ovde pričamo o stripovima i trošimo novac na te tričarije. Bolje da šaljemo hranu za Split. Ko je za?
A ja sam načuo da odbijaju pomoć u hrani...Kažu,za pomoć primaju samo kvalitetnije fudbalere... |
Wtf?
|
Edited by - bagi on 16/04/2012 00:19:57 |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 16/04/2012 : 00:44:33
|
Fino, neka zazivi i produkcija i u BiH, s obzirom da se na aukciji "Magicni vjetar" prodavao za 300kn ( tri price-tri stripa ) i to je netko kupio, radije dam tri puta 24 kn = 72kn nego precijenjen prvi HC nekom preprodavacu koji misli zaraditi koju kunu na kolekcionarskom fanatizmu.
A i imam na skenu(nisam jos citao), pa mogu i prije kupnje da vidim da li se isplati uopce i kupiti i imati na papiru... Stvar izbora... |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
Topic |
|